אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בוטיק באזל

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
כתבה יפה אך מכבי ת"א כבר החלה בשינויים הללו בשנים האחרונות
הגעתו של מיץ' גולדהאר למכבי ת"א הביאה אתה רוח ניהולית חדשה והרבה השלכות, הבולטת מביניהן היא כמובן עידן הכסף הגדול אך במקביל גם עידן של תפיסה עסקית חדשה. מכבי ת"א נמצאת בתהליך שהתחיל כבר לפני ארבעה שנים להיות גוף כלכלי ריווחי ואחד התחומים שהיו מוזנחים ולא קיבלו מספיק תשומת לב היה מכירת שחקנים תוצרת מחלקת הנוער לאירופה. גולדהאר הבין כבר בהתחלה את החשיבות של מחלקת נוער חזקה והשקיע משאבים גדולים בה. לראייה, תקציב מחלקת הנוער בשנים האחרונות הוא הגבוה בארץ, קצת פחות מ-10 מיליון ש"ח. לצורך ההשוואה תקציב מינימום של קבוצה בליגת העל הוא סביבות ה-11 מיליון ש"ח. כמובן שהמשאבים הרבים הללו מושקעים על מנת לייצא שחקני בית איכותיים ובעלות נמוכה לקבוצה הבוגרת אך יש גם מתן תשומת לב לייצוא שחקנים צעירים לאירופה. עוד: http://maccabi-tlv-pro.blogspot.co.il/2013/07/blog-post_21.html
עודד | 31.07.13
5.
חאפרוס מתגובה מס. 4 צודק בהחלט.
באזל היא אומנם קבוצה מצויינת ומועדון חכם ויעיל, אך קשה להשוות אותה למכבי תל אביב או לקבוצות ישראליות אחרות. אם שחקן כמו יוסי בניון מציג יכולת X בישראל, מחירו בהכרח יהיה נמוך בהרבה מאשר אם הוא מציג את אותה יכולת X בדיוק, רק בספרד, לדגומא. הקבוצות הישראליות מעדיפות להגיע לדוגמא לשלבי הבתים ולהרוויח כסף שם, וזאת בעזרת שחקנים יותר מבוגרים, ולא בהכרח לקנות שחקנים צעירים שהם בעמם הימור לא קטן, ואחר כך למכור אותם ברווח של בין מיליון למיליון וחצי יורו.
צ'ינו | 30.07.13
4.
כל מה שאמרת על רכש לא נכון
קודם כל את ההשוואה בין באזל , כמועדון מוביל בשוויץ , למכבי ת"א מועדון גדול בישראל , יש להתחיל בנושא המתקן . בזמן שבאזל משחקים באיצטדיון של 33 אלף צופים בעיר בה גרים 170 אלף איש , מכבי ת"א משחקים באיצטדיון של 13 אלף צופים שהוא גם הגדול ביותר במטרופולין של 1.5 מיליון איש ( אני לא מחשיב את ר"ג באיצטדיון ) . אני גם משער שבאזל מקבלת מספונסרים כמה מיליוני יורו בשנה בזמן שמכבי , הקבוצה האהודה בישראל וכרגע גם המצליחה ביותר שזוכה לחשיפה הכי גדולה , משחקת בלי ספונסר על החולצה (מראה די מביך ) . וכל מה שרשמת לגבי הרכש - בתור יועץ הייתי מצפה לקצת יותר בקיאות מצידך . הליגה הישראלית מבחינת דירוג הישיגי הקבוצות באירופה מדורגת במקום ה 19 בערך , אבל אם עושים השוואה בין הליגות לפי תקציבי קבוצות ולפי סכומי העברה שמתקבלים , אז הליגה היא בערך במקום ה 25 באירופה , קצת מעל בוסניה ובולגריה , מתחת פולין רומניה ואוסטריה . המשמעות היא שעבור חלוץ ישראלי או נגיד זר אפריקאי , שבגיל 22 לדוגמא לקח אליפות וכבש 25 גולים בליגה הישראלית , קבוצה מאירופה לא תשלם יותר מ- 2.5 מיליון יורו . על כזה רקורד רק משוודיה ישלמו 5 מיליון יורו , משוויץ ישלמו 10 מיליון יורו ,מבלגיה 15 מיליון יורו , מאיטליה 25 מיליון יורו , מאנגליה 40 מיליון יורו . לכן שקבוצה ישראלית מביאה שחקן זו בקרוב למיליון יורו - לדוגמא ראיוס , מדוניאנין ועוד .. המטרה העיקרית היא שאותו שחקן יסחוב לתארים והצלחה באירופה, אף אחד לא משלה אתה עצמו למכור אותו ב 5 מיליון יורו . המקסימום שאפשר זה למכור אותו באיזה 2 מיליון יורו (לרוב אם הוא צעיר ) ואז לשמור אחוזים מהכרטיס שלו בהעברות עתידיות כדי אולי להרוויח במשך . שחקנים מובילים בישראל , כאלו שלקחו תארים ,זכו בשחקן העונה , הצטיינו במדי הקבוצות שלהם באירופה ובנבחרת , נמכרו בסכום שלא עולה על 2.5 מיליון יורו ( לדוגמא שכטר , רפאלוב , זהבי ) וכנ"ל שחקנים זרים לדוגמא אניימה , דה סילבה וכו' . אם שחקן זר צעיר מגלה פוטנציאל יוצא דופן הוא גם יכול להמכר בסכומים האלו ( מאיוקה , קונטה ) גם בלי שעשה יותר מידי . הבניה של הקבוצות הישראליות לכיוון קבוצות מהדרג של באזל לא יעשה בשנה או שנתיים בזכות שחקן כזה או אחר שסוכן כזה או אחר ידחוף להם , זה תהליך שנמשך שנים שמצריך סבלנות והיופי זה שאנשים כמו מיץ' גולדהאר יודעים את זה .
חאפרוס | 30.07.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת