אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לבייב: "כשמרמים אותך, לא משנה אם זה שקל או מיליארד"

39 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

39.
לבייב איש צדיק כמו נוח.לא רימה. לא מרמה ולא ירמה.
משלם תמיד בזמן ופורע את כל התחייבויותיו. לא נמנע מלשלם עמלות עבור נכסים שהוא קונה. לא עוקף מתווכים. אחד האנשים הישרים עלי תבל. מה כולם מתנפלים עליו. עבר ללונדון. אז מה?עבר ללמוד מקצוע ספרות. אז מה? סיפר קצת אנשים. אז מה? בקיץ עדיף שלאנשים תהיה קרחת זה טוב נגד החום. בקיצור-נוח איש צדיק היה וכך גם מיסטר לבייב. תפסיקו להתנפל עליו. הוא עשה את כספו ביושר ומחלקו לעניים ולנתמכים. ובא לציון גואל.
אזרח | 04.07.13
32.
אין מה לבוא בטענות ללבייב
זה לא הוא גנב מכם. יש אנשים שנקראים רגולטורים והם אחראים על הפנסיות שלנו, על שוק ההון, על הביטוח, על הבנקים וכו', והם אלו שאמורים לשמור עלינו ממצבים שבהם אנשים מתוחכמים ינצלו את היתרונות שלהם למטרות רווח שיביאו לפגיעה בציבור. מי שאשם בזה שהפנסיות שלנו נפגעו כתוצאה מהתספורות של הטייקונים זה הרגולטור שאמור היה לבדוק אם ניהול הסיכונים שלקחו אותם גופים מוסדיים שהשקיעו בלבייב הם הגיוניים וברי החזרה, אותו כנ"ל לגבי העמלות של הבנקים - הבנקים לא עושים שום דבר שאינו חוקי, ומי שקובע את החוק ומי שבגללו יש בלבול כל כך גדול בסוגי העמלות ושהתחום הזה פרוץ הוא הממונה על הבנקים. אינשטיין אמר פעם משפט חכם - הבעיה היא לא עם האנשים שעושים רע, אלא אם אלא שיכולים אבל לא מונעים מהם לעשות רע.
לירן  | 03.07.13
26.
אתה מדבר על רמאויות
מר לב לבייב היקר, מבעלי השליטה בחברת אפריקה ישראל שלה חברת בת-דניה סיבוס. אחרי ששיווקו לי "דירה יוקרתית" בפרוייקט נחשב בכפר סבא אני רוצה להגיד לך שהכל בלוף רמאות ועבודה בעיניים. דניה סיבוס בונה 4 קירות. לא מעניין אותה הריצוף (בלטות עקומות), גם הקירות עקומים. ובנוסף לכל נזילות ורטיבויות ללא סוף. לשנת הבדק צריך לקרוא שנת הסיוט. כל הזמן מוצאים נזילות במקום אחר. בפירוש לא מצדיק את התמורה למחיר. הכי מצחיקה הסיסמא : דניה סיבוס - בונים בחוכמה. בושה וחרפה
תסתכל על דניה סיבוס | 03.07.13
21.
לבייב, זקן חכם אמר לי פעם:
יהודים, זה כמו זבל אורגני. אתה מפזר קצת בכל מקום, כמו בארצות הברית למשל, אתה מקבל צמיחה, שגשוג, פריחה כלכלית. אתה שם את כולם ביחד - מה קיבלת? ערימה של חרא. עכשיו לפחות אתה יודע איך כולנו מרגישים כשהבנקים משחילים לנו דמי ניהול, כשקרנות הפנסיה גובות מאיתנו דמי ניהול - גם כשהן משיגות לנו תשואה שלילית (!!!), כשכל גוף מספיק גדול שאנחנו נתונים איתו בחוזה כלשהו (חברות כבלים, חברות סלולר, בנקים, קרנות פנסיה), מגדיל את הסכום שהוא גובה מאיתנו בשנייה שאנחנו מסובבים את הראש הצידה, בלי להודיע לנו בשום צורה (שזה בערך לשבת בבית קפה ושהמלצר ירים לך שטר ששמת על השולחן ברגע של היסח דעת). כל חברה שמספקת פה שירותים, דוחפת את העובדים שלה להוציא מהלקוחות את המקסימום שאפשר. גם בדרכים לא הוגנות, ולפעמים - כמו שעכשיו הרגשת על בשרך - גם בדרכים לא חוקיות. המנטליות הזאת מתחילה מלמטה ומגיעה עד למעלה. החל מהבנאדם ברחוב שמוכר לך את אוטו שלו, המוסך שמטפל לך באוטו וממציא לך תקלות שלא קיימות, הרופא שמטפל לך בשיניים וממציא חורים שלא קיימים (כן, שמעתי על מקרים כאלה), חברות תקשורת שמעלות לך את התשלום החודשי בלי להודיע לך, בטענה שכתוב בחוזה שאחרי שנתיים הן יכולות לעשות את זה (ולפי ההיגיון הזה הן יכולות להעלות את זה גם למיליון שקל בחודש, אבל הן יודעות שאז הם לא יראו את הכסף, אז הן מעדיפות לעשות את זה "בקטנה", בהנחה שלא תשים לב או שלא יהיה לך כוח להילחם על זה), בנקים שממציאים לך עמלות שלא קיימות (וכאמור - מעלים אותן בלי שיהיה לך מושג מזה), קרנות פנסיה שגובות לך דמי ניהול גם כשהניבו לך תשואה שלילית ומציינות את זה בדו"חות שאין סיכוי שתבין מה כתוב שם, וכלה בגופים ממשלתיים כמו רשויות מוניציפליות שנותנות לך דו"ח על חניה בצד של דרך עפר (שזה כמו פרוטקשן - נכנסת לשטח שלנו, תשלם דמי חסות). יש דרך אחרת להתנהל - אפשר להרוויח כסף מאנשים אחרים, וגם לעשות את זה בצורה ישרה. זה אולי יניב קצת פחות רווח, אבל כולנו נרוויח מזה בסופו של דבר, כי כל אחד ואחד מאיתנו יידפק פחות ע"י כל השאר. ראיתי את זה באוסטרליה, ראיתי את זה בניו זילנד. אפילו בארצות הברית הקפיטליסטית, הבנקים לא דחפו לי כל כך הרבה עמלות כמו פה.
ברק | 03.07.13
17.
10 אתה שקרן
מקמ - מלווה קצר מועד זה נייר ערך שמנפיקה המדינה ואינו תלוי בטייקונים. במקמ אתה יודע בדיוק כמה תקבל בסוף התקופה והדרך היחידה שלך להפסיד זה אם המדד עלה יותר מהריבית המובטחת שלך. לגבי לבייב, כאשר בן-אדם לא מחזיר הלוואה שלקח וממשיך לחיות חיי פאר, אני מתקשה לקרוא לו בן-אדם מוסרי אפילו אם מעשיו חוקיים.
ג'ו | 03.07.13
10.
ניגוד לרושם שהתקשורת מנסה לייצר בעדינות יחסית (כי זה שקר) לבייב לא לקח כספי ציבור
טייקונים אחרים נגעו לנו בחסכונות בלי שידענו בכלל שהם עושים זאת. אני שמתי את כל החסכונות המעטים של במק"מ, מה שאמור להיות אפיק סולידי, ואחרי כמה חודשים אני מקבל הודעה לקונית מהבנק ששני שליש מהקרן נמחקה. איך? מסתבר שהייתי מושקע אצל הטייקונים שלדעתי צריך להפקיע את נכסיהם ולא לאפשר להם הפרדה מושחתת בין חברות שונות שלהם וחסינות מוחלטת של חשבונם הפרטי. לבייב לא נמנה על אלו. בשיאו, נכסיו האישיים הגיעו לשווי של יותר מ8 מיליארד דולר והוא היה האדם העשיר בישראל. באותה תקופה הוא תרם מדי חודש בחודשו משכורת חודשית לעשרת אלפים משפחות יהודיות בארץ ובעולם וכל בתי חב"ד בעולם קיבלו ממנו תקציב ככל הידוע לי. הוא עצמו אמר אז שהסיבה היחידה שהוא ממשיך לעשות עסקים בשעה שיכול היה לפרוש מזמן וכך עשו מרבית חבריו כאשר הגיעו לשווי של 40-50 מיליון דולר, סכום שמספיק לאדם לכל החיים רמת המחיה הגבוהה ביותר -וגם לנכדיו, היא כדי לעשות צדקה כי זאת מחוייבותו כיהודי והוא הוכיח זאת במעשים. אין מי שלא קיבל ממנו תרומה והוא לא עשה זאת ברעש ולא ביקש שלטים על שמו. אז הוא הוציא אג"ח קונצרני ולצערו נפל חזק ברוסיה -הוא הוציא כסף מכיסו הפרטי כדי להחזיר למשקיעים אבל לפחות אצלו אנשים ידעו במה הם מושקעים. אג"ח קונצרני הוא אפיק עם סיכון השוואה לאפיקים סולידיים כמעט לחלוטין כמו פק"מ ומק"מ. אי אפשר לשים אותו ברשימת הטייקונים הלא מוסרית.
 | 03.07.13
6.
לא לסמוך על בתי השקעות - לימוד וניהל עצמי
זה רק מוכיח עוד פעם שבתי השקעות, מעניין אותם רק העמלות שגובים , זה הכסף הגדול והבטוח שלהם ללא סיכונים . אין להם שום אחריות להפסדים של בתיקי הלקוחות . רפורמת בכר העבירה לציבור מסר ברור - כל אדם חייב אדון לכספו ולא לסמוך על גורמים זרים שיביאו לו את הישועה בתקופות של שווקים לא יציבים . תקופת ההשקעה הסולידית והיציבה לאורך השנים , פסה מן העולם !!!!!!!!!
משקיע בעצמו | 03.07.13
2.
תחזור לישראל נא להעביר את זה ללב לבייב מכתב אישי
לב היקר שלום וברכה, יהודי מקומו בארץ ישראל ולא בגלות. לצערנו ישנה בארץ שנאת עשירים שנובעת מחוסר פרגון אך זאת לא סיבה לעזוב. מקומו של יהודי בארץ ישראל. יש להרבות בעשיה למען הכלל כפי שאתה עושה בארץ ישראל. "הלבבות ימשכו לאחר המעשים." תחזור לארץ. נא להעביר זאת ללב.
ניר | 03.07.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת