אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דירה שרשומה בטאבו שווה יותר?

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
תשובה ל8 אתה יכול אתה רק צריך להודיע לעו"ד של הקבלן שאתה רוצה להעביר לבד
אני באותו מצב העו"ד של החברה המשכנת ביקש 5000 ש"ח רצה יותר בהתחלה !! על רישום בטאבו הצעתי 2000 כולל מע"מ ולא שקל יותר למרות שזו גם גזלה הוא סירב והחתים אותי שלקחתי את הרשום על עצמי ובזה נגמרו היחסים בננו ..אבל הוא שיחק אותה כאילו הוא הריבון על התיק במשך תקופה כדי שאלחץ ואשלם לו כשהוא ראה שאני לא פריאר הוא החליט להרים דגל לבן..
שגיא | 12.07.15
8.
רישום בטאבו
אני מנסה לירשום את ביתי בטאבו מיסתבר שאני חייב לעשות זואת דרך עורך דין שהוא יש לו זכות בלעדית לבצע את הפעולה .הוא דורש סכום אלפי דולרים אני במצב שהכל מוכן לרישןם כולל שולם לעיריה לפני כשנה כל הסכום ואני תקוע ואין מציל צריך למצוא מחוקק אמיץ שיאפשר כל מי שיכול לעשות זואת לבד או להיעזר עם כל עורך דין שמתאים לבעל הנכס אשמח לקבל עצה שתהיה ישימה
יואב ישורון | 12.08.13
7.
כיום יש חובה לרשום את הזכויות תוך זמן קצוב
מאמר ענייני וממצה. עם זאת, לגבי חוזים חדשים, יש לקונים פתח תקווה לקבלת רישום בטאבו במועד מוקדם ממה שהיה מקובל בעבר. להלן נוסח הסעיף החדש לחוק מכר דירות, המחייב ברישום הבית המשותף והעברת הדירה ע"ש הקונה תוך תקופה קצרה: 6ב. (א) המוכר דירה בבית הניתן לרישום בפנקס בתים משותפים כאמור בסעיף 142 לחוק המקרקעין, חייב לעשות את כל אלה: (1) לבצע את כל הפעולות ולקיים את כל החיובים המוטלים עליו בקשר לרישום בפנקסי המקרקעין של חלוקה ואיחוד של הקרקע שבה נמצאת הדירה, במועד המוקדם ביותר האפשרי; (2) לגרום לרישום הבית בפנקס בתים משותפים לא יאוחר מתום שנה ממועד רישום בפנקסי המקרקעין של החלוקה והאיחוד של הקרקע כאמור בפסקה (1) או ממועד העמדת הדירה לרשות הקונה, לפי המאוחר; (3) לגרום לרישום זכויות הקונה בדירה בפנקס בתים משותפים לא יאוחר מתום שישה חודשים ממועד רישום הבית בפנקס הבתים המשותפים או ממועד העמדת הדירה לרשות הקונה, לפי המאוחר. (ב) המוכר דירה בבית שאינו ניתן לרישום בפנקס בתים משותפים כאמור בסעיף קטן (א), חייב לבצע ולקיים את האמור בפסקה (1) של אותו סעיף קטן ולגרום לרישום זכויות הקונה בדירה בפנקסי המקרקעין לא יאוחר מתום שישה חודשים ממועד הרישום בפנקסי המקרקעין של החלוקה והאיחוד של הקרקע כאמור בפסקה (1) או ממועד העמדת הדירה לרשות הקונה, לפי המאוחר. (ג) בחישוב תקופות הרישום האמורות בסעיף זה לא יבואו במניין תקופות שהמוכר הוכיח לגביהן כי העיכוב בביצוע הרישום נגרם עקב נסיבות שלא בשליטתו והוא לא יכול היה למנוע את קיומן. לפיכך כיום, לגבי חוזים שנחתמו לאחר כניסת התיקון לחוק לתוקף בבתים שבנייתם הסתיימה לאחר 6.4.2011, יש לקונים עילת תביעה טובה אם הקבלן לא יעמוד בלוחות הזמנים לביצוע הרישומים, ויוכלו להסתמך על פסקי הדין המצויינים במאמר ולתבוע פיצוי בגין האיחור ברישום.
משה כדריה, עו"ד | 09.08.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת