אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רוני גמזו: "הכללית לא תסגור מחלקות מיון לילה"

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
השתלות כליה חוסכות למדינה כסף רב!
השתלת כליה עולה לקופת חולים כ 200 אלף ש"ח אבל טיפולי הדיאליזה שכל חולה עובר עולים לקופת החולים הרבה הרבה יותר! אלא שעל כל מטופל דיאליזה קופות החולים מקבלות מקופת המדינה תקציב שממנו הן גוזרות קופון, ורק חלק ממנו הן משלמות למכוני הדיאליזה. זו הסיבה שלקופות החולים משתלם יותר להחזיק חולים בדיאליזה ולמנוע מהם השתלות. למדינה משתלם להשקיע בהשתלות כליה. מנכ"ל משרד הבריאות - הגיע הזמן שתקציב מטופלי הדיאליזה יעבור ישירות ממשרד הבריאות למכוני הדיאליזה ובכך נפסיק להיות בני ערובה של קופות החולים וגם קופת המדינה תרויח מכך.
יעל | 02.07.13
21.
הסבר מפורט למצב:
הרפואה הציבורית לא מתוקצבת כראוי. זאת עובדה. האוצר אומר שכן, ומנפנף בכך שרמת הרפואה לא ירדה ואף עם נטיה לעלות. זה נכון, אבל למה? בי"ח "מעלים מחירים" כדי לא לפשוט רגל (גם לתעריפי בריאות יש מדד: תרופות חדשות, מכשירים חדשים,גישות אבחון חדשות, טכנולוגיות חדשות ועוד). הקופ"ח (שמשלמות לבי"ח על ביקורי מיון, ימי אישפוז, יעוצים, ניתוחים ופרוצדורות אבחנתיות וטיפוליות) נאלצות לשלם יותר לבי"ח. תוסיפו לזה שתוחלת החיים בארץ עולה-האוכלוסיה היום יותר מבוגרת מפעם, וכמובן יש יותר אוכלוסיה (שנות ה 80 היו 4 מליון איש וכיום כ 8 מליון איש בארץ). בסופו של דבר אנחנו משלמים את הפער שהמדינה לא משלמת למערכת הבריאות, ואנחנו מכיסנו "שומרים" על איכות הרפואה כביכול. איך? אז ככה,חוץ ממס בריאות שכולנו משלמים ודמי חבר בקופ"ח (חובה על פי חוק), לרוב האוכלוסיה בארץ יש "ביטוחים משלימים" שהם משלמים מכיסם (לא ביטוחים פרטיים). לדוגמא: "שם הקופ"ח" שיא/עדיף/זהב/פלטיניום/מושלם ועוד ועוד שמות תואר מבטיחים, ביטוחי סיעוד למינהם... זה בנוסף לתשלום דמי חברות בקופ"ח הבסיסי שציינתי, כל פעם שצריך לעלות מחיר הקופ"ח מכניסים את העלות לביטוחים המשלימים שלא נדבר על זה שעוד ועוד אנשים עושים ביטוחים פרטיים, ולמעשה מכיסם משלמים על רפואה במקום שהמדינה תבטיח שרותי בריאות שוים והוגנים לכולם. מה שקורה בשורה התחתונה זה שלפי האוצר והמדינה, רמת הרפואה נשמרה ברמה טובה למרות שלא מתוקצבת כראוי וזו עובדה לפני נתוני ה OECD, אבל בפועל בתי חולים קורסים תחת הנטל (מיותר לציין שאין בי"ח חדשים, לא פותחים מחלקות חדשות, הקפיאו תוספות של מיטות, ותקני הרופאים/אחיות לא עודכנו מ 1976), ואת הפער בין מה שהאוצר מוכר לנו ולעולם לבין מה שבאמת המדינה דואגת לו, אנחנו משלמים מכיסנו הפרטי בצורת ביטוחים משלימים, רפואה פרטית, ועוד פויילשטיקים כמו "טרם" למיניהם (מיון בקטנה שמשלמים כסף לביקור, בניגוד למיון של בי"ח שבו הקופ"ח מסבסדת), ספקי שירותי רפואה דוגמת "ביקור רופא", נט"לי, שח"ל ועוד.
רופא | 02.07.13
16.
מכבי כבר לא הקופה הטובה ביותר
נו לגבי כללית - הכל ברור. הם לא ישתנו. שירות ארכאי. זה עניין של תרבות ארגונית מוכוונת הסתדרות - לא מוכוונת לקוח. אבל מכבי- מאז המנכ"ל החדש- פיחות שערורייתי בשירותים ובזכויות גם של לקוחות וגם של עובדים. התדרדרות חדה. כולם עוזבים. רופאים ומטופלים. זה מטורף. הקופה מתחילה להיראות כמו הכללית. כמה שאפשר לטרטר חולה-למה לא. כמה שאפשר להגביל רופא בהחלטות קליניות מופרכות מבעד החור שבגרוש. ואחיות, מה שהיה שירות מופת ודוגמה- זוועה מאז גלית קאופמן עושה דברו של מנכ"ל מכבי (כמו כללית) החדש.
שולה | 02.07.13
15.
מישהו רוצה לדבר על חוסר היעילות של קופות החולים????
רוב קופות החולים, והמכונים הנילווים שלהם פתוחים מ 8-12 ומ 16-19 , מה למען השם קורה שם בשאר השעות??? בלי קשר, קופות החולים מצמצמות שירותים לרמה שאנשים אחרי ניתוחים צריכים לחכות חודשים לטיפולי פיזיוטרפיה, ואלו מחוסר ברירה נאלצים לשלם מהכיס (או מהביטוחים שלהם). קופות החולים במקביל התחילו להתעלל ברופאים ונותני שירותים אחרים, סתם ככה, הרי הפקידים צריכים להצדיק את עצם קיומם. התמונה ברורה, קופות החולים לא יעילות ומנסות לשמר את חוסר יעילותן על ידי שליחת יד לכיס משלם המיסים וחברי הקופות.
עוד אחד שיודע | 02.07.13
13.
מאחורי הנתונים היבשים עומדים בני אדם שאנחנו לא מורשים לעזור להם !
בתי החולים מנסים להתייעל ומקצצים בכל דבר אפשרי: נייר טואלט, ארוחות, חולים עם בעיות סוציאליות וכד'. רק רפואה- נטו. מינימום שבמינימום ! ועופו !!! בלי לעשות אף בדיקה נוספת! לא אוהבת אותנו ככה !!!!
עובדת בית חולים, כללית | 02.07.13
12.
המדינה לא מממנת את השירותים שהיא כיכול נותנת
חוק בריאות ממלכתי עולה יותר מסך הכסף שהקופות מקבלות ממס הבריאות ומתקציב המדינה. צריך להוסיף תקציב או לבטל שירותים. פשוט מאד. הקופות מספיק יעילות ושלא ידחפו אותן למנוע מהציבור שירותים שלא בצדק. יעילות משמעה לשמור על בריאות מקסימלית במינימום כסף, לא לתת שירות ירוד. מיליארד שקל בשנה בערך זה הגירעון התפעולי של הקופות וזה מה שצריך להוסיף, מס לא מס, קיצוץ לא קיצוץ.
אמיר | 02.07.13
5.
חשוב שמבקר משרד הבריאות יבדוק איך מנוצלים תקציב וכנסות של כל מוסד של משרד הבריאות.
משרד הבריאות חייב לעסק בודק כלכלי שלו כדי לבדוק איך מנצלים כספיי ציבור ע"י הנהלה של קופות חולים. לבדוק לאן הולכים את כסף שזורמים מהכנסות מטופלים, מביטוח לאומי ומתקציב משרד הבריאות. צריך למנועה מניפולציות השחזת עיניים של ציבור ישראלי. יש רושם שמנהל רפואי חוסכים כסף על שירות למטופלים (על תרופות וטיפול נדרש), ועל חשבון בריאותם בונים מוסדות וקונים ציוד ומחלקים כספים שלא בדרך נכונה. למה שכלכלן משרד הבריאות לא ייחקר תנועות פיננסיות במוסדות רפואיות ?? למה שמשרד הבריאות לא יתערב בסדר עדיפויות במוסדות של רפואה ציבורית?? -אז לפחות ייוודע על צורכים אמתיים של מוסדות בריאות!! שאלה: - אם למשרד בריאות יש מידעה נכונה (!) על מצב כלכלי של מוסדות רפואה ציבורית ??!! כי מנהל מקומי יכול להשחיז עיניים של ציבור כולו ע"י תרגילים ופרסומת מוטעים. צריך לבדוק היטב לאן ואיך מתפזרות כספים שנכנסות לקופות של מוסדות בריאות ציבורי וצריכות אמתיות לתפקוד תקין, -לפני שיעשו מסכנות.
borisdo | 02.07.13
1.
מי שיודע מי עובד במשרד הבריאות -
מבין איך הכל מתפקד המשרד ולמה חסרים רופאים, מדוע יש עומס בבתי חולים. למה כאשר מעררים על החלטה עירור חוזר לגורם שכבר נתן החלטה ומנהל הזה אומר - אני מנהל ואני מחליט כמה שלא תעשו מאמצים. אין בושה. פרופ' רוני גמזו - תתעורר - תסתכל מי סובב אותך. המלצה חמה - תחדש את הצוות משרד הבריאות לאנשים שרוצים לקדם את הרפואה בארץ ולא לעכב. תעשה בחינות לעובדי משרד. תקבל משוב מגורמים חיצוניים - רופאים, בתי מרקחת, מנהלי מרפאות. רק כך אולי תתקדמו...
 | 02.07.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת