46. כבר עשרות שני הנושא הזה נחקר במעבדות מחקר בארץ ולא עושים מזה ביזניס יש מעבדות במכון ויצמן של ד"ר משה פלדמן ואבי לוי וגם יש מעבדה באוניברסיטת בן-גוריון של חליל קשקוש שחוקרות את הנושא של הכפלה גנומית בחיטה כבר הרבה שנים. הם פירסמו הרבה מאוד מאמרים בנושא. העתיד הוא לא ממש ירוק כפי שמתארים בכתבה אבל זו עוד דרך לגייס כסף!!! כל הכבוד לראש היהודי. יעל | 26.08.13 (ל"ת)
45. גילוי נאות: אני לחלוטין בור בנושא. שאלה: מה ימנע מחקלאי לרכוש זרעים מהחברה, לזורעם בשדותיו ולאחר מכן להשתמש בזרעים אם כדי לזרוע שדות נוספים או למכור אותם לחקלאים אחרים. כיצד,ואם בכלל, ניתן למנוע תופעה כזו? | 11.08.13 (ל"ת)
44. השתמשת לא נכון בקיקיון.שים לב, היית אמור 1) למרוח שמן זית, סויה וכדומה, מחומם 2) להניח עלה קיקיון רענן 3) לחבוש או לעטוף בשכבה מחממת למספר שעות מתאים לטיפול בהתקררויות בדרכי הנשימה, כלומר ראות וסימפונות לבריאות ל 36 | 08.08.13 (ל"ת)
43. ל41- לפי הכתבה הם מכפילים את הגנום. האין זה נחשב לgenetically modified food? אגב גיגלתי "השבחה גנטית" ונראה שאנשים משתמשים במונח כדי לדבר על הנדסה גנטית. מה ההבדל? האם זה במקרה שבהנדסה גנטית מקימים מערכת מחדש ואילו בהשבחה רק משנים כמה גנים במערכת קיימת? בכל מקרה כפי שציינת, כל התערבות שהיא לא בגדר "חוקי המשחק הישנים", זה משהו שצריך לחקור הרבה הרבה זמן(בעיניי לפחות מאה שנים). ע"י גופים אובייקטביים כשכל התוצאות מפורסמות(בניגוד לתעשיית התרופות). תודה. לא 37 | 07.08.13 (ל"ת)
42. חקלאות הייטק בגליל התחתון חברת קיימא פועלת בגליל התחתון, ולא כפי שנכתב בכתבה - בעמק! שימו לב להבדל הקטנטן במיקום. כל הכבוד לעוסקים במלאכה, בפיתוח, בחזון ובהגשמתו. בהצלחה! עדנה מוסל | 07.08.13 (ל"ת)
41. 37, יש לך בעיות בהבנת הנקרא. זו לא הנדסה גנטית אלא השבחה גנטית. עם זאת, גם ההנדסה הגנטית נחשבה פעם לאביר שיציל את העולם, עד שהתגלו הנזקים של אכילה מאסיבית מצמחים מהונדסים גנטית, שלא לדבר על הנזק הסביבתי שהם גורמים. לכן רק ימים ומחקרים יגידו האם ההשבחה הגנטית שמבצעת קיימא היא אכן ברת-קיימא... אז שיהיה להם בהצלחה! שירי | 07.08.13 (ל"ת)
37. הזרעים הם מהונדסים גנטית הזרעים הם מהונדסים גנטית חברת מונסנטו בארצות הברית הם חברה שעוסקת בהנדסה גנטית gmo שהוכח שהגידולים שלהם מסוכנים לבריאות כאן בארץ עדיין לא מבינים את הענין הזה אז תוכלו לבדוק באינטרנט גידולים שגודלו בהנדסת gmo. חשבתי שבארץ זה אסור לצערי הרב זה מגיע גם לכאן וחבל מאוד. עלמה | 07.08.13 (ל"ת)
36. נשמע כמו סוג של הנדסה גנטית. לא מוצא חן בעיני. חוץ מזה, יש לכם מושג כמה רעיל הקיקיון למערכת העצבים? ניסיתי לשים על הגוף רטייה טבולה במעט שמן קיק אורגני לצורך בדיקה אם יסייע בשיכוך כאב דלקתי בשריר, למשך 20 דקות. (בעקבות סיפורים באינטרנט). שמתי על הכתף. תוך שעה היו לי קשיי נשימה שנמשכו כמה שעות. אח"כ קראתי שמשפיע על בלוטת התריס, והצוואר לא רחוק מהכתף, כך שאפילו האדים של החומר הנ"ל נספגים מהר. שמים אותו באבקות כביסה לתינוקות ובתכשירי שיער. תחת השם חומצה ריצינולאית. | 07.08.13 (ל"ת)
35. משחק עם גנים, גם השבחה, דורש שנים ארוכות של בדיקה אם זה לא קטלני לבריאותינו. רושם מאד רע. והם לא טורחים לבדוק! | 07.08.13 (ל"ת)
34. מציע לחברה להרחיב את שטחי הגידול גם ליו"ש ונראה אם האירופי הצבועים יעיזו להחרים פרוייקט כ"כ נועז ומבטיח. ברוך שטיין | 07.08.13 (ל"ת)
32. יופי - סוף סוף לא עוד קישקוש של רשתות חברתיות-פירסומות-המלצות גולשים וכל שאר הקישקושים ששואבים את היצירתיות של דור שלם | 07.08.13 (ל"ת)
29. תגובה ל 22 תגובה ל 22 המדינה מעודד מעסקים של עו"ז לרכוש מיכון חוסך כו"א .כדי לצמצם את מספר העו"ז. קיימא בודאי נהנים ממענקים שמיועדים לעודד עבדים ישראלים בחקלאות. חנניה | 07.08.13 (ל"ת)
28. לא כל הנוצץ זהב קיימא העמידו מבחן זני חיטה שלהם בצמוד למבחני הזנים הרשמיים של משרד החקלאות. שום זן שלהם לא הניב יותר מהזנים המסחריים של היום. בשנה שעברה קיימא יצאה לשוק עם זן לפתית ממנו מופק שמן ה"קנולה". השמן היה על הפנים והשנה לא זרעו אפילו דונם אחד. אני תמה איך הם מצליחים לגרום למשקיעים להשקיע בהם, עד עתה הכל מעשיות. יוסי | 07.08.13 (ל"ת)
27. כל הכבוד!!!! בדרך הישרה מגיעים להצלחה! כל הכבוד על העקרונות המתבססים על יושר ואיכפתיות, ללא עובדים זרים, ללא הנדסה גנטית, עם הרבה שכל והרבה חריצות, ישר כוח! | 07.08.13 (ל"ת)
26. אל תמכרו את החברה לעולם ! חברה כזו אסור למכור חברה כזו צריכה להגיע לרמות של חברות ענק ואז לקנות אותן. תהיו כמו טבע ! אני | 07.08.13 (ל"ת)
25. ובהמשך יוכפל החומר הגנטי בבני אדם ופתאום סיפורי הענקים והנפילים מהתנך לא יראו כמו מדע בדיוני כל כך. | 07.08.13 (ל"ת)
21. ל-17 - בלי ספויילרים! אני בדיוק קורא את הספר הזה... ג'ארד דיימונד כותב נפלא. גם "התמוטטות" שלו פנטסטי. מחכה שהספר החדש שלו יתורגם (אין לי כוח לקרוא אותו באנגלית). | 07.08.13 (ל"ת)
17. רובים חיידקים ופלדה רוב צמחי המאכל המתורבתים היגעו מהאיזור לפני 10,000 שנה - ועכשיו הדור הבא. שאפו. א | 07.08.13 (ל"ת)
16. ברכות המשיכו במלאכה החשובה אל תמכרו את הידע ובשום אופן אל תתנו לזרים להשתלט על החברה תגדילו ותרחיבו את מספר המוצרים בניסיונות הפיתוח דחפו ללא הרף את המלון, האבטיח והחציל גייסו אנשים טובים שתפו אותם בפירות ההצלחה אתם העתיד של מדינת ישראל - ברכות חמות מטאטא כביש | 07.08.13 (ל"ת)
15. מעניין איך האדמה תתמוך בגידולים כל כך מאסיביים הגדלת הפריון של הגידולים בצורה כזאת משמעותה גם בלאי מואץ של הקרקע. אפשר לסדר את זה באמצעות דשנים, אבל גם לזה יש השלכות לא פשוטות. היה נחמד לקבל הסבר גם על ההיבט הזה (למרות שזה בוודאי לא תחום העניין העיקרי של החברה). בכל מקרה, ברכות על ההצלחה. תמיד יותר נחמד לשמוע על סטארט-אפים כאלה מאשר על סטארט-אפים שמתקינים תוכנות ריגול במסווה של סרגלי כלים או תוכנות תרגום, ומרוויחים מפרסומות וממידע פרטי שהן אוספות. אגב, מגיב 10 - יש לך איזו סתירה שם. אם חיטה מזיקה לבריאות ולאורז אין שום ערכים תזונתיים, איך זה שהם אחראים להתפוצצות אוכלוסין? בטוח שעקרונית מזון תעשייתי הוא גרוע, אבל הטיעון שלך די חלש. | 07.08.13 (ל"ת)
14. יפה מאוד, חבל שהממשלה פוגעת בחקלאים! חקלאות מאוד חשובה ומדינות מתפתחות יודעות זאת החקלאות לא תתקיים בישראל בעתיד. אולי רק כסטארטפים להנדסה גנטית כפי שבכתבה. חיים | 07.08.13 (ל"ת)
13. מי שחושב שיראה כסף מזכיינות לסינים - ימשיך לחלום. הסינים כמו תמיד - יקחו את הטכנולוגיה ויגידו שששששלום ... טורבו | 07.08.13 (ל"ת)
12. ל - 10 - ממש לא חייבים להציף את השטח במים הצפת השטח במים משמשת לצורך מניעת גידול של צמחים אחרים (עשבים שוטים, וכדומה) בשטח, ומניעת מזיקים מסויימים. אפשר לגדל אורז גם ללא הצפת השטח במים. | 07.08.13 (ל"ת)
10. אין דבר כזה צמח קנולה! החיטה של ימינו מכילה רעלנים המזיקים לבריאותינו (כמו מעי דליף) באחוזים גבוהים מהחיטה הקדומה, ויחד עם האורז החף מערכים תזונתיים, הגורמים העיקריים להתפוצצות האוכלוסין העולמית. אני סקרן לדעת באלו האם גידול האורז המקומי למטרות מחקר או שיווק. ואם שיווק, כיצד מתמודד החברה עם סוגיית המים, שהרי גידול אורז מסורתי דורש הצפת שטחים גדולים במים, שלנו כפי שכל ינוקא יודע אין בשפע. זוהי שאלה לגיטימית ואשמח לתגובה עניינית ממי שיודע. אישית, הייתי שמח לקרוא שהחברה הנ"ל מצליחה לגדל ולהפיץ את זני התירס הבריאים (כחול, אדום וכו') שגידלו האינדיאנים בצפון ובמרכז אמריקה, להבדיל מהתירס של ימינו שמכיל סוכרים שמיד לאחר הקטיף מתחילים לעמילנים מיותרים, ובתכלס חסר כל ערך תזונתי ממשי. | 07.08.13 (ל"ת)
9. מדהים !!! רק חבל שכרגיל אצלנו ..ימכרו הכל לאמריקאים או לסינים "אקזיט" זה בהחלט המצאה ישראלית פיני | 07.08.13 (ל"ת)
8. איזה חדשות שמחממות את הלב, לדעת שהמוח היהודי עדיין עובד ופועל כל הכבוד, ענק, מדהים. מעיד על חשיבה מחוץ לקופסא. יש עתיד. ישראלי | 07.08.13 (ל"ת)
5. כל הכבוד! תחום מרתק יש גם את אבוג'ן הישראלית שנסחרת בתל אביב לפי שווי של קרוב למיליארד שקל. רק אתמול דיווחה על הצלחה בשיפור היבול בבננות והיא בדרך להנפקה גם בנאסדק. דני | 07.08.13 (ל"ת)
1. היכן נמצאת אבוג'ון בסיפור הזה ? אבוג'ן היא חברת בת לשעבר של קומפיוג'ן המאגדת בתוכה את מיטב המוחות בנושא. מוזר | 07.08.13 (ל"ת)
במושב בגליל יש תירס ואורז בשווי 300 מיליון דולר
46 תגובות לכתיבת תגובה