אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הכסף שמסתתר מתחת לבלטות

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

47.
אני וזוגתי הפסקנו לשתות סוכר בקפה
עוד כמה שנים לדירה ! אמנם החיים קצת מרים, אבל בשביל לחסוך עוד קצת מה לא עושים ! אפשר גם לצמצמם הוצאות מיותרות כמו דאורדורנט ( גם לאדם הקדמון לא היה ) או לאכול בעיקר אורז לבן עם קצת מלח ( בריא יותר מבשר ) ולא לצאת לבלות כי הכל יקר. עכשיו אנחנו יושבים בחושך שותים קפה מר מריחים כמו אלוהים ישמור שדופים וחיוורים ומחכים למחר ...אבל החיים נפלאים כאן במדינת היהודים !
שגיא | 28.07.13
45.
בחירה בבלטות קטנות פשוט תהרוס בעתיד את מכירת הדירה לכן
אם רוצים לחסוך הייתי הולכת או על לימינציה זולה יחסית או על משהו יחודי אקולוגי כמו רצפת שבבי עץ גרוסה גם זולה וגם מיוחדת ונראת מיוחדת גם לא תוריד את ערך הבית וגם טובה לסביבה. לגבי חלון חשמלי לא הייתי קונה בית חדש שהתריס בסלון בו ידני זה ממש מוריד את איכות החיים
חן | 27.07.13
44.
שני צדדים לבעיה
מצד אחד למה לא להתקדם ולבנות עם כל הנוחות המתאפשרת היום? תמיד בנו ככה, קבלנים תמיד בנו דירות בסטנדרט גבוה, זה לא "שיכון עובדים" אלה חברות בניה שרוצות להרוויח. אם המדינה תבנה דיור ציבורי היא יכולה לבנות דירות זולות יותר. מצד שני - צריך להצביע ברגליים, למי שיש לממן ולקנות דירה יקרה שיקנה, ומי שלא אז לא. בכל מקרה קונה בודד צנוע שרוצה להוזיל רק את הדירה שלו ולוותר על המותרות יכול לעשות זאת, הבעיה שההחזר שהיזם נותן עבור כל ויתור של מנוע חשמלי לתריס או החלפת בלטות או מזגן לא ריאלי, כמה יחזירו לך הפרש מחיר בין אסלה רגילה ואסלה תלויה? לא באמת את המחיר הנכון, כיוון שהיזם קונה מאה אסלות תלויות ואסלה רגילה אחת עבור הדייר הצנוע במחיר אחר.
ריבה | 27.07.13
42.
זה כמו להגיד שקפוצ'ינו בבית קפה יקר בגלל הקצפת...
מחיר הקפה יקר כי 18% הולך למע"מ, עוד חלק לא מבוטל הולך לטובת ארנונה/שכירות, חשמל, עוד חלק הולך לטובת שכר עובד, ואולי 10% עבור חומרי הגלם, וכמובן גם רווח לבעל העסק אחרת אין לו סיבה להחזיק בבית הקפה. אז להוריד את הקצפת זה לא מה שיוריד את מחיר כוס הקפה. והמבין יבין. ולגבי הבלי מזגן, ובלי ארון אמבטיה, טוב שלא כתבת שאפשר גם לוותר על הריצוף ועל הטיח ולחסוך עוד.
שגיא | 26.07.13
39.
כל שיטת הבניה בארץ עובדת בבטון ובלוקים , יקר ומיותר.
אם מדברים כבר על סטנדרטים של המאה ה 21 , אז צאו משיטת הבניה העתיקה והאיטית הזו שמתבססת על מה שקבלנים ומהנדסים רגילים אליו ולא מה שטוב לכם .גם המדינה וועדות התכנון עדיין לא מפנימות שפג תוקף הבניה הישנה בבטון ובלוקים אבל קשה להם לאשר ולאמץ מודלים חדשניים מהעולם הגדול . אפשר לבנות בית נעים ונוח בשליש מהזמן והכסף אליו אתם רגילים . אפשר להוזיל עלויות אם יפסיקו ליישר את השטח בעבודות עפר מטורפות ויקרות , עם טיפה מעוף אפשר לנצל טופוגרפיה בעייתית ולבנות מבנים מעניינים ומיוחדים. שימו לב למהירות בה נבנים מבני תעשיה , חוץ מיציקת רצפה כל השלד מפלדה ולוחות ,הגג קל וכל הבניה מתבצעת במהירות ובדיוק גבוה , ישנם פתרונות בידוד אקלים ורעש טובים בהרבה מבלוקים ופתרונות אסתטיים להגיע לרמת גימור מצויינת .
שמעון | 25.07.13
38.
מתבלבלים בין יוקרה לבין איכות
סיור קצר אצל סיטונאי חומרי-בנין בסין יסדר לישראלים את הראש: מרכיבים איכותיים לא חייבים להיות יקרים, ומרכיבי-יוקרה אינם תמיד איכותיים. בישראל, מקובל להשתמש בסוג השני. בהעדר יכולת מקצועית וקפדנות, רמת הגימור ירודה ללא תלות באיכות המרכיבים.
באתי, שיפצתי | 25.07.13
37.
זה נכון ולא נכון - אסביר :
זה נכון שחייבים לבנות דירות פשוטות ,זה נכון זה כך אפשר להוזיל את הדירות. אבל זה לא נכון (ז"א ההוזלה לא תגיע) כי קבלנים רודפי הבצע לעולם,לעולם לא יורידו מחירים.כל עוד הם יכולים להרוויח על עדר מטומטם שמוכן למכור את הכליה של אמא שלו בשביל דירה עם אסלה תלויה בחור שכוח אל כמו פתח תקווה -הם ימשיכו עם האסלות התלויות. אני אישית אשמח לקנות דירה בלי לובי מפואר,בלי מעלית אפילו,בלי ממ"ד,בלי מיזוג (בכל מקרה הוא לא בשימוש ).מספיק לי תריסים רגילים,אמבטיה רגילה,מבטח רגיל (כן -נפרד מהסלון!!!!).שהכל יהיה צנוע ,כמו פעם.אין צורך ביותר מזה.העיקר שיהיה זול. אם מחיר הדירות יחזור לרמה השפויה של כ100-120 אלף דולר ל דירת 3 חדרים והרבה פחות מזה לדירת 2 חדרים - אשקול לקנות.כרגע טוב לי בשכירות - עדיף לשלם חצי מהסכום על מגורים באותה הדירה (חצי - יחסית לגובה המשכנתה במקרה של קנית דירה כזאת).מה זה משנה אצל מי לגור בשכירות - אצל הבנק או אצל אישה נחמדה שהיא בעלת הדירה?לי לא משנה..... לא אצטרף לעדר מטורף שמוציא שני מליון שח על דירה בגלל האסלה.....
 | 25.07.13
32.
הוגה הרעיון ''הגאוני'' , מן הסתם אין לו משג לא בפסיכולוגיה צרכנית ,ולא בכלכלה
קונה דירה היום,רוצה דירה לכמה שנים טובות . איש ,או אישה , המגייסים את כל משאביהם ,העכשוויים והעתידיים, החומריים והנפשים , משתעבדים למשכנתה ארוכת תווך, כדי לקבל דירה מודל המאה ה20 - הרי הם חיים במאה ה21 ? ואם מחר להאריחים הזולים שעל הריצפה תאבד הגלזורה , הקבלנים יתעוררו עם מבול של תביעות משפטיות . וכל זה כדי לחסוך 2-4% מעלות הדירה. הממשלה מעלה מיסים בגובה הזה , בהנף קולמוס, בלי להניד עפעף, ואת זה הציבור בולע ,כי אין ברירה - אז מדוע תמיד האזרח הקטן צריך להיות הקורבן של המצוקה ? רוצים להוריד מחירים, באמת ? המפתחות בידי הממשל. תחפשו שם את הכסף הגדול.
אבי | 25.07.13
28.
שקר גדול!!! כאחד שעובד בבניה חדשה בלבד תכנון מוקדם יכול לחסוך כסף
הרי כל המבצעים הם קבלני משני קבלן שלד,גמר,אינסטליציה,חשמל,אלומיניום כולם כולם קבלנים ולרוב רוכשים את הדירות בשלב השלד כל עוד לא התחילו עבודות בתוך הדירה ודייר רכש את הדירה ועושים בה שינויים אף אחד מהקבלנים לא מקבל כסף על השינויים וגם אם כן בקושי 15% ממה שהקבלן יקח מכם וזה רק אחרי שכבר בציעו את העבודה שעליה יש שינויים. זה לא משנה לקבלנים אם לעשות קיר פה או שם... וזה לא משנה אם הנקודת מים היא פה או שם וזה לא משנה אם יש 10 נקודות או 13 נקודות המחיר אותו מחיר... כל עוד לא התחילו עבודות ככה שגובים מכם כסף רק על שינוי תוכנית שזה עבודה של 5 דקות גובים מכם עשרות אלפי שקלים
אנונימי | 25.07.13
26.
סטנדרט ״גבוה״ של הקבלנים זה עבודה בעיניים
יו״ר צרפתי לא צריכה להתגאות במפרט ה״עשיר״ שהם מספקים זה ממש לא נכון, להיפך המפרט שלהם בסיסי ביותר, לא מספיק לרשום ״אסלה תלויה״ כי יש אסלה ב100 ש״ח ויש אסלה ב3000 ותהיו בטוחים שתקבלו את הזולה מנסיון. לא מזגן ולא בטיח. קניתם דירה מקבלן שמכר לכם לוקשים של ״מפרט יוקרתי״ ? גשו לחנות ותתחילו לשדרג כי האסלה זה לא אסלה והריצוף זה 40 ש״ח למטר תוצרת סין וצאו מחנות הקרמיקה עם עוד 50 אלף כי גם שם יבהירו לכם שהאיכות שהקבלן קנה עבורכם לא מומלץ. אז שלא יעבדו עליכם, מפרט ״עשיר״ באיכות ירודה. נקודה.
יובל | 25.07.13
20.
הכתבה נסחפת לגמרי.
אני גרה בפרויקט רגיל ללא אסלות תלויות, ואנשים כאן הוציאו אלפי שקלים להמיר בתלויות כי מבחינתם קלות הניקוי (בייחוד עם ילדים בנים) חשובה יותר מכל סכום שהוא. מזגן - ממילא כולם עושים. מטבח - רוב האנשים שקונים דירה למגורים ולא להשקעה, משדרגים את המטבח (תכנון חדש מאפס). שאר הדברים כבר זניחים, ובלאו הכי מי שמסוגל היום לקנות דירה, יכול להרשות לעצמו להוציא עוד אלפיים שקל על אריחים 60*60.
נטע | 25.07.13
15.
חח. או שאתם לוקים בהבנת הנקרא, או שאתם חושבים שאפשר בלי מזגן או תריסים חשמליים.
התגובה הראשונה הלכה "לאיבוד" אז אסביר שוב. אם לא תתקינו מזגן מרכזי בעת שהידרה נבנית, תצטרכו לעשות זאת מאוחר יותר בעלות גבוהה יותר. ולא רק - סביר שתתקינו יחידות נפרדות שלא רק שמייקרות את התהליך, אלא מכערות את הבניין, בגלל המדחסים החיצוניים שלא מוסתרים ובגלל הצינורות המשתלשלים מהבניין. לא יעיל ולא אסתטי. מדוע תריסים חשמליים? כי קודם כל, ישנים טוב יותר בלילה כאשר החדר מוחשך לחלוטין (נסו זאת). אבל יותר מכך, תריסי גלילה חשמלים, מעניקים הגנה טובה לבית מפני גנבים וגם מוסיפים שכבת בידוד נוספת. על יתר התוספות אפשר לוותר או לצמצם אלא אם הפרוטה מצויה בכיסכם. למרות שאסלה צפה זה אחלה, ולו רק כי קל לנקות את חדר האמבטיה.
9 | 25.07.13
14.
בתוכנית "מחיר למשתכן" יש פתרון לכך
יש הרבה חסרונות לתוכנית הזו, אבל יתרון אחד בולט שאני ואישתי מתמודדים איתו בימים אלו היא שאסור לך לבצע שינויים בעלות של יותר מ-5% מערך הדירה. בצורה הזו אתה חושב טוב טוב לפני כל שינוי שאתה עושה ושואל את עצמך האם אתה באמת צריך את זה. כאשר שלחנו את רשימת השינויים לקבלן, העלות היתה למעלה מ-80000 ש"ח, הקבלן חייב אותנו להוריד שינויים בשביל לעמוד ביעד וכך חסכנו 30000 ש"ח עבור שינויים שלא באמת היינו חייבים (אסלות תלויות, ריצוף 80X80, תריסים חשמלים בחדרי השינה וכו).
דן | 25.07.13
13.
לא נשמע רציני
מועדון דיירים, חדר כושר, ולובי של 3 קומות - אפשר ורצוי לצמצם ואפשר גם לחסוך ככה עלות לא קטנה פר דירה (ומאוחר יותר, גם בדמי תחזוקה של הבניין, שזה גם חשוב) אבל לא לספק מזגן ולחסוך 20,000 ש"ח? נו באמת... כאילו למישהו יש כסף לקנות דירה מקבלן והוא הולך לגור בה יותר משבוע בלי מזגן... אז סבבה, זה יוזיל את הדירה, אבל מי שירכוש אותה מן הסתם יעשה מזגן בעצמו, כנראה עוד לפני שייכנס בכלל, וישקיע את הסכום הזה וכנראה גם יותר ממנו (כי הקבלן מן הסתם משיג את המיזוג יותר בזול). אז מה בדיוק הוזלנו פה? עלות דירה בדוחות של הלמ"ס? אולי. לא בעלות האמיתית... אני אישית ממש לא הייתי מוותר על אסלות תלויות או ריצוף מודרני לטובת חיסכון של כמה אחוזים בודדים מאוד. אם כבר קונים דירה חדשה, אז שתהיה חדשה... וגם את המטבח של ה-7000 ש"ח שהכתבה מדברת עליו, הרבה מאוד משדרגים ומגדילים. אז מה הטעם לתת מטבח סופר בסיסי של 2000 ש"ח? את מי זה ייספק? אולי 20% מהרוכשים, לדעתי הרבה פחות.
אורי | 25.07.13
1.
ככה עובד שוק השידרוגים.
הפער בין מחיר הקנייה של הקבלן למפרט הגבוה ולבין מחיר לצרכן באותו מפרט מתבטא בפער של כ 300%, כלומר ריצוף שאתם רואים בחנות ב 300-400 ש"ח יעלה לקבלן כ 100 ש"ח, כל המספרים פה מצוצים מהצבע. יותר מכך הקבלנים מכריחים את הספקים לרכוש אצלהם בבנין דירות כדי להכנס לפרוייקט, הספקים לעיתים מפסידים כסף על המפרט ה"רגיל" אבל סומכים על העיינים הגדולות של הרוכשים שמגיעים "לאשר" את הסטנדרט בחנות שישדרגו ואז יוציאו להם את המיץ. תעשיית השידורגים זו תעשיה שלמה המלווה בפסיכולוגיה עמוקה איך להוציא עוד כסף מהרוכשים.
בתחום | 25.07.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת