אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כמה שילמתי היום לגן, ילד מתוק שלי?

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
נקודה טכנית קטנה + בהקשר ליאיר לפיד
הערה טכנית קטנה, למה לחשב כאחוז מהברוטו ולא מהנטו? אנחנו משלמים את זה מהנטו... כאחוז מהנטו זה עולה מ-30% לכ-40% מהשכר הממוצע. (עלות הגן של הילד שלנו לעומת השכר של אשתי זה קצת יותר מחצי) ולעניין יאיר לפיד, המצב פה לא פשוט.אבל בניגוד לחלק מהטוקבקיסטים אני לא חושב שזה באשמת יאיר לפיד, תפסיקו כבר להכניס אותו לכל משפט, זה כל כך בכייני ומביך. כל פלוץ שמישהו עושה ישר מאשימים את יאיר לפיד, כבר אי אפשר לנהל דיון הגיוני כאשר אחוז נכבד באוכלוסיה פשוט החליט שיאיר לפיד הוא אויב העם לא משנה מה יקרה, נו באמת... אם אפשר היה לחלק כסף לכולם הוא היה עושה את זה (וגם שטייניץ היה עושה את זה). נכון שקשה מאוד, בעיקר לזוגות צעירים עם ילדים (גם אני זוג צעיר+1) שמרוויחים משכורות ממוצעות וללא עזרה. אבל דחילק מה אתם רוצים ממנו? תרופת קסם. אבל בשביל הסיכוי הקטן, בואו ניתן לו טיפה קרדיט וניתן לו קצת לעבוד, ונראה עוד שנתיים-שלוש מה הוא שווה. אני אישית ממש לא מצפה לניסים, המעמ ממש לא יירד ל-15% והדירות לא ירדו ב-25%, אבל בואו נראה עם מתרחשים שינויים מבחינת סדרי העדיפויות ומבחינת הקו איתו הוא נכנס לפוליטיקה (חרדים, וועדים, ירידה במחירי הדיור וכדומה).
איתן | 09.08.13
15.
תגובה ל9 ולמר' חנן דגן
מר' חנן דגן היקר ,אני מאוד אשמח לשמוע על גנים פרטים לגילאי שנה וחצי ומעלה שיש בהם יחס של 1:5 או 1:6 בין מספר הילדים למספר המטפלות . אני לא מכירה אף גן שיש בו יחס הוא פחות מ1:7. תגובה ל9 יש גנים פרטיים שכן הגננות משקיעות יותר ,אך זה לא תמיד כך. בגנים הפרטיים אתה תלוי בחסדי המנהל/מנהל הגן ,כול שנה מעלים מחירים ,אין לך באמת שליטה על מה הילדים אוכלים ,כמה אנשח צוות מטפלים בהם ומה טיבם ואילו תכנים הם מקבלים (אם בכלל) בגדול טוב שהנהיגו את החוק של גנים ציבוריים מגיל 3.
א | 09.08.13
13.
פיתרון ללא גירעון
נתחיל בעובדות -מדינת ישראל היא מדינה עשירה כן אני יודע שלחלק ממכם קשה להאמין אבל זו האמת. כל חיינו אנו משלמים ביטוח לאומי כולל אנשים בעלי משכורות גבוהות גם כשכירים וגם כעצמאים אבל שמגיעים לגיל הפנסיה (שנדחק למעלה כל הזמן) הקיצבה נמוכה מאוד ולא מספיקה המסקנה -המדינה משתמשת בכספי ביטוח הלאומי (מליארדים) לצרכים אחרים ו/או בצורה בזבזנית ולא נכונה. עכשיו לפיתרון - כמו בהרבה מדינות עשירות ונאורות (לדוגמא כל מדינות אירופה כולל גם רבות ממז רח היבשת) הארכת חופשת הלידה בתשלום ע"י הביטוח הלאומי לשנה מלאה ,כן כן הדבר אפשרי ,פתיחת פעוטנים של המדינה לגילאי שנתיים ומעלה תמורת תשלום של מחירי עלות מסובסדים (הכוונה שדמי הרישום שההורים ישלמו יהיו רק המשכורות בפועל של המטפלים/ות) והמדינה תיקח על עצמה בנייה ואחזקה של הפעוטון (ניתון לבנות בשטחים של גנים עירוניים ואפילו להוסיף חדרים בשטח של בתי ספר קיימים וכך לנטרל עלות קרקע) התנאי לקבלת הסבסוד יהיה עבודה במשרה מלאה (מינימום 7.5 שעות ליום עבודה )של שני בני הזוג ,בכך את "הפסד" הכספים של ביטוח לאומי על חופשת לידה ארוכה יקבל הביטוח הלאומי מהמהלך שיגרום לעוד נשים וגברים להיכנס למעגל העבודה מה שיכניס עוד כסף לביטוח לאומי ע"י כך שיצמצם את מספר המובטלים/נתמכים/'זכאי קצבאות ויגדיל תקבול מתלושי המשכורת. בנוסף חיקוק שאומר כי העובדים(מטפלות/ים) במסגרת הפעוטונים של המדינה פתורים מתשלום ביטוח לאומי ומס הכנסה למשכורת של עד 5000 ש"ח ברוטו -כך שעלות העסקתם לא תגדל ע"י מיסוי על המעסיק(המדינה בכל מקרה) וכך יווצר מצב שבני זוג ששניהם עובדים ישלמו רק ביחס של מטפלת אחת ל-שש ילדים עד לכ-1000 ש"ח לחודש מקסימום ,מ השיאפשר לעוד אנשים להישאר במעגל העבודה גם אם הם בעלי משפחות של 3-4 ילדים ,יווצרו גם עוד משרות (אמנם בשכר נמוך) אבל עם ביטחון תעסוקתי בתור עובדי מדינה שמטפלים/ות בפעוטון וגם לצורך בניית המוסדות האלו תהיה עוד עבודה בקבלנות בניין שתדחוף את המשק קדימה ,חשוב לציין שחברת החשמל וחברת מקורות הן חברות ממשלתיות כך שעלויות של חשמל ומים עבור הפעוטונים הם גם בסופו של יום כסף שמבצע פעילות סיבובית בתוך המערכת ,העלות היחידה שתישאר לסבסוד היא עלות חד פעמית של בניית המבנים ולאחר מכן אחזקה+ציוד+מזון ובצורת מכרזים מפוקחים ע"י משרד החינוך לצורך העניין יהי ניתן בהחלט לצמצם עלויות , לסיכום צריך רק שמישהו למעלה יזיז עניינים ויהי מעוניין לבצע מהלך אמיתי שבגדול ולטווח הארוך הוא אינטרס שלנו כחברה נ.ב כמובן כל אחד מבין שילד שעד גיל שנה יכול לגדול עם אימא שלו זה משהו שאי אפשר להתחיל אפילו לכמת בצורה כלכלית/חינוכית את התועלת שלו.
אבי | 09.08.13
9.
גננת גן פרטי משקיעה יותר
בבחירת עובדיה, בבחירת תוכן איכותי ליום לימודים/עבודה, באיכות קניית מצרכים למזון במקרה של יום לימודים ארוך בגן, צעצועים שלמים וחינוכיים, מיתקנים באיכות טובה, ניקיון טיפוח הגן, מסירות ואחריות לילד גם מעבר לשעות הגן. מתקשרות לידע כל הורה על מצב ילדו, צרכיו, השתלבותו וזאת מעבר לשעות הפעילות הרגילות, מעבר לאספות הורים. יבורכו האם כל הנתונים האלו יכולה לספק גננת של עיריה הנתונה לתקציב של העיריה? ספק גדול.
נעה | 09.08.13
6.
התשלום לשכר דירה - שליש משכורת.
תשלום לגנים לילדים עוד שליש. תשלום לאוכל בסיסי, החזקת רכב, ארנונה, חשמל, מים, סלולרי, טיטולים - שליש משכורת. חסכון חודשי - 0 ש"ח. זהו - מרגע זה אתם צריכים להתפלל שאחד מהבאים לא יקרה: - הרכב ישבוק חיים (בהתחלה רשמתי בטעות "ישבות חיים", כנראה בדיוק חשבתי על בריוני הרכבת ששובתים והורסים לנו את החיים) - הילד יגדל עם שיניים עקומות ויצטרך ברזלים - תרצו לצאת לנופש בחו"ל - תקבלו הזמנה לחתונה של חבר מהעבודה - בעל הדירה יעלה את שכר הדירה - מחיר הדלק\החשמל\המים\המזון\הכל יעלה - תפוטרו מהעבודה כל אחד מהנ"ל יוביל אתכם לאוברדראפט המהולל, ומשם הדרך לעוני ולפשיטת יד - קצרה.
 | 09.08.13
4.
משהו אמר יום לימודים ארוך?
השבוע הייתה כתבה מעולה בטלוויזיה שהשוותה את יום הלימודים הארוך בעולם המערבי לעומת ישראל. לא מבין מה הקשר של ישראל לעולם הזה. הביאו דוגמאות ממשפחות ישראליות שמגוררות בצרפת, וושינגטון, הולנד ועוד... אף אחד לא משלם כסף כדי שהילדים ימשיכו לקבל חינוך עד שש בערב ואפילו מעבר לכך במידה ונדרש. יום לימודים ארוך זה המינימום במדינה מערבית מתוקנת, מתי נהייה מדינה כזאת? לא ייאמן כמה ישראלים כבר וויתרו על החלום ופשוט לא גרים כאן עצוב
איתי | 09.08.13
3.
בולשיט, רוב הגנים שראינו הם פשוט מדפסת כסף
גובים 3000 שקל מילד, שמים סייעת על כל עשרה ילדים, וקוראים לזה גן פרטי (וגם ברוב המקרים לא טורחים לעמוד בקריטריונים לקבלת הסבסוד החדש). מילא היו נותנים בתמורה משהו, אבל היחס בקאנטים והם מרשים לעצמם לצעוק על הילדים, להרים את האף מול ההורים, ופשוט לא דופקים חשבון לאף אחד. מה תעשה, תוציא את הילד באמצע שנה ותחפש מסגרת אחרת?
 | 09.08.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת