אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ללא מנהלים, ללא רווחים

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
תיקונים
כשגאידמק הגיע הדומיננטיות של חיפה נעלמה. בית"ר לקחה שתי אליפויות רצופות עם דומיננטיות טוטאלית שלא נראתה כאן כבר הרבה שנים. לאחר מכן התקציבים ירדו משמעותית ואז חיפה חזרה לתמונה. המימסד בישראל הוא ברובו אשכנזי וסוציאליסטי.בית"ר היא נטע זר,שלא לומר גורם עוין עבור המימסד הזה.2 התל אביביות הן חלק בלתי נפרד ממנו ולכן כאשר מגיע איום כמו גולדהאר,הוא מתווסף לחיבוק מימסדי שיש למועדון בלוא הכי וזה כבר איום מסדר גודל אחר לגמרי.
אאא | 05.09.13
10.
אני חושב שבתור התחלה יש לצאת מנקודת הנחה- שאין קבוצה רווחית...
הרווחיות הינה הנאה מהמשחק וכמות הצופים. הרוויחיות מגולמת בהשארת קבוצה בטופ התחרותי לאורך זמן. מי שמרוויח באמת אלו השחקנים עצמם והקהל שנהנה או לא ממשחק שהינו "הצגה". ולראיה אפילו דורטמונד עם ממוצע הצופים הגבוה בעולם למשחק מוכרת בחמישה יורו בלבד כרטיס למשחק ליגה- בשקלים הינו סכום מגוכך של 25 ₪... עם כל הכבוד ליענקלה שחר ויש, הוא שורף כסף סתם על מכבי חיפה, אחת הקבוצות עם מחלקת הנוער אולי הטובה בארץ, צריכה כל שנה להחתים 4-7 שחקני סגל חדשים בעוד לדוגמא קבוצה כמו מנצ'סטר יונייטד מגיעה לכדי 3-4 החתמות חדשות וזה רק לעיבוי הסגל. אם נצא מנקות הנחה שאי אפשר באמת להרוויח מכדורגל, כי גם אם מכרת שחקן 10 מיליון אחרי שקנית אותו ב-1 זה לא מבטיח לך עמידה בתחרות עצמה-ליגה גביע ומפעלים אירופים, ואז עונה אחרי זה אתה מפסיד בניגוד לעסק כלכלי שמוכר מוצרים שאינם בני אדם. לכן בישראל המודל צריך להיות כפי הליגות בסקנדינביה שם הבינו ממזמן שאי אפשר להתחרות בכסף הגדול של הפרמיירליג (שלא כמו התחרות שמכבי כדורסל נותנת באירופה וגם שם היא יחסית בעלת תקציב בינוני עד גבוה). בניית סגל משחקני הבית. השקעה בזרים טובים באמת כפי שהיה בשנות התשעים. עם כל הכבוד לאף שחקן ישראלי באשר הוא בליגה לא מגיע מעבר ל-100-150 אלף דולר בעונה על התפוקה ועל פי כמות האימונים הנדרשת משחקנים באירופה שמתאמנים 10-14 אימונים בשבוע!!! ברגע שדון שחר יבין את זה, הוא לא ייצטרך יותר ל"הציל" אף קבוצה מפירוק ברכישה של שחקן כזה או אחר (מה גם שהדבר הזה גורם למונופול חיפאי בתת מודע כמו זה שקיים במכבי כדורסל). ברגע שמשכורות באמת יחזרו לרמתם השפויה יחסית לתפוקה וליכולת, שחקנים יחזרו לנקודה בה הפסיקו בסוף שנות התשעים, ויחזרו להיות רעבים לרמה ומשכורת אמיתית באירופה. עוד דבר רוב הליגות המזרח אירופאיות וכמה בסקנדינביה הן במשכורת נמוכה, דבר הגורם לתחושת פטריוטיות יותר גבוהה אצל השחקנים (בסקנדינביה), ורצון אדיר להתקדמות למשל ממזרח אירופה.
אסי | 09.07.13
9.
ל-5
לא מדויק. בריאל מדריד זידאן הוא כיום הסמכות לכך, ובשנים האחרונות היה זה מוריניו שבכל מועדון דורש סמכות מלאה בדומה לזו שבפרמיירליג - הוא למעשה היה מנג'ר ריאל מדריד ולא מאמן הקבוצה (יש הבדל). גם בברצלונה יש מנהל ספורטיבי והוא זוביזארטה, בעבר היה זה צ'יקי בגיריסטיין שהיום עובד בתפקיד זהה במנצ'סטר סיטי. סיטי, אגב, מסמלת תהליך שוקרה בפרמיירליג בו קיימת נטייה להאציל סמכויות מהמנג'ר. פרגי הוא סטייה מהמגמה העולמית, הוא יוצא דופן.
gfgf | 08.07.13
4.
התפקיד הכי חשוב היום זה יועץ מנטלי ופסיכולוג ספורט
הבזבוז הגדול הוא לא רק מסיבות מקצועיות אלא הרבה בגלל איבחון לא נכון של היכולות המנטליות של השחקנים והמאמנים. גם אריק בנאד וגם אורי אוזן או כל צוות מאמנים אחר אינו בעל ידע מספיק כדי לעבד עם שחקנים במישור המנטלי ולכן בסופו של דבר הם גם נכשלים. המאמנים היום חייבים לקבל עזרה בצוות המקצועי בדמות אדם מנוסה בתחום האימון המנטלי. כל הנסיונות למצוא סיבה אחרת פשוט יגרמו להמשך כישלון וביזבוז כספים.
ארז ברק | 07.07.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת