אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אוניברסיטאות שיוסיפו תקנים בבתי הספר להנדסה יתוגמלו

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
המציאות
יניב ידידי, מקומות העבודה מחפשים בוגרים שיודעים שהם למדו, יודעים להתאמץ וגמרו. האוניברסיטאות יוצאות מתוך הנחה: שהתלמיד ישקיע את כל מרצו ורוב זמנו בלימודים. גם אם הבוגר לא נרשם ברשימת המצטיינים, אזי הוא השקיע ולמד. המבחן לא בהכרח משקף הצטיינות לאורך זמן אלא הצטיינות נקודתית. מבחינה זו, פרוייקט גגמר כן יכול להעיד על הצטיינות. ובנוסף: שוק ההי-טק נהייה צפוף. התחרות שלנו הנה עם בעלי מקצוע בארצות אחרות שהם בעלי רמה טובה, ולפעמים שכרם נמוך. לא מספיק לדעת קצת תכנות.
ד"ר יהודה זינגר | 10.07.13
6.
למר יהודה זינגר מתגובה 5.
צא מהדעה הקדומה שלך. בוגרי אוניברסיטאות לא טובים יותר. הספרים הם לא רק שלכם. חסרים בוגרים ברמה בגלל שכל המוסדות האקדמיים לרבות אוניברסיטאות לא מלמדים אותך מה שאתה צריך בשביל שוק העבודה. באוניברסיטת חיפה מלמדים אותך בקורס מערכות הפעלה XINU. מה זה בכלל? למה לא ללמד LINUX? כל מקומות העבודה באשר הם מחפשים את המצטיינים, אולי הגיע הזמן שתגיעו לתובנה שיש מתכנתים ואנשי תוכנה מעולים שהם לא הבריקו בפיזיקה ובמשוואות דיפרנציאליות... ואם תסתכלו על גליון הציונים שלהם במלואו ולא רק על הממוצע בשורה התחתונה אז אתם תראו שאלה הם האנשים שכדאי לכם לראיין.
יניב | 04.07.13
5.
זה לא נכון
חסרים בוגרים ברמה. כבר נתקלתי בבוגרי מכללות שפרוייקט הגמר של הבוגר היה ברמה: 1. סעיף בתרגויל שבועי. 2. פרוייקט ברמה של טכנאי. 3. פרוייקט שעשיתי בהיותי בן 15. ומובן ש"בוגר" זה לא לענין. ולפעמים לבוגר כזה יש שאיפות להיות מוביל כבר במקום עבודתו הראשון. ופי שנאמר: ואתה זיל גמור.
ד"ר יהודה זינגר | 02.07.13
4.
קישקוש- הכל נובע מהלחצים של האוניברסיאות על המל"ג
כל הסיפור נולד מכתבה שפורסמה לפני שנה בעקבות כנס איגוד מהנדסי התוכנה והאלקטרוניקה שבראשו עמד (אז) יהודה זיסאפל. הוא אמר שחסרים בוגרי אוניברסיטאות, כאלה שהאוניברסיטאות מכשירות ל מ ח ק ר... כמובן שבמועצה להשכלה גבוהה, הנשלטת על ידי האוניברסיטאות "שמחו" לפתור את הבעיה מייד ונתנו לאוניברסיטאות עוד תקציב להגדיל את כמות בוגרי תואר ראשון. אלא שזה פתרון עלוב ואפילו לא רציני. כי לאוניברסיטאות יש שתי אפשרויות: או להוריד תנאי קבלה (ולקבל כאלה שהיו הולכים למכללות) והרי לא יקבלו מהנדסים יותר איכותיים- זה אותם אנשים!!! או שרמת הלימודים באוניברסיטאות תרד. הן לא יודעות לטפל באופן פרטני בסטודנטים בעלי רקע או פסיכומטרי נמוך. נראה לכם שישקיעו כסף בתוספת מעבדות ? הצפיפות הקיימת ממילא תגדל ואף מרצה לא יהיה פריאייר לקבל על עצמו יותר סטודנטים בעד אותו שכר. אז מה יעשו? מה שעושים עכשיו באוניברסיטת בן-גוריון בהנדסת חשמל. מאלצים אותם ללמוד עם המחלקה לפיזיקה, מכסחים להם את הצורה ככה שבשנה שנייה נשארים עם מחצית מאלה שקיבלו בשנה א' - כשקיבלו אותם ב OVER BOOKING
קרן  | 02.07.13
2.
"מחסור"
אין שום מחסור במהנדסים, בייחוד בתחומים הרלוונטיים להייטק. המחסור הוא במהנדסים שיעבדו עבור בוטנים... ואיך משיגים מטרה כזאת מציפים את השוק במהנדסים (או עושים אאוטסורסינג להודו). כרגיל אנשי העסקים חמדנים ובסופו של דבר יורים לעצמם ברגל, בסוף ישארו בארץ רק "מהנדסים"
הסטודנט | 02.07.13
1.
שוב האגדה חוזרת - אין שום מחסור. המטרה - הורדת רמה ושכר!
הגדלת כמות הסטודנטים בתחומים הנ״ל פרושו הורדת רמה. שוב ושוב עוצמים את העיניים ומתעלמים שהבוגרים המצוינים בתחום שעברו את גיל 45 יושבים בבית או נדחקו החוצה גם אם הם מעודכנים ויעילים. לכן, בהתחשב באורך תוחלת החיים ותוחלת החיים המקצועית מדובר בחלק ניכר ואולי אף רוב הכוח האדם בתחום. האמת פשוטה - מעסיקים רוצים עובדים עם אחת עד ארבע שנות נסיון כי הם זולים, ומנהלים טכניים ( לרוב בעלי חמש עד חמשעשרה שנות נסיון) לא רוצים לנהל בעלי נסיון רב משלהם משיקולי אגו ואשליית חשיבות עצמית. זה כל הסיפור. עד שהאגדה תופץ שוב ע״י נשוא המניפולציה הבא.
טכנולוגי | 02.07.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת