אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לא צריך תואר כדי להבין את זה

269 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

269.
מצד אחד יש היגיון
בדברים שנכתבו ב267 - צריך שתהיה הכשרה תעסוקתית כדי לא להתגלגל בין עבודות שהשחיקה בהם מאוד מהירה, אבל גם כדאי ללמוד מקצוע שלא דורש הכשרה של הרבה זמן מהחיים ולחפש עבודה עם תנאים טובים, עם שכר טוב, ועם קופת גמל לפנסיה. בסופו של דבר אם לומדים תואר לא רלוונטי ומתחילים את החיים בגיל 30 בלי קופת גמל לפנסיה, ובלי ותק במקום העבודה - יוצא שסתם בזבזנו כל כך הרבה זמן מהחיים שלנו לשווא. אני למשל מאוד רציתי ללמוד עבודה סוציאלית אבל הייתי כבר בן 26 ולאחר שהבנתי שהשכר הזה לא משהו ושעד שאסיים את הלימודים אני כבר אהיה נושק לגיל ה30, וראיתי שהחברה הישראלית היא גם חברה כפוית טובה שלא מעריכה את מה שעושים למענה, לא המשכתי ללימודים אקדמיים והלכתי ללמוד נהיגה באגד על חשבון החברה וכיום אני נהג אגד עם משכורת טובה ותנאים טובים. ללמוד אפשר רק לאחר הפנסיה בתור תחביב, אבל לא כדאי להמר על להתחיל את שוק התעסוקה בגיל 30.
אזרח | 02.01.20
268.
267 אתה חי איתנו על אותו כוכב?
קודם כל תרשה לי לגחך בקול על זה שהאוניברסיטאות מלוות את הסטודנט בוגר לאורך כל הדרך.. מאיפה ההפלצה המרושעת הזאת להגיד?? דבר שני אולי התאור שלל הולם את המסלול שלך ושל דומך במאפיינים שונים אבל בשום אופן לא את כלל מסיימי התארים. אין לנו כלום מבין? כלום משתארת לא שייך לרוב האוכלוסיה שסיימה תואר. אף מעסיק לא מוציא שקל יותר על עובד כי הוא סיים תואר. חוץ מבמגזר הציבורי כמובן ששם גם מקבלים רק פאקסים.
אודי שיפודי | 19.11.19
267.
תפסיקו כבר להטעות את האנשים - מי שעובד במסעדנות אוכל חרא
אפשר לעבוד במסעדנות ולהתפרנס יפה אבל עם השנים הבן אדם מתעייף, ומזדקן מהר, ונשחק בעבודה. נכון שהיום במשק הישראלי לא חסרות עבודות, אבל עבודות שלא דורשים בהם השכלה גבוהה הם עבודות שוחקות ומייגעות שבן אדם מפתח בהם בעיות בריאותיות לטווח הארוך לכן מאמרים מהסוג הזה מטעים את האנשים הצעירים ומפתחים בהם אשליות. האוניברסיטאות לא משליכות את הסטודנט לים אחרי שהוא למד אצלם ואומרות לו עכשיו תסתדר לבד - הן מלוות אותו לאורך כל הדרך. עדיף להפסיד כסף ל5 שנים והעיקר אחר כך למצוא עבודה עם תנאים טובים, עם פנסיה כמו בן אדם, עם ביטחון תעסוקתי, עם מתנות בחגים, עם השתתפות בבתי מלון, ועוד... יש אנשים שעבדו בעבודות נשחקות ולא היה להם פנסיה ולא שום דבר ובמקום לשבת בבית בפנסיה ולנוח הם היו צריכים עוד להמשיך לעבוד מכיוון שהם חשבו שעבודתם האחרת תהיה יותר קלה וככה הם התגלגלו בין עבודות למשך כל החיים.
אחד | 21.02.18
261.
בואו נעשה סדר
חברים, עשיתם פה ערבוב אדיר. לדבר על כל האקדמיה, לכל תחומיה, כמקשה אחת זה לא חכם ולא נכון. נתחיל בברור: בתכנות לניסיון יש יתרון ברור. ברור שבשביל לתכנת לא צריך ללמוד ארבע שנים באוניברסיטה. יש בזה ערך מוסף, אך ניתן לקצר את התואר. כמו כן, ברור גם שרוב התארים הכלליים לא נותנים יתרון יחסי גדול לבוגריו. לגבי חשבונאות ומשפטים: השיח לא רלוונטי משום שלא ניתן לעבוד בתחומים הללו ללא תואר ומעבר של מבחני לשכה/מועצה. אם יקשו את המבחנים ויווסתו את מספר הסטודנטים בכל המוסדות, יהיה סינון טוב יותר של המועמדים ולא תהיה הצפה. לגבי הנדסה ושאר מדעים מדוייקים: לא ניתן לעבוד התחומים הללו ללא ידע מעמיק בפיזיקה ומתמטיקה. לא ניתן ללמוד את הדברים הללו לבד. כל אחד מתחומי ההנדסה מתחלק לדיסציפלינות. כל אחת מהדיסציפלינות עמוקה ומצריכה שנים של למידה. התארים הללו ארוכים משום שבמהלך התואר נוגעים בכל הדיסציפלינות, כדי לאפשר לסטודנט להבין במה הוא טוב ובמה יירצה לעסוק. מלבד זאתלרוב מהנדסים עובדים בפרויקטים עם מהנדסים מתחומים אחרים וכל אחד צריך ידע בסיסי בתחום של עמיתו כדי שיוכלו לדבר באותה שפה. המשך לתואר שני מחקרי ודוקטורט תורמים ליכולת האנאליטית וליכולת המחקר. רוב החברות הטכנולוגיות הגדולות בעולם מעודדות מהנדסים להמשיך לתארים מתקדמים בתחום. לגבי הויכוח הקבוע בין מכללה לאוניברסיטה: ממה שאני רואה בשנים שאני עובד כמהנדס, למהנדסים הטובים, בוגרי האוניברסיטאות הטובות יש יתרון. הלימודים באוניברסיטאות קשים יותר, יש בהן פחות עזרה ולכן על הסטודנט להתמודד עם רמה קשה יותר של חומר ללא עזרה. זה מחייב את הסטודנט להיות מסוגל ללמוד חומר, ברמה גבוה, בכוחות עצמו ובזמן קצר. תכונה שעוזרת מאוד בחיים המקצועיים. עם זאת, לרוב התפקידים הקיימים בשוק, תואר ממכללה מספיק בהחלט.
אנונימי | 16.10.15
257.
חייבים שינוי ומיד
אני יותר ממשכים אם מה שדובר אני עובד במגוון רחב של עבודות כמו בניה,הפקות,חקלאות,גינון,מטבח ועד. אני עושה את זה לא רק בגלל שאני רוצה כסף אלה גם בגלל שאני לא מאמין בשיטה הזאת. אני לומד המון מקצועות שיעזרו לי בהמשך חיי ויעזרו לי להחליט במה אני רוצה לעבוד. מה שעד אני רואה הוא שרוב האנשים העוסקים במלאכה הם אחרי לימודי השכלה גבוה אבל רובם הגדול אינו עוסק במה שלמד. אלה במה שהיה זמין שסיים את לימודו ובזה התפתח. אז מה שאני אומר הוא שהלימודים האלה הם פשוט שטויות ואין בהם צורך בעידן המודרני. תודה עומרי
עומרי | 05.02.14
255.
אני מסכים שלא חייבים ללמוד הרבה ממקצועות ההייטק ומוסדות להשכלה גבוהה, אבל.
איפה אני יכול ללמוד הנדסה, פיזיקה, כימיה, מדע, מטמטיקה, וביולוגיה? אם לא באוניברסיטה או במכללה. אם אני רוצה נניח רוצה לפתח רובוט שבונה בניין כדי להוזיל את מחירי הדיור, האם אני לא צריך ידע בסיסי בהנדסת בניין ומכונות? האם לא כדאי שאדע מה זה מתח חשמיל, מה זה תרכובת בטון, איך לבנות מבנה כדי שהוא לא יקרוס? אני באמת שואל כי אני באמת מתלבט אם אני יוכל לעשות את זה בדרך אחרת.... אלכס.
אלכס | 11.08.13
253.
אני כל כך מסכימה, עם כל מילה, זה בדיוק התהליך שאני עברתי
ומרגישה היום תחושת בזבוז על שלושת השנים ש"ביליתי" בהוצאת תואר, שאין לי שום שימוש בו כיום. אמנם לא נותרתי עם חובות, אבל רבים מחבריי כן, וגם אני, כפני הדור שלי, לא מצליחה להתקדם - להשכיר דירה באופן רציף (שלא נדבר על לקנות). היום התואר באמת לא נעים להגיד - שווה לתחת.
בחורה צעירה | 05.08.13
252.
מעורר מחשבה אבל...
זה נחמד לקרוא כתבה מעוררת מחשבה אבל איזה סלט של חלקי עובדות, רשמים ממקטעי אוכלוסיה שונים ובלבול של משתנים תלויים ובלתי תלויים. קצת חשיבה מתודולוגית (שלומדים לפעמים באוניברסיטה...) לא תזיק. יש צורך לשקם את רמת האקדמיה , אך הבינוניות שיש לפעמים לא מצדיקה ביטול גורף של הלימודים. וגם קצת אחריות על הלומדים- אף אחד לא אחראי על כל הבחירות של אנשים בוגרים : ללמוד,לעסוק , או לשכב בדשא ולחכות שיפול עליהם התואר בסוף (אחרי מבט חטוף בתקצירים...)
חושבת | 14.07.13
251.
התואר שלכם לא שווה כלום בהייטק
תבינו ותפנימו-מי שמצליח בהייטק זה מי שהמקצוע הזה בנשמתו.אלה שהתחילו לתכנת בגיל 13-15 בתור תחביב באים כבר עם נסיון,ידע,ראש יצירתי ורזומה מרשים שאף בוגר תואר לא יכול להתחרות בו.בן זוגי מתכנת מגיל 13 ועובד בתחום מגיל 20 היום בגיל 34 הבנאדם מנהל באחת מחברות ההיטק ברמת החייל,מרוויח הרבה הרבה יותר מכל בעל תואר שאני מכירה,ואין לו אפילו תעודת בגרות.ורק שתדעו-העבודה הנוכחית שלו כמו גם העבודה הקודמת-הוא לא שלח קורות חיים,החברה זימנה אותו לראיון בעצמה.אז תמשיכו לממן את החיים הטובים של המרצים ואנחנו נצחק כל הדרך לבנק.
בת זוג של מתכנת | 13.07.13
250.
תגידו אתם השתגעתם, ברור שחייבים ללמוד
הרי להרבה אנשים אין ברירה, חייבים ללמוד כי הרי מה נשאר לא לכולם יש קשרים או כפית זהב בפה. כתבה הזויה ובזויה, האקדמיה לא באה לסדר לאף אחד את החיים אלא לתת כלים להצלחה ולפתח את הבן אדם וזה כבר תלוי בבן אדם עצמו אם הוא מספיק פרקטי בשביל לבנות את עצמו מהיסוד. זה שהאקדמיה הפכה לתעשיית תארים זה משהו אחר, אנחנו חיים בעידן שבו כולם רוצים להרוויח כמה שיותר כסף אז זה לא אמור להפתיע אף אחד. וחוץ מזה ישנה דרישה גבוהה לאנשי מקצוע בתחומי תעשייה אחרים, לא חייבים להיות אקדמאי בשביל להתפרנס בכבוד. הבעיה מתחילה כשכולם רצים לאקדמיה וכשמסיימים מצפים שייתנו להם לנהל כסף של אחרים. כנראה שאין מנוס מללמוד מקצוע יצרני. בהרבה תחומים לימודי מקצוע ותעודה שווים יותר מארבע שנים באוניברסיטה.
המוח היהודי | 11.07.13
248.
אני רוצה לדבר על עולם ההייטק.
לדעתי, התקופה בה הקדישו לכל רעיון סבלנות ומחשבה, פגה מן התעשייה (אולי חוץ מבועת התעשיות הצבאיות..). במציאות האקזיטים של מדינתנו הקטנטונת, שבה תמיד מדובר על ל"דלבר" (מלשון deliver) ומהר, אין זמן להשקיע בלימוד עובדים חדשים והיזם רוצה לעשות את הבוחטה שלו ולהמשיך לפרוייקט הבא. לשם כך יש קבלני משנה מנוסים, יועצים מכל סוג ופרילנסרים. בעולם הזה, הניסיון תמיד מנצח את ההשכלה, והאקדמיה נשארת מאחור. כשסיימתי את לימודיי בהצטיינות עם תואר שני ביד חשבתי שאני יודע מספיק כדי לתרום לכל חברה, אבל כשהתחלתי לעבוד גיליתי שלמעשה אני לא יודע כמעט דבר... משיחות עם חברים, הבנתי שזו הרגשה כללית המעידה על הניתוק הרב בין האקדמיה לתעשייה. מכללות רבות מנסות לגשר על הניתוק הזה, אבל כשמהנדס מכונות אף פעם לא הפעיל מכונה ומהנדס אלקטרוניקה מעולם לא הלחים מעגל, יש כאן בעיה. ידע צריך להיבנות מהבסיס למעלה וכמו שאני רואה את זה, האקדמיה מתחילה לבנות את הבניין מהפנטהאוז. כשחושבים על אוריינטציה תעסוקתית הידע צריך להגיע מתוך צורך, והאקדמיה מחנכת למחקר ולמצוינות (וזה בסדר, כי זה תפקידה...) ופחות ליצרנות ותכליתיות ופה טמונה הבעיה ביציאה לשוק העבודה. ועוד, בעבר היה הידע נחלת האקדמיה בלבד בעוד שהיום הוא נגיש לכולם ובשפע דרך האינטרנט- אפשר ללמוד כמעט הכל, חינם, לבד, ויחסית בקלות, אפילו קורסים שלמים מהאוניברסיטאות המובחרות בעולם. בנוסף, כמעט מחצית מהאוכלוסיה בארץ (~46%) הם בעלי תואר ראשון, וניתן להבין למה אקדמאים צעירים לא נחטפים מיד בצאתם משערי האוניברסיטאות. אחוז המשכילים אולי עלה אבל אחוז המנוסים נשאר קבוע... אמנם נראה כי יוקרתה של האקדמיה לא נפגמה בעיני המעסיק אך בסופו של דבר הכל מתחיל ונגמר בכסף. כמו שכבר נאמר פה, המעסיק ישאף לשכור את העובד היעיל ביותר. מי שחושב קדימה ישקיע בעובד טרי ומלא מוטיבציה שיצא מהאקדמיה ואילו מי שרואה רק את האקזיט מעבר לפינה לא יחשוב פעמיים ויבחר בבעל הניסיון על אף המחיר הגבוה יותר. הבעיה בישראל, בייחוד בשנים האחרונות, היא שפחות ופחות מעסיקים בהייטק חושבים לטווח הרחוק, ומי ש"מציל" את האקדמאים הצעירים הן דווקא החברות הגדולות מחו"ל. הפתרון לדעתי הוא לנסות ולהשתחל לשוק העבודה מוקדם ככל האפשר גם אם במחיר של פגיעה בציונים במהלך התואר, העיקר להשתפשף. עם דף ציונים מנצנץ כבר הבנתי מה אני יכול לעשות...
פלס | 11.07.13
246.
חוסר תעודה מהווה תירוץ למעביד לשלם משכורת נמוכה
גם בנעורי (שהיו מזמן) וגם עכשיו מנצלים המעבידים את חוסר ה"תעודה" להורדת שכרם של העובדים ולא משנה אם העובד הזה שווה שלושה בעלי תעודות. זו סתם נבזות, קמצנות וטפשות, כי עובד מאבד את המוטיבציה ואת הלוליאליות למקום העבודה - ואנחנו רואים את התוצאה כל יום וכל רגע. כל המדינה מתנהלת על ב"כאילו".
קשישה | 11.07.13
245.
ל 230
חמוד גם תואר בהנדסה מהטכניון ערכו כקליפת השום בתעשיה .. מהנדס מקצועי בעל נסיון ובעל זיקה למקצוע באופיו, גם אם הוא ממכללה יעשה בית ספר לכל מהנדס חנון מת מהטכניון. שטחנו לו את השכל באנליזה נומרית ושאר ירקות ... על סה בדיוק הכתבה מדברת , העולם נהיה פרקטי הטכנולוגיות מקצרות תהליכים . אני היום הייתי מעדיף לגייס מהנדס משנקר אפקה 'או חולון הם יותר מחוברות לתעשיה ולטכנולוגיה . הייתי שם דגש על הבן אדם ועל הכישורים האישים, והבין אישיים היום תקשורת זה הכל, קבל טיפ אל תפסול תהיה פתוח, יום אחד תהיה מעסיק ואני מאוד ממליץ לך לצאת מהשמרנות ומהמיתוסים שמנסים להכניס לנו.
מהנדס | 10.07.13
239.
בדיוק ככה זה עובד בשוויץ!!
יש הרבה תלמידים שלא מעוניינים או לא יכולים ללכת לאקדמיה , ויש עבורם בדיוק את הפתרון הראשון שציינת. ישר מהתיכון הם נכנסים נניח לבנק לומדים את העבודה הפרקטית ובמקביל יום בשבוע לימודים מרוכזים ושימושיים על המערכת הבנקאית ובגיל שסטונדנט מתחיל פה ללמוד הם כבר עובדים עם וותק של שלוש שנים בבנק!!!!!
נחום | 09.07.13
238.
סטודנט לא עובד??? ממתי סטודנט יכול להרשות לעצמו לא לעבוד?
הבעיה היא כפולה: א. לא כל תואר שווה משהו בשוק ולכן צריך לחשוב 10 פעמים לפני שמתחילים ללמוד תחום ידע מסויים. ב. צריך לדעת שגם לומדים וגם עובדים. אני הייתי סטודנטית 6 שנים ועבדתי כל הזמן, צברתי לפנסיה ונכון, לא ביליתי ולא קניתי בטירוף. הכל בבת אחת - לא הולך. אבל בדור שלי היה ברור שלימודים הם השקעה לעתיד. הכוונה היתה ללימודים שמקנים מקצוע מסויים כגון הוראה, הנדסה, כלכלה, רפואה, משפטים, ראיית חשבון וכו'. תמיד היו מדעי הדשא כגון מדעי החברה. ובכל זאת ממדעי החברה יצאנו עם ידע לגבי הבורסה ובשנים רבות הבורסה פרנסה את משפחתנו בכבוד. צריך ללמוד וצריך לעבוד ונכון שזה לא פיקניק. בכלל-להיות מבוגר זה לקחת אחריות ולא להאמין שההורים קיימים על מנת לסחוט אותם. ההורים אינם לימון אלא הורים. וכפי שרשמתי - בדור של היום צעירים רבים הם פשוט עצלנים וההורים עוזרים להם בכך. זה הכל עניין של חינוך. אז אדוני הסטודנט-אתה העצל, אתה לא דורש מעצמך. הסביבה עצמה-לא השתנתה כהוא זה במשך 70 השנים האחרונות. ותחשבו על זה.
חני | 09.07.13
235.
מסכים מאוד והנה דוגמאות
אני בגיל 24 ללא תואר ראשון, עובד בחברת הייטק על תקן מהנדס ומקבל משכורת יפה מאוד. למען האמת, החברים הקרובים אליי ביותר גם הם ללא תואר ראשון ומרוויחים משכורות הנעות בין 12,000 ל- 25,000 ש"ח. תואר ראשון זה נחמד והכל אבל היום רוב החברות מחפשות ניסיון, כי בשורה התחתונה פרקטיקה היא מעל תיאוריה.. כתבה מצויינת, ממליץ למי שאהב את זה לקרוא את אבא עשיר - אבא עני.
אנונימי | 08.07.13
230.
תלוי במה התואר!!!
כמובן שתואר במשפטים או ניהול או מדעי הרוח וכו זה תואר מיותר היום, אנשים אעושים אותו סתם ככה כי לא בדיוק יודעים מה הם רוצים וזה באמת כניראה מיותר, אבל מי שלומד הנדסה באוניברסיטה ( כי ללמוד במכללה כל ערס מהרחוב יכול ויוציא ממוצע 90 ) חייב תואר ראשון לפחות אחרת איך הוא יעבוד כמהנדס?? אנשים שבאמת לומדים תואר אקדמאי זה אנשים שלומדים הנדסה או מדעיים מודייקים כמו כימיה פיסיקה וכו , כל שער התארים ובמיוחד במכללות הם לא באמת תארים ששווים את הכסף וההשקעה. זו דעתי האישית.
הנדסה | 07.07.13
221.
ל203 - התשובה היא לא, לא צריך.
אין שום קשר בין מה שלמדת לבין יכולת המצאה או התכנון שלך. רעיונות חדשים בדרך כלל הם פועל יוצא של מומחיות בתחום מסוים ובדרך כלל הרבה יותר מתחום אחד. מה בדיוק הקשר לעשרות קורסים במדעים מדויקים שרובם מלאים בדברים תאורטים ועם יד על הלב - רוב הסטודנטים לומדים למבחן ממש לא בשביל באמת להבין. בכל תחום שבו תעסוק אין בכלל קושי ללמוד די הרבה מהרשת (אני אגלה לך סוד- זה מה שתעשה בכל מקרה, את רוב הדברים בכלל לא למדת וגם את מה שלמדת אתה תשכח מהר מאוד). הניסיון מגיע רק מעבודה מאומצת בתחום מסוים, בדרך כלל ההכשרה שנדרשת בשביל למלא את אותו התפקיד היא לא בת כמה שנים זה בטוח. רוב המהנדסים הצעירים עובדים בהתחלה על דברים מאוד פשוטים ובדרך כלל בקושי מבינים מה הם עושים. ההבנה מגיעה להם עם הזמן. אגב האנשים הכי מבריקים שפגשתי (ברובם יזמים) היו לרוב בלי השכלה רצינית בתחום שבו הם פעלו. היה להם ניסיון גדול מאוד אבל הוא נבע מלימוד עצמי רציני מאוד. זה שלא תשיג עבודה בלי תואר זה נושא אחר אבל בפירוש יש הרבה חברות שלא מסתכלות על זה.
מהנדס ותיק | 06.07.13
220.
בואו נודה לרגע
אם הייתם בוס של חברה מסויימת, ומגיעים אליכם שני מועמדים, אחד שבדיוק סיים את הדוקטורט בהצטיינות ואחד עם 12 שנות לימוד. במידה והמועמד עם 12 שנות הלימוד מציג לכם תיק עבודות \ דוגמאות ליכולותיו ונסיונו המרשים. תהיו בטוחים שמבלי לחשוב פעמיים הייתם לוקחים אותו ולא את המצטיין חסר הנסיון. ככה עובד העולם, זה מה שאנשים מחפשים, ולימודי תואר סה"כ מקנים לכם עוד כרטיס, כרטיס יקר מאוד. רוצים להשכיל? אתם ממש לא צריכים את האוניברסיטה או המכללה בשביל זה. (אני כרגע לומד בכוחות עצמי תכנות ועיצוב, כבר מסודר מבחינה כלכלית ועושה זאת רק למען עצמי)
Llort | 07.07.13
217.
המדינה חייבת לתמוך במי שלומדים מקצועות מסויימים כמו מדעים מדוייקים ומדעי הטבע והוראתם
מי שרוצה ללמוד היסטוריה,ספרות,סוציולוגיה ושאר מדעי החברה והרוח שיממן את לימודיו בעצמו. מאידך על המדינה לסייע בלימוד מקצועות טכניים במה גבוהה. צריך ללמד יזמות,הקמת עסק,יבוא-יצוא,יציאתיות ועוד ממין אלו.
יוסף א. | 06.07.13
216.
בסופו של דבר...
מה שהכי חשוב זה הפרקטיקה וכמה בן אדם טוב במה שהוא עושה. אני מכיר הרבה אנשים שבלי תארים הם האנשים הכי מבריקים שיש - הם אילו שמצעידים את העסק קדימה וזה מה שחשוב. מצד שני, אם אני לוקח את הפרסומת של המרכז ללימודים אקדמיים זה לא משנה מה אתה לומד ומה אתה יודע זה התכלס ואני לא מכיר מוסד אקדמי שנותן ניסיון מספיק טוב. בסופו של יום ניסיון עולה על מיליון תארים זו דעתי לפחות.
אורי | 06.07.13
215.
לא כל תואר מיותר
התארים במדעים מדוייקים והנדסה לא מיותרים. בלי בסיס תיאורטי טוב, אין סיכוי לעבוד במחקר ופיתוח. זאת הסיבה שהמשכתי ללימודי תואר שני, כי הרגשתי שההבנה שלי של הנושאים שמעניינים אותי היא די שיטחית (אפילו אחרי תואר בפיסיקה והנדסת חשמל) לעומת זאת, תארים של מדעי חברה וכו' הם פחות "פרקטיים" מהבחינה שהם לא עוזרים בצורה ישירה בעבודה או במציאתה
הסטודנט | 06.07.13
213.
כתבה לא מדויקת כל כך
בכתבה לא עושים הבדל בין לחוג לחוג. למשל הנדסת תוכנה או הנדסת חשמל ברור שאתה לא יכול ללמוד בבית ספר מקצועי או כחניך או אונליין. אבל חוג כמו משאבי אנוש או ניהול עסקים אפשר בהחלט ללכת לאחד הכיוונים שהכותב מציע. זאת אומרת לקצר את משך זמן הלימודים, ללמוד את הבסיס של המקצוע ומשם להמשיך הלאה. אבל כדאי שזה יצליח, המדינה צריכה לעודד אנשי עסקים, אנשי מקצוע וכו.. שיקחו אנשים שלא סיימו תואר אלא סיימו אחד המסלולים המוצהרים בכתבה. זה בהחלט נראה לי רעיון לא רע בכלל.
אלון | 06.07.13
211.
לימודים אקדמאיים כדי להפוך לעבדים...
הולכים ללמוד, משלמים הון עתק - כדי להיות עבד נרצע של איזה אייל הון או מישהו אחר שיזם ומרויח על חשבונכם... מי שרוצה להרויח - מרויח, לא מבזבז זמן וכסף על לימודים חסרי תועלת וגם ככה במדינת הקומבינה, אם יש קשרים תקבל אחלה ג'וב שבעולם
עדיף עצמאי  | 06.07.13
210.
עשר שנות לימוד, קריאה-כתיבה עברית-אנגלית, וארבע פעולות חשבון, ושלושים שנה התמחות בענף הביטוח.
טוב קצת אריתמטיקה הייתי חייב, כי למי היה אז מחשבון קסיו ב-20 שקל), יודעים מה באמת הפריע לי בקריירה? לא תאמינו! בתחילה רקע (ופרופיל) צבאי חסרי תהילה בתקופה שנכללו ברוב שאלוני המועמדות למשרה ראויה. גם בהמשך סבלתי, לאו דווקא מחוסר "בגרות" אלא הרבה יותר מהיעדר "המלצות" ממי שצריך, ומקשיי "להסתדר" עם וועד העובדים שלא ממש "מת" לאפשר לי להיקלט בתפקיד שאליו נתקבלתי ופעמיים גם הצליח לגרום לפיטורי עוד לפני תום תקופת "הניסיון". ללמדנו, (עניי העיר ומובטליה), שהשכלה עולה כסף, שווה זהב, וחבל רק שעם השכלה לבד לא משלמים היום במכולת
גימלאי (חסר תואר והדר) מתחום הפיננסים.  | 06.07.13
209.
שיסלח לי הכותב אבל לשלם עשרות אלפי שקלים ולבזבז 3 שנים על תואר במשפטים וניהול זה כמו
לעבור ברחוב, לראות שפתוחות בו 5-6 פיצוציות ואז להשקיע זמן וכסף כדי לפתוח פיצוציה נוספת. למזלי קרעתי את התחת ולמדתי (ועודני לומד...) מקצוע מדעי וטכנולוגי נדרש והודות לכך אין לי על מה להתלונן, ברור לי גם שאם אפסיק ללמוד אשאר מאחור.
דניאל | 06.07.13
208.
הכותב קרא את מחשבותי
שלום לכולם! אני בת 26,נשואה,חייה בשכירות ועובדת בעבודה שהיתה אמורה להיות זמנית כבר 4 שנים.השנה לאחר התלבטויות רבות, נרשמתי ללימודים לתואר ראשון בתחום מיוחד ולא פופולרי במיוחד. המחשבה שלוותה אותי כל הזמן היתה שתואר אקדמי הוא מאין בלופ לא הבנתי אף פעם איך אף אחד אחר לא רואה את זה הרי זו הכתובת על הקיר! כמה אנשים אתם מכירים שבידם תואר למנהל עסקים/כלכלה/משפטים בלה בלה בלה? הרי השוק מוצף! וכל אלה לא עובדים במקצוע שלמדו. אז נכון, כל לימודים הם מועילים,ידע הוא כח, שום דבר לא הולך לאיבוד (חוץ מהזמן, הכסף,האנרגיה,השנים הכי יפות) אבל יש גם את הפאן התעסוקתי ולעסוק באהבה ובתשוקה במה שאתה באמת רוצה בחיים.ובהרבה מהפעמים תואר ראשון כללי מאין זה הוא מיותר. ובכלל,לפי תפיסתי לא כולם חייבים להיות אקדמאים. אני אישית פניתי ללימודים מתוך תשוקה ועניין.אני יודעת בוודאות שלתחום אליו פני מועדות (ארכיאולוגיה) לימודים הם הכרחיים. אני חייבת גם לציין שאני לא מהיזמים,לא מהבמריקים,לא רואה עצמי כבעלת עסק. כרגע אני מגשימה חלום והולכת ללמוד את התחום שתמיד חלמתי ללמוד ולא ממניעים כלכליים. חבל שבגלל נורמות חברתיות לקח לי 6 שנים להגיע להחלטה הזו. תודה לכותב ששם את הקלפים על השולחן
סטודנטית "זקנה" | 06.07.13
207.
אתם מפספסים את הנקודה בכתבה
כדי להצליח לא צריך תואר. אנשים מקשרים הצלחה עם תואר ראשון. "אני אעשה תואר ראשון וזה יגרום לי להצליח בחיים.." במקום להבין מה באמת יוביל כל אחד להצלחה אישית ב תחום המקצועי. תואר ראשון כבודו במקומו מונח ויש לו חשיבות לכל מיני אספקטים בחברה. ממש לא מיותר לעשות תואר אם מראש יודעים לאן זה צריך להוביל אותך ואם זה ישרת את המטרות, לא לעשות תואר מהסיבה שכולם עושים.
דרור | 06.07.13
204.
תואר ראשון בגיל 75
מי שיזם בנשמה ויש לו כישרון צריך לקחת קורסים מקצועיים (יזמות עיסקית\יזמות נדל"ן\שיווק ומכירות וכו" ) במקביל לעבודה שתניב לו כסף (לצערי האופציות להרוויח נמצאות בחו"ל ולא בארץ) כך שאם שילוב של קצת כסף להשקעה + ידע פרקטי בתחום יזמי מסויים אפשר להתחיל מיזם מצליח. ואם כבר ללמוד - עבודה בחו"ל + לימודי תואר בפתוחה. לחזור לארץ עד גיל 30 עם כסף ותואר ואז אפשר לקנות דירה עם פחות משכנתא או להשקיע במיזם מסויים, וגם יש תואר. ואם צברת ניסיון בתחום מסויים מה טוב. בתור פטריוט מושבע של המדינה עצוב לי לומר את זה, אבל אני מסתכל ימינה שמאלה על חבריי המוכשרים והאמביציוניים וזה נראה רע. אני בן 30, רק חזרתי מחו"ל לפני כמה חודשים, עם בית ועסק והמון ניסיון בניהול. לומד היום קורס משולב של לימודי יזמו"ת נדל"ן ויזמות עיסקית. קורס בן שנה. מתכנן לעשות תואר ראשון במנהל עסקים בגיל 75 , בגיל 79 פסיכומטרי , ובגיל 80 למות בכבוד :)
טלקו | 06.07.13
203.
באמת לא צריך תואר?
אז נכון אולי אני עוד סטודנט, ואני אתחייס לתחום שלי (הנדסה) אבל שאלה לי אלייכם, האם אפשר לפתח מנגנונים ברכב לדוגמא בלי השכלה בסיסית? בלי הבנה של כוחות שפועלים, בלי הבנה בסיסית בפיזיקה,מתמטיקה ועוד תתי תחומים שונים? לא אגיד שהאקדמיה מלמדים בכלל להיות מהנדס (האמת, המטרה שלהם להכשיר אותך בתור חוקר, לטוב ולרע) כמה שאני שונא לתכנת אגלה לכם משהוא, לכתוב קוד כל קוף מסוגל לכתוב קוד יעיל, אולגריתם מיוחד ועוד דברים שהם קצת מעבר לכתיבה נטו נראה אותכם מסתדרים אחרי קורס בשפה מסויימת בלי שום ידע מתמטי אולי היה כדי להפריד בתחומים שונים במחקר שעשו אבל בסדר מה אני אגיד...
סטודנט | 06.07.13
202.
תכני הלימודים האקדמיים תלושים מהמציאות
תואר ראשון בתחומים כגון מדעי הרוח והחברה, מנהל עסקים, ניהול וכו' היה יכול להיות שימושי אילו מוסדות להשכלה גבוהה היו מבטיחים שבוגריהם בסיום תארים אלו יודעים אנגלית ברמת שפת אם (כולל יכולת כתיבה וניסוח), יודעים אולי עוד איזושהי שפה שימושית ברמה טובה ולומדים מערכות מידע ותוכנות מחשב נפוצות על בוריהן. למי לעזאזל הועיל בחיים קורס בהתנהגות ארגונית??? או קורס בניהול משאבי אנוש שלומדים תיאוריות ברורות מעליו משנות ה-60???? עובדות איתי בנות שסיימו תואר ופאקינג לא יודעות לקרוא ולהבין קורות חיים באנגלית! זה מגוחך. המעסיקים היו חוטפים בוגרים אם אלו היו יודעים אנגלית כשפת אם ויישומי מחשב ברמה גבוהה! אקדמיה תתעוררו! יש גוגל אף אחד לא צריך לדעת חומר לא שימושי בעל פה! תעניקו כישורים שימושיים לסטודנטים!!!
דנה | 06.07.13
201.
למעלה מ-190 תגובות, ואיש אינו מזכיר מה קורה כששר האוצר הוא אדם חסר השכלה
יאיר לפיד הוא איש מוכשר שעשה קריירה וכסף ולא ראה צורך ללמוד. וכך אנחנו נראים. אין לו כושר למידה, כי הוא לא רגיל ללמוד. אין לו אפשרות לנתח, כי הוא לא למד. הוא אינו מהסס לטעות ולהטעות, כי יש לו ביטחון של בור. בקיצור - הוא הפרדיגמה של מי שלא למד. נכון שמי שאין לו רצון ללמוד, ולומד כמי שכפאו שד (בשביל התואר, בשביל למצוא עבודה, או סתם כי צריך), סובל סבל רב ומיותר. מצד שני, אפילו אחד כזה קצת לומד לכתוב ללא שגיאות כתיב, ואולי גם לנסח משפט בעברית. וגם זה משהו.
שושנה | 06.07.13
200.
קל לכל מי שיושב בראש היום להגיד שלא צריך תואר...
אומנם ילד בן 18 לא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים... אבל ילד בן 18 גם חושב שהוא יכול לכבוש את כל העולם..אתם נותנים דוגמיות קטנות של אנשים שהצליחו ללא תואר, אבל לא עושים השוואה מלאה ומציגים נתונים על אלו שאין להם תואר. הכתבה גם לא עושה השוואה בין אחוזי הצלחה לעומת כשלון של כאלו שיש להם תואר. נשאלת גם השאלה, מהו מדד ההצלחה בשבילכם? כסף? סיפוק? אז נתנו ל-64 איש בעולם 100,000$ על יוזמות...מה זה מתוך כלל האוכלוסיה שלא לומדת? ועד כמה אתם חושבים שחברות (שלא כמו פייפאל שעשתה אחלה של תכסיס שיווקי) ישקיעו סתם ככה מאות אלפי דולרים בהשקעה. הכתבה נותנת מוטיבציה לאנשים לעשות, ולא ללמוד, אבל אל תתפלאו שכמות הנפילות תעלה על כמות ההצלחות המסחררות.
ליאור | 06.07.13
198.
כתבה מכלילה ולא נכון בכלל! האקדמיה חשובה מאוד להתפתחות שלנו!
מי שלא צריך ללמוד זה מי שלא מעניין אותו התחום. והשכלה אקדמית היא כן חשובה, ואישית אם אני הייתי צריכה להעסיק או לסמוך כל בנאדם עם מקצוע מסויים הייתי סומכת על זה עם התואר. בתארים של מדעים מדוייקים והנדסות כן חשוב ללמוד המון דברים, זה תורם לידע , מייעל ומבטח את התהליך. האדמיה גם עוזרת לפתח תהליכי חשיבה. וכן אולי כן יש כמה תארים מיותרים אבל הם לא מהרוב. זאת כתבה מכלילה שכנראה נכתבה ע"י בנאדם שלא הצליח במערכת האקדמאית....
א | 06.07.13
191.
חוסר רלוונטיות של השכלה גבוהה
ברגע שמוסדות להשכלה גדולה "נכבשו" ע"י השמאל הקיצוני - קומוניזם, פמיניזם קיצוני, שנאת ישראל - מוסדות אלו פשוט איבדו כל רלוונטיות. בתור אחת שלמדה בארה"ב לתואר ראשון - בשנות ה-90, אני משווה להלך הרוח של היום. אני מגלה שמגמות החשיבה הקצינו לכיוון השמאל, חסרי סובלנות למי שלא חושב כמו..., ואינן מאפשרות שיח פתוח ופיתוח של רעיונות וחדשנות. הפוליטיקלי קורקט וההקצנה לכיוון השמאל הקיצוני גמרו את האקדמה!
לילי | 06.07.13
189.
למה סטודנטים מסרבים לעשות פרקטיקום? זו טעות גדולה
אני בעלים של משרד פרסום בצפון בשם דה מרקט. כבר שלוש שנים אני קולטת מתמחים מאוניברסיטת חיפה שלומדים לתואר ראשון בתקשורת. במהלך הפרקטיקום הם מתנסים בפועל בעבודה של משרד פרסום. החוויה שלי היא שהאקדמיה לא נותנת כיום לסטודנטים כלים פרקטיים ממשיים. הסטודנטים שמגיעים אלי מגיעים בלי יותר מידי הבנה וידע בשיווק או בפרסום. מצד שני גם כשאני סיימתי לימודי תואר ראשון הייתי במצבם. בתקופה בה אני למדתי לא הייתה אפשרות של פרקטיקום ולדעתי זה כלי אדיר שנותן להם התנסות אמיתית. שתיים מאלו שסיימו אצלי מצאו מייד עבודה במשרדי פרסום בסיום הפרקטיקום, (השלישית סיימה רק לפני שבוע). הדבר המפתיע הוא שמתוך 150 סטודנטים לתואר ראשון בחוג לתקשורת בחיפה מידי שנה רק כ 30 בוחרים בתוכנית פרקטיקום. אני לא מצליחה להבין את זה. נכון שזה דורש מהם כמה שעות בשבוע, אבל הם מקבלים בזמן הזה לימודים משמעותיים וגם מקבלים נקודות אקדמאיות. הרבה יותר משמעותי מעוד קורס תאורטי שייקחו באוניברסיטה. ממני כמעסיקה זה דורש הרבה זמן ומאמץ לחנוך סטודנטים אבל כמובן שגם מתגמל אותי ואותם ובגלל זה אני עושה את זה. אני ממליצה לכל סטודנט שיש לו אפשרות לבצע פרקטיקום במקום עבודה מסודר שיעשה זאת - זה ייתן לו עדיפות גדולה על פני מי שמגיע עם תואר ובלי שום ניסיון מעשי.
ענבר בזק | 06.07.13
182.
תואר ראשון זה כבר לא מה שהיה פעם, אבל זה בסיס טוב להמשך
מי שאין לא תואר ראשון נקודת הפתיחה שלו חלשה יותר, אמנם יש רבים שהצליחו ללא תואר אבל הם עדיין מיעוט יחסי. מי שאין לו תואר והוא לא עצמאי ויזם יהיה בבעיה כאשר יפוטר או ירצה להחליף מקום עבודה. תואר ראשון זה גם סוג של למידה ותרגול של לחץ , דבר שמחשל ביותר. אבל! תואר ראשון לא מבטיח שום דבר
בוגר הנדסת חשמל, בן גוריון | 06.07.13
181.
מסכים לגמרי עם מגיב 160, אנשים הולכים ללמוד מהסיבות הלא נכונות ואז בוכים?
לא הולכים ללמוד "כדי למצוא עבודה", אפשר למצוא אחלה פרנסה גם בלי תאור, עם קצת תושייה ועבודה קשה(אני הוכחה לכך). אבל זה לא אומר שמי שמעניין אותו לקדם את העולם בתחומי המדע והמחקר, לא צריך ללכת ללמוד. איזה טימטום זה להגיד שתואר זה מיותר.
א.א. חסר ההשכלה | 06.07.13
180.
הכתבה מעולה מעולה- היום תואר ראשון זה כמו הבגרות של פעם שהייתה
לכן צריך : לבטל את הבגרות - או את התואר הראשון מה גם שהיום יש עבודה עד גיל 40 - 45 כלומר אם למדת עד גיל 30 נשאר לך לעבוד ( במידה ויקבלו אותך ותתמיד ) 15 שנה במקרה הטוב וגם עם תואר תקבל 4500 ש"ח לחודש כי המעסיקים מנצלים את הנערים החמודים שלנו
חכם | 06.07.13
177.
התקבלתי אחרי שנה שנייה לתקשורת חזותית ב HIT מתוך אלפי מועמדים
עזבתי תוך שבוע. בלי תשוקה אמיתית למקצוע אין טעם להמשיך. חבל שזה התגלה מאוחר אבל עדיין עדיף על what if. וזה נכון לגבי כל לימודי תואר, חשוב שזה יבוא מהמקומות והרצונות הנכונים. ד"א גם בתקופת הלימודים וגם אחרי הרווחתי מעל 12 נטו, כך שבאמת אין קשר בין הכנסה ללימודים.
Avi | 06.07.13
174.
האקדמיה ותעשיית התארים ברובה משמשת מנגנון לאפליה עבור קבוצות אתניות
מאות תפקדים בשירות המדינה כלל לא מצרכים תואר אקדמי כדי לאייש אותם, אלא תוארים אלו נועדו להעניק עדיפות לקבוצות אתניות שהם עצמם קובעים את הקרטריונים לקבלת משרות אלו וחלוקת העוגה הציבורית באופן לא שיוויוני. מאחר ויש הצפה של תארים, מקבלי ההחלטות מעלים את הרף לקבלת תפקדים בשירות הציבורי ללא קשר למילוי תפקדים אלו, אלא עוד מערכת סינון אתנית. הפיתרון הוא חלוקת העוגה הציבורית על ידי תחלופה של כול 7 שנים בתפקיד ולהעביר את התפקיד לדור ההמשך, ואת אלא שניפלטו מהשירות הציבורי יחפשו את עתידם בשירות הפרטי, משהו דומה לשירות קבע בצה"ל ללא צורך להיות במערכת עד גיל 45. היתרון הוא שיוויון בחלוקת המשאבים של המדינה לכלל התושבים, יש כמובן חסרונות בשיטה זו אבל היתרונות גוברים על החסרונות
שמעון | 06.07.13
171.
אין תחליף ליכולת (ולקשרים ) התואר זה כלי לפיתוח יכולות ומקפצה בלבד
מי שמגיע כדי ללמוד (ולא כדי לקבל תעודה ) מסיים את הלימודים עם יכולות שלא היה מקבל אלמלא לא היה לומד באקדמיה כמו כן , אין תחליף ליכולת אישית , לכישורים ולצערי גם לקשרים תואר לא מקנה עבודה אלא מפתח יכולות קיימים לא מסכים עם הכתבה
יוני | 06.07.13
168.
השוק מוצף
אני בעל תואר שני מאוניברסיטת בן גוריון במנהל עסקים עברתי את כל המבחנים של הרשות לניירות ערך לניהול תיקי השקעות. ואני מרוויח 25 שקל לשעה כנציג תיאום פגישות. הושק מוצף בתחום הזה אל תתקרבו. המעבידים רוצים לשלם מעט על כוח אדם איכותי ומצד שני המחייה כל כך יקרה.
עידן | 06.07.13
167.
קצת ילדותי. חשבתי ככה כשהייתי בן 23. זה עבר לי.
כשעבדתי בגיל הזה, ולכולם מסביב היה תואר, הרגשתי שהם חסרי יכולת לחשוב בעצמם, מקובעים, לא מקוריים וכו'. זה השתנה ברגע שעשיתי תואר ראשון בעצמי. התואר חשף אותי להמון, ולא פספסתי אף הזדמנות לשבת בספריה או בקורסים אחרים, ולהרחיב אופקים מעבר למה שהייתי אמור ללמוד. וכן, בסוף גם מצאתי עבודה טובה יותר ומכניסה יותר. בסופו של דבר זה תלוי בבן אדם, אבל לרוב התואר לפחות יתן לכם כמה כלים והעשרה. גם אם אתם שם רק בשביל לעבור מבחנים בקושי ולקבל תעודה בסוף (לא חבל על הזמן שלכם..?)
רון | 06.07.13
164.
אני בעל חברה ובוקר אנשים לפי כריזמה,מוח וכישורים - ולא לפי התואר
רופא חייב תואר . ואולי עוד כמה מקצועות .. משפטים וכל הדרעק הזה - אלו מקצועות לאנשים שמשננים למבחנים . לרוב הם לא זוכרים כלום ממה שלמדו , לאחר המבחן . רק עבודה פרקטית וסטא'ז מעשי יכול להפוך מישהו לעורך דין טוב. לתכנת ניתן ללמוד ולהתמקצע בזה . צריך בשביל זה "ראש", יכולת לימוד ותפיסה טובים .. אבל.. לא חייבים לשרוף 4 שנים באוניברסיטה בכדי להתחיל ולתכנת. מה שכן חשוב מאוד !!! על ההורים להקפיד שהילד ייתחנך חינוך טוב ביסודי ובתיכון . עליו לסיים תיכון בצורה טובה מאוד . וזה כבר יכין אותו בצורה מצויינת לעתיד שלו ! לחלק מעובדיי אין לי מושג אם יש תואר בכלל . אני ממשיך להעסיק אותם בהתאם ליכולת השיכלית שהם מפגינים, הכישורים , והאופי והכריזמה של העובד . חלק ניכר מהתכונות הללו - הן דווקא תכונות שמתנוונות ב-4 שנים של לימודים אקדמיים !!!
א. | 06.07.13
163.
אני בא ממשפחה מאד אמידה (בכל קנה מידה)
אני מציע לכל הערסים שחולמים להיות נוברישים - אף אחד לא רוצה אתכם עם התואר שתעשו במכללה במשפטים או במנהל עסקים. ואם אתם רוצים לפתוח עסק עלוב כלשהו גם ככה הלימודים לא יעזרו בכלום. אני באמת מציע לכם לא ללכת ללמוד במכללות האלו בזבוז מטורף של כסף וזמן.
י' | 06.07.13
160.
הבעיה פה היא בתפיסה
הבעיה פה היא בתפיסה... התואר לא אמור להבטיח לבעליו עבודה,המטרה של האקדמיה היא להקנות ידע ופיתוח חשיבה אצל הסטודנטים. ברגע שאנשים יבינו את זה ויעשו את ההפרדה יהיה יותר טוב לכולם אולי מספר הסטודנטים ירד,אבל אז ישארו אלה שהלכו ללמוד מהסיבות הנכונות(רצון אמיתי ללמוד משהו חדש) ולמרות כול הסיכונים הקיימים בשוק כיום אני לא מצטער לרגע שבחרתי ללמוד
מהנדס | 05.07.13
159.
לאן הגענו???
איך הגענו למצב שמתפרסמות כתבות שלא מעודדות השכלה????????? זהו? הגענו לשיא היכולת השכלית שלנו כעם? אפשר להמליץ "לא ללמוד" ? העובדה שרוב הסטודנטים הולכים לאקדמיה כדי שתהיה להם תעודה ביד זו עובדה, אבל מה שצריך לעשות זה לחנך את הדור הבא שלאקדמיה הולכים כדי לצבור ידע ולפתח חשיבה. אי אפשר להתווכח עם זה שבן אדם שמסיים תואר במוסד שבו לא כל-כך קל לסיים תואר, הצליח במשהו שאחרים נכשלו בו. אני חושב שאפשר לקחת הרבה מאוד מהלימודים באקדמיה, בתור מישהו שחושב שרצוי לקחת משהו מלכתחילה. היום מחנכים את הילדים שכדי להצליח בחיים צריך תואר. זה חינוך לקוי, מסכים, אבל להגיע למצב שבו מעודדים לא ללכת לאקדמיה בכלל?? אתם נורמלים?
ד"ר למדעי התואר | 05.07.13
157.
רק חבל שתואר אקדמאי לא בהכרח מקנה ידע.
הבעיה היא גם בשיטה שבה האוניברסיטאות מלמדות. האוניברסיטאות יותר מידי עסוקות בלשרת את מקומות העבודה בתור בוחנים ומסננים של המוכשרים פחות ומוכשרים יותר כביכול, במקום להתרכז בלשרת את הסטודנט שבא ללמוד ומשלם על זה כסף. התוצאה של זה בסופו של דבר היא מקומות עבודה כפויי טובה, כי לא הכי מעניין אותם הציונים וממש קשה להתקבל בלי ניסיון עבודה, וסטודנטים שלא כל כך הבינו על מה היה התואר שלהם אפילו שיש להם ציונים טובים. הגישה של האוניברסיטאות צריכה להשתנות. האסימון צריך ליפול שמטרת האקדמיה היא ללמד, ולכוון את הסטודנט ללמוד לבד. זאת במקום להעמיס עליו עד אין קץ במטלות ומבחנים שבשביל להצליח בהם הסטודנט יותר מידי עסוק בלקלוט את קופסאות החשיבה של המרצה וסוגי השאלות שהוא אוהב לשאול (וכאן הלכה לעזאזל החשיבה הביקורתית), ככה שבסופו של דבר לסטודנט לא נשאר מספיק זמן או כוח בשביל להבין לעומק את הנושאים שהוא צריך לדעת למקצוע שלו או להרחיב על הנושאים שמעניינים אותו (וקשורים ללימודים עצמם). באמת שפשוט כואב הלב על כל השנים המושקעות (או מבוזבזות, איך שמסתכלים על זה), רק בשביל לעשות וי על המון מבחנים, לקבל חתיכת נייר (תואר) ולהשאר עם עולם מושגים חדש אומנם, אך מעורפל ולא ברור. נשמע לי כמו תירוץ עלוב, שהמטרה מלכתחילה הייתה להכיר לך עולם מושגים כדי שיהיה לך קל יותר ללמוד לבד את מה שתצטרך ללמוד כשתגיע לעבודה החדשה , כי את זה אפשר היה לעשות בשנה, אולי קצת יותר. או התירוץ שזה המקסימום שאפשר ללמד כי אנשים שוכחים דברים. אפשר לתת לסטודנט יותר מזה, אם משקיעים באיכות ההוראה (במקום בקושי המבחן) ונותנים לסטודנט יותר מרווח נשימה ללמוד בצורה שמתאימה לו (למשל לא לכל אחד זה מתאים להקשיב להרצאות, לפעמים עדיף פשוט לקרוא ספר). באמת שהלכתי ללמוד כי רציתי ללמוד (מדעים מדויקים באחת האוניברסיטאות שנחשבות להכי קשות), והתאכזבתי. חשבתי שתואר מהנדס יהיה פוליסת ביטוח- וטעיתי (התחרות קשה ולא כל תואר שמצורף אליו התואר הנדסה יש בו עבודה). לא הייתי מוותרת על תואר אקדמאי לחלוטין, אבל משהו צריך להשתנות.
סטודנט ממורמר | 05.07.13
156.
ל-137: אתה לא קורא בין השורות
הנתונים לא בדקו אם אותם אנשים מרוויחים יותר בזכות תואר או בזכות העובדה שהם פשוט יותר חכמים, מוכשרים, חרוצים, סקרנים ומקושרים. התכונות שצריך כדי להצליח בחיים. העניין הוא שחבר'ה מוכשרים כמעט תמיד הולכים ללמוד לתארים ולכן אי אפשר לבודד את הגורם שהשפיע הכי הרבה על הצלחה.
 | 05.07.13
154.
כתבה מצויינת ואני יכול לתת דוגמא מהפרקטיקה.
בתור מתמחה במשרד עו"ד אני יכול להגיד שמה שהמאמן שלי בהתמחות לימד אותי בחודש לא הייתי לומד גם אם הייתי נשאר 10 שנים באקדמיה. האקדמיה איבדה מהרלוונטיות שלה והדבר היחיד שהיא משרתת זה את הכיסים של המרצים. צריך למצוא פתרונות חלופיים לאקדמיה ואחד מהם הוא באמת לימוד תוך כדי התנסות כפי שצוין בכתבה.
הבנתי את זה כבר מזמן | 05.07.13
153.
כתבה שטחית ורדודה
אני סטודנטים לתואר ראשון, לא מגיעה ממשפחה מבוססת ועובדת במשרה חלקית, נהנהת מכול רגע בלימודים ומרגישה איך אני משכילה לומדת ומתפתחת וזאת מטרת הלימודים! יש לי שאיפות , שמה לעשות, דורשות השכלה על מנת להגשימן. חובות בסך אלפי דולרים?! אני בפלוס בבנק וחייה מעולה, רוב הסטודנטים אצלינו חיים גם הם לא רע וגם הם כמוני נהנים מכול רגע! אז, מר ממורמר, הלכת ללמוד תחום שלא עיניין אותך והתחלת לעבוד בעבודה שלא מעיניינת אותך ולא מכניסה לך את סכומי העתק הדימיונים אליהם חשבת? ברור שתתפתח אצלך סלידה מלימודים! אל תוציא את המירמור שלך על הצעירים של היום, השכלה היא העתיד וידע הוא כוח ואלו לא סתם קלישאות! לא מכירה אנשים שלמדו מקצוע שעניין ומשך אותם ולא מצאו עבודה מכובדת! לך ספר את המעשיות שלך לאלו שלא יכולים ואומרים לעצמם שבסוף ייהיו מיליונרים!
יוליה | 05.07.13
152.
באמת יש מחסור במקומות עבודה ההולמים השכלה וכישורים
סיימתי תואר שני וכבר כמה חודשים לא מוצאת עבודה. המשכתי ישר ללמוד לתואר השני, אחרי התואר הראשון, כי ידעתי שאף אחד לא מחכה לי בחוץ, אבל כמו שנטען בכתבה, הלימודים באים על חשבון שנים שבהן אפשר לצבור ניסיון תעסוקתי וכסף. כמעט כל המעסיקים דורשים גם ניסיון בנוסף לתואר, עניין בעייתי למי שהשקיע את מיטב שנותיו באוניברסיטה. שוק העבודה לא מזהיר, בלשון המעטה. ברגע של ייאוש פניתי למשרות שלא דורשות השכלה, כי צריך להתפרנס ממשהו, אבל בסוף ויתרתי על זה. אני מעדיפה לחכות למשהו יותר טוב, ואולי להמשיך ללמוד לתעודה שתכוון אותי מקצועית. בקיצור, למדתי שצריך להיות יצירתיים כדי לחפש עבודה ולא להסתמך רק על מודעות הדרושים באינטרנט, כי לפעמים אני חושבת שזה ממש בדיחה - הרבה משרות חוזרות על עצמן וכמעט בכולן יש דרישה לניסיון תעסוקתי. קשה קשה....
 | 05.07.13
151.
זה נושא מורכב
כשמדובר במקצועות הניהול למיניהם זה נכון שתואר לא מוסיף כמעט כלום (מנסיון של הרבה חברות ותפקידים שאני רואה) ואני אכן חושב שרוב המקצועות שלא מחייבים תואר (רפואה, אדריכלות, מכונות וכו') לא חייבים תואר כדי לעבוד בהם. אבל, תואר במקצועות מסוימים כאלה כן יכול לעזור, לא בגלל האמצעי סינון אלא יותר בגלל הקשרים העסקיים וחלק מהפרוייקטים שעושים במהלך התואר. אני לומד מדעי המחשב, אז אני יודע ששם אתה יכול בכיף לבנות כמה אתרים ולקפוץ לשוק. אך אני מכיר מקרים אמיתיים שהסיבה שבנאדם זה או אחר התקבל לעבודה זה בזכות פרוייקט שהוא עשה בתואר. לסיכום דעתי: במקצוע שאני לומד, אין צורך בתואר אך סטטיסטית אם תעשה אותו הוא יתרום... ברוב המקצועות האחרים, הוא לא תורם בכלל אלא רק מבזבז את הזמן...
אלירן | 05.07.13
150.
כתבה שטותית - השאלה מה בחרת ללמוד
אני מסתכל סביבי על חברים מהתיכון והצבא ומשווה ביניהם. הבודדים שלא הלכו לאוניברסיטה - מרוויחים היום 4-5 בקושי. 80% מאלו שכן הלכו לאוניברסיטה מרוויחים מעל השכר הממוצע במשק כבר בשנות ה30 המוקדמות - מהנדסים, עורכי דין, פסיכולגים (תואר שני), רופאים, כלכלנים ועוד. יש בודדים שהלכו ללמוד מדעי הרוח או הוראה, ומרוויחים כמו מי שלא הלך ללמוד, או מעט יותר. אגב - אני מאמין שיש אנשים עם אופי מיוחד, שלא צריכים תואר- גאונים, או אנשי עסקים מלידה, יזמים ועוד שעבורם תואר זה בזבוז. אבל הם בודדים מאוד. הרוב הגדול- מומלץ שילכו ללמוד משהו פרקטי ולא פילוסופי.
מהנדס | 05.07.13
148.
למגיב 135 וכל אלו שחושבים שהטור הוא נגד השכלה אקדמאית...
הטור לא יצא כנגד השכלה אקדמאית. הציטוטים שבו לא הובאו כנגד אקדמיזציה של האוכלוסייה. אלא כנגד הדינוזאור המיושן שנקרא האוניברסיטאות והמערכת שהן מנהלות. מערכת החינוך האקדמית של היום היא מסחטת כסף. נקודה. מערכת החינוך האקדמית לא בהכרח מעודדת לחשיבה יצירתית, חשיבה מחוץ לקופסא או חשיבה ביקורתית. נהפוך הוא. כל מי שמבקר את השמרנות של המערכת מוצא את עצמו מחוץ לה... המערכת הנוכחית מייצרת עודף של אקדמאים שלא יימצאו עבודה בתחום אותו למדו, ולכן הם ביזבזו שנות לימוד וכסף וצברו מפחי נפש (במאזן ה"תשלומים" האישי). ושוב - אין כאן הצגה של האקדמיה כמשהו מיותר. השכלה חשובה מאוד. אך אנשים לא רוכשים השכלה מיקצועית ולא בתחום בהם יעבדו ולכן הם יוצאים מתוסכלים אחרי הלימודים האקדמים. ברור שיש מי שהאקדמיה תפורה לפי מידותיו, והוא ילמד את המיקצוע המתאים ויעבוד בו ויהנה ממנו ואולי אפילו ירוויח בו טוב. אך יש היום מצב של עודפים עצומים של אקדמאים מתוסכלים, ואת הבעייה הזו מנסים לפתור.
הבנת הנקרא | 05.07.13
147.
בתור בוגר תואר ראשון, אני מסכים לחלוטין!
בחלק מהמקרים, התואר הראשון הוא פשוט בזבוז של זמן ואין בו צורך. אבל מכיוון השוק רווי בכל כך הרבה בוגרי תואר ראשון, אז כעת המעסיקים מבקשים גם תואר שני! כשפועל, לא באמת צריך את ההשכלה המדוברת לתפקיד. ואם אתה לומד 3 שנים במכללה בשכר לא-אוניברסיטאי (30 אלף ש"ח בשנה) ועובד לכל היותר במשרת סטודנט חלקית, אז אתה מבזבז מאות אלפי שקלים סתם כך. כמו שאמרת, מדובר ב-3 שנים שלא עובדים בהן בעבודה מסודרת, לא מתקדמים אלא עומדים במקום, מוציאים כסף על הלימודים, על נסיעות, על דיור, על חומר עזר ועל ארוחות. היבט חשוב מאוד כפי שהוזכר הוא הפנסיה - לא מקבלים פנסיה משמעותית, אם בכלל. חיסכון פנסיוני יכול להגיע למאות אלפי שקלים ואפילו למיליונים. אבל בגלל שיש כל כך הרבה עם תואר ראשון, אז דורשים היום תואר שני וזונחים את העבודות היצרניות (עבודות עם תואר ראשון הן לרוב עבודות לא יצרניות - למעט הייטק, הנדסה ומקצועות הרפואה השונים). יוצא שבסופו של דבר המדינה רווייה במשכילים בוגרי תואר ראשון, אבל התל"ג דווקא יורד כתוצאה מכך. בארה"ב השאיפה של כל הורה היא לשלוח את הילד לקולג', גם אם הוא דפ"ר, שיבזבז שם 3 שנים בשכר גבוה עם מעונות כמובן (שזה עשרות-מאות אלפי דולרים) וכך יוצא שהאמריקאים כיום כבר בהפסד מוכח. כתבה טובה וטוב שמישהו העלה את הנקודה החשובה הזאת. תעודדו מקצועות יצרניים וייצואנים. היום בישראל הכל זה ייבוא לרכישה מקומית של מוצרי מותרות.
י.ש | 05.07.13
146.
מסכים - לא כולם צריכים ללמוד לתואר ראשון! זה מוריד את האקדמיה לזנות ולא משרת שום מטרה!
את המכללות יש להסב לבתי ספר מקצועיים למקצועות נדרשים. מה שכן, הלימודים באונ' מרחיבים אופקים, הסטודנטים נחשפים לתחומים וגישות שלא היו נחשפים אליהם אחרת. הרי ברור לכולנו שאיש לא ישב באמצע החיים לקרוא מאמרים משעממים באנגלית לולא יבחן עליהם..
בעל תואר שני | 05.07.13
145.
בקיצור
יש מספר דרכים להסתכל על פני הדברים. דבר ראשון ניתן להסתכל על כל המצב, ולהגיד שמכיוון שהשוק מוצף בסטודנטים ואקדמאים מנסים לדלל את אוכלוסיית האקדמאים. מרימים את הרמה של הבגרויות כמו שהיה במתמטיקה במועד א' האחרון, מרימים רף של פסיכומטרי, מרימים את דרישות הקבלה, וכמובן מפיצים כתבות ודעות של משכילים למיניהם שמנסים להוריד אנשים מרעיון האקדמיה מכיוון ש: א. השוק מוצף וזה לא טוב, החברה לא יכולה לתפקד כשיש 90% מהנדסים והנדסאים... צריך גם שרברב, צריך גם מנקה רחוב, צריך גם עובדי בניין, צריך גם אנשי תחזוקה. ב. יותר מידי תחרות , ואקדמאים רבים שסיימו תואר ובקושי מוצאים עבודה לא אוהבים את העובדה שיש חברה צעירים שנושפים להם בעורף ואוטוטו מצטרפים לתחרות. דרך נוספת להסתכל על הדברים היא אכן כפי שהוצע בכתבה: כיום מכתיבים לנו מגיל 0 מה עלינו לעשות, עכברים שרצים בתוך גלגל של מוסדות א' ב' ג'. מאז שאתה ילד אומרים לך אין זמן לכלום, אין זמן לחקור את העולם והחיים שלך. מהר ללמוד, מהר להתכונן לבגרות, מהר צבא, מהר פסיכומטרי, מהר תואר ראשון, מהר תואר שני, מהר להתקבל לעבודה עם שכר עלוב מכיוון שאין לך ניסיון, מהר להתחרות על המשרה הבחירה. ואז בדיוק כפי שרצת בין מוסד השכלתי לרעהו, אתה מוצא את עצמך במרדף אחר המשרה הגבוהה יותר במשרד הגדול והגבוה יותר. על הדרך מליון גורמים מרוויחים עלייך ועל העובדה שאתה "סטודנט", הרי ידוע שבתיכון לא תגיע רוב הסיכויים לרף הבגרוית הרצוי, ואחרי הצבא תצטרך לעשות מחדש, רק מה? שכחת כבר את החומר? אויש לא נורא יש מכינה תביא חצי מהפיקדון הצבאי, ואז פסיכומטרי אופס הנה הלך כל הפיקדון הצבאי. ואז לימודים שאין לי מושג איך לממן באקדמיה.... וכל הזמן הזה אתה במרדף אחר אין לך מושג אפילו מה, וכל הזמן הזה לא עצרת לרגע לחקור את המהות שלך בתור בן אדם בכלל ובתור ישות בפני עצמה.... מה אני אגיד לכם אנשים, יש הרבה דרכים להסתכל על החיים, הכל מורכב מהחלטות, הכל מורכב משני צידי המטבע היין והיאנג, בסופו של דבר לא משנה איך נסתכל על פני הדברים תמיד ישארו הבחירות והתוצאות, תבחרו טוב את מהלך חייכם ותעשו זאת מבחירה חופשית :)
 | 05.07.13
144.
דבר אחד לא מוזכר כאן
מכיוון שהאוניברסיטאות/מכללות הם כפי שנאמר, מקומות בהם חבורה של חבר'ה חכמים נפגשים - זה למעשה הדבר החשוב בלמה כן ללמוד במוסדות לימוד לאורך זמן. הקשרים שנוצרים במקומות אלו, איחוד הרעיונות, היזמות. כל אלו מתאפשרים במקום המוגדר "אוניברסיטה" / "מכללה". פייסבוק לא הייתה קמה, לולא מרק צוקרברג היה מתחבר עם עמיתיו וחושב על הרעיון. וכך עוד לא מעט רעיונות נוצרו. אני חושב שמוסד הלימודים הוא כלי להצלחה, ליצירת קשרים, לשמירת קשרים ולשיתוף רעיונות.
יאיר | 05.07.13
142.
"אמריקאי מסיים את הלימודים עם חוב ממוצע של 25 אלף דולר" ??? באיזו פלנטה??
הכתבה מעולה ! מי שחי בארצות הברית יודע שהחוב של הסטודנט הממוצע הוא הרבה יותר גבוה ממה שהוזכר בכתבה, מכפול עד פי עשר לסטודנטים לרפואה. הנקודה היא שהרבה פעמים הולכים לאוניברסיטה כדי ליצור רשת חברתית שתעזור לך ביום מן הימים (שלח לחמך על פני המים....). את פייסבוק המציאו כמה חברים מהרווארד. כלומר שם הם הכירו חברתית ומי שהכיר את המייסדים זה אך ורק כאלו שלמדו איתם, והשאר היסטוריה (כלומר הם הפכו למולטי-בליונרים). למעשה בארצות הברית הרבה אנשים שולחים את ילדיהם לבתי ספר ואחר כך לקולג'ים יוקרתיים אך ורק כדי שיתחככו עם כל המי ומי, ולאו דווקא בשביל שילמדו חוג מסויים. בכתבה יש גם התעלמות מהקטע החברתי כהנאה FUN ששייך לימי הקולג' העליזים ולגיל מסויים. שהרי לא כל אחד הולך אך ורק כדי לרכוש מיקצוע, וכמו שנאמר פה בטור הזה הרבה לא יוצא מכל התארים הלא ספציפיים.
כתבה מעולה ומשובחת | 05.07.13
141.
המחקר מצא:סיכוייו של צעיר מבית מבוסס גבוהים יותר מסיכוייו של צעיר מבית לא־מבוסס!
"המחקר מצא כי סיכוייו של צעיר מבית מבוסס שלא למד בקולג' להפוך לאדם עשיר גבוהים פי 2.5 מסיכוייו של צעיר מבית לא־מבוסס שדווקא כן סיים לימודי תואר ראשון." אבל ההשוואה הנכונה תהיה: סיכוייו של צעיר מבית לא־מבוסס שלא למד תואר אל מול צעיר מבית לא־מבוסס שכן למד תואר ! מה כאן היחס או הסיכויים? להיות אדם עשיר? להרוויח מעל שכר מינימום?
להצליח | 05.07.13
140.
מה שצריך כדי להוריד את הסינון הקשה (דרישה לתואר כלשהו) הוא פשוט - פחות אנשים בכדור.
יש יותר מדי אנשים, פחות מדי מקום, המסקנה פשוטה, דרווין הבין אותה בזמנו - אבולוציה או הכחדה. או שיהיה פתאום כדור הארץ גדול יותר עם יותר מקום, יותר משאבים ויותר מקומות עבודה לנצל אותם, או שיהיו פחות אנשים שילחמו על אותם מקומות. מההערכה שלי, עם הזמן יהיו פחות אנשים בדרך זו או אחרת והכדור לא יגדל P:
 | 05.07.13
139.
מעניין אבל מגמתי
בעבר רק האליטות זכו בתואר אקדמאי היום יש הזדמנות כל אדם להשיג תואר וזה בזכות המכללות אך חייבים להרחיב ולהעמיק את הפיקוח עליהן מכל הבחינות רמת לימודים סף קבלה בחינות ועוד כדי לשמור על רמתן מכל מקום כותב המאמר הוא בעל תואר אקדמי וכל האנשים שהוא מצטט הם אנשים משכילים משמע שהתואר חשוב יש לי הרושם שכותב המאמר מתגעגע לימים שרק מעטים מהאליטות זכו בתואר הנכסף זכו במשרות נכבדות שבצידן שכר נאה וכל בשאר נשארו חוטבי עצים ושואבי מים מה לעשות הזמנים השתנו החברה התפתחה וכולם רוצים וזכאים להשכלה וטוב שכך וכן ירבו האקדמאים בתוכנו
אלה | 05.07.13
138.
מי שאומר שלא צריך ללמוד באוניברסיטה הוא בד"כ מישהו שלא מסוגל להתקבל לאוניברסיטה
הכותב עשה ערבוביה והגיע למסקנות שגויות. העובדה שאין בטחון תעסוקתי, אין מספיק משרות לבעלי השכלה גבוהה ויש מעסיקים שאין להם מושג מה זה אקדמיה ולא מענין אותם מה למדת לא מפחיתה מחשיבות הלימודים באקדמיה. אפשר להתמחות בתחומים ספציפיים גם בלי אקדמיה ואפילו לעשות כסף השאלה האם גם אפשר לבנות בסיס ידע תיאורטי מספיק רחב בכדי לפתח תיאוריות חדשות וטכנולוגיות חדשות בלי אקדמיה והתשובה היא שקשה מאד עד בלתי אפשרי.
מחשבה שונה | 05.07.13
137.
אבל נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטקה מראים בדיוק להפך ... מצורף הקישור
ראו למשל הדוח של הלמ"ס http://www.cbs.gov.il/publications12/1479/pdf/t27.pdf שם אפשר לראות שרק 4.2 אחוזים מבעלי השכלה תיכונית מגיעים לעשירון העליון ואילו מבעלי השכלה אקדמית מצליחים כ- 24.8 אחוז מגיעים לעשירון העליון מסקנה: השכלה האקדמית מגידלה את הסיכוי בפי 6 !!! טוב אולי אבל צריך השכלה אקדמית כדי להבין את הדו"ח של הלמ"ס
ליאור | 05.07.13
136.
המציאות יורקת בפנים- אחרי שני תארים שעלו ביחד 60 אלף לגלות שאין עבודה ושכר מכובד
מעבידים היום מבקשים אנשים עם תואר (כלשהו) אבל מבקשים לשלם להם שכר מגוחך של 6-7 ברוטו. בחלק מהמקומות עוד דורשים ניסיון ולא נותנים הזדמנות לאנשים להתחיל בתחום- ומה הפיתרון שאנשים ברוב חוצפתם מציעים?? לכו להתנדב חצי שנה שנה כדי לצבור ניסיון!! הכי טוב להתחיל לעבוד במה שמעניין ואז להתחיל ללמוד את התחום באופן אקדמאי רק כדי להוסיף לשכר. בגיל 28 עם חובות למוסד האקדמאי ורצון להתחיל להקים משפחה - 6 אלף בחודש לא מספיק, לא משנה איך תסתכלו על זה.
חכמה אחרי 2 תארים | 05.07.13
134.
הכותב מטעה: בארה"ב זה בגלל יוקר הלימודים , שזינק
וממשיך לזנק בקצב חסר פרופורציות, וזה בעקבות... הלוואות הסטודנטים! כן, מהרגע שהתברר שאפשר להעלות מחיר כי לסטודנטים יש מימון, מחירי ההשכלה הגבוהה בארה"ב עלו במאות אחוזים רק בעשור האחרון. היה "כוונה להיטיב עם העם", לתת הלוואות לסטודנטים. אבל כרגיל אצל ה"מהנדסים החברתיים", התוצאה הלא צפויה הייתה שהמצב רק החמיר.
עמית | 05.07.13
133.
תואר בלי ניסיון תעסוקתי לא שווה כלום
יש הרבה אנשים שסיימו תואר בהנדסה, אך ללא ניסיון תעסוקתי אין להם מקום עבודה בתקן מהנדס. עובדים בעבודות פשוטות, ואז אם מוצאים עבודה בתחום שלמדו טוחנים אותם חזק ואז אותו סטודנט עושה הסבת מקצוע ולומד משהו אחר, וגם אז שיוצא מתחום ההנדסה מבין שזה היה מיותר וסתם השקיע הרבה זמן וכסף, ובסוף לא שווה כלום.
מהנדס | 05.07.13
131.
כתבה מאוד נכונה - סליחה על ה"פולניות" אבל אני אומרת את זה כבר 10 שנים!
יש לי 2 תארים ראשונים (B.A) שאת הראשון התחלתי בגיל 23 באוניברסיטת חיפה (לפני 13 שנה!) כבר אז, במהלך הלימודים, הבנתי שהאקדמיה לא מלמדת מקצוע! להזכיר לכולכם - האקדמיה היא גוף מחקר, כך היא נולדה וכך גם כדאי שתמשיך את חייה. הגיע הזמן, כפי שמצוין בכתבה - שהאקדמיה תחזור למקורותיה כמקום מחקר (חשוב וטוב) ושיוקמו מוסדות ללימוד מקצועי של כל מקצוע רלוונטי שעולה על דעתכם. רעיון אחד טוב יכול להיות - להסב את המכללות הרבות בארץ למוסדות מקצועיים, ולשמור על 5-6 האוניברסיטאות הגדולות כמוסדות מחקר. בתור מי שלמדה תואר נוסף בעבודה סוציאלית (מקצוע לכל דבר ולא תחום אקדמי) אני יכולה להעיד שטוב היה אילו המקצוע החשוב הזה היה נלמד בבית ספר מקצועי, עם יותר שעות התמחות ופחות בזבוז שעות בשיעורים תאורטיים לא מעניינים. אמנם, צריך ללמוד תאוריות רלוונטיות (פסיכולוגיה, סוציולוגיה וכו') אבל תאמינו לי שמתוך 3 שנים, אפשר לרכז את מרבית הידע הנחוץ בשנה וחצי טובה של לימודים ולהשקיע עוד שנה וחצי שלמות רק בהתנסות מעשית - כך ייצאו עו"סים טובים יותר לשוק העבודה. וכמובן - אתם לא רוצים לדעת כמה אני מרווחיה כיום עם 2 תארים אקדמיים.... לבכות מתלוש המשכורת שלי.... (את שני התארים אגב, סיימתי בהצטיינות ובהצטיינות יתרה.... עזר לי כקליפת השום ההצטיינות היתרה שלי....)
ענת | 05.07.13
130.
כתבה שלא מחדשת כמעט שום דבר
למעט נושאי לימוד בודדים, רוב התארים פשוט משמשים כרטיס כניסה למעגל העבודה. שהרי גם החברה ליעוץ אסטרטגי שלא אכפת להם מה הבחור למד עדיין דרשו תואר אוניברסיטאי לצד 720 בפסיכומטרי. ז"א כרטיס הכניסה לעבודה הזו היה פשוט הצורך להוציא תואר אוניברסיטאי כלשהו וגם לעבור מבחן פסיכומטרי מעל ציון מסוים. אין כאן שום חידוש והדבר הזה כבר 20 שנה לפחות ידוע. השינוי צריך אם כן להגיע מצד המעסיקים - אם הם יורידו את הדרישה לתואר ויפעילו שיקולים אחרים בסינון מועמדים לעבודה, אז תראו שמספר הסטודנטים לתואר ראשון ירד פלאים כי פשוט לא יהיה יותר צורך בכך. מצד שני ישנן מקצועות (כל מדעי הטבע, רפואה, משפטים, אדריכלות, הנדסה) שלא ממש ניתן להכנס אליהן ללא תואר ואפילו תואר מתקדם. זה גם ברור מאליו שאם בן אדם רוצה להקים עסק כמו שהכתב אמר, אז אין שום צורך שהוא יוציא תואר ראשון אלא אולי איזשהו קורס ממוקד מקצועי בתחום מסוים.
יובל | 05.07.13
128.
עברתי כל מיני קורסים מקצועיים של מספר חודשים עם בחינות קשות בסופם.
בניתי את ההתקדמות המקצועית שלי בתחום שאין בישראל. אני ברוך השם עובד גם בגיל 60+ עבור חברה בינלאומית גדולה, במשכורת גבוהה מאד גם במונחים אמריקאים (יותר מפרופסור באוניברסיטה אמריקאית גדולה). אין לי אפילו בגרות אבל את אף אחד זה לא מטריד כי יש לי ידע וניסיון. בני דודי שהם פרופסורים עדיין אומרים שיכולתי לפתח קריירה דומה לשלהם באקדמיה אם הייתי רוצה.
לא אקדמאי - אז מה? | 05.07.13
127.
בלי האקדמאים, הרבה מהמקצועות המכניסים כמו מוסכניק ועוד לא היו קיימים
הלייזר והטרנזיסטורים לא הומצאו על ידי שיפוצניקים/מוסכניקים/קוסמטיקאיות. אם כל מה שמעניין אתכם בחיים זה אם תסעו במזדה 3 או במרצדס- אז אתם יודעים מה לעשות. אם אתם רוצים להיות האנשים שמצעידים את האנושות קדימה, אז בשביל זה אתם צריכים ללמוד.
בוב | 05.07.13
126.
מי שטוב מסתדר בסופו של דבר
זה מאוד מאוד תלוי בבן-אדם. הכתבה הזו מעוותת את הסטטיסטיקה לטובת הפואנטה החלשה מאוד שלה. אמירה כמו "אל תלכו ללמוד תואר ראשון זה לא ייתן לכם כלום" היא אמירה קיצונית, מסוכנת ופופוליסטית. נכון, מי שהולך ללמוד במכללת שקר כלשהוא, שלא יופתע כשהוא מתקבל במקרה הטוב לעבודת שקר כלשהוא. מי שלומד באוניברסיטה אבל חי על גליי בינוניות ומסיים את התואר עם הלשון בחוץ, בלי להבין יותר מדי מה הולך - שלא יתפלא כשאף אחד לא סופר אותו בשוק העבודה. במיוחד בתחומים הריאליים, ההבדל בין אחד ש"יודע איך עובדים בצורה בסיסית" לבין אחד שמבין את המערכות לעומק ומבין את הרציונלים שעומדים מאחוריהם, זה הבדל עצום. נכון, אפשר להדביק את ההבדל הזה בקלות יחסית בימינו - מי שיש לו ראש וקצת אנרגיה יכול ללמוד הכל באינטרנט, רוב החומרים שמועברים בתואר ראשון בכל מוסד לימודי ניתנים למציאה בקלות בויקיפדיה. אבל עדיין, יש אנשים שזקוקים ל"דחיפה" הזו שמקבלים במוסד האקדמי. המפגש עם סטודנטים אחרים, התמודדות בפעם הראשונה בגיל צעיר יחסית עם חומר חדש בכמות ובאינטנסיביות גבוהים, מחשל ומפתח בן-אדם. אני לא יודע להתייחס לתחומים הלא ריאליים, אבל בתחומים הריאליים וההנדסיים אני אתן לכם טיפ מניסיון אישי ועל סמך מאות אנשים שאני מכיר בתחום - אם אתם לא הולכים ללמוד את זה בגיל מוקדם, עדיף כבר לחפש את האלטרנטיבה של ללמוד לבד את החומרים הרלוונטיים ולהיכנס לתעשייה על סמך ידע ויכולות מוכחות ולא על סמך תארים. בכל מקרה מעולם לא ראיתי מקרה שמישהו ישב בריאיון עבודה וגימגם או נכשל בשאלות, אבל המעסיק אמר בסוף "טוב, אני רואה פה שאתה מצטיין נשיא מהטכניון אז אנחנו נקבל אותך". יכול להיות שיש מקומות שעושים דברים כאלו - אבל אלה לא חברות שמחזיקות הרבה זמן כנראה (אל תשכחו שבתעשיית ההיי-טק תוחלת הקיום של חברה היא 4 שנים ואחוז הקריסות בזמן הזה עומד על בערך 70%, כשבחלק מהמקרים זה כישלון עדין של הכנסות שלא עומדות בציפיות, ובחלק מהמקרים זה כישלון קולוסאלי של ביזבוז השקעות לחינם).
ארמנדו מארדונה | 05.07.13
122.
בעלי מוסכים מרוויחים 50,000 ש"ח ואקדמאים עם תואר שני 8,000 ש"ח.
תחשבו כמה כסף אתם משאירים אצל המוסך בכל ביקור תחשבו על מכוני יופי, הורדת שיער בלייזר, עשרות אלפי ₪ משלמות נשים עבור הורדת שיער, מקצוע שלא דורש יותר מקורס בן שבוע כך גם בעלי עסקים רבים, חסרי השכלה פורמלית מרוויחים עשרות אלפי ₪ בחודש ושולטים על חייהם ואילו אנו האקדמאים נאלצים לעבוד אצל אחרים ולאכול מרורים אז מה עדיף באמת ?
 | 05.07.13
121.
ירינו לעצמנו ברגל - ועכשיו אנחנו בוכים?
מרגע שנסגר החינוך המקצועי וכל מה שנשאר הם תיכונים שמלמדים לשם תעודת הבגרות בלבד - הוצאנו את המקצוע, את התוכן, את היכולת להתנסות בערוצים מקצועיים עתידיים אל מחוץ למחשבה ושיקול הדעת של הנוער. וכשאתה בוגר תיכון, שלמד מגוון מקצועות (אבל ללא התמקצעות) - כל שנשאר לך הוא ללכת לעשות תואר במשהו כדי שתצא משהו. עכשיו בואו נמציא את החכמה שהומצאה עוד בתקופת הרנסנס ונחליט שכדי להיות איש מקצוע צריך להתחיל כשוליה, כחניך - ורק אחר כך ללמוד את תורת המקצוע...
 | 05.07.13
118.
הכתבה רק מוכיחה שתלוי מאוד מאוד מאוד איפה לומדים
רוב הכתבה נכון, תארים במדעי החברה והרוח לא שווים הרבה, באופן כללי, בין היתר בגלל ריבוי מכללות שקר כלשהוא שנותנות תארים לכולם. אבל, ויש פה אבל, בסופו של דבר, צריך אנשים עם התארים האלה במנהל הציבורי, בחברות ממשלתיות, וגם במגזר העסקי. נראה לי שיש כלל מאוד פשוט כדי לאבחן כבר בתחילת התואר אם תהיה לך עבודה בתחום. האם אתה מצליח להתקבל לתוכנית העילית באותו תחום (לדוגמא: משפטים בעברית או בתל אביב, מדעי המדינה ויחב"ל בעברית, תקשורת בתל אביב, מחשבים בטכניון). אם הצלחת, והציונים שלך טובים, סביר להניח שתהיה לך עבודה בתחום. אם לא התקבלת ואתה חושב שללכת למכללה למנהל זה מה שיעזור לך ואתה תהיה היוצא מן הכלל, ממליץ על קורס סטטיסטיקה באחת האוניברסיטאות - זה לא יקרה. בקיצור, לכוון גבוה, אם מצליחים, מה טוב, אם לא, ממשיכים בחיים בלי תואר ומתקדמים מעולה, כפי שמוכיחה הכתבה.
סטודנט | 05.07.13
117.
חובת המוסדות, כמו "בצלאל", להזהיר סטודנטים על חוסר תעסוקה
אני למדתי עיצוב תעשייתי בבצלאל לפני שנים רבות, עוד כשזה היה "מכובד" להתקבל למחלקה. איש לא הזהיר אותי שכמעט אין מה לעשות עם התואר לאחר 4 שנים. ואלה היו 4 שנים קשות, עם מערכת של 45 שעות לימוד והרבה שרטוטים לתוך הלילה. היום כביכול יש יותר עבודה אך גם הרבה יותר מחלקות עיצוב, אז דבר לא השתנה. אבל המוסדות יודעים שבכך יירו לעצמם ברגל, אז מעדיפים להסתיר זאת. בושה וביזיון!
דוד ר. | 05.07.13
115.
צודק 1000 %
יש לי תואר שלקח לי המון זמן וסבל, כי היה לרובו משעמם נורא עבורי. כשיצאתי לעבודה אז לא מצאתי דבר במקצוע אלא קרוב עליו. וכל פעם הייתי צריכה ללמוד מלא דברים חדשים לגמרי לבד ולהוכיח את עצמי. שליש ממה שלמדתי היה מיותר, שליש כבר ידעתי לפני, ורק שליש היה חדש ושימושי, ועדיין לא מילא אפילו חצי דרישות המעסיקים. עדיף היה לי לקחת 10 קורסים בשנה עבור אלגוריתמים ותכנות נטו ואז להתקבל לעבודה בתור שוליה/מתלמדת, אפילו בשכר מגוחח לעוד שנתיים. בזבזתי שנים על התואר לא שימושי ברובו, ומבחורה גאונית שיודעת תכנות וכלכלה עוד מימי הבית ספר הפכתי לעובדת בינונית שחסרים לה מספר קורסים שלא למדו במסלול שלה. וכיוון שמעסיק מניח שתואר כולל הכל, אז הוא לא מוכן לתת קורסים או סתם מנחה בנושאים החדשים לגמרי. כלומר, ממלא אני צריכה ללמוד הכל לבד, להצדיק את עצמי למעסיק כי נכנסתי לתחום חדש ולהצטער על שנים האבודים של התואר. וכן, התואר סוגר לי דלתות, לא פותח אותם. למה ? כי במקום לקבל עובד וללמד אותו דברים הנחוצים, המעסיק בודק שם התואר, ואם הוא נראה לו רחוק מדי - לא מענין אותו מה הידע שלי והנסיון. ככה מבחורה גאונית (עם תעודות, פסיכומטרי ובגרות מעולים) תואר הפך אותי למושכלת יותר מדי ומבוגרת יותר מדי.
מ | 05.07.13
114.
באוניברסיטה רוכשים ידע, לא כסף.
שכל אחד ילמד את מה שהוא רוצה ללמוד, ומי שלא רוצה ללמוד שלא ילמד. אפילו שלחלק מהאנשים זה ישמע הזויי, יש אנשים שמוכנים ללמוד אפילו בשביל הכיף ולא בהכרח בשביל להרוויח מזה בעתיד. ואלו האנשים שבשבילם האוניברסטיה נועדה. מי שבא ללמוד מקצוע מסויים רק כי אמרו לו שמרוויחים ממנו טוב, אז מראש אני אומר לו שחבל לו על הזמן ועל הכסף.
 | 05.07.13
112.
התעודה אינה ערובה להשכלה
האמת הערומה נחשפת. חבל שזה קורה מאוחר מידי. אין קשר בין התעודה לבין השכלה. מצב המתמשך על פני למעלה משלושה עשורים. תעשיית התעודות פסחה על ההשכלה ועל הצורך להוכיח אותה. די בניר המעיד שעברת במסלול המיועד להשכלה,גם אם לא ממש השכלת. הכותב והכתבה ראויים להיקרא כ"בגדי המלך החדשים". האקדמיה ערומה ופועלת בערמה לשמר את קיומה של אשליית ההשכלה.
מאיר  | 05.07.13
105.
שכחתם לציין שלימודים אקדמאים נותנים הרבה מעבר להיכנס לעבודה
אני אישית למדתי הרבה על יכולותיי האישיות ולמדתי הרבה הרבה דברים שבשום מקום אחר לא הייתי לומד. אז די להראות לנו עתיד שחור כי יש כמה אנשים ממורמרים כי "עקפו אותם בסיבוב". אתם נכשלתם כי אתם חלשים ולא כי לימודי תואר ראשון לא שווים. מי שרוצה להצליח יצליח ולא כי הסתמך על מישהו אחר.
לומד משפטים | 05.07.13
104.
מה שכתבת נכון רק לתחומי רדיפת הבצע: כלכלה, משפטים,מנע"ס וקרוביהם
בהם אכן לא נותנים ידע או כישורים והסיבה היחידה ללמוד אותם היא להתעשר (וזו אכן המטרה המוצגת בכתבה). כדי להתעשר אין צורך בראיה רחבה, או עמוקה, אין חשיבות להשכלה או לעידון. עושר של בסטיונר מצליח שווה לעושר של יזם שהקים חברה במו ידיו שווה לעושר של זוכה בלוטו. אז אתה צודק, אין טעם ללמוד כלום. קצת מזל וחוש עיסקי והשגת את מטרותיך (הרדודות) בחיים. אבל מה אם אני רוצה לרפא אנשים? לכתוב הצגת תיאטרון שתזעזע אנשים? להיות שליח במשרד החוץ? להבין את עצמי והסביבה דרך לימודי פילוסופיה? בשביל זה יש אוניברסיטה, ואין קיצורי דרך. כדי להיות אסטרופיסיקאי ולהבין את סודות היקום אי אפשר ללמוד בהתכתבות. גם לא כדי להיות רופא מוצלח או היסטוריון. אמנם, משורר (והיום גם רופא) לא יהיו עשירים מאוד, אבל הסיפוק...
יויו | 05.07.13
102.
אני בן 34 בלי רבע תואר, ומרוויח 30K בחודש
איך? למדתי והתמקצעתי בIT, וגם קצת מזל ותמרון למקומות הנכונים. התחלתי ללמוד פיתוח, אח"כ רשתות, תקשורת ואבטחת-מידע. הכל במסגרת קורסים, ולמידה עצמית. התחלתי לעבוד בהתחלה בתוך תומך בספקית-אינטרנט! אחרי שנתיים כבר עברתי לחברת אינטגרציה בתחום תקשורת ואבטחת-מידע, דרכם עשיתי לא מעט הסמכות, חלקם בחו"ל, והתמקצעתי במוצרים וטכנולוגיות ברמה גבוהה. בהתחלה המשכורות לא היו משהו, אח"כ התחילו לגדול משמעותית, ואחרי 6 שנים עברתי לחברה גדולה כמנהל תקשורת ואבטחת-מידע עם משכורת גבוהה. אני לא מזלזל בתואר, אבל לא לכל אחד זה מתאים, ויש מספיק אפיקים בארץ, גם בתור שכירים, שעם השקעה עצמית וקורסים לא קשים במיוחד, אפשרי להגיע למשכורות גבוהות ביותר. אם היתי כיום בגיל 23 בתחילת דרכי, גם לא היתי עושה תואר. היתי הולך ללמוד קורס בפיתוח אפלקיציות מובייל (התחום החם), או סתם פיתוח JAVA/C, ואחרי שנה שנתיים כבר היתי ברילוקיישין לארה"ב עם משכורות גבוהות. צעירים, לכו על זה.
אורן | 05.07.13
101.
שמעתי פעם מולטי מיליונר אמריקאי שמקפיד על השכלת ילדיו אומר שכסף הולך ובא, אבל מה שתמיד
נשאר אתך, זה מה שבמוח. בארה"ב סטודנט ממוצע מסיים עם חוב גדול פי 4 ממה שציינת ושם בלי תואר שני אין לך סיכוי למצוא עבודה. אצל הכותב "הצלחה" = כסף וגם אם נסכים איתו הרי שה"פתרון" כביכול ל"הקים עסק" ול"עשות כסף" אינו באמת פתרון לרוב האוכלוסיה, שכן מרבית העסקים שמוקמים כושלים במוקדם או במאוחר ואז עם מה אתה נשאר? עם מוח והשכלה של בוגר תיכון בן 18...נו באמת. נכון שהשכלה ורכישת מקצוע כיום אינם מבטיחים בטחון כלכלי אבל כך גם לא "הקמת עסק" בעולמנו המשתנה והמתפתח ללא הרף. השכלה בניגוד לכסף או עסק כזה או אחר תמיד ישארו איתך וישפיעו על סיכוייך להשיג עבודה, על התרבות שלך, על כישוריך ועל היכולות המחשבתיות שלך. לא הכל בחיים זה כסף...
 | 05.07.13
97.
לא נכון, פשוט לא נכון
זה שתואר זה לא ערובה לקריירה כולם יודעים. אבל זה שבלי תוארהסיכוי למצוא עבודה ראויה אפסי על זה אי אפשר להתווכח. אין מה לעשות ישראל היא חברה אקדמאית ורוב העובדים מחפשים קירייות טובות ולא כולם ימצאו אבל היום גם בשביל להיות פקיד רכש צריך להיות מהנדס, ובשביל לעשות פרוייקט זמני ל-3 חודשים וב-50 אחוז משרה רוצים תואר שני. תואר זה דרישה התחלתית של כל מעסיק וגם אם זה לא תואם את פרופיל המשרה. מעסיקים נהיו חזירים
אדם | 05.07.13
96.
ל- 76 גם אני עשיתי תואר ועובד בהייטק - ואני אומר שהתואר היה מיותר !!!
לא צריך תואר בשביל ללמוד תיכנות או להיות ראש צוות או מנהל פוייקט או כל תפקיד אחר זה הכל ראש וניסיון ועבודה קשה !!! מרחבי הילברט ו אינפי 3 או מכונות טיורינג .... לא עזרו לי בכלל. עדיף היה אם הייתי מקבל כמה שעורים בביטוח כדי שאבין יותר טוב איך לדאוג לביטוח המנהלים שלי אני עובד כמו חמור - ובינתיים חברת הביטוח עושה עלי קופה ואני לא מבין כלום בזה.
שרון | 05.07.13
95.
כתבה מעניינת, אם כי האלטרנטיבות המוצעות מעט בעייתיות
האלטרנטיבה שמוזכרת בנוגע לבתי ספר מקצועיים אינה בעלת יוקרה כמו זו של האוניברסיטאות, אך אם נתעלם מכך יש לקחת בחשבון שאפשרות זו מנותקת מרוח הדור החדש. דור הY שגדל והתחנך להיות איש העולם הגדול, עם הנגישות של האינטרנט ותהליכי גלובליזציה אין סופיים, לא רוצה לבחור. הוא יעדיף להחליט שלא להחליט ועבורו תארים המובילים להרחבת האפשרויות היא האופציה המתאימה. אני לא אומרת שזה נכון, אך יש לקחת בחשבון אפשרות של הרחבת הלמידה ממקצוע מצומצם למספר מקצועות. כמו כן יש מקצועות רבים שלא נלמדים בשום מקום ויש צורך ברכישת דרך התבוננות והרחבת אופקים ולא רק להתמקד בכלים האפשרות של למידה מרחוק פוגעת באחת המשימות העיקריות של בני הגיל והיא מציאת בן זוג. מלבד זאת, ישנה חשיבות רבה ללמידה חברתית וקבוצתית ופיתוח רשת של חברים למקצוע (קולגות)
יעל | 05.07.13
94.
כתבה מצויינת,נכונה מאוד ומציאותית.
בעולם משתנה כפי שהוא כיום ,בקצב מהיר מאוד,יש מציאות חדשה. המציאות דורשת כישורים שונים שלא בהכרח רוכשים אותם במוסדות לימודיים. לדעתי יש להשקיע באנשים בכיוון של העצמת היכולות האישיות,האדרת הכישורים האישיים, מכיוון שבסופו של דבר,רוב המקצועות והעבודות הן תוצאה של ניסיון ויכולת אישית מובנת.
ניסו | 05.07.13
92.
אני בן 27 אינסטלטור בלי תעודות ומרוויח 15 אלף בחודש.
בשביל מה אני צריך ללכת ללמוד? אין סיבה אחת טובה בשעה 3 אני כבר בבית תנאים כאלה אין באף עבודה.. והשכר עוד יגדל. בשביל מה לבזבז 4 שנים של הכנסה בגלל לימודים ועוד להוציא על זה כסף זה פער שמאוד קשה לסגור אותו אח"כ למי שההורים שלו לא יכולים לממן את הלימודים שכל אחד יעשה מה שטוב לו. בשבילי לימודים הם דבר מיותר
אלמוני שמח  | 05.07.13
91.
מסכימה עם הכתבה, הרבה אמת. מניסיון
אני בת 28 ואין לי תואר ראשון. התחלתי ללמוד בגיל 21 לתואר ראשון באוניברסיטה בירושלים, כי חשבתי שזאת "הדרך הנכונה" (בדיוק כמו בכתבה, ככה ההורים, המשפחה, והחברה שכנעו אותי שזה נכון וחשוב) אחרי שנה באקדמיה (שבה הצלחתי יפה מאוד), הבנתי שהמסגרת הזאת לא בשבילי- היא שעממה אותי, הרגשתי פאסיבית ונמאס לי להרוויח 3000 שקל בחודש ולבקש מאבא כסף כל פעם שרציתי לצאת קצת להתאוורר. במשך 7 השנים הבאות בניתי את עצמי מקצועית, והיום אני יכולה בוודאות להגיד שהצלחתי יפה מאוד גם בלי התואר, מכיוון שככל שהתקדמתי בעבודות, היה לי יותר ניסיון וידע מקצועי- מה שאני לא יכולה להגיד על חבריי הקרובים ביותר שעדיין לומדים לתואר שני ומרוויחים משכורות זעומות. היום אני לומדת באוניברסיטה הפתוחה ומשלימה את התואר , אבל זה בקצב איטי ורגוע וזה לפני הכול בשביל עצמי והרחבת האופקים. אף מעסיק לא באמת התעניין בתואר הראשון שאין לי בשנים האחרונות... כולם הסתכלו על הניסיון שלי. כתבה חכמה מאוד, וחבל שבארץ עוד לא הפנימו את העובדות הללו.
תמר | 05.07.13
87.
השכלה זה חשוב אבל זה לא קשור לשוק העבודה - זה לא מיקצוע
זה יתרון גדול שיש היום לאנשים השכלה, אנשים לא צריכים להיות טיפשים, אבל לצערי אין שום קשר לשוק העבודה. הגיע הזמן שהמדינה תתחיל לסבסד הסבות אקדמאים למיקצועות נדרשים, כמו בניין או היי- טק. גם לי יש תואר שני ומרוויחה 4000 ש"ח בחודש - כן, קודם הייתה לי עבודה יותר טובה אז הרווחתי 6000 ש"ח בחודש. יש בחורות צעירות עם אפס השכלה שמתמזל מזלן למצוא עבודה ב8000 ש"ח בחודש...... הדבר הכי חמור הוא שהאוניברסיטאות והמיכללות הן מלכ"רים - בדיחת השבוע....... מישהו פעם בדק את הרווחים וההכנסות של האוניברסיטה הפתוחה (בית החרושת לכסף הגדול במדינה) שפטור מתשלום מס הכנסה...... אני ממליצה ללמוד באוניברסיטה- מאוד- אבל להבין ולדעת מראש שזה לא מקצוע - ולא מהווה שום יתרון מבחינה תעסוקתית לצערי הרב.....אח"כ צריך גם ללמוד מקצוע שאפשר לעבוד בו ולהתפרנס ממנו. לפחות בארץ זה לא עולה כמו בארה"ב.....שם זה ה באמת לא משתלם. ודרך אגב היום אני עושה הסבה להוראה עקב אי השתלבות בשוק העבודה......ואני לא רודפת בצע כסף.....לא הכל זה כסף בחיים.... נ.ב: היום יש תופעה חדשה שנקראת אקדמאים מתוסכלים......אל תהיו מתוסכלים - תעבדו במה שיש!
goldate הכרויות | 05.07.13
84.
מנסיון אישי - תואר הוא בזבוז של זמן וכסף אם יש לך את הרצון והיכולת לבנות קריירה
אני באמצע שנות ה-30 לחיי, ביליתי באוניברסיטה סמסטר אחד בדיוק (לפני 12 שנה) ועזבתי כי הגעתי למסקנה שמדובר בבזבוז זמן טהור. היום אני מנהל בדרג בינוני/בכיר בחברה רב לאומית (לא ישראלית) המעסיקה קרוב ל-5000 אנשים. המחלקה שאני אחראי עליה מונה 40 איש וכוללת מנהלים שלמדו לתואר ראשון וגם שני (וגם מבוגרים ממני בכמה שנים). התואר אולי נחוץ למי שצריך עזרה בללמוד איך ללמוד. מעבר לכך - אין שום סיבה לבזבז על זה זמן.
אחד שיודע | 05.07.13
83.
הוצאת לי את המילים מהפה
אני כבר כמה שנים מנסה לשכנע צעירים לוותר על לימודים אקדמאים, במיוחד אם הם שוקלים ללכת ללמוד מנהל עסקים, מדעי ההתנהגות וכו'. אני למדתי מנהל עסקים במכללה למנהל ואני חושבת שזה תואר מבוזבז. כל מי שלמד איתי והצליח אלו אנשים שהיה להם כבר מקצוע לפני, דרך הצבא או מקורסים מקצועיים שלמדו: מתכנתים, אנשי סיסטם, SEO וכו'. מי שמרוויח משיווק הלימודים כתנאי הכרחי להצלחה הם הגופים האקדמיים בלבד. בדיוק כמו שמשווקים לנו נייק או כל דבר אחר- מדובר בשיווק גרידא לטובת המפרסם- אין בזה ממש. חזרה לתקופה בה אנשים רכשו מקצוע דרך עבודה כשוליה היא פתרון טבעי למצב שנוצר. בצורה זו אנשים מתפרנסים תוך כדי צמיחה מקצועית ומספקים כוח עבודה זול לאנשי המקצוע שחונכים אותם- כולם מרוויחים.
שרה בכר | 05.07.13
81.
תגובה מאחת שלומדת תואר שני עכשיו....
מסכימה לחלוטין עם הנאמר בכתבה....אני טוענת טענה אחרת , משלימה לנאמר : בחיים צריך שלושה דברים (בסדר הזה בהכרח): 1.קשרים 2.כישורים 3.תארים קשרים על מנת לפתוח דלתות, כישורים ישאירו אותך בפנים ותארים על מנת לסתום פיות לאנשים (מה? איך התקבלת לעבודה? את רק בת 26....?). אז בגלל זה אני לומדת תואר שני (וגם לשדרג את השכר על הדרך...)
אפרת | 05.07.13
80.
כתבה מצויינת
אבל בגלל שאתה מציג רעיון "חתרני" ומהפכני אולי היה עדיף להשאיר את פסקאות האלטרנטיבות בחוץ, ולקרוא לאנשים צעירים להתחיל לחשוב באופן עצמאי, בלי שום קשר לשאלת הפרנסה. האלטרנטיבות שאתה מציג הן נכונות ומעניינות, אך באותה מידה דמיוניות. אולי לא כולם יסכימו איתי אבל מדינת ישראל היא כזו שרואה את הצרכים שלה הרבה הרבה הרבה לפני צרכיו של הפרט. במילים אחרות- מרוב חובה לא רואים את הזכות. וכך זורמים להם שלוש מאות אלף סטודנטים (צריך לקרוא את המספר הזה כדי להבין כמה הוא מפלצתי), אל תוך המעונות, אל תוך המסדרונות ואל תוך הכיתות, ולחלק נרחב מהם אין מושג מה הוא עושה שם, או לאן הוא הולך משם. זה טוב למדינה, וזו הסיבה ששום שינוי לא יגיע דרך חקיקה, או דרך מערכת ממשלתית כזו או אחרת. רק שינוי בצורת המחשבה יוכל להביא שינוי אמיתי ואולי גם פתרונות למספר לא מבוטל של בעיות האזרח הממוצע. בואו נטיל ספק במדינה שלנו. בואו נפקפק בחינוך שלנו. בואו נעמיד במבחן את כל מה שלימדו אותנו. תנו לאזרחים צעירים להחזיק משהו אחר ביד חוץ מהז...
צ'כי | 05.07.13
79.
אני חושבת שתואר היום בלי כיוון מקצועי לאחריו זה בזבוז כסף מיותר וצעד לא חכם
אין לי תואר ואני לא מצטערת כי גם אם היה לי תואר אפ אחד לא מבטיח לי עבודה קבועה וטובה עם שכר טוב וחסכון לפנסיה מה שחשוב זה פרוטקציה וקשרים נכונים וביטחון שמגיע לי כעבודה טובה לא בהכרח תואר הוא כרטיס כניסה לעבודה טובה אלא פרוטקציה וקומבינות
ג' | 05.07.13
77.
עידן חדש
העולם מהיר יותר, מחושב יותר ומדויק יותר. יש יותר אפשרויות ויותר טכנולוגיה. רואים את המהיות בכל תחום, בפסיכולוגיה נולד גל של טיפול קואוצ'ינג הנותן מענה מהיר במקום אינסוף שעות על הספה של הפסיכולוג וחיפוש איטי אחר תשובה. בטכנולוגיה, התחום הכי בולט הוא מחשבים וטלפונים ניידים, המהירות קובעת שיש להחליף אייפון כל שנה, ורוב האנשים שאני מכיר מתנהגים בצורה זו. אנחנו דור או חברה שרוצה הכל מהר וכאן ועכשיו ומייד, ללא דחיית סיפוקים. ואנחנו חיים כל הזמן בתנועה, ולימודים שנעשים בצורה איטית, לא ממוקדת, ולא יעילה צורת חיים השייכת למאה שעברה. ואין טענות, זה עבד מעולה לפני מאה שנה, אבל יש לחשוב מחדש על כל נושא המסגרות האקדמיות. יש למצוא פתרון מחודש ללימודים איכותיים וברמה גבוהה, אך לאנשים המחפשים לצאת לשוק מהר וביעילות. מריחת הזמן בתקופה של 3 שנות לימודים היא לא דבר שמתאים יותר לחברה המודרנית במאה ה-21. מסגרות מקוצרות של שנה אינטנסיבית וממוקדת מטרה יכולות להתאים יותר. ולאחר מכן הסטודנט יכול להשלים את החסר בקורסים, השתלמויות ומידע נוסף שיצבור בהמשך הדרך. המידע נגיש היום בכל צורה ובכל מקום, החל מסרטונים במחשב, ספרים אלקטרוניים, והרצאות מוקלטות במחשב. לסיכום, אנו צריכים כחברה לנוע למצב שבו אדם מתמקד במקצוע או בתוצאה, כי הרי אנו מחפשים את התוצאה ואת השכר או את ה"תכלס". יש לפתוח את האפשרות לצורת לימוד כזו שתהיה מכובדת ומוערכת לא פחות ממסלול לימודים ארוך יותר.
בועז | 05.07.13
73.
הרעיון הוא פשוט
הרי כותב הכתבה וכל האקדמיים/ד"ר עליהם הוא מסתמך בכתיבת הכתבה כן למדו לימודים גבוהים למרבה הפלא וכנראה שגם ילדיהם יעשו כן, יתכן ומטרת הכתבה להוריד את המוטיבציה ללימודים גבוהים ולא לקדם אותן בעוד שאנשי המעמד הגבוה ימשיכו לשלוח את ילדיהם ללימודים גבוהים וכך לילדיהם יהיה יתרון על פני כל השאר שכן הם משכילים בחברה של בורים ויוכלו להמשיך ולהתעשר על גבם ולשמור על מעמדם הנשגב
נאור | 05.07.13
70.
צריך להבדיל בין שני דברים
ללימודים אקדמיים יש ערך בפני עצמו ולא רק כקרש קפיצה לעבודה.. אין תחליף ללימודים אקדמיים מבחינת יצירת אנשים עם יכולת מחשבה עמוקה יותר ויוצרת מציאות... הבעייה היא אחרת: הבעייה היא שהלימודים אינם דוקא בסיס לעבודה ויש להפריד בין שני הדברים.. אם למדת מקצוע שמעניין אותך ותוכל להתפרנס ממנו אחר כך, אשריך.. אבל זו לא סיבה ללכת ללמוד מקצוע כי "צריך מקצוע".. אפשר לעשות הרבה דברים אבל גם ללמוד, רצוי לימודים שמעניינים אותך... צריך להפריד בין העניין בלימודים לבין הצורך להתפרנס.. מי שיכול לחבר בין הדברים, זה טוב, אבל מי שלא, צריך לחשוב איך להתפרנס, במיוחד בהתחלה, במנותק מהלימודים.. אבל לימודים אקדמיים הם בסיס ליצירת חברה משכילה וככאלה יש להעריך אותם.. לא ייתכן כי מי שרוצה ללמוד פילוסופיה ישמע את המשפט הנצחי: "אבל מה תעשה עם זה?" אם אנשים לא ילמדו פילוסופיה וספרות ולימודים תאורטיים אחרים, איזה חברה תיווצר?? הלימודים הם אכן בסיס ליצירת אדם משכיל וטוב יותר אבל לא בסיס לפרנסה בהכרח, וכך יש לראות אותם.
הורה לסטודנטים | 05.07.13
69.
מי יחליט למי מספיקה הכשרה מקצועית ותו לו?
נושא השוליה ובחירה בין רכישת מקצוע לבין השכלה גבוהה כללית ששמורה למעטים לא חדש. (באיזורים מסוימים בגרמניה למשל יש כאלה המנותבים להשכלה מקצועית בתיכון וגם אם ירצו אח"כ לא יוכלו ללכת לאוניברסיטה כי אין להם מקבילה לתעודת בגרות אפילו). מה הבעיה? איך מחליטים מי לכאן ומי לכאן. מי בגיל 18 חולם להיות שרברב? איזה הורה אומר "לילדיי מספיק מקצוע הם לא צריכים אופציה מעבר לכך, אולי להיות חוקר באקדמיה או מחוץ לה". רוב האנשים חושבים שהאפשרויות הן בלתי נדלות וחולמים על מקצוע כלשהו, גם אם לא יודעים איזה הוא. וזו גם זכות.. להגיד שהרוב ילכו ללמוד מקצוע מניח שאותו הרוב פשוט יחליט שזה כדאי לו והוא לא ה"מיעוט הנבחר". וזה ממש ממש לא קל ליישום.
שרית | 05.07.13
68.
מנהל עסקים? בדיחה עצובה
כמעט 8 שנים שאני עומדת מול אנשי ה"צריך תואר בשביל להתקדם בחיים" ואומרת להם שזו המציאות של פעם - לא של עכשיו. ברפואה, ארכיטקטורה, ביולוגיה וכו' - כן. אבל מה עושים עם כל בוגרי המכללות ל'מנהל עסקים ותקשורת'? איך זה שכ"כ הרבה מהם חוזרים להורים ועובדים כאחראי-משמרת בשירות לקוחות של חברות סלולר? ואיך קרה שתואר בספרות או היסטוריה או אפילו משפטים הוא מתכון לאי מציאת עבודה? הבגרויות למשל - טוב שהפכו אותן לנחלת הכלל (פעם היו שולחים תלמידים למגמה עיונית לבגרות או לתיכון מקצועי ללמוד רתכות - בד"כ על בסיס אפליה עדתית). אבל אז נזכרו שחייבים להראות ממוצע גבוה (שאי אפשר להשיג בלי מניפולציות). אז הורידו את הרף, נתנו 'מיקוד', הוסיפו מקצועות כמו 'רכיבה על סוסים' לבגרות - העיקר שלכולם תהיה תעודה. ואז גילו שאם לכולם יש בגרויות, קשה לסנן אותם ללימודים גבוהים. אז הביאו את האלוהים החדש, הפסיכומטרי, שדפק את כולם - בעיקר את מי שלא יכול לשלם הון עתק למכוני-ההכנה שיגידו לו את התשובות. ואז המכללות הסכימו לקבל גם את מי שהפסיכומטרי שלו לא-משהו, כי הן צריכות מישהו שישלם את שכר הלימוד המופקע שלהן עבור הזכות ללמוד לימודים בינוניים ולקבל 'תואר' (במנהל עסקים, עיסוי הוליסטי או אדמיניסטרציה תרפויטית). והופ- לכולם יש תואר. אפילו משרדי הפרסום עלו על הטריק והקימו לפני עשור "בתי ספר" לפרסום, שבהם מלמדים בכירי עולם הפרסום הישראלי ולמעשה גובים כסף מצעירים עבור הזכות לעבוד בענף (טובי ה'תלמידים' נשכרים בתום הלימודים לעבודה אצל ה'מרצים'...).
נועה | 05.07.13
63.
איפה וועדת הכנסת להשכלה גבוהה
הכתבה טובה מאוד, אבל מה עושים היא לא אומרת. לדעתי על המדינה לפעול בזריזות ולהקים "בתי ספר על תיכוניים" מיוחדים בשיתוף האקדמיה והתעשיה שיכשירו חינם אין כסף תלמידים טובים בתחומים שהמדינה מזהה שהם בחסר. למשל: טכנאי קידוחי גז, אחיות סיעודיות, רתכים, שרברבים, גננים עוד. יוזמה זו תגביר את התחרות מול המכללות בעיקר ותאפשר למי שרוצה ללמוד חינם ובמסלול מקוצר לעשות זאת. המודל הוא הצבא, ויתר מערכות הביטחון. בענין הפנסיות הצעתי לאמץ את המודל הצרפתי שאומר כך: חלק ממקצועות הלימוד בחלק מבתי הספר למשל (האוניברסיטה הטכנית של ננסי) שנות הלימוד מוכרות כ- 50% עבודה בשכר מינימום ע"י הביטוח הלאומי הצרפתי וכך הסטודנט שמסיים תואר צבר גם מעט פנסיה. הבעיה בארץ שהסטודנטים "שקטים" מדי וחושבים רק על שכר הלימוד.
נתי_4 | 05.07.13
62.
המשרה היא שלך בתנאי אחד: שתשכחי כל מה שלמדת באוניברסיטה!
בזמנו למדתי ניהול שיווק בבי"ס למנהל עסקים באונ' תל אביב. לקראת סיומם הגשתי את מועמדותי לתפקיד סגן מנהל השיווק בחברה גדולה ומצליחה. בסופם של מבחני סינון רבים (שאגב, כלל לא עסקו בחומר שלמדתי) זומנתי לפגישה עם מנהל החברה. הוא הודיע לי חגיגית שהבסתי בגדול את כל שאר מאות(!) המועמדים, ומבחינתו המשרה היא שלי. היה לו רק תנאי אחד ויחיד: שאשכח את כל מה שלמדתי באוניברסיטה!
 | 05.07.13
59.
בעיית האמריקניזציה.
העניין עם השוליה קיים בכל אירופה, ומתפקד מצוין: זה נקרא Ausbildung . התלמיד מתחיל לרוב בגיל 16 לעבוד אצל המעסיק, וללמוד במכללה מקומית, ובסופו של דבר מקבל תעודה מקצועית בתחום, לדוגמא , תעודת רתך. ולגבי האקדמיה : ברור שמי שלקח תסלול קל, לא ימצא עבודה בתחום. כמה כלכלנים או פילוסופים דרושים בשוק ? צריך ללמוד משהוא מעשי : הנדסת חשמל, לדוגמא. ולגבי שוודיה: מי שלומד מקצוע מבוקש מוצא עבודה. מי שלומד פילוסופיה כנראה יצתרך להמשיך ללמוד פילוסופיה.
אנטון | 05.07.13
58.
הנושא האקדמאי הוא רק חלק קטן מבעיה גדולה
של תפיסה כלכלית שגויה בה אנו עבדים לטייקונים, עובדים עוד ועוד לצורך כלוןם. תקראו את הטור הארחון של צפריר בשן. כתבה על מיותרות התואר אינה שלמה בלי ההיבט הקפיטליסטי הכולל ובלי ההכרה שאין בכלל מספיק עבודות לכולם, ושאנשים בכלל לא צריכים לעבוד, כי זה ממילא משרת רק את בעלי ההון.
סטודנטית | 05.07.13
57.
תקראו את "קללת הכלכלה" הצרפתי הקלאסי
הוא לא מסביר שבכל מקרה אין מספיק עבודה לכולם תואר לא רלוונטי כי כל המערכת הכלכלית שגויה מהיסוד משרתת את בעלי האינטרסים ובעלי ההון אבל את זה אין לו אומץ להסביר! רק- תעשו קורס ותהיו יצירתיים.. יפה.. ואז מה? כן רודפים אחרי הכסף או לא? זאת השאלה בקיצור עוד כתבה ברמה נמוכה עם כאילו נתונים וכאילו מרד וחדשנות
סטודנטית | 05.07.13
56.
כתבה נכונה מאוד
נמשל בהודו שמעתי שצריך תואר שני כדי להיות מנהל חשבונות וזה לא שיש להם הנהלת חשבונות מורכבת להפליא אלא פשוט שיש יותר מדי אנשים שרוצים להיות מנהלי חשבונות ופחות מדי משרות. האלטרנטיבה שהוצעה בכתבה בדמות קורסים מקצועים היא לדעתי מצוינת, אם נמשל ניקח את תחום ההייטק שבו כדי להיות מתכנת אפשר לעשות תואר ראשון או ללמוד קורס תכנות בסלע, ג'ון ברייס וכ"ו (ואז קשה מאוד להתקבל והמשכורות יותר נמוכות), לדעתי אם היינו לוקחים 100 אנשים שסיימו בטכניון ועובדים כבר שנה כמתכנתים והיינו מחזירים אותם אחורה בזמן ובמקום ללכת לטכניון הם היו הולכים לקורס מקצועי אז לאחר שנה ניסיון לא היה כמעט הבדל באיכות ובפרודוקטיביות שלהם לעומת אם היו הולכים לטכניון.
איש עקרונות | 04.07.13
55.
אז מהנדסים/רופאים צריכים ללמוד שנה מרוכזת ולעבוד כשוליות?
זו שטות מוחלטת שמנותקת לחלוטין מדרישות המקצוע. גם אם החפיפה תיהיה כזו שניתן ללמוד באמצעותה את העבודה הספציפית (וזה אתגר לא פשוט כי יש רקע תיאורטי רחב), בטווח הארוך היכולת לחדש ולשלב תחומי ידע מענפים סמוכים תדעך (קמצוץ של חוקרים באקדמיה, מעולים ככל שיהיו, לא ייצור את כל החידושים שמייצרים עשרות אלפי מוחות עם ידע רחב שאינו מוגבל לתחום אחד).
סטודנט  | 04.07.13
53.
כתבה נכונה מאוד
העובדה שכולם, פחות או יותר, משלימים תואר ראשון כיום, גרמה לזילות של התואר הזה - כל מי שרוצה להגיע לעמדת השפעה בתחום שלי, חייב ללמוד מינימום לתואר שני (לעבודה בתעשייה) או שלישי (לעבודה במחקר). עם תואר ראשון אפשר מקסימום להיות המנקה :)
תואר ראשון בכימיה | 04.07.13
48.
כתבה מיותרת וטיפשית
דבר ראשון, מחבר הכתבה כלל לא יוצא מהמסגרת. כל מה שהוא עושה זה ממציג אנטיתזה לתזה הקיימת. זה לא יצירתיות, אלא יותר כמו פעולה טבעית כאשר אתה מתוסכל ממשהו שעשית... חכם? לא הייתי אומר. יתרה מזאת, אתה אומר - לכו לעבוד ותהיו יצירתיים. אתה שוכח שלא כולם יצירתיים ובעלי יכולות עבודה גבוהים... זה מאוד תלוי בבן אדם. אתה גם שוכח שרוב המעסיקים ירצו אנשים משכילים מכיוון שהם יותר דומים להם. אתה אומר לכו לעבוד כאילו גילית את אמריקה. אתה עדיין נע בין עבודה ללימודים.. מה בדיוק חידשת לנו? כל החברה שלך נעה סביב זה. אז אתה אומר, אל תלמדו אלא רק תעבדו. גאון הדור !!! דרך אגב... אני מקווה ששמת לב שכתבת את הכתבה הזאת בפורמט יחסית אקדמאי... הבאת ציטוטים ומחקרים אקדמאים לביסוס הטענה שלך!! ואתה אומר שאקדמיה מיותרת... זה לא קצת סותר אחד את השני? אני ממליץ לך ללמוד לחשוב. נכון, באוניברסיטה לא הצלחת לעשות את זה לפי טענתך, אבל זה לא נראה כאילו התקדמת יותר מדי... אולי מה שניסית להגיד וראוי להגיד זה - לכו לפי ההרגשה שלכם. לפי טענתך הרגשת שאתה צריך לפתוח עסק,נכון? אז לך על זה. לא כולם צריכים להתחיל לעבוד ישר... כל אחד מה שמתאים לו.... כל אחד צריך ללכת לפי ההרגשה שלו - זה בטוח. הבעיה היא שזה מאוד קשה בחברה מאוד דרשנית ודורסנית, בה כל אחד חושב שהוא יודע מה אתה אמור לעשות. ללכת לפי ההרגשה זו הדרך הבטוחה... בלי קשר להאם תעשה תואר ראשון או תלך ישר לעבוד...
סתם מישהו | 04.07.13
46.
חלק מהדברים נכונים
אבל רק חלק קטן... הכתב לוקח את ההשכלה הגבוהה בתור משהו אחיד, לא באמת מבדיל בין חוגים לחוגים או אפילו בין מדינות ואז בוחר מכל מגזר את מה שנוח לו. אז בוא ננסה לפשט טיפה, ההשכלה האמריקאית מאד שונה מהישראלית. בעוד שבישראל חשוב מה למדת, בארה"ב חשוב איפה למדת (ואני כמובן מדבר לא על לימודים של מקצוע כמו רו"ח, רפואה עו"ד וכו). בישראל, מי שלומד כלכלה, לומד באופן אינטסיבי כלכלה וכמעט לא נוגע בתחומים אחרים ולכן הוא אמור להגיע לשוק העבודה עם ידע רלוונטי (להיות כלכלן בחברה למשל) הגישה האמריקאית היא הרבה יותר הולסטית. הסטודנטים צעירים יותר ולומדים השכלה כללית עם מלא פילוספיה, שפות זרות, אומנות, מוזיקה וכו. כמובן שסטודנט לכלכלה יתמקד בכך יותר אבל לא באופן יותר מדי מובהק. ולכן מנסיוני, מקום העבודה יודע שאני לא יכול לנתח מניות על היום הראשון והוא בכלל לא מצפה שאעשה זאת. הוא בסך הכול משתמש בלימודים בתור אמצעי לנתח מי אני. אם למדתי בהרווארד, הוצאתי ציונים טובים, שימשתי בתור מתרגל ובמקביל ניהלתי אירגון נון-פרופיט ורקדתי סלסה בלילות זה אומר שיש לי יכולות מיוחדות שהם רוצים אצלם בחברה. (לכן, אגב אפשר להכנס להרבה משרות בוול סטריט מבלי ללמוד כלכלה כלל, וכבר הכרתי מישהו שהתקבל לחברת גידור מבלי לדעת מה זה מניה) לתוספת חידוד, באיווי ליג אין בכלל תואר ראשון מקצועי (ראיית חשבון, משפטים, מנהל עסקים וכו' הם תואר שני בלבד). אה, וסטודנט באונברסיטת יוקרה יוצא עם חובות עצומים (הרבה יותר מעשרים אלף דולר) אבל המשכורת ההתחלתית כל כך גבוהה (מנסיון אישי) שההשקעה מוחזרת די מהר. המחקר שמצא שהרבה בוגרים לא עובדים בתחום שדורש השכלה מקצועית מדבר בעיקר על בוגרי מכללות מהדרג השני והשלישי, ואלי רבים מהם באמת היה עדיף שיוותרו על לימודים. אבל לבוגר קולמביה לדוגמא, ההשקעה משתלמת בהחלט.
הכריש  | 04.07.13
45.
גניבה לאור יום
כתבה מדהימה . מה שקורה בעצם בסופו של יום הוא שנוצרה בארץ איזושהיא מגמה ונורמה של ביקוש בתואר- החדירו לנו לראש שבלי תואר לא ניתן להתקדם ולא ניתן להרוויח כסף. בינתיים – יש כאן עניין מאוד מהותי שאנחנו מפספסים- כל הכסף שאנחנו משלמים- זה פשוט שת"פ ממש מוצלח והרבה מאוד אנשים מרוויחים מזה על חשבוננו! אנחנו הפראיירים הכי גדולים פה. מכתיבים לנו פה רף מטופש של תואר – אך ורק בשביל שהמוסדות וירוויחו. יותר מזה- עצם העובדה שמודדים אותך על היכולת הלימודית שלך בקשר ישיר עם עבודה- לא ברור לי. אני עוסק בתחום משאבי האנוש , מראיינת אנשים , לא מצאתי הרבה קשר בין עובד טוב לבין בוגר תואר. זה שאתה מסוגל לשבת וללמוד- ח"ח. מה העבודה קשורה לזה? אם אתה לא יכול ללמוד / לא רוצה- לא משנה כרגע- מראה משהו עליך כעובד? אני בעד מחאה חברתית בנושא הכה חשוב הזה! 
שרית  | 04.07.13
43.
נו זה ברור הרי
נו זה ברור הרי, חינוך והשכלה הם דברים מיותרים לגמרי. הכי טוב יהיה לוותר גם על בית ספר תיכון. נלמד ילדים קרוא וכתוב ונשלח אותם לפתוח עסק. כמובן שנאלץ לוותר על שטויות מזעריות ושוליות כמו רופאים, מנתחים, מדענים, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, תרופות למחלות , אנרגיה חלופית, גשרים, מטוסים, האינטרנט, מחשבים ופיתוחים טכנולוגיים ומחקר בכל תחום שהוא. אבל זה באמת שטויות, עוד עסקים שמוכרים זבל חסר ערך זה בדיוק מה שהמין האנושי צריך.
דודו | 04.07.13
42.
כתבה נהדרת
שנים שאני חוזר על הנתונים שבמאמר כמו מנטרה. תואר ראשון, עבור מרבית האנשים, הוא בזבוז זמן מוחלט ורק מעכב את התפתחותם של היכולות האמיתיות המביאות להצלחה בחיים. לפני כמה שנים עזבתי את הטכניון כדי להרים עסק אונליין - מאז אני מטייל בעולם נונסטופ וחי את החיים. מזל שלא הקשבתי להורים. כתבתי לא מעט על כך כאן http://regevelya.net/success-education/
רגב | 04.07.13
41.
גילוי נאות מסיים תואר שני
אז סיימתי תואר ראשון,הסתובבתי קצת בחוץ,ראיתי שמשעמם בחיים רק עם עבודה, נרשמתי ללימודי תואר שני שכרגע עומד לסיים בינתיים ממשיך להסתובב עוד קצת בחוץ ,רואה שמצב הצעירים על הפנים בישראל, חושב מה הלאה? איך אני קונה פה דירה? רואה שאין לי תשובה לעצמי ובסביבה אומרים הגירה זה הפתרון. חושב לעצמי ok קדימה תואר שני כמעט סיימתי ואתחיל לבדוק אופציות לדוקטורט בחוץ לארץ שזו כנראה אופציה טובה בימינו לקפוץ מעל שוק העבודה הישראלי ושוק בנדלן הישראלי על כל המשתמע מכך. ואז אני חושב לעצמי איזה מזל שאני מסיים עכשיו תואר שני,כי אם לא , אילו אופציות להגירה היו לי? ככה לפחות יש לי קלף נוסף בשרוול שאני יכול לנצל כי אחרת אני מרגיש שהחיים בארץ יסגרו עליי וחבל לא לנסות לעשות משהו מיוחד עם עצמי וללמוד דוקטורט בחוץ לארץ,במקום להיות עוד שכיר עם משכנתא ל 30 שנה ולמסור חיי לטייקונים ולגבי כך שהידרדרותה התחילה לפני 20 שנה,אני מקשר את זה לגבי העליה הרוסית, כלומר לא לרוסים שעלו ,אלא למדיניות ישראל שסגרה בפני הרוסים את האפשרות להגר לאמריקה, כי עכשיו משלמים עכשיו ביוקר תרתי משמע כי נהיה צפוף פה יותר מדי. אולי אם המיליון הזה לא היה מחייב לעלות לפה,אולי אז היו מספיק דירות לכולם, אבל ישראל חייבה את העולים מברית המועצות לעלות לפה בגלל הפחד הדמוגרפי, וכך סגרה להם את השער לאמריקה ולארצות אחרות והשאירו להם כאופציה רק את ישראל.
Z1 | 04.07.13
40.
יש מיתון עולמי כבר כמה שנים!!!!!!!!! יש אבטלה בכל התחומים כמעט ולכן
ברגע שנחזור לגאות, בעלי תואר אקדמי תמיד יהיו יותר אטקרטבים להעסקה כל המחקרים מראים שרמת השכר עולה ככל שהשלה עולה. אבל אם אפשר לשחוט כמה פרות "קדושות" בדרך ולכתוב שאפשר בטוח להצליח בחיים בלי להתאמץ בלימודים (לפעמים זה באמת נכון אבל לא תמיד) אז למה לא.
למה לבלבל עם העובדות | 04.07.13
39.
כותב המאמר שוכח שאולי...
אלמלא היה לומד באוניב', לא היה לו את את כישורי הכתיבה שלו שתרמו לכך שהיום הוא כותב מאמר שמעורר הדים רבים. בסה"כ הוא לא המציא את הגלגל בתובנה שהוא הגיע אליה, שתואר ראשון מעניק איזשהוא ביטוח או ערבון להצלחה. זה כבר ידוע. מה שכן, לצערינו או שלא, במצב החברתי הנוכחי, זה כן מעניק יתרון בפעמים רבות על פני אלה שלא עמלו להוצאת הדיפלומה. עם זה יהיה לו קשה להתווכח, על אחת כמה וכמה כשמדובר בתפקידים בכירים באגונים למשל. ככה שלשלול את הלימודים האקדמאיים נראה לי שמהר מדי ולא כ"כ נכון.
ראובן | 04.07.13
38.
טוב שמישהו התעורר...
כבר מעל לשש שנים שאני טוען שעודף האקדמיזציה בישראל נועד רק על מנת לרפד את כיסי אנשי האקדמיה. יש לי תואר ראשון שעשיתי אותו אך ורק על מנת להגדיל את שכרי כעובד במגזר הציבורי. למרות שהתואר שלי מוגדר בזיקה למקצוע, הוא לא תורם כהוא זה למה שאני עוסק בו בפועל .
מאיר | 04.07.13
37.
כתבה מעולה! סוף סוף מישהו כותב על זה.
לי עצמי יש שני תארים: תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה, ותואר שני במנהל עסקים. התואר הראשון בהחלט עזר לי לצבור הון ראשוני (עבודה של מספר שנים בהיי טק במשרה בכירה יחסית של מהנדס מערכת), אבל בסופו של דבר עזבתי את התחום, כי הוא פשוט לא עניין אותי. על התואר השני במנהל עסקים בכלל אין מה לדבר - בזבוז מוחלט של זמן וכסף. היום אני עצמאי, מרוויח לא רע, ומצטער שלא התחלתי לעסוק בתחום שלי מיד אחרי הצבא (או אפילו בתיכון). לילדים שלי, כשיגדלו, אני ללא ספק אציג את התמונה כפי שהיא עולה מהכתבה הזו. שילכו ללמוד רק מקצוע שבאמת בוער בליבם (אם יש כזה), ואם לא, אז יש גם דרך אחרת לחיות חיים מעניינים ועם בטחון כלכלי.
לאו | 04.07.13
36.
גם אני מסכים עם כמעט כל מילה ואני בהנדסה.
אני דוקטורנט בהנדסה. למה כי צריך להיות ד"ר כדי שישקיעו אצנו במיזם. כך הדרישות הפרופ' שהיה לי כיועץ שתה כסף בלי להועיל אפילו טיפה. ואז החלטתי ללכת ללימודי דוקטורט כדי להרשים. לא אני לא אוהב את זה למה כי לומדים דברים שלא שייכים לא שהם לא מעניינים אלא הם לא קשורים ישירות לתחום שאני רוצה.
 | 04.07.13
34.
הכי מיותר- הכתבה הזאת
ברור שאין מה לעשות עם תואר ראשון, בטח כשמדובר בצורת חשיבה שמסתכלת על השורה התחתונה ומודדת הכל בכסף. אז נכון לא תקבלו בסוף התואר את עבודות החלומות על מגש של כסף, אבל מי שהולך ללמוד, ואני מתכוון באמת "הולך" לא רק מחפש את הפאנצ' ליין של תרבות המערב, זה גם האוירה, החברים, הפיתוח של המחשבה והכרות עם תפיסות עולם חדשות. אז אולי אני מציג מחשבה ורודה אבל בסופו של דבר, תשאלו את מי שאחראי על גיוס עובדים, אם התחרות קשה אצל בעלי התואר הראשון, רק נסו לדמיין להתחרות מולם בלי תואר בכלל. נק' למחשבה. ואת הילדים שלי אני שולח ללימודים גבוהים בלי לחשוב פעמיים.
שלומפי | 04.07.13
32.
שירי 23 נשמע כאילו את בתחרות
הספקת ילדים לפני 25 זכית במקום ראשון. בכלל אני לא מבין את הטענה בזבוז זמן. ההורים שלי יוצאים לפנסיה בגיל 67. עוד 40 שנה זה יהיה באיזור 80. יש לי חמישים ומשהו שנה לעבוד. זה לא בורח לשום מקום. מה שכן מצפים ממך לעשות הכל בטורבו ולהתחתן בגיל 25. אז זה יהיה 35 לא נמות מזה.
אלון | 04.07.13
31.
מצטערת שבזבזתי שלוש שנים באוניברסיטה היה כיף אבל בזבוז של זמן וכסף
במהלך שלוש שנים גרתי בבאר שבע עבדתי בעבודות מזדמנות הזויות על מנת לממן את התואר ואת המחיה. נהנתי מהאוויר של הקמפוס ומחלק מהקורסים אך התחושה שלי עכשיו, כשנה אחרי סיום התואר, כשאני עובדת בעבודה שקשורה רק בעקיף למנהל עסקים היא שזה היה בזבוז של זמן ושקורס טכנולוגיה היה מספק לי יותר כלים ועוד שלוש שנים של ניסיון היו עושים הבדל תהומי בשכר שאני מרווחה כבעלת תואר ראשון.
נונה  | 04.07.13
29.
נכון, לימודים לשם תואר הם בזבוז זמן מכל בחינה
התפיסה כאילו תואר ראשון בתחום כלשהו מקנה השכלה כללית וגם סיכויים טובים יותר להשתלבות בשוק העבודה, היא שקר מוחלט. מוטב לנסוע לטייל בעולם וכך לקנות ניסיון חיים ולהתנסות בעבודות ופעילויות שונות ולקרוא כדי לקבל השכלה וכישורים מקצועיים וכלליים. התפיסה הקודמת כאילו האקדמיה קידמה הצלחה כלכלית היתה נכונה אולי בשנות השישים, כלומר לפני חמישים שנה, כאשר שיעור האקדמאים היה נמוך והם באמת היו בעלי יתרון השכלתי. היום כמעט כל אחד אקדמאי, והתואר רק מעיד על קונפורמיות. אני מציעה שיפסיקו לקדם עובדי מדינה ע"ס תארים לא רלוונטיים וצבירת נקודות השתלמות. זה רק מתגמל מערכת מושחתת, טפילית ומיותרת.
מישהי | 04.07.13
28.
איזה כיף שכתבה כזו רואה אור
שי, כל הכבוד ותודה על הכתבה החשובה הזו. זה נושא חשוב מאוד, שכמעט ולא מדובר. הסיבה לכך היא, שהחלק שאתה כותב עליו בכתבה הוא רק חלק ממנגנון משומן היטב שהחל לפני יותר מעשרים שנה וחשוב להבין את תפקיד ההשכלה הגבוהה בו. לדבר על הבעיה ולהבין אותה זה נהדר, אבל יש לי גם הצעה למה ניתן לעשות בנושא. אני אשמח אם תיצור איתי קשר.
שירן | 04.07.13
27.
לפני כמה חודשים פורסמה כאן כתבה על Coursera
מיזם מדהים שמאפשר לכל אחד מכל מקום בעולם - ללמוד מהמרצים המובילים בעולם. סטנפורד, מלבורן, הארוורד ועוד מהווים רק רשימה חלקית של אונ' יוקרתיות המנהלות קורסים באתר (Coursera) בחינם, כשלקורסים המובילים קיימים למעלה מ-100,000 רשומים! החומר בקורס זהה לחומר בקורס באוניברסיטה עצמה ויש להגיש מטלות באופן שבועי כשאיחור בהגשה פוגם בציון הסופי. מה ששולט שם כרגע זה תחום מדעי המחשב, אך גם מדעי החברה - פסיכולוגיה וסוציולוגיה בעיקר - מקבלים במה רצינית ביותר עם עשרות אלפי סטודנטים שרשומים לכל קורס מהקורסים המובילים. בנוסף כלכלה, תזונה ובריאות ועוד גם מופיעים באתר למתעניינים. כמובן שכדי לסיים את הקורס יש להשקיע לא מעט - בקורסים הרציניים (למשל קורס באונ' מלבורן בחוג מדעי המחשב: אלגוריתמים וסיבוכיות זמן ריצה) לפעמים קיימת דרישה של עד 10 - 12 שעות השקעה שבועיות (!!) כך שצריך לחשוב טוב טוב לפני שנכנסים לכל קורס.
Coursera | 04.07.13
25.
אני לא מסכים
אני למדתי תואר ראשון כללי יחסית בכלכלה ומדעי המדינה. כיום אני עובד בתחום עמילות המכס. מגיש בקשות להחזר מיסים, ועירעורים על גרעונות. ונפגש עם פקידים במכס. התואר שלמדתי, נתן לי הרבה כלים בעבודה. מעבר לזה שהלימודים מעניינים, אין להשוות את יכולת הניסוח שלי, את הידע הכלכלי, ואת כושר הביטוי שלי בסיום התיכון ליכולות שלי בסיום האוניברסיטה.. התואר שיפר את היכולות נללו. לצערי בחברה שבה אני עובד יש מנהלים רבים שאינם אקדמאיים, וניתן להבחין דיי בקלות בין מי שלמד באוניברסיטה למי שלא קרה מאמר או ספר ב10 שנים האחרונות. ברור לי שיש הרבה אנשים חכמים שיכולים להגיע ליכולות גבוהות מבלי לשרוף זמן באקדמיה, אבל מבחינת מעסיק אדם שכתב עבודה סמינריונית, סביר שיש לו איכות אחרות מאדם שסיים רק 12 שנות לימוד. (אם הוא לא רימה).
אהרון | 04.07.13
23.
כתבה מצוינת
בדיוק בגלל זה בחרתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה (אחרי ניסיון מאכזב ללמוד במכללה למנהל - רמת לימודים כמו בתיכון, אבל עולה 90 אלף ש"ח... לא ברור על מה ולמה), ולהשתלב בשוק העבודה בצורה מלאה כמעט מיד אחרי הצבא. היום, באמצע שנות ה-20 לחיי, אני כבר נשואה +1, עובדת במשרה מלאה ומתקדמת לאט אבל כל הזמן, וגם עדיין לומדת לתואר ראשון שאין לו כל קשר לקריירה המקצועית שלי. את התואר אני עושה לחלוטין בשביל עצמי ולא בשביל אף מעסיק, כי אני יודעת שזה לא ייתן לי כלום.
שירי | 04.07.13
22.
רגע, ואם היית פותח עסק הוא היה בוודאות מצליח?
כמה יזמים באמת רואים פרי ליזמות שלהם? כמה עסקים קטנים שורדים? מציגים את העסק העצמאי כאלטרנטיבה שבהרבה מקרים זה לא נכון. גם הכתבה מפספסת שלא צריך לקחת את המצטיינים ולזרוק את השאר, צריך לבנות חברה רבה שבה מפתחים כישורים וכמה כישורים כבר מגיל צעיר
דרור | 04.07.13
21.
מדהים כמה זה נכון
כמה מדהים וכמה נכון, לגבי ה"חשיבה ביקורתית" - דווקא האקדמיה מעודדת מאד חשיבה ביקורתית, ביקורתית כלפי אלו שלא משחקים במגרש שלה או תואמים את הדעות שהמרצים המכובדים משקפים באקדמיה, האקדמיה שמתרברבת בחופש היא מרובעת ופרמיטיבית, תעשייה של כסף, מסחטה של כסף, האקדמיה הפכה היא לשקר הגדול של ה"חלום האמריקאי", סמל מובהק של תרבות הצריכה שמתיימר להציג מבחוץ את התרבות העויינת, אליטיסטיות לשמה והתעללות בסטודנטים תמימים.
עדי | 04.07.13
19.
כבר כתבו על זה בשנות הששים בצרפת -
בשנות הששים כתב סוציולוג צרפתי מאמר מדויק בדיוק על הבעיה. הוא טען כי, התפיסה שתואר ראשון מבטיח משהו, פשוט אינה נכונה ומשרתת רק את האקדמיות כדי להכניס כספים לתואר אקדמי יש ערך רק אתה מרושת, לפני שהתחלת ללמוד, ברשת חברתית [ = קשרים] שיאפשרו לך להתברג במקום עבודה שממתין לך אחרי הלימודים.
א | 04.07.13
17.
התחושה אומרת שיש צדק עמך
אומנם אני רק בתחילת תהליך היישום האקדמי (סוף תואר ראשון), אך התחושות המציפות אותי זהות לתוכן הנאמר בכתבתך. מלבד הבועה המתנפצת לחלום ה"תוציא תואר וסדר את חייך", י שתחושה כי לימודי התואר נותנים כלים לא מספקים אשר לא יוצרים סיפוק אצל המעסיקים וכמעט בכל עבודה שאליה אתקבל - אצטרך בקורס משלים על מנת ל"היכנס לענייני התחום". מלבד העובדה שהתואר העניק לי תקופה נהדרת מבחינה חברתית, אני לא צופה כי המהלך הזה שינה את חיי או לפחות קידם אותי אל מעבר ליכולות המולדות שלי.
ליאור | 04.07.13
16.
איפה שאר הרוח
תפקידה המקורי של האקדמיה היה להקנות לתלמידיה שאר רוח וזוית ראיה רחבה וגבוהה מהרגיל על העולם סביבם. אבא שלי אומר שכשהוא למד הנדסה בארגנטינה בשנות החמישים ההנדסה היתה כמו שירה, וכך גם הרפואה לפי אחיו. הוא טוען שבארץ מלמדים בצורה קרה וטכנית ושרואים את התוצאות ביחס הבוגרים לעבודתם- למכונות או למטופלים שלהם. קר וטכני ואפילו מזלזל. אם בוגר אוניברסיטה לא נעלה על בוגר קורס מקצועי אכן אין לה מקום ועדיף שכל אחד ילך ויחפש את עתידו המקצועי במקום שאכן יש בו אהבה ותחושת ייעוד
מירי | 04.07.13
12.
מדרון חלקלק
בית הספר ממש גרוע בלהעניק ידע, יכולות חשיבה, ביקורת, ומחקר. גם למי שרוצה ללמוד וגם למי שלא רוצה ללמוד. אז אם כבר, לטעון שתארים הם מיותרים - בואו נהיה אמיצים ונלך עד הסוף. גם כל מה שקורה אחרי כיתה ה' מיותר. אפשר לעבוד עוד 10 שנים בשרברבות ככה ולהרוויח עוד יותר מבוגר הארווארד. ברכותיי, זכיתם בחבר'ה של שרברבים בורים ועשירים, כי שרברב מרוויח הון תועפות. אני אעדיף חברה של אנשים משכילים על חברה של בורים, any day, ולא מעניין אותי בכלל מה היתה המוטיבציה של האנשים להשכיל, בין אם זה בשביל עצמם או בשביל חתיכת נייר.
ארנולד | 04.07.13
10.
הבעיה מתחילה בזה שכדי להיות מורה, טלר בבנק או מוקדן שירות לקוחות צריך בישראל תואר ראשון
הנזק שנגרם למשק בכך שמורים, פקידי בנק, מוקדני שירות לקוחות וכו' הם אקדמאים הוא אדיר. בפועל האנשים האלה מתחילים את הקריירה אחרי גיל 25, מפסידים שנים של עבודה וצבירת זכויות פנסיוניות, זוכים לשכר נמוך שלא מצדיק את ההשקעה. הבעיה היא שהמגזר הציבורי מתגמל על תארים ללא קשר לתרומה המקצועית (נגדים אקדמאים בצבא) וזה משליך על כל שוק העבודה.
כלכלן | 04.07.13
9.
אז מה היה לנו?
1. מכללות שמעבירות סטודנטים בציונים גבוהים על רמה נמוכה של הישגים - ומראש מקבלות כל אחד כי הן צריכות כסף. 2. מעסיקים שמבינים את זה ולכן מעדיפים מועמדים ממוסדות נחשבים. 3. אנשים שהולכים ללמוד סתם כדי שיהיה להם תואר ומצפים שמישהו יתייחס אליהם אחרת מאשר סתם עוד מישהו שלא יודע מה הוא רוצה. 4. אנשים אחרים שאומנם לומדים מתוך עיניין, אבל במקצועות שהם אקדמיים נטו ואין להם שום דרישה מקצועית בעולם האמיתי (*כמה משרות יש בעולם העסקי לאנשים עם ידע בפילוסופיה או בהיסטוריה של האמנות) ואח"כ מתלוננים שאינם מוצאים עבודה בתחום הלימודים שלהם... ועל אף כל העובדות הברורות האלה כותב הכתבה לא מסוגל לחבר את הנקודות ולהבין שהבעיה איננה בעצם יעילותם של תארים אקדמיים אלא באנומליות הספציפיות האלה?
נועם פלד | 04.07.13
7.
כתבה מעולה
נטשתי בלב כבד מאד מאד את לימודי הדוקטורט שלי במדעים כי הבנתי שזה חסר טעם. האקדמיה הפכה להיות סוג של "נעשה ונשמע", ואני לא רציתי להפוך לעוד אחד מהעדר, לירוק דם במשך חמש-שש שנים, ולגלות שכל מי שעשה רק קורס מקצועי ממוקד עוקף אותי בסיבוב כי יש לו יותר ניסיון פרקטי. בגיל שלושים ושש חתכתי מהמקום ששימש לי בית שנים ארוכות, עשיתי קורס מקצועי בתחום אחר במקביל לעבודה במשרה מלאה באותו תחום, וכעת אני הרבה יותר מרוצה - מחוץ לבועת האקדמיה יש הרבה יותר יצירתיות וגמישות, וגם קל יותר להיות עם היד על הדופק של מגמות שונות. לא רוצה לחשוב בכלל באיזה בור כלכלי ונפשי הייתי לו הייתי ממשיך בלימודים. החרטה היחידה שיש בלבי היא שלא השכלתי לבצע את המהלך הזה טרם התחלתי תואר שני. נ.ב: חשוב לציין שחלק גדול מהאשמה למצב המתואר בכתבה צריך להיות מוטל גם על כתפי המעסיקים, שניפחו בעצמם את הבועה הזאת שנקראת "תואר ראשון במנהל עסקים". פתחו כל לוח דרושים ותיווכחו בעצמכם עד כמה שתואר-הכלום הזה מבוקש לכל מיני משרות. למה? כובע.
אמיר | 04.07.13
6.
לימודים אקמאים היום
נכון שאני שייך לדור שראה ורואה בלימודים אקדמאים חזות הכל. ונכון שבזמנו נהנתי מרווחי התוארים בהמשך עבודותי. (גלוי נאות - אני בוגר פסיכולוגיה ופילוסופיה ומוסמך לפילוסופיה ועד היום אני לומד פילוסופיה וספרות באוניברסיטת בר אילן להנאתי.) הכתבה בוחנת כמעט ורק את התועלת המעשית של הלימודים, אבל מתעלמת כמעט כליל מהתפקיד של האקדמיה (מעבר למחקר) להרחיב דעת ללמוד לחשוב להטיל ספק ולבחון כל דבר בזוויות רבות. מלבד זאת שנות הסטודנטיאליות זכורה לי שתקופה מעצבת ומפתחת חברתית ורוחנית, מה ששום מסגת עבודה לא יכולה לתת. אני מסכים כי ללימודים ברמה נמוכה אך ורק למען תואר יש רווח רק למוסדות המלמדים לא לסטודנטים ולא לשוק העבודה. מציע לחשוב על ההומניסטיקה שיכלול הרוח ולא רק על התועלת המעשית.
שראל שפט | 04.07.13
1.
תמשיכו עם המתקפה על העבודה המאורגנת ותחמירו את המצב
"בחוץ ימתין להם עולם של חוסר ביטחון תעסוקתי". בשנתיים האחרונות יש מתקפה חזקה על העבודה המאורגנת - זו שמבטיחה לשכיר ביטחון תעסוקתי שמאפשר לו לתכנן את חייו ולא לחיות עם חרב מעל הראש. ובאמת, חוסר ביטחון תעוסתקי הוא אחת המכות הכואבות של המאה ה-21: זו שבה אדם בגיל צעיר מוחלף באדם עוד יותר צעיר בשביל לחסוך אלף שקל. זה הזמן לעצור ולהבין מה "הועדים הגדולים" (אלה שמגינים על מאות אלפי עובדים ממעמד הביניים הכי פשוט והכי קלאסי שיש) בעצם רוצים, ולהבין שהם לא מקור כל הרע למרות שטיפת המח שמתבצעת כל הזמן.
אחד | 04.07.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת