אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

גנטיקה היא לא תירוץ

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
שטויות במיץ קוקוס, אנחנו משקיעים את כל מאווינו בביטחון המדינה
כאן אנו עושים בראש ובראשונה מיונים לטייסים טובים ולא לספורטאים טובים, אנו משקיעים את רוב כספנו בביטחון על מסוקים ומטוסים ולא לכדורגלנים טובים וכך הלאה, ביום שהראש שלנו יהיה נקי מביטחון אנחנו נהיה מעצמת ספורט, תקראו קצת על הכח ווינה ותלמדו על הספורט היהודי לפני השואה ותגידו לי נחות שמנחות
רפאל | 17.07.13
13.
גנטיקה גורם חשוב אך לא אבסולוטי ותלוי בענף ובתפקיד
שמחתי לקרוא כתבה בנושא הגנטי ולראות מסקנה שמופיעה ברוב הכתבים המדעיים כי משחקי כדור הגורם הגנטי הוא בתפקידים מסוימיים ושם הגורם הגנטי פחות משמעותי אך יש לשים לב טוב יותר למושג ספורטאי כישרון האם זה לא חלק מגנטיקה או שהסביבה חזקה יותר ולמה הרבה כישרונות הולכים לאיבוד ? והעיקר וכאן אני מסכים עם הכותב הכול תלוי באיכות האימון ובעיקר הגיוון אך לכך יש שיטות שונות לגיוון וביניהן שיטת OCO ויש לשאול ספורטאים שהתאמנו בשיטה זו ופרצו דרך בהצלחה לכול מי שרוצה להיות ולהתאמן באימון אכיותי
ד"ר מרק ורטהיים | 17.07.13
12.
זה הכל עניין של דגשים תרבותיים
אני מניח שאם הייתה אולימפיאדת הצבאות היינו מביאים יותר מדליות. אם בתור חברה, יהיה לנו חשוב להצטיין בענף ספורט מסוים אז זה יקרה. אין מה להלחץ. כשהיה חשוב ליהודים להצטיין בספורט אז היו לא מעט ספורטאים יהודים בולטים. היום יש פחות כי זה פחות חשוב. בדיוק כמו כינור. חוץ מזה רציתי להעיר שנתוני הגובה, לפחות לפי וויקיפדיה, אינם מדויקים.
דולף שייס | 17.07.13
11.
לכן בספורט אישי במקצועות יוקרתיים אין לנו סיכוי
בכול מקצועות האתלטיקה היוקרתיים הסיכוי שלנו נמוך בגלל מה שנכתב למעלה. בכדור רגל אין לנו סיכוי כי זה ספורט שאהוד על בבונים מנוהל על יד בבונים ומשוחק על ידי בבונים. בכדור סל יחסית לרקע הפיזיולוגי שהוא לא משהו, אנחנו מגיעים להישגים די בסדר.
אני | 17.07.13
10.
התשובה היא פשוטה - אין כסף בספורט
באפריקה אדם שמתחיל לעסוק בספורט ונהיה אתלט מקצועי בעצם מחלץ את עצמו מעוני ומרוויח לא מעט. בארץ הוא יצטרך לעבוד בנוסף על האימונים כי לא יהיה לו מספיק כסף. כמעט ואין עידוד גם בבתי הספר. זה צריך לבוא נטו מהבן אדם, ויש מעט מאוד אנשים שיעשו את זה ללא עידוד חיצוני. זה נכון שבעתיים לנשים. גם אם יש איזה סוג אחד של ספורט שכן רווחי, נגיד כדורגל או כדורסל, זה רק אצל הגברים. אצל הנשים המצב עדיין זוועה.
. | 17.07.13
9.
לדעתי מי שיש לו ראש לא יכניס את עצמו למצבים שעלולים לדרדר אותו כלכלית ולהעמיד אותו בסיכון
כל מקצוע שהוא לא "מקצוע נחשב" בארץ, כמו עריכת דין, מנהל עסקים, הנדסה וכדו.. נחשב להימור כלכלי מובהק. אמנים, פסלים, ציירים, משוררים, ספורטאים ומה לא. כולם נרמסים תחת עול כלכלי לא הגיוני. חלק נכבד מאנשים אלו לצערי (ולצערכם גם) לא ימשיכו במקצועות האלו אלא יעברו לעשות דברים אחרים שיאפשרו להם לשרוד. אז הכל לדעתי בסופו של דבר מגיע לכסף.
א | 17.07.13
8.
היהודי (בעיקר הישראלי) לא בשביל ספורט ולמה ?....כנסו
כשנפסיק ללקק מזוזות, לחזור בתשובה, להשתטח על אבנים וקברים להתפלל לקירות, לשמוע בקול הרבנים ובאבות למיניהם, לגלגל עיניים לשמים...........בקיצור כשנפסיק את עבודת האלילים המשיחית וההזוייה ונעסוק ברצינות בספורט, אולי אז (אם נתאמץ) נוכל להגיע להישגים. כל השאר תירוצים וחרטוטים.
שמשון | 17.07.13
7.
כדי להשוות גנטיקה צריך להשוות השקעה
בארץ אין באמת השקעה בספורט. הבודדים שכן מצליחים - אז הם והמפשחה שלהם מוותרים על כל מה שיש להם בשביל זה. המדינות השונות שציינתם שהן בעלות אותו מספר תושבים אבל הרבה יותר ספורטאים מצליחים - שם המדינה משקיעה בספורט. בישראל אין השקעה בספורט, בשום ענף, חוץ מכדורגל שלא הביא שום הישג כלשהו לישראל מעולם. בכדי להשוות גנטיקה צריך שיהיה קודם כל תנאים סביבתיים שווים. וכאשר המדינה ממש לא מעודדת ספורט - אי אפשר להתלונן שהגנטיקה אשמה. לא חסרים ספורטאים ישראלים שהיו יכולים להצליח הרבה יותר בגדול לו היתה להם תמיכה כלכלית חזקה - כפי שיש בכל שאר המדינות המתוקנות בעולם.
אני | 17.07.13
6.
לספורטאים שלנו חסרים שני אלמנטים. מסורת ואינטליגנציה.
בסין מעל מיליארד תושבים, אבל הם לא מוצלחים בספורט הקבוצתי, כי אין להם מסורת. גם אצלנו אין מסורת של ספורט, זה לוקח כמה מאות שנים. מהירות המחשבה והביצוע היא מרכיב מרכזי ברמות הגבוהות , זוהי תקרת הזכוכית של הכדורגלן הישראלי. אייל ברקוביץ לא היה גבוה, חזק ומהיר במיוחד. אבל הוא חשב נכון ומהר. זה למעשה ההבדל העיקרי בינו לבין שאר שחקני הכדורגל של ישראל ( כנ"ל גיורא שפיגל ).
בראי ההסטוריה | 17.07.13
3.
נתוני הגובה לא נכונים, למרות שזה לא ממש משנה
הגובה הממוצע בישראל הוא 177 ס"מ, בליטא בערך 180 ס"מ ולא 172 ס"מ, הגובה הממוצע שצויין לגבי הולנד (183 ס"מ) מתייחס רק להולנדים צעירים ולא לכלל אוכלוסיית הגברים. לגבי ספרד יש נתונים שונים, אף נתון לא עובר את ה-176 ס"מ, כמו רוב ארצות דרום אירופה, בהן האנשים נמוכים מעט מהישראלים. גם בדרום אמריקה הגובה הממוצע נמוך יותר. בכל מקרה המסקנה של המאמר נכונה - זה לא ענין של גנטיקה, אין לנו שום בעיה גנטית, הכל עצלנות.
אייל | 17.07.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת