אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

העבודה היא חיינו: באילו מדינות עובדים הכי קשה

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
מדוע מצבנו כה רע ?
משרה רשמית בישראל cgrl 186 שעות לחודש שזה 2,232 לשנה. מזה ניתן להוריד כ-3 ימי עבודה על חגים, חופשה, מחלה. מה שיתן באמת את ה-1950 שעות בערך. במאמר אומרים שממוצע השעות ירד לאחרונה. כעת יש בינינו כמה תמימים שיסיקו שזה בגלל "שיפור" במצב העובד הישראלי, ואילו הלא תמימים והריאליים כמוני יודעים שעסקים רבים החליטו להפסיק מנהג של "שעות נוספות" לעובדים. יש מפעילים שהודיעו לעובדים שאין יותר שעות נוספות – פשוט אין מספיק עבודה. אז טוב או רע ? לגבי השכר הממוצע, לעג לרש. השוו למשל להונגריה. ודעו שהונגרי צריך שליש שכר מישראלי כדי לקנות דירה ומשלם חצי על מחירי המזון במכולת. ישראל נמצא באחד המקומות הגרועים בעולם ביחס עבודה תועלת לאזרח. יש כאן צמיחה מזויפת הנעצרת רק בעשירון העליון – אפילו לא מגיע לעשירון התשיעי.
alon | 27.07.13
17.
לכל הבכיינים
הכתבה אינה מציינת פקטורים חשובים המתייחסים לגובה המשכורת מול שעות העבודה. בישראל בה רמת האפקטיביות בעבודה אינה מהגבוהות בעולם המערבי מצטיינת בימי ההעדרות מהעבודה. ימי מחלה/ימי ילדים/ימי בחירה... ובמי תלויה ההעדרות? הייתי רוצה שכל אחד ואחת שמתלוננים על המדינה שיבינו כי המדינה זה אני ואתה.
חיפאית | 26.07.13
16.
כתבה שמסבירה יפה את זה שישראל על הפנים
מי שיודע לקרוא בין השורות, ולהבין, ולו רק לפי ההשוואה של ישראל עם מדינות כמו מקסיקו ואסטוניה כמדינות שאנחנו אמורים להתעודד על חשבונן, מבין את חומרת המצב... וכל זאת, למרות שהכתבה מנסה להציג אור חיובי.... על הפנים ישראל, ד"ש חמה מקנדה!
מר אדון | 26.07.13
7.
ושוב לא משנה המשכורת אלא עלות רמת החיים
וכמו שכולנו יודעים בארץ מאוד יקר לחיות אני לא חושב שאנשים מודעים לעד כמה יקר פה ואני לא מדבר על הדירה שבחיים לא תצליחו לחסוך אליה או אל הרכב יד שניה שיעלה כמו משכורת שנתית וכמובן הדלק היקר והביטוחים השונים +תיקונים אני מדבר על אוכל בסיסי שעולה פי שלוש ממדינות אחרות אתם יכולים לדבר חופשי על השוואות של משכורות אבל ספרו לי בבקשה מה אפשר לקנות במקסיקו עם 100 דולר ומה אפשר לקנות פה במאה דולר ואז נדבר על משכורות מדינת אוכלת יושביה זה הדבר היחידי שאני יכול להגיד
עופר | 26.07.13
2.
מתי כבר ידברו על חציונים מתי?!!
אין שום משמעות לממוצע!!! בואו ואסבר לכם את האוזן: בחדר שבו יש תשע נשים - שמונה בתולות ואחת בחודש תשיעי - האישה הממוצעת נמצאת בחודש הראשון להריונה ואילו.. האישה החציונית בתולה. בקיצור, מספיק נתון קיצון אחד לשנות את הממוצע כך שהוא מופרך לגבי רוב האוכלוסיה!!!
סטטיסטיקה | 25.07.13
1.
אפילו המדינות הנכשלות נמצאות במצב טוב מישראל, אין ספק אנחנו בתחתית של התחתית
שעות עבודה ממוצעות בישראל הם בסביבות ה 1900 שעות בשנה. בעוד השכר הממוצע הוא בסביבות ה 30000 דולר בשנה. מה שאומר שהשכר לשעה בארץ הוא בסביבות ה 15.5 דולר לשעה. בדרום קוראה השכר לשעה הוא בסביבות 17 דולר לשעה. בארה"ב השכר לשעה כבר מגיע ל 30 דולר, כאשר שעות העבודה הם פחות מבארץ ב לפחות 10 ימי עבודה. ביפן השכר הממוצע הוא בסביבות 20 דולר לשעה. אם אלו המדינות שעובדים בהם הכי הרבה אז המצב שלנו על הפנים. השכר כאן בארץ לשעה יוצא דיי נמוך, במיוחד מכיוון שברוב מדינות האיחוד שלא מופיעות כאן ממוצע שעות העבודה נמוך יותר מאשר המופיע כאן אבל השכר הממוצע בסביבות ה 30000 דולר לשנה מה שאומר שכר לשעה של מעל 20 דולר.
שמוליק | 25.07.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת