אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

במקרה של מחלה או פציעה: מאחורי הקלעים של הזכויות הרפואיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
חסרה לי ביקורת על השלטונות שמתנכרים לזכאים ומעלימים מידע
אם בחלק מהמקרים צריך רק למלא אי אלו טפסים ולהגיש מסמכים - למה הביטוח-הלאומי וחברות הביטוח מערימות קשיים על המסכנים ? ולמה בתי המשפט נותנים להם יד על ידי סחבת ופסיקות מגוחכות ? במדינה מתוקנת, הזדקקות למאכרים ו/או עו"ד ו/או בתי משפט היתה נמוכה משמעותית.
פלוני | 02.08.13
2.
לעו"ד סער היקר
צר לי על הניתוק שלך מהשטח כיום. אינני מתייחס לסוגיות החוקיות ביחס לעמידת מרכזי הזכויות בחוק לשכת עורכי הדין. לפי שיטת הנשיא ברק אינני מתעניין כרגע בפורמליזים אלא בשיח של אינטרסים וזכויות. המציאות היא (ולא חשובות הסיבות כרגע) שלא חסרים עורכי דין שלא יודעים ולא מתמצאים בנושאים בהם הם מייצגים (גם בנושא זכויות רפואייות). יעידו על כך המספרים הגדלים של תביעות רשלנות נגד עורכי דין. לא חסרות מכללות שמכשירות בוגרי משפטים כשרים, שאף עוברים את בחינות השינון (הידועות כבחינות הלשכה) ומוסמכים כעו"ד לכל דבר (ורשאים לעסוק בכל תחום משפטי שעולה בראשם!). כמי שמכיר מקרוב אחת מהמכללות הללו שמוציאה מאות עו"ד בשנה, אני יכול להעיד שמדובר בלימודים ברמה כל כך נמוכה שניתן לעשותם בהתכתבות (ואני לא מגזים). הרמה של חלק מעורכי הדין (לא רק בוגרי מכללות אגב) כל כך ירודה, שבפועל צוות מרכזי הזכויות הרפואיות מכיר את החומר, החקיקה והפסיקה העדכניים ביותר, טוב יותר מהם. אין כל בעיה עם כך שיהיו גם מיליון עורכי דין בישראל, הבעיה היא הרמה הירודה. משפטים זה לא בדיוק פיזיקה קוונטית ומבחינה עיונית-פרקטית כל אדם ממוצע יכול לעסוק לפחות בתחום משפטי ממוקד ולהכיר אותו היטב. אין כל צורך שצוותים אלו יכירו את המשפט הבינלאומי הפומבי, את סדר הדין הפלילי או את חוק הימאים בכדי שיעשו את עבודתם נאמנה ויבטיחו מימוש זכויות רפואיות (ואני מתעלם מהשאלה האם פעילותם חוקית). הציבור מצביע ברגליים מכיוון שהוא איננו רואה יתרון בפנייה לעורך דין. לציבור עורכי הדין אין אלא להלין על עצמו (ועל הלשכה הקולקלת שלהם שלא הצליחה ולא מצליחה לשמור על רמת המקצוע). במקום לנהל מערכות משפטיות ולהתפלמס על חוק לשכת עוה"ד מול חוק יסוד: חופש העיסוק (שרק מציגות את עורכי הדין כגילדה צרה ואינטרסנטית), מוטב להתחיל לפעול בשטח על מנת שעתירות כאלו (ומרכזי זכויות כאלה) יתיירו מעצמם.
גיל | 31.07.13
1.
מכיוון שנמאס משלטון העריצות של הגילדה המשפטית וחוק הריכוזיות חל גם על הלשכה
חוק הריכוזיות חל גם על לשכת עורכי הדין. זכותם של אזרחים לפנות לכל גוף שרצונם לבחור בו כדי לקבל אצלו שירותים משפטיים או לבר משפטיים. גופים אלה רשאים להעסיק אצלם עורכי דין ורשאים להקים מחלקות משפטיות. לשכת עורכי הדין לא תגביל אותם ולא את האחרים. עידן המונופול על העיסוק המקצועי תם ועבר מן העולם. יסוד התחרות החופשית חל גם על העיסוק בעריכת דין ובמשפטים. כדי להעניק יעוץ משפטי אין חובה להיות חבר בכפיה בלשכת עורכי הדין . בעל השכלה משפטית גבוהה יכול וגם רשאי להעניק ייעוץ משפטי. אין ללשכת עורכי הדין ואין לעורכי הדין כל סמכות להגביל רופא שרכש השכלה משפטית , לעשות שימוש בהשכלה המשפטית שרכש כדי לייעץ ללקוחותיו במסגרת היעוץ הרפואי שהוא נותן. לשכת עורכי הדין איננה רשאית להפוך את מקצוע עריכת הדין לשוק פרוע של בוגרי מכללות הרוכשים השכלה משפטית בכסף ולא בלימודים מחד גיסא , ומאידך גיסא להגביל בעלי השכלה משפטית גבוהה למשל מי שרכשו את השכלתם המשפטית באוניברסיטאות המחקר , מלעסוק במקצוע המשפטים. תם ונשלם.
עו"ד נפתלי גור אריה  | 30.07.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת