אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

במושב בגליל יש תירס ואורז בשווי 300 מיליון דולר

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
כבר עשרות שני הנושא הזה נחקר במעבדות מחקר בארץ ולא עושים מזה ביזניס
יש מעבדות במכון ויצמן של ד"ר משה פלדמן ואבי לוי וגם יש מעבדה באוניברסיטת בן-גוריון של חליל קשקוש שחוקרות את הנושא של הכפלה גנומית בחיטה כבר הרבה שנים. הם פירסמו הרבה מאוד מאמרים בנושא. העתיד הוא לא ממש ירוק כפי שמתארים בכתבה אבל זו עוד דרך לגייס כסף!!! כל הכבוד לראש היהודי.
יעל | 26.08.13
43.
ל41- לפי הכתבה הם מכפילים את הגנום. האין זה נחשב לgenetically modified food?
אגב גיגלתי "השבחה גנטית" ונראה שאנשים משתמשים במונח כדי לדבר על הנדסה גנטית. מה ההבדל? האם זה במקרה שבהנדסה גנטית מקימים מערכת מחדש ואילו בהשבחה רק משנים כמה גנים במערכת קיימת? בכל מקרה כפי שציינת, כל התערבות שהיא לא בגדר "חוקי המשחק הישנים", זה משהו שצריך לחקור הרבה הרבה זמן(בעיניי לפחות מאה שנים). ע"י גופים אובייקטביים כשכל התוצאות מפורסמות(בניגוד לתעשיית התרופות). תודה.
לא 37 | 07.08.13
41.
37, יש לך בעיות בהבנת הנקרא. זו לא הנדסה גנטית אלא השבחה גנטית.
עם זאת, גם ההנדסה הגנטית נחשבה פעם לאביר שיציל את העולם, עד שהתגלו הנזקים של אכילה מאסיבית מצמחים מהונדסים גנטית, שלא לדבר על הנזק הסביבתי שהם גורמים. לכן רק ימים ומחקרים יגידו האם ההשבחה הגנטית שמבצעת קיימא היא אכן ברת-קיימא... אז שיהיה להם בהצלחה!
שירי | 07.08.13
37.
הזרעים הם מהונדסים גנטית
הזרעים הם מהונדסים גנטית חברת מונסנטו בארצות הברית הם חברה שעוסקת בהנדסה גנטית gmo שהוכח שהגידולים שלהם מסוכנים לבריאות כאן בארץ עדיין לא מבינים את הענין הזה אז תוכלו לבדוק באינטרנט גידולים שגודלו בהנדסת gmo. חשבתי שבארץ זה אסור לצערי הרב זה מגיע גם לכאן וחבל מאוד.
עלמה | 07.08.13
36.
נשמע כמו סוג של הנדסה גנטית. לא מוצא חן בעיני. חוץ מזה,
יש לכם מושג כמה רעיל הקיקיון למערכת העצבים? ניסיתי לשים על הגוף רטייה טבולה במעט שמן קיק אורגני לצורך בדיקה אם יסייע בשיכוך כאב דלקתי בשריר, למשך 20 דקות. (בעקבות סיפורים באינטרנט). שמתי על הכתף. תוך שעה היו לי קשיי נשימה שנמשכו כמה שעות. אח"כ קראתי שמשפיע על בלוטת התריס, והצוואר לא רחוק מהכתף, כך שאפילו האדים של החומר הנ"ל נספגים מהר. שמים אותו באבקות כביסה לתינוקות ובתכשירי שיער. תחת השם חומצה ריצינולאית.
 | 07.08.13
28.
לא כל הנוצץ זהב
קיימא העמידו מבחן זני חיטה שלהם בצמוד למבחני הזנים הרשמיים של משרד החקלאות. שום זן שלהם לא הניב יותר מהזנים המסחריים של היום. בשנה שעברה קיימא יצאה לשוק עם זן לפתית ממנו מופק שמן ה"קנולה". השמן היה על הפנים והשנה לא זרעו אפילו דונם אחד. אני תמה איך הם מצליחים לגרום למשקיעים להשקיע בהם, עד עתה הכל מעשיות.
יוסי  | 07.08.13
15.
מעניין איך האדמה תתמוך בגידולים כל כך מאסיביים
הגדלת הפריון של הגידולים בצורה כזאת משמעותה גם בלאי מואץ של הקרקע. אפשר לסדר את זה באמצעות דשנים, אבל גם לזה יש השלכות לא פשוטות. היה נחמד לקבל הסבר גם על ההיבט הזה (למרות שזה בוודאי לא תחום העניין העיקרי של החברה). בכל מקרה, ברכות על ההצלחה. תמיד יותר נחמד לשמוע על סטארט-אפים כאלה מאשר על סטארט-אפים שמתקינים תוכנות ריגול במסווה של סרגלי כלים או תוכנות תרגום, ומרוויחים מפרסומות וממידע פרטי שהן אוספות. אגב, מגיב 10 - יש לך איזו סתירה שם. אם חיטה מזיקה לבריאות ולאורז אין שום ערכים תזונתיים, איך זה שהם אחראים להתפוצצות אוכלוסין? בטוח שעקרונית מזון תעשייתי הוא גרוע, אבל הטיעון שלך די חלש.
 | 07.08.13
10.
אין דבר כזה צמח קנולה!
החיטה של ימינו מכילה רעלנים המזיקים לבריאותינו (כמו מעי דליף) באחוזים גבוהים מהחיטה הקדומה, ויחד עם האורז החף מערכים תזונתיים, הגורמים העיקריים להתפוצצות האוכלוסין העולמית. אני סקרן לדעת באלו האם גידול האורז המקומי למטרות מחקר או שיווק. ואם שיווק, כיצד מתמודד החברה עם סוגיית המים, שהרי גידול אורז מסורתי דורש הצפת שטחים גדולים במים, שלנו כפי שכל ינוקא יודע אין בשפע. זוהי שאלה לגיטימית ואשמח לתגובה עניינית ממי שיודע. אישית, הייתי שמח לקרוא שהחברה הנ"ל מצליחה לגדל ולהפיץ את זני התירס הבריאים (כחול, אדום וכו') שגידלו האינדיאנים בצפון ובמרכז אמריקה, להבדיל מהתירס של ימינו שמכיל סוכרים שמיד לאחר הקטיף מתחילים לעמילנים מיותרים, ובתכלס חסר כל ערך תזונתי ממשי.
 | 07.08.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת