אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אדם טבע ודין: מיזם פצלי השמן עלול לגרום נזקים של מאות מיליוני שקלים

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מניפולציה כלכלית על הגב שלנו
באים ללבנט, קונים את כל השלטון ואשתו, מראים למשקיעים באמריקה שעוד רגע זה קורה, שיש פעילות, שהנה הילידים כל כך סומכים עליהם, שנותנים להם גם זיכיון חיפושים בגולן. ואז המניה עולה ומישהו מרוויח המון כסף. אחר כך הם ירצו הנחות בתמלוגים שמגיעים למדינה כי הם השקיעו הרבה כסף.... שישינסקי איפה אתה?
שומכר | 17.07.13
5.
אם יש שכבה בלתי חדירה גם לנוזלים שיווצרו מעל אקויפר ההר
אז איך חודרים מים? שלא יקשקשו על נוזל הידרופובי ולא הידרופילי (הנפט הוא הידרופובי) עדיין יהיו שאריות של מזהמים שכרגע מקובעים ובחימום ישתחררו ויספחו למים שיחדור לאקויפר. אין מקום במדינה לפרוייקט מסוג זה רק במקומות כמו קולורדו במדבר שגם שם לא קיבלו את השיטה. בקנדה שמפיקה פצלי שמן בכמויות (ולאחרונה הפקת גז טבעי בארהב במויות גדולות מאד) לא משתמשים בשיטה הזו. אז עם כל הכבוד למדע (ויש היגיון מדעי בשיטה) זה לא שווה את הסיכון של זיהום אקויפר ההר. נרויח 2.35 מיליארד שח מול 500 מיליון קוב מים בשנה שנצטרך לייצר כולל מתקן התפלה ענק שטחים שפונים לים ומופקעים לטובת ההתפלה (בנוסף למתקנים הקיימים) עלות תחנת כוח והזרמת המים (ולא לשכוח שיש לשנע לירושלים ולהעלות את המים לגובה ולא בגובה פני הים. לא לשכוח עלות המים (2.36 במכרז שורק לפי הפרסומים) וקיבלנו עסקה לא משתלמת למדינה
אני רק שאלה | 17.07.13
3.
טוקבטיסט מובהק
דן, הולכים לבשל עמק שלם בין ירושלים לתל אביב. עמק שגרים בו אנשים. אנחנו קטנים מידי גיאוגרפית למיזמים כאלה. ישראל אינה מדבריות ערב הסעודית ואינה קנדה או מרחבי הים. אינטרס יחיד שיכול להיות למה שכתבת לגבי הכנסות למדינה ב- 2020 וב- 2032 זה שאתה טוקבקטיסט מטעם.
רון | 16.07.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת