אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אסור להכניס את הרפואה הפרטית לבתי החולים"

76 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

76.
קול ההגיון
חייבים לאפשר ניצול ביטוחים ברפואה הציבורית. הרופאים שיורשו לבצע שרפ יהיו חייבים למלא מכסת ניתוחים ציבורית בבוקר ורק אז יורשו לבצע שרפ אחהצ. כך תובטח פעילות ציבורית לצד פעילות פרטית. זה אפשרי והכרחי. אחרת כל הכספים ימשיכו לזרום לבתי החולים הפרטיים והרפואה הציבורית תתייבש. כל האמירות נגד השרפ בבתי חולים מגיעות מבעלי אינטרס להשאיר את המצב כפי שהוא - אסותא וחברות הביטוח. אפשר לנהל שרפ מסודר בבתי החולים! לא כולם הדסה!!!!
רונית | 07.06.14
73.
אסור שזה יקרה
הרפואה הפרטית שלנו היא הנכס הלאומי וחייבים לשמור אליו בשבע עיניים! אסור לתת לאנשים בעלי גישה קפיטליסטית חזירית להשתלט לנו על הנכס הזה. ובכלל מוטלת בספק הסמכות של האנשים כמו שרת הבריאות שלנו, שאין הסכלה מינימאלית בנושא, ליזום מהפכה כזאת בתחום כל כך רגיש.
שוקי | 23.07.13
71.
הדסה מזמן לא מורת דרך-מוסד מדרדר: מקצועית, כלכלית ומוסרית. הארוגנטיות נשארה
מספינת דגל ברפואה הישראלית צנחה הדסה בכל מובן בו ניתן לבחון מוסד רפואי: אקדמיה אין בה כלל , הבינוניות חוגגת המצב הכלכלי נורא בשל ניהול זחוח ובמוסר מעולם לא היתה חזקה. למי שאין כסף או קשרים השרות נורא. חדר המיון הוא הגרוע בארץ
הדסה | 23.07.13
70.
אני רופא ואני אומר לכם שהשר"פ יהרוג אתכם
אנשים בירושליים לא מבינים שהם גרים במדינה אחרת - הם משלמים המון ועובדים עליהם בעיניים. ה"עסקנים הרפואיים" עושים יד אחת עם הרופאים ונותנים את אותה רפואה רק בשר"פ. גם במערכת הכללית - הססיות גורמות לצינטורים מיותרים, ניתוחים מיותרים, היסטרוסקופיות ואורטרוסקופיות מיותרות. לפעמים בא לי לבכות - אנשים בלי כסף מוציאים עשרות אלפי שקלים שאין להם כי מבטיחים להם רופא פרטי בניתוח, בבית חולים ציבורי בירושליים (הדסה וגם שערי צדק!!!) , אבל אני יודע שאין אף אחד שיכול לעשות את הניתוח חוץ מהרופא הפרטי!!! אתם קולטים - בכל מקרה רק הרופא ה"פרטי" יכל לעשות את הניתוח אתם משלמים סתם!!! רוצים רפואה ציבורית? - רק מחוץ לבתי החולים הציבוריים!!! אניט במקומכם היתי עושה הפגנה בירושליים!!
 | 22.07.13
69.
ההיסטריה של זאב
מר וורמברנד מטעה את הציבור מפני שהוא חושש מהמהלך. אילו זאב ואחרים מקופות אחרות היו משלמות את העלות של כל אישפוז וטיפול בבתי החולים אזי בתי החולים לא היו בגירעון. תחת המטריה ובהסכמת משרד הבריאות קופות החולים אינן משלמות את העלות האמיתית . אולם גם את העלות המופחתת אינן משלמות. טופס ההתחיבות הוא סתם נייר שמאחוריו אין כל תשלום הולם אפילו לא לפי תעריפי משרד הבריאות. אם כן מר וורמברנד, שלם מה שמגיע לבתי החולים וראה זה פלא לא יהיה גרעון כזה רב. מר וורמברנד דואג לעצמו בהתנגדות ולא לחולים. כאשר יוכנס שר"פ לכל בתי החולים, הביטוחים המשלימים יצטרכו לשלם את עלות הטיפול הפרטי כפי שקורה בבתי החולים הפרטיים. כל ניתוח יהפך לניתוח שר"פ בכסוי ביטוח משלים כי זכות המטופל להפעיל את הביטוח המשלים. ההפסד לקופות יהיה רב. מזה זאב חושש. אז שלא יעבדו עליכם
רופא  | 22.07.13
61.
דרוש "תיקון עולם" NOW
כסף,כסף ,כסף.בסופו של דבר ,זו הלבנה שווקית של מה שנקרא פעם שוחד,שפעם היה ניתן מתחת לשולחן ,במסתור.ועל זה נאמר כבר;לֹא תַטֶּה מִשְׁפָּט לֹא תַכִּיר פָּנִים וְלֹא תִקַּח שֹׁחַד כִּי הַשֹּׁחַד יְעַוֵּר עֵינֵי חֲכָמִים וִיסַלֵּף דִּבְרֵי צַדִּיקִם.(דברים טז יט). אולי הגיע הזמן לחשוב הפוך על הפוך- אלו הקרויים רופאים בכירים, אותם מומחים,הרי לא נולדו מומחים ,ולא סיימו את בתי הספר לרפואה כ-מומחים .אלא הם קנו את מומחיותם על גבם ועל בשרם,של החולים בבתי החולים הצבוריים.אולי הגיע השעה,שנחשוב שהחולים האלו- שאִפשרו זאת ,למרות הסיכון שבדבר,ואפילו ,אותן הפעולות של המתמחים נעשות תמיד ,בהשגחה של מומחים מהם- יתוגמלו כספית או אחרת על תרומתם להתמחות של הרופאים המתמחים הצעירים במקצוע. כל זה בא רק להראות את המעֲוות,בחשיבה הקפיטליסטית המודרנית.מזלנו שבעניני חינוך,השיטה הנפסדת הזו,נכנסת אבל באיטיות רבה יותר. בסופו של דבר כשערך האדם מתבטא בכסף ,כולנו ,כולל הרופאים,ברצף החיים סובלים מכך,כי פשוט ה-רף עולה ועולה .השאלה עד כמה ועד מתי.
אני ,אזרח מן השורה. | 22.07.13
60.
המודל שהוצע הוא גישה סוציאליסטית מאוד בעייתית
לא נאפשר את זכות הבחירה האישית בתחום הרפואה (כן! הזכות לשלם יותר כדי לקבל את הרופא שאני רוצה בהחלט צריכה להיות זכות!) , נשאיר את רמת המערכת בינונית (הרי העובדה שנעסיק 15 רופאים בפול-טיים לא אומרת שהמוני האזרחים יקבלו שירותי רפואה טובים יותר, רק שגדל הסיכוי לקבל רופא בכיר) ועל הדרך נגדיל את ההוצאה הציבורית ב120 מיליון ש"ח. לא ברור לי למה אדון וורמברנד חושב שזה ישפר את מצבנו....
ליאור | 22.07.13
58.
אני בשוק מהסכומים! הרפואה הפרטית הורגת את הרפואה הציבורית בשל בצע כסף.
אם אתם עניים , אז תמותו בשקט ואם אתם מבוססים אז תשלפו כל סכום שיאמרו לכם ברגע חולי זה עצוב ומחריד כאחד בעצם, כך מורידים את המוטיבציה לרופאים לעבור בשירות הציבורי ובעצם מחסלים את הרפואה הציבורית בישראל הרפואה הציבורית היא גאוותה של מדינת ישראל חבל שגרמן לא חושבת על העוול הנורא שהיא עושה פה
שירה | 22.07.13
57.
מסכים ומעוניין להוסיף.
מאוד מסכים עם הכתבה. אחד היתרונות הגדולים של ישראל הוא מערכת הבריאות שלה שנבנתה על פי המודל הגרמני ולכן מספקת בריאות שווה במחיר סביר לכל אוכלוסייתה (במגבלות שתוארו בכתבה). אני מעורב עמוקות בבתי חולים בארה"ב, שמשם יצאה לפני שנים רבות מאוד ה"בשורה" של הטיפול הפרטי. מערכת הבריאות האמריקאית הגיעה לסף של חדלות פירעון בדיוק בגלל הטיפול המפוצל ורודף-הבצע שניתן ע"י גורמים פרטיים. אין לרובנו מושג עד כמה מצב הבריאות בישראל טוב לעין שיעור מהמצב בארה"ב (בממוצע). גם לאמריקאים, עם אובמה-קר או בלעדיה, ברור שיש צורך בהול בהסתכלות יותר סוציאלית וכוללנית על הבריאות. זו הסיבה למיזמים חדשים שיש שם שכולם יותר "סוציאליים" מפרטיים. אצלנו, בגלל מוסכמות שצריכות להינטש, יש מחשבה שהבריאות תשתפר אם היא תהיה פרטית. בעולם, כולל בארה"ב, מתקבעת הדעה ההפוכה שבריאות צריכה להיות מאורגנת ע"י גוף כוללני, כגון ממשלה, שידאג לכלל הציבור.
יהודה | 22.07.13
53.
תעצרו רגע לחשוב. עדיף להפריט את כל המערכת.
כיום רוב אזרחי מעמד הביניים מסבסדים את כל שאר השכבות בכל מערכת קיימת. אין סיבה שהרפואה תהיה בחינם, אחרת לרופא המטפל אין תמריץ לתת שירות טוב. גם האדם האלטרואיסט ביותר נשחק מהר כשהוא צריך להתמודד עם אינספור אנשים ביום כשרובם מאוד לא מסבירי פנים ולא מוקירי תודה. צאו מהסרט חבר'ה. אתם מצפים שרופאים יקריבו את כל חייהם עבורכם בחינם?! במצב של היום כשרוב השירותים הרפואיים הבסיסיים הם בחינם, רוב העניים שמסובסדים פוקדים את הקופות על כל שטות ללא צורך ויוצרים עומס מיותר עבור אנשים שבאמת זקוקים לטיפול ולתשומת לב מהרופא המטפל גם באיבחון סימפטומים. למה לעודד אנשים לא לעבוד ולצרוך שירותים בחינם? מספיק למדיניות הטפילית הזו. המדינה צריכה לסבסד טיפולים של הצלת חיים וטיפול במחלות כגון סרטן וכו'. כי אלה הטיפולים שבאמת שוברים את הכיס ואת החיים לאנשים. בכל הקשור לדברים סטנדרטים כמו צינון,וירוס בטן וכו' שיהיה פרטי לחלוטין. שאנשים יתחילו לקחת אחריות על הבריאות שלהם ולאכול נכון. זה יותר זול אנשים!
טיפה היגיון | 22.07.13
51.
צודק בכל מילה, כבר היום ברפואה הציבורית יש רופאים שמאלצים לפנות אליהם בפרטי
היום ברפואה הציבורית בלי שרפ יש רופאים שמוצאים את הדרך להפנות אותך לטיפול פרטי אצלם בתור תנאי לכך שיטפלו בך בבית החולים.זה קורה גם באיכילוב וגם לחולי סרטן. אני לא רוצה לחשוב בכלל מה יקרה כשהשרפ יהיה בתוך בית החולים. זה יהיה שוד לאור היום
ק' | 22.07.13
50.
למה לא לעשות את זה לגבי כל השירותים - נגיד מס הכנסה, בתי המשפט
אולי נוכל לבחור את פקיד השומה שלנו תמורת סכום מסוים או אולי נוכל להאיץ את שחרור המכולה מהנמל תמורת תשלום לסבלים או אולי נוכל לקבל טיפול יותר טוב מהמשטרה או אולי נוכל לקצר את התור בבית המשפט תמורת תשלום לשופט.
משה | 22.07.13
49.
צריך כסף? תגבו מסים
חבר'ה - הכסף שאנחנו משלמים לא מספיק על מנת לעמוד בסטנדרטים הרפואיים שאנחנו רוצים - תרופות חדשות, יותר חדרי ניתוח, יותר רופאים, אחיות ואנשי צוות. אם זה מספיק חשוב לנו אז נתכבד, נטיל מסים נוספים על האנשים כשהם בריאים, לא כשהם חולים וחלשים, ונממן את מה שנראה לנו מספיק חשוב. בהחלט אפשר להזרים למערכת ממיסוי עוד מיליארד-שני מיליארד ש"ח בשנה וזה יכול לתת הרבה מאד אם זה יילך לפרוייקטי הדגל של מדינת ישראל - הכנסת עוד רופאים ואחיות, בעיקר במקצועות שבמצוקה. מי שרוצה לבצע ניתוח קטרקט או השתלת מפרק ירך באסותא שיהיה לו לבריאות ובתי החולים צריכים לדעת להסתדר בלי הכסף הזה, או לחילופין אפשר למסות את הביטוחים המשלימים/פרטיים בשיעור של 20-30% ואת הכסף להעביר לבתי החולים הציבוריים. ביטוחים פרטיים זה דבר חשוב וביטוחים משלימים זה אחד המוסדות המוצלחים שמדינת ישראל יצרה - מנגנון להוזיל את הצרכים הרפואיים היומיומיים שלנו, רק אם אנחנו רוצים, ללא מס מחייב, אולם המערכת יעילה מאד. בדיקות נוספות במהלך ההיריון, תרופות משככות כאבים שלא בסל, ציוד כזה או אחר, תוספת פיזיותרפיה לאחר ניתוח וגם התייעצויות עם רופא מומחה פעם-פעמיים בשנה. אלה דברים קטנים אבל חשובים שצריך לאפשר לאזרחים לרכוש בזול. בסופו של דבר הביטוח המשלים עולה כמה מאות שקלים בשנה וכל הפעלה שלו יכולה להיות על תרופה של 200 ש"ח בחודש, שעליה מקבלים 50%.
אמיר | 22.07.13
48.
הרפואה הציבורית - מגמת ההפרטה ע"פ הפילוסופיה הכלכלית של נתניהו
כמו כל דבר במדינה שורש הבעיה בגישה הכלכלית של הממשלה והעומד בראשה. דמי בריאות גבוהים נגבים מכל הכנסה, כוללה קצבאות הזקנה. מדובר על מליארדים. לאן הולכים הכספים? לבור הענק שאליו מנותבים כל המיסים. מזה שנים לא נבנים בתי חולים (ואם כן - אז פרטיים!), לא נעשית שום השקעה בציוד רפואי שכמותו ניתן למצוא בכל קליניקה באירופה המערבית, לא מעלים את השתתפות האוצר בתקציבי לקופות החולים ועוד ועוד. ברורה איפוא המגמה של לייבש את המערכת הציבורית ולהוביל תהליך שהופך את הרפואה הציבורית בארץ לגוף מנוון ומפגר. הרפואה הציבורית נפלה קורבן למדיניות ההפרטה המטורפת. בארצות שניסו את השיטה כבר הבינו עד כמה היא הרסנית. אבל בישראל יש לנו את נתניהו נציג המעמד השליט (בעלי ההון). מצב הרפואה הציבורית ילך ויחמיר. כמה עצוב. רק לפני כמה עשרות שנים הרפואה הציבורית בישראל היתה מופת בעולם כולו. ישאל כל אחד את עצמו למה הגענו למצב הזה. גם שר האוצר החדש "התמזג" היטב המגמה הזאת.
נועה דרבי | 22.07.13
45.
גב' יעל גרמן לא תשלם כי היא חברת כנסת ושרה, והכל ניתן להם בחינם, גם לבני המשפחה, אז
למה לא לחוקק חוק כזה? ואנחנו יוצאים למחאת קוטג' במקום מחאת ניצולי שואה שבכספם נבנו התנחלויות וכבישים במקום להעביר אליהם את הכסף, גביית תשלום הארנונה שגובות העיריות על פי המטרים בכל דירה, כאשר בעל דירה קטנה מקבל את אותם שירותים כמו בעל דירה גדולה והגדרת ארנונה בחוק היא שירותי העירייה לקהילה!!!. הגיע הזמן לאביב ישראלי!!!!
אני | 22.07.13
38.
אנחנו שילמנו שר"פ עבור ניתוח של אבא שלי
זה עלה הרבה מאוד כסף.. ולאחר הניתוח ראינו שמי שחתום על הניתוח הוא הסגן של המנתח לו שלימנו, ולא המנתח הבכיר עצמו! כששאלנו, ענו לנו שהמנתח הבכיר השגיח על הניתוח. הניתוח לא הצליח אצלו, ואי אפשר שלא לתהות מה היה קורה אילו המנתח הבכיר היה עושה את הניתוח.
יעל | 22.07.13
37.
לא יאומן כי יסופר
השרות הוא פשוט לא אותו שירות. אני לא אומר מה יותר טוב אבל האפשרות לבחור מנתח היא חשובה. לאשתי היה גידול סרטני ואנחנו הלכנו לאחד מבתי החולים בירושלים. הואיל ויכולנו לבחור מנתח בחרנו. זה עלה לנו 12,000 ש"ח - שאת רובם החזירה לנו קופת החולים (יש לנו ביטוח משלים). לא היינו בלחץ ויכולנו לבחור כל מנתח ואולם אחר בירור שעשינו הלכנו אל המנתח הזה כי זה מה שרצינו. הניתוח התבצע אחר הצהרים - כי בבוקר אין שר"פ. בבוקר הרפואה היא ציבורית לחלוטין והרופא הבכיר מנתח ככל רופא אחר בתורנות. אם לא היתה אופציה כזו אז המנתח היה מקים עם חבריו מרפאה פרטית, ככגון אלו שיש בהרצליה, והיה גובה פי ארבעה.
משה | 22.07.13
30.
דרוש "תיקון עולם" NOW
כסף,כסף ,כסף.בסופו של דבר ,זו הלבנה שווקית של מה שנקרא פעם שוחד,שפעם היה ניתן מתחת לשולחן ,במסתור.ועל זה נאמר כבר;לֹא תַטֶּה מִשְׁפָּט לֹא תַכִּיר פָּנִים וְלֹא תִקַּח שֹׁחַד כִּי הַשֹּׁחַד יְעַוֵּר עֵינֵי חֲכָמִים וִיסַלֵּף דִּבְרֵי צַדִּיקִם.(דברים טז יט). אולי הגיע הזמן לחשוב הפוך על הפוך- אלו הקרויים רופאים בכירים, אותם מומחים,הרי לא נולדו מומחים ,ולא סיימו את בתי הספר לרפואה כ-מומחים .אלא הם קנו את מומחיותם על גבם ועל בשרם,של החולים בבתי החולים הצבוריים.אולי הגיע השעה,שנחשוב שהחולים האלו- שאִפשרו זאת ,למרות הסיכון שבדבר,ואפילו ,אותן הפעולות של המתמחים נעשות תמיד ,בהשגחה של מומחים מהם- יתוגמלו כספית או אחרת על תרומתם להתמחות של הרופאים המתמחים הצעירים במקצוע. כל זה בא רק להראות את המעֲוות,בחשיבה הקפיטליסטית המודרנית.מזלנו שבעניני חינוך,השיטה הנפסדת הזו,נכנסת אבל באיטיות רבה יותר. בסופו של דבר כשערך האדם מתבטא בכסף ,כולנו ,כולל הרופאים,ברצף החיים סובלים מכך,כי פשוט ה-רף עולה ועולה .השאלה עד כמה ועד מתי.
אני ,אזרח מן השורה | 22.07.13
27.
אתמול רופא המשפחה שלי הראה לי את תלוש השכר שלו, הזדעזעתי !
השכר הוא 9000 ש"ח והרופא עובד בקופת חולים כללית. אז אולי לחלק מכם זה נראה שכר ראוי, אבל תזכרו שכדי להיות רופא, צריך להשקיע כמעט את כל החיים בלימודים. אני קורא פה לכל מי שחבר בכללית, לשלוח מחתב מחאה למנכ"ל חברת הביטוח ולמחות עש השכר העלוב שמקבלים הרופאים. אפשר ומומלץ לאיים בעזיבת הקופה. רק כך הרופאים יזכו בשכר הולם. תזכרו, הכח בידנו לשנות !!
א. | 22.07.13
23.
רפואה פרטית בבתי חולים רעל סופני לרפואה הציבורית
לפני כשני עשורים הרפואה הפרטית בבתי חולים הייתה גלויה,ללא צורך בהסתרה ,ה"החולה של ,להכין חדר ל: -"הטיפול היה שונה" , בלי לפרט. כיום יש להניח שקיימת בכמות פחותה בגלל חששות מהנוגעים בדבר,אין דבר כזה שאם יגיע מטופל "מיוחד"יקבל יחס שווה כפי שיקבל חולה שלא מוסיף כסף מכיסו ואיש שיטען אחרת הוא פשוט רחוק מהמציאות ומ האמת והוא מודע לכך ,רק שהוא חושב על היתרונות הכספים לכל המרכבים .
 | 22.07.13
22.
רפואה ציבורית
לא צריך להפוך את הרפואה הציבורית לבחירה בידי קופות שאנחנו כל החיים משלמים דמי חבר עבור תרופות ובסופו של דבר גם הרופא שעובד בבית חולים מתפרנס .מציבור לקוחות החולים .לא צריך לחיות בפחד מתמיד שמא חס"ו אם יקרה וצריך ניתוח או הצלת החולה האשמה צריכה ליפול על בני המשפחה דבר שיוצר קרע עמוק וניתוק .אז בוא אנחנו נמנע במעוד מועד שלא שינו דברים כאלה .הרי הרופא כשקיבל את תעודת הרופא נשבע להציל .אז הרפואה הפרטית תעמיד את הרופא בפני בחירה של החולה שהוא יעדיף את התשלום הפרטי.נסיון אישי ומשפחתי כשאבי ז"ל היה נזקק לטיפול רפואי והזמנת רופא או פינוי לבי"ח כל הזמן היה החשש מאיפה נשיג עוד תשלום ועוד כסף בשביל התרופות. עד היום אני חיה בחרדות כאלה.
מירה | 22.07.13
19.
מעניין, ש"הדסה" נחשבת לאחד מבתי החולים הטובים בארץ
כולם מתלוננים על רמת בתי החולים בארץ. אחד מבתי החולים הכי טובים בארץ, לפי כל הדעות, הוא "הדסה". אז מה בדיוק מציע כותב המאמר לעשות? במקום להעתיק מודל מצליח, דווקא לבטל אותו ולהרוס גם את בתי החולים הטובים? במיוחד מגוחכת הטענה, ש"כשנוצרת אפשרות ממוסדת לשלם עבור שירות במצבי מצוקה - כמעט כולם יבחרו לשלם, גם אלה שאין להם". במלים אחרות, זה שברוב בתי החולים דופקים אתכם ולא נותנים לכם שירות כמו שצריך, כי אין לכם אפשרות לבחור, זה בעצם לטובתכם. מצחיקה גם הטענה, שב"הדסה" משלמים על מה שבמקומות אחרים ניתן בחינם. אז למה "הדסה" נחשב בית חולים מהטובים בארץ? כנראה שבבתי חולים אחרים לא מקבלים מה שמקבלים ב"הדסה".
מרק לוגובסקוי | 22.07.13
18.
אני דווקא בעד כי לי זה מצויין
יש לי כסף ויש לי ביטוח נוסף שמכסה את רוב התשלומים הפרטיים ואני מקבל טיפול מהיר מידי מומחים. אהההה, לרוב עם ישראל אין כסף? אז למה הם בוחרים במי שמביא את הקפיטליזם החזירי מאמריקה לארץ? בסופו של דבר כל אחד מקבל מה שהוא הצביע עבורו, הצבעתם לקפיטליסט אז תקבלו קפיטליזם. לי זה מתאים - יש לי מאיפה לשלם
האזרח הפשוט | 22.07.13
17.
רפואה שיוויונית רק אם כולם משלמים מס הכנסה
במדינה בה כ 50% מהאזרחים לא משלמים מיסים יהיה זה בלתי צודק בעליל לדרוש מה 50% הנותרים לשלם רפואה שיויונית לאחרים. מי שלא משלם מיסים? מי שעובד בשחור,מי שלא עובד,מי שמתפרנס מהבורסה\נדל"ן ולא משלם מס בריאות. קחו לדוגמא זוג שמרוויחים 10 אלף כל אחד,שניהם ישלמו מס בריאות של 1000 ש"ח. זוג אחר קיבל בירושה 4 דירות שמהם הוא מניב 20 אלף ש"ח בחודש-הזוג הזה לא משלם מס בריאות אך מקבל רפואה שיויונית על חשבון הזוג הראשון. אם ינערו את הזוג השני מגבו של הזוג הראשון אזי מס הבריאות שהזוג הראשון ישלם ירד ל 500 ש"ח. כולנו יפי נפש ורחמנים ורוצים רפואה שיוינית-זאת רק בתנאי שתשלומי מס הבריאות יהיו שיויניים.
 | 22.07.13
14.
זה קורה כבר שנים בארץ !!! הייתי צריך ניתוח באסף הרופא, כשחתמתי על הטפסים שאלתי את הרופא
האם הוא ינתח ? ( רופא אחד הטובים בארץ ) והוא היה עם אסיסטנט שבדק אותי תרם החתימה על הטפסים. והוא ענה לי : אחד האסיסטנטים שלי ינתח אותך ואם זה במשמרת שלי ומשהו ישתבש אל תדאג יקראו לי " כששאלתי איך אפשר לדאוג ש"הוא ינתח אותי" הוא ענה : "תגיע דרך הקליניקה הפרטית שלי, זה עולה 27,000 ש"ח" לצערי לא היה לי את הכסף לשלם אז בחרתי בפיתרון אחר...
תווקולי  | 22.07.13
13.
השיטה של הדסה נוראית
היא לא רק בשעות הערב, אלא פועלת סביב השעון. מדובר ביצירת "אסותא" בין כתלי בית החולים. להזכיר שהדסה גם מתוקצבת ציבורית (ימי אשפוז ופרוצדורות - כמו כל בית חולים ציבורי בישראל) ולא מדובר במוסד פרטי לחלוטין כמו שהם אוהבים להציג זאת. אחוז קטן מהרופאים שם מרוויחים סכומי עתק. לא שיש לי בעיה עם זה שרופא מוכשר ירוויח הרבה כסף - למה לפרופ' מוכשר מגיע פחות ממנכ"ל של חברה בינונית או סמנכ"ל כספים של חברת בניה? הבעיה היא מאיפה הכסף הזה מגיע, באיזה אופן ועל חשבון מה. עוד בעיה היא גם שחלק מהעוסקים במלאכת השר"פ (רופאים ובירוקרטים) עברו למחוזות של חזירות ותאבת בצע. זה משהו שאסור שיקרה במערכת בריאות בכלל ובטח במדינה שהתיימרה תמיד לתת שירותי בריאות ציבוריים ברמה גבוהה. קופ"ח צודקות במידה מסוימת - בקהילה יש כבר שנים למטופלים אפשרות לבחור באופן יחסית חופשי ונינוח את רופא המשפחה שלהם. רופא נחמד ויסודי יצבור קהילה גדולה ויציבה של מטופלים, הם יהנו משירות טוב והוא יהנה מהכנסה סבירה (אם ינהל מרפאתנו היטב - 30 עד 60 ברוטו לחודש) וכל זאת מבלי לרסק את השיטה של הרפואה הציבורית. צריך למצוא דרך להכניס את המודל לבתי החולים, לשפר את הכנסת הרופאים הוותיקים תמורת מחויבות למערכת. לתת תגמול על השקעה ועל הערכה של מטופלים. זה יהיה מצוין לרוב המוחלט של הרופאים, הציבור ישלם קצת יותר מס-בריאות, אבל הרבה פחות על שירותי רפואה פרטיים. חלק קטן מהרופאים עשויים להפגע מהשיטה הזאת, אבל מי משחפש משכורות עתק לא אמור ללכת ללמוד רפואה בכל מקרה.
רופא | 22.07.13
8.
שרפ
לצערי נזקקתי מםפר פעמים לעזרא רפואית א. רופאים בכירים מקבלים מעטפות עם כסף ללא קבלות בבתי חולים לעומת שרפ שם הכל גלוי והחולה מקבל החזר מביטוח המשלים ואותם רופאים נמצאים במסגרת בית החולים ולא במרפאות פרטיות .אין שום דבר חינם אולי המנכל מקבל שרות איכותי בחינם פעם קראו לזה פרוטקציה אני מכבדת מאד את בית חולים הדסה[ויש הרבה כמוני}מצבה הכלכלי קרה בגלל נשות הדסה שהשקיעו כסף רב בארצות הברית והכסף ירד לטימיון
דרומית | 22.07.13
6.
מאמר כ"כ חשוב, אנחנו ממש לפני תהום שהדרך חזרה ממנה תהיה קשה מאוד.
ובכלל, כשמתחילים להרוויח כסף על פרוצדורות רפואיות אין לזה סוף! תסתכלו מה הולך ברפואת שיניים, רופאים מנסים לעשות כמה שיותר פרוצדורות, כמה שיותר עקירות וטיפולי שורש והשתלות עצם ושתלים. המון פעמים לא באמת צריך את הפרוצדורות האלה. הכל בשביל עוד כסף, המון המון כסף! תארו לעצמכם שיתחילו לגבות כסף על ניתוחים. רופאים ישתדלו לעשות כמה שיותר ניתוחים, ולא תמיד כאלה שאנשים זקוקים להם. חברות הביטוח ייאלצו לשלם על כל זה ולכן תעריפי הביטוח יהיו פי 10 יותר גבוהים. מה שצריך לעשות זה לבטל לחלוטין את הרפואה הפרטית, אסור לתת את האפשרות לעשות כסף גדול ממצוקה של אנשים. אני אומר את זה כאחד שעובד בחברת תרופות ומדבר עם רופאים כל היום! יש הרבה רופאים מקסימים, אבל יש גם הרבה רופאים שכל מה שמעניין אותם זה כסף.
סנופקין | 22.07.13
1.
השר"פ הוא הרע במיעוטו
יש טעויות רבות בנאמר, היגרעון של הדסה אינו נובע מהשר"פ אלא מניהול כושל ולא יעיל. השר"פ הוא אחת הדרכים הבודדות להכניס כסף חיצוני למערכת הבריאות. השר"פ בבסיסו יוצר הפלייה, אך מצד שני הוא הרע במיעוט במובן שללא שר"פ הרפואה בירושליים הייתה פריפרית לחלוטין והרופאים היו נוטשים לכיוון המרכז שם ניתן להרוויח סכומים גדולים בהרבה. גם במרכז ללא השר"פ בתי החולים מפסידים את טובי הרופאים לאסותא. כך שעל מנת להחזיק רפואה ציבורית איכותית, חייבת להיות אופצייה השתכרות הוגנת לרפואים
רופא | 22.07.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת