אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למה חם לנו כשרק 30 מעלות בחוץ?

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
ל 13 - לא מדויק - הקור משפיע על קצב החימום של הגוף ועל הרזיה.
ברגע שהגוף נמצא בטמפרטורה נמוכה מאוד, הוא "ישרוף" הרבה קלרויות כדי להצליח להשאר על 37 מעלות. זה כולל תופעות של רעידות וכדומה. לפי חוקי הטרמודינמיקה, הצורך של הגוף לחמם את עצמו מול הסביבה הקרה יגרום לצריכת קלוריות מואצת. לא בהכרח שיטת דיאטה מומלצת (צריך להזהר מפני נזקי כפור) אבל בהחלט עובד...
איציק | 06.07.13
16.
אז למה אני מזיע כל כך הרבה?
אני מזיע הרבה יותר מבן אדם ממוצע גם כשלא חם מדי וגם בפעילות גופנית מתונה ואני לא שמן. לפי הכתבה הסיבה היא שהגוף לא מצליח להעביר את חום הגוף בצורה יעילה כלפי חוץ אבל הפתרונות שמציעים לאנשים שסובלים מהזעת יתר מתמקדים בלנטרל את הזיעה לא בעזרה לגוף להסיע את החום החוצה. האם זה בגלל שעוד לא יודעים מספיק על המנגנון הזה?
 | 06.07.13
13.
ל-12
טעות - הגוף בכל זמן (לא משנה אם חם או קר) מתחמם באותה המידה, כלומר אם 5 מע' או 35 מע' בחוץ זה לא משנה הגוף שלך עדיין יפלוט אותה כמות של חום, כלומר את לא תרזי מהר יותר עקב הטמפ'. מה שכן למשל במאמץ גופני מוגבר (עצימות גבוהה) הגוף מתחמם הרבה יותר מהר ואז כן, גם אני הופתעתי - יותר קלוריות נשרפות!
 | 06.07.13
9.
הסאונה
מתוך הכתבה אפשר הבין איך פועל הגוף בחדר סאונה. הגוף קולט שחם לו מאוד, הוא מפעיל מנגנונים שונים בעיקר הזעה ועם הזיעה יוצאים גם מלחים שונים ולכן הסאונה נחשבת בריאה כי נפלטים גם רעלים. אבל לא יותר מ-15 דקות. מבינים למה? האם הסאונה באמת מרזה? ממש לא. איבוד מים מהגוף לא נחשב להרזיה בכלל. אז מה יותר בריא סאונה רטובה או סאונה יבשה?
המורה לביולוגיה | 06.07.13
7.
מס׳ 2 - בחישובך אתה מתעלם מפרמטר מאוד חשוב
אתה מציג סיטואציה כאילו כל החום שנפלט מהאנשים נאגר בעולם עם בידוד תרמי מוחלט. במציאות, ובמיוחד במציאות הישראלית, אין דבר כזה. בחורף המבנים מאבדים חום במהירה. לכן לשאלה האם לקרר או לא לא ניתן לענות. להפף, ייתכן מאוד שיידרש חימום. שאלת האוורור זה משהו אחר למרי. כאן השיקול הוא לשמור על אוויר צח.
 | 06.07.13
6.
במצב מנוחה 30 מעלות זה לא כל כך חם
אדם בריא לא שמן וללא כיסוי (בגדים שמיכה) שנמצא במצב מנוחה ונמצא בחדר שבו הטמפרטורה 30 מעלות ללא תוספת חימום של קרינה כלשהי כמו שמש או מכשירי אלקטרוניקה מפזרי חום או אנשים אחרים שיפיצו חום ירגיש די בנוח לא חם ולא קר הפרש של 7 מעלות זה מספיק כדי לקרר את הגוף כל זה משתנה אם מבצעים בפעילות גופנית או נחשפים לשמש ב 25 מעלות באותם תנאים אדם ירגיש שכבר קר לו ויחפש כיסוי זה הסיבה העיקרית שהמין האנושי המציא את הבגדים בלי פרווה ושכבת שומן תת עורית שמאפינת את רוב בעלי החים לאדם יהיה קר כמעט בכל מקום על פני כדור הארץ
 | 06.07.13
3.
לא נתת תשובה לשאלה...
התשובה היא, ככל שהפרש הטמפרטורות גדול יותר בין הגוף לסביבה, קצב מעבר החום גדל, כלומר , נניח שטמפרטורת הסביבה זהה לטמפ' הגוף - במצב כזה לא תהיה זרימה כלל. אם הפרש הטמפרטורות גדול הקצב יגדל ואיבוד החום מהגוף יורגש משמעותית. בשינוי קטן, קצב השינוי קטן וההרגשה פחות טובה.
משה | 06.07.13
2.
בפעילות רגילה אדם בוגר מפיק 100 ואט של חום בשעה. עכשיו תבינו למה צריך לקרר אולמות גם בחורף
באולם שבו 2000 איש יש תפוקת חום של כמעט 200 קילוואט לשעה; זה שווה ערך לחימום ע"י 60-65 מזגנים ביתיים (של 4-4.5 כ"ס כל אחד). אם האולם לא יאוורר - ואפילו יצונן - כמו שצריך, הטמפרטורה בו תעלה באופן ניכר לרמות מאד לא נוחות ואף מטרידות (במיוחד ליושבי היציע!!). לכן גם רוב המזגנים הביתיים אינם מסוגלים להתמודד עם אירועים רבי משתתפים בשיא הקיץ - לא רק שהחום בחוץ מקשה על המעבה להוריד את טמפ. הגז ופוגע ביעילות/תפוקת המזגן אלא שאפילו 15 איש ייצרו חום כמו מזגן 4.5 כ,ס בתפוקת חימום רצופה של 50%. 30 איש שווים למזגן כזה בתפוקה רצופה של 100%, כלומר קיזוז מלא של כל יכולת הקירור של המזגן ה"אמיתי", ואפילו עודף חום שיורי.
 | 06.07.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת