אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הראל תשלם פי שלושה מסכום הפוליסה בגלל סרבנותה

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
הגיע הזמן לשבור את הקשר הפגום בין חברות הביטוח לבתי המשפט-!
כול מבוטח שנאלץ לתבוע חברת ביטוח יודע קיים קשר "מלוכלך" בין חברות הביטוח (עו"ד המייצגים חברות ביטוח) לשופטים. בתי המשפט "דופקים" את המבוטחים יום יום וחברות הביטוח חוגגות בגיבוי "בתי המשפט" הגיע הזמן לעשות סדר ולקבוע שלא יהיה לשופט שיקול דעת בגין חיובי ריבית עונשית. אם נקבע שעל חברת הביטוח לשלם ..תשלם באופן אוטומטי גם ריבית ענשית כנקודה שתקבע בחוק-!!!
מבוטח | 10.08.13
6.
שאפו לכב' השופטת הנניג ומשרד עו"ד נווה אטיאס.אני סוכן ביטוח, בוז להראל
הכב' השופטת רחל הנינג הראתה לנתבעת שהינה הראל חב' לביטוח שכמו כל החברות חזקה בפרסומות אך חלשה בפיצויים, והוציאה את אחד מפסיקי הדין המאלפים בענף הביטוח וזאת בזכות "הריבית החריגה" שהשופטים נמנעים להטיל על חברות הביטוח, וזה הוא כוח ההרתעה היחיד שיש לנו האזרחים המבוטחים נגד חב' הביטוח. שכן במקום לשלם היום ישלמו (צמוד) בעוד 5 שנים מה קרה?! כמובן שהראל תערער למחוזי, ואני חושש שבמחוזי השופטים הרחמנים יקלו, אבל עוד לחזון מועד...ברכות למשרד העו"ד. כדאי לכם אזרחים להשתמש בשרותיו, אני לא מכירו אבל הם אלופים בתביעות נזיקין נגד חברות ביטוח.
סוכן בדימוס | 08.08.13
5.
"...בעניין שלפני לא מצאתי פתח מילוט". למה מלכתחילה חיפשת פתח כזה?
נקודת המוצא צריכה להיות חיפוש פסיקה צודקת בהתאם לנסיבות, ולא פסיקה בלית ברירה, כי קיימת, לשיטת השופטת, מציאות של "פסיקה זהירה באשר להשתת ריבית עונשית על מבטחת", ובמקרה הזה לא היה פתח מילוט מלקבוע אחרת. לא מוכרת לי שום חקיקה שאומרת שהשתת ריבית עונשית על חברת ביטוח, צריכה להיקבע ב"זהירות". היא צריכה להיקבע אם השופט/ת חושב/ת שזה מתאים. שום זהירות ושום נעליים.
 | 07.08.13
4.
פיצויים עונשיים
פסק דין תמוה ביותר במיוחד כשניתן על ידי שופטת בימש השלום. בישראל טרם נקלטה שיטת הפיצויים העונשיים ועד אשר בית המשפט העליון לא פסק פיצויים עונשיים כשיטה אסור לשופט הערכאה הנמוכה לעשות דין לעצמו . לאחרונה חזר בית המשפט העליון על חשיבות הלכת התקדים המחייב במקומות בהם שופטי ערכאות נמוכות יצרו בפסיקתם חוסר וודאות. בארצות הברית יש מבחנים לפסיקת פיצויים עונשיים ואין פוסקים פיצויים עונשיים לפי גחמת ליבו של שופט/ת פלוני/ת. לפיכך חלק זה בפסק הדין בלתי חוקי ולטעמי אף בעליל. אינני שולל מסקנה והדברים נאמרים בזהירות כי שיקול נוסף יתכן והשפיע על השופטת כשם ששיקול זה יתכן ומשפיע על שופטי הערכאות הנמוכות האחרים .יחד עם זאת התנהלותם של תאגידי הביטוח בישראל לא רק מצדיק אלא מחייב פסיקת פיצויים עונשיים אך עליהם להקלט בדרך המלך ולא בחצר האחורית.
עו"ד נפתלי גור אריה  | 07.08.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת