אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"מתכננת הריון?" שאלות שלא כדאי למראיין להעלות בראיון עבודה

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
חוקים שגורמים נזק לנשים
לפני שנים כשהעסק היה קטן, ומערכת המשפט קצת יותר מאוזנת, אם הייתי מגייס אמא לילדים הייתי דואג לעשות שיחת תיאום ציפיות ומנסה להבין מולה מה האילוצים שלה מבחינת שעות והאם היא יכולה להתחייב לתקופת עבודה רציפה של לפחות שנה. בחלק מהמקרים זה התאים לשני הצדדים וקיבלתי עובדות מעולות, ובחלק מהמקרים זה לא התאים ונפרדנו לשלום. היום, כאשר העסק יותר גדול ובתי המשפט לעבודה נהפכו להיות אינקוויזיציה שרודפת מעסיקים, אני פשוט לא יכול לקחת את הסיכון הזה, ופוסל מראש נשים בטווח הגילאים 25-40 לכל תפקיד שדורש זמן הכשרה/התאקלמות של מעל 3 חודשים (מה שפוסל אוטומטית את כל התפקידים המקצועיים/ניהוליים). ברור לי שאני מפסיד ככה גם עובדות טובות, שהיו יכולות להביא הרבה ערך לארגון, אבל כשלוקחים בחשבון את הסיכון הכלכלי והמשפטי לעסק בהעסקת נשים, זה עדיין עדיף.
יאיר | 07.05.14
21.
למספר 1, וואלה צודק
ואלה אני מסכימה, אתה באמת צודק, איך לא חשבתי על זה קודם.... חבל שלא השתמשתי בקונדום לפני שהזדיינתי עם חלאת האדם הזה שהכניס אותי להריון, אם זה לא היה קורה הייתי עושה קרייה והילד שלי לא היה גדל בעוני... באמת תודה על העצה, הלוואי שלא הייתי יולדת אותך אוהבת, אמא שלך
רות | 11.09.13
19.
לכל מי שלא רוצה להעסיק נשים מגיל 20 עד 45
מצד אחד, אפשר אולי להבין אתכם אם מדובר בעסק קטן שתלוי מאוד בכל עובד/ת. מצד שני, יש פה איזו הנחה מובלעת ושגויה לחלוטין, שכל עובדת שהיתה מאוד מוצלחת, מרגע שנכנסה להריון וילדה פתאום כל היכולות שלה מתאדות. אם עובדת נשארת אצלך 3-5 שנים (זה הממוצע היום), ויוצאת לחל"ד במהלך התקופה, אז זה מה שישבור אותך? החודשים הבודדים האלה? מה עם כל שאר התקופה שבה היא נתנה תפוקות? גם עובד יכול להחליט פתאום לעזוב אחרי שנה - אין ערבויות בקטע הזה. ללידה של עובדת לפחות יש לך הרבה מאוד זמן להתכונן - ודמי לידה הם לא על חשבונך, הם משולמים ע"י ביטוח לאומי. מעסיקים נוטים לשכוח שבסופו של דבר כולנו בני אדם. זה מזכיר לי מישהו שאני מכירה שחלה בסרטן (חו"ח) ובעבודה התחילו לשים לו רגליים ולרצות להיפטר ממנו גם בתקופות שיכול היה לעבוד. אז אל תעסיקו אנשים לא בריאים, או מעל גיל מסוים (כי יש סיכון למחלות), ואל תעסיקו נשים, ואל תעסיקו גברים שעושים מילואים, ואל תעסיקו צעירים מדי (כי להם אין ניסיון וגם מחר הם ירצו לצאת לטיול לחו"ל ויעזבו) - ותשבו לכם לבד במשרד ותתלוננו שקשה למצוא עובדים טובים. אפשר ליצור תחושת זהות אינטרסים עם המרואיין, ואפשר פשוט לשאול אותו בצורה הגונה והוגנת אם הוא מסוגל לעמוד בדרישות המשרה כפי שהגדרת לו אותן. תאמינו או לא, רוב האנשים לא יבחרו לשקר על זה בראיון, ולא יבואו בכוח לעבוד במקום עבודה שהדרישות שלו לא מתאימות להם. אף אחד לא רוצה להתחיל עבודה חדשה ושאחרי חצי שנה יפטרו אותו. אם מדובר במישהו שיש לו עבודה קיימת כשהוא מתראיין אצלך, הסיכוי אפילו יותר נמוך. אגב, אישה בהריון ולאחר לידה זו בערך האופציה היחידה שבה ניתן לקבל היתר לפיטורים שלא נובעים מההריון מראש ובאופן שיגן עליך מתביעה. ואחרי כל זה, אם אתה לא מאמין לעובד בראיון וחושבת שהוא בא "לעשות עליך סיבוב" - אל תעסיק אותו. אם זה נובע מדעות קדומות, אז ההפסד שלך הוא הרווח של מקום אחר. האנשים הטובים מוצאים מקומות עבודה בסופו של דבר. דבר אחרון - כל מקומות העבודה ששאלו אותי שאלות אישיות חודרניות בראיון קיבלו אותי בסופו של דבר - אבל אני לא רציתי לעבוד במקום שזה הפרצוף שהוא מציג למועמדים שלו. מועמד טוב עם אלטרנטיבות יעדיף ללכת לעבוד במקום שמכבד אותו. תחשבו גם על זה.
 | 25.07.13
18.
המחוקק לא צריך להתערב בשאלה את מי מעסיק פרטי מקבל לעבודה ואת מי לא
התערבות בכך היא פגיעה חמורה בזכות הקניין של המעסיק. למעסיק יש אינטרס ברור לבחור את העובדים הכי טובים ומתאימים לעסק שלו, ואם הוא טועה בבחירה הוא פוגע בעסק של עצמו, וזו טעות מצידו אבל זכותו המלאה.
שי | 11.07.13
17.
הבעיה עם נושא ההריון
היא שהחוקים מגנים על אישה בהריון גם כשתפקודה בעבודה, ללא קשר להריון, הוא נוראי. יצא לי כבר לעבוד בסביבת עבודה בה היה ברור שישנה עובדת מסוימת שאינה מתפקדת, וכשתכננו כבר לפטר אותה, היא הודיעה שהיא בהריון. מאותו הרגע אי אפשר לגעת בה, ויתפוצץ העולם. בנוסף, אני חושב שהסיטואציה שיוצר מצב ההריון היא אינה אפליה מתקנת, אלא פשוט ירייה ברגל. כי אני בתור מעסיק, אעדיף להעסיק גברים שאיתם אין סכנה של הריון. וחבל, כי נשים רבות מוכשרות מאוד ומתפספסות בגלל זה.
דוד | 11.07.13
16.
לכל המעסיקים שמרגישים ששאלת ההריון לגיטימית
אני מבינה את הקושי בלנהל עסק קטן (או גדול) ואת האתגר הכלכלי והלוגיסטי שהמערכת הזו צריכה להתמודד איתו כשאישה נכנסת להריון. אבל מצד שני, איזה פתרון אתם מציעים? האם נשים לא אמורות לעבוד מגיל 30 עד גיל 40 כי בכל שלב בשנים אלו הן עשויות להכנס להריון? הייתם רוצים שבת זוגתכם לא תתקבל לאף עבודה במשך עשור מסיבה זו? גם זה לדעתי יפגע בכם כלכלית, בדיוק כמו העובדות ההריוניות שלכם, לא? ככה עובד העולם, ועל אף הבעיתיות שבדבר, זה מה יש ואין ברירה. אם שואלים אותי, עולם העבודה והמשפחה שאנו חיים בו יהיה מקום טוב יותר ברגע שמבחינה חברתית גברים ידרשו לטפל בילדיהם באותה אקטיביות כמו נשותיהם, ואף לצאת לחופשת לידה. עולם העבודה ירוויח כי לנשים יהיה יותר קל לעבוד, הן פחות יופלו כי השאלה תהיה רלוונטית גם לגברים באותה מידה, והעומס יתחלק שווה בשווה- נשים פחות יעדרו מהעבודה כי גם גברים ישארו בבית עם ילד חולה. עולם המשפחה ירוויח מסיבות שאין צורך לפרט...גברים פשוט מפסידים כשהם בוחרים לא לגדל את ילדיהם (וכן, הרבה פעמים זו בפירוש בחירה).
 | 11.07.13
12.
השאלה הקטנה שתמיד שוכחים לשאול
וכפועל יוצא מכך גם לענות היא: מה העונש? קנסות בסדר גודל של אלפי שקלים אינם מרתיעים. כדאי למעסיק להסתכן בכך שיתבע פעם בעשר שנים ובלבד שלא יסתבך עם הריונית. הקנסות צריכות להיות מרתיעות בסד"ג של עשרות ומאות אלפי שקלים. לא קנסות כמובן אלא פיצויים, כדי לעודד אנשים להקליט ולהתלונן סדרתית. עד אז הכל הצגות כאילו השלטון תקין, וכאילו יש משק עבודה ולא שוק עבדים.
מזכיר המדינה | 10.07.13
8.
בתור מעסיק
השאלה "האם את מתכננת להיכנס להריון" היא מאוד חשובה. לא הוגן להשקיע בהכשרה של אישה, והיא אח"כ תחסר למשך חצי שנה. החוק הזה רק פוגע בנשים כי אני פשוט הפסקתי להעסיק נשים בגיל הפריון. אני יודע שזה לא הוגן כלפי הנשים, והלוואי ויכולתי לדעת איזו אישה אינה מתכננת להיכנס להריון ,בכדי שאני כן אוכל להעסיק אותה, אבל אסור לי לשאול. לכן הפסקתי להעסיק נשים. כבר נפגעתי כלכלית בגלל שהעסקתי נשים שנכנסו להריון. חוק זה, במקום לשמור על הנשים רק פוגע בהן. הריון וגידול ילדים הם עבודה במשרה מלאה וצריך להיות חוקים אשר שומרים על נשים בהריון, אבל על החשבון המדינה. לא על חשבוני. אני לא יכול לעמוד בזה. ואז אני אצטרך לסגור את העסק, מה שיפגע בכל העובדים שלי אשר יאבדו את עבודתם, בי, אשר גם אני יאבד את עבודתי, וכל זה בשביל לשמור על זכויותיה של אישה אחת. לא הגיוני, לא מוסרי ולא הוגן. את שאר השאלות באמת אין היגיון לשאול.
ר.ב | 10.07.13
5.
מה לגבי שאלות שנעשות במבדקים לקראת עבודה, לגבי סמים וכו' ?
לדוגמא : "אתה מכיר אנשים שמשתמשים בסמים ?", "אתה משתמש בסמים ?" מה הקשר בין זה לבין העבודה ? מה שאני עושה מחוץ לזמן העבודה זה לא עניין של מקום העבודה. זה כמו שישאלו אם אני אוהב סאדו/מאזו או שאני האם קיבלתי דו"ח חניה לאחרונה.
שי | 10.07.13
4.
"אם ההורים שלך לא יכולים לטפל לך בילדים איך את מתכוונת לעבוד?"
זה מה ששאל אותי מנהל בית ספר "מיתלוגי" בשרון כתוספת הסביר גם שאין לו סבלנות לאמהות שצריכות לקחת את הילד בצהרים מהגן ויושבות איתו בבית כשהוא חולה. בלי הורים שיטפלו בילדים איך תעבדי? . האירוני הוא שהדבר היה כחודשיים אחרי שאמי נפטרה ממחלה קשה. זה קרה לפני יותר מ25 שנה, והאיש פורש לגמלאות כמדומני, אך הפצע ההוא נשאר פתוח.
אחת  | 10.07.13
3.
גם למעסיק יש זכויות
לא סביר שמעסיק המראיין מועמדת לתפקיד אשר דורש הכשרה לא יהיה ראשי לדעת על ההיעדרויות הצפויות של העובד העתידי. מעסיק משקיע לא מעט זמן וכסף בהכשרת עובדים , לא הוגן כי עובדת המתכננת לצאת לחופשה של שנה (כן עובדת יכולה להעריך את משך זמן חופשת הלידה ) לא תשתף את המעביד.
י | 10.07.13
1.
זכותך המלאה להכנס להריון
זכותי המלאה לפסול אותך על זה. במיוחד כאשר: 1) המדינה מכריחה אותי לשלם לך. 2) המדינה מונעת ממני לפטר אותך, מה שנשים רבות מנצלות ככל האפשר 3) אני לא יכול להביא מישהו במקומך ולהכשיר אותו (ראי ס' 2, אני אשקיע חצי שנה בהכשרה כדי לפטר כשתחליטי, במידה ותחליטי, לחזור?!) 4) אני חייב לשלם משכורת ולשחרר אותך לכל הבדיקות??? באמת, זכותך להזדיין, להכנס להריון, לעשות 200 ילדים. אבל באמת, מה עשיתי לך? למה את רוצה להרוס לי את העסק?!
מעסיק | 10.07.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת