אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לא שמים אצבע: 60% מהישראלים סרבו להצטרף למאגר הביומטרי

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
לאילן, גסות הרוח שלך לא מחזקת את הצד שלך
זה שאתה מנצל את תמימות העוזרת שלך זה לא אומר שאין בכך פגיעה בה. אני מקווה שיום אחד היא תבין זאת ותתנקם בך. אם אתה מתעד שיחות של העוזרת שאינך שותף להם, אז אתה עובר עבירה פלילית, מה שכלל לא מפתיע אותי. בכל מקרה, להבדיל מצומת ספרים, אינך עובר על חוק מאגרי מידע כי אין לך מאות עוזרות בית, רק אחת. למפעל יש את הזכות להגן על עצמו וקניינו אך לא תוך פגיעה בזכויות בסיסיות של העובדים שלו. ניתן, לדוגמא, לשים מצלמה בכניסה למפעל ששומרת את התמונה לכמה שעות, ובכך נפתרה הבעייה של שעון הנוכחות מבלי לאסוף מידע ביומטרי מכל העובדים. למרות שזהו פיתרון סביר, אפילו הצבת מצלמה כזו היא הבעת חוסר אמון בעובדים למרות שאם בהנהלת המפעל עומדים אנשים גסי רוח כמוך, איני מצפה מהם לקלוט את זה.
רגב | 12.08.13
36.
לרגב מתגובה 34
מיפה נפש כמוך לא צפיתי לשמוע השמצות וגם הייתי מצפה ממך ליותר ידע לא סתם קשקושים. ועכשיו לעניינינו. מה זאת אומרת בבתים פרטיים המידע נשאר בידי בעליו. מה עם העוזרת שהיא לא בעלת הבית? ואם הבית מרושת במצלמות וכל תנועה ושיחה שלה מתועדים. והכל ידוע לה. איפה ההשפלה והחדירה לפרטיות. ישנם מפעלים ומכוני מחקר שגניבת מחשב. דגימות. מידע על מוצר עתידי. ועוד. יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לחוקר או למפעל. ולכן למפעל יש את הזכות להגן על עצמו וקניינו. ובצומת ספרים הייתה פשרה בין המפעל לעובדת שקיבל תוקף של פסק דין. אבל אם צומת ספרים הייתה מתעקשת העובדת הייתה מחויבת לתת טביעת אצבע. נראה לי שאתה סתם אנרכיסט. שמספר סיפורי סבתא.
אילן | 12.08.13
35.
בו נבדוק מי הקשקשן.
אחרי שאני אסביר לך תן לי את האפשרות לרדת לרמתך. דלתות כניסה ראשית אחורית ומרתף בביתי נפתחות רק ע"י טביעת אצבע. העוזרת שלי שהיא גם המבשלת. מגיעה לביתי 4 פעמים בשבוע. ובנוסף הבית שלי מרושת במצלמות PTZ וידאו/אדיו בפנים ובחוץ. והעוזרת לא תעזוב אותי גם אם אתה תספר לה את סיפורי האימים של אם ואילו שלך. איזו השפלה ישנה בפתיחת דלת ע"י טביעת אצבע. איזו חדירה לפרטיות בפתיחת דלת ע"י טביעת אצבע. מה אתה מזבל את המוח . נתתי לך את הכבוד והחזרת לי שאני קשקשן. אתה מזבל את המוח אתה לא רציני אתה ילד חקיין. ומשרתם של עו"ד יו"ר של עמותות לזכויות האדם השונות. אשר חיינו הפכו להפקר בגללם.
אילן | 11.08.13
33.
ל-32
לשעון נוכחות ביומטרי יש צורך בטביעת אצבע בלבד. ומה תאמר על דלתות בבתים ובמפעלים שנפתחות רק בטביעת אצבע? ורק לעובדים מורשים מותר להיכנס. כנל בבתים פרטיים. ואף אחד לא חושב שזה משפיל או חדירה לפרטיות. העיקר שעבודותיהם מוגנות מהעתקה או גניבה או ביתם מוגן מפריצה. אני בטוח שאתה תשיב לי שהיום ישנם פורצים ועוד כהנה וכהנה סיפורי הלל על הפושעים המתוחכמים של היום. בכל מקרה אין 100% אבל חייבים להקשות את מלאכתם של העבריינים. ולהקל על המשטרה את עבודת הפענוח . עכשיו למקרה של דניאל מעוז אשר רצח את הוריו ונחתך ביד ואולי בעוד מקומות. אבל בזירת הרצח נותרה ראייה. שבלעדיה היה קשה מאד להאשימו ברצח. עם טביעת אצבעות או מבנה פרופיל. ודגימת DNA. לא ניתן לעשות כלום הפורצים למאגר יכולים לעשות כלום. לעומת זאת עם הפרטים האישיים כמו קורות חיים מחלות עבירות מסוגים שונים. חשבונות בנק ביטוחי חיים. ועוד. לזה אין צורך במאגר ביומטרי. ואגב אתה משתמש הרבה באילו ובאם. אז יש לי בשבילך גם אם. אם לסבתא שלי היו ביצים ?....................... אז היא היתה סבא.
אילן | 11.08.13
32.
ל 27. ומה יהיה הטיעון שלך כשאותם עובדים שמחתימים לאחרים, במקום כרטיס מגנטי
ישתמשו באמצעי שמזייף ביומטריה? איזה? אפילו בובה. בעצם לא צריך בובה, מספיק להראות תצלום כדי לעבוד על המכונה שמחתימה. היום זה כמובן פרימיטיבי, בעתיד מכונות הביומטריה ישתכללו ואיתם ישתכללו אמצעי הזיוף. עד כמה שאני זוכר בMYTHBUSTERS הצליחו לעבוד אפילו על קורא תביעות אצבע בצורה כזו (וזה סוג מכונות שפועלות קצת שונה מצילום פנים ואמורות למדוד גם פרמטרים אחרים). זה כמובן היה לפני מספר שנים, מבוטחני שחלק מהמכונות השתפרו וכבר לא כל כך מגוכחות, אבל העיקרון עומד. הנזק לעומת זאת *עצום*! מה יקרה כשהמפעל שאותו ציינת ימסור את המאגר שלו לעבריינים האלו?: http://blog.ofek.biz/blog/archives/2271 (הקימו מערך מצלמות לפקח על מה שקורה בעיר). אם אתה לא שתול זדוני אז אתה תמים שלא מבין שלהרבה אנשים יש סיכוי שמישהו ירצה לפעול בניגוד לאינטרסים שלהם. בין אם זה החוקר הפרטי של גרושתך או המתחרה שלך, או ההורים של אישתך (שוב חוקר פרטי) או סתם מישהו שרוצה לנקום/לסחוט/לרמות/לגנוב/ כל דרך אחרת להרוויח ממך. גש לתחנת המשטרה הקרובה אליך כדילשמוע סיפורים על מה שאנשים עושים לאנשים אחרים. זה כמובן מבלי להיכנס למדינת האח הגדול והעוול של זה.
 | 11.08.13
31.
אני מתנגד להרשמה למאגר הביומטרי והוצאת תעודת זהות ודרכון חכמים ומדוע.
אני עוקב בין מצדדי המאגר הביומטרי לבין מתנגדיו במספר אתרים. לאחר שקראתי את התגובות של התומכים שהם מיעוט עלי לציין שרובם של התומכים במאגר מגיב בצורה מתלהמת, מכפיש לפעמים וחלקו הגדול גם ללא כל הבנה בסיסית. העיקר להיות אנטי ולתת לתת ציון שלילי לכל אחד שלא חושב כמוהו. הרוב המתנגד למאגר ניסה להסביר את עמדתו בצורה איכותית תרבותית עם הרבה סבלנות. אני רוצה להעיר שטביעת אצבע ודגימת דם הינם חדירה נוראה לפרטיות. יש לתת את הכלים למדינת ישראל כדי שתהיה מדינת חוק ולא אנרכיה, אך בחוכמה ובשיקול דעת, כמו שכל מומחי האבטחה המובילים טוענים. לכן החלטתי שאני מסרב להרשם למאגר הביומטרי ומוציא תעודת זהות ודרכון חכמים. ומקווה שהרבה ילכו בדרכי.
דרור | 11.08.13
30.
אני בעד הרשמה למאגר הביומטרי והוצאת תעודת זהות ודרכון חכמים ומדוע.
אני עוקב בין מצדדי המאגר הביומטרי לבין מתנגדיו במספר אתרים. לאחר שקראתי את התגובות של המתנגדים שהם הרוב בכל האתרים. לבין מיעוט המצדדים. עלי לציין שהרוב מגיב בצורה פנאטית. מתלהמת. מכפיש לפעמים וחלקו הגדול גם ללא כל הבנה בסיסית. העיקר להיות אנטי ולתת לתת ציון שלילי לכל אחד שלא חושב כמוהו. המיעוט ניסה להסביר את עמדתו בצורה איכותית תרבותית עם הרבה סבלנות. אבל אין מי שינסה להבין אותו. אני רוצה להעיר שטביעת אצבע ודגימת דם אינה חדירה לפרטיות. ויש לתת את הכלים למדינת ישראל כדי שתהיה מדינת חוק ולא אנרכיה. לכן החלטתי שאני כן נרשם למאגר הביומטרי ומוציא תעודת זהות ודרכון חכמים. ומקווה שהרבה ילכו בדרכי.
דרור | 11.08.13
28.
ל"אילן", מתגובה 27 - אתה מאוד לא משכנע
לא כל טכנולוגיה חדשה היא "קידמה", אפילו אם אתה מתפרנס יפה בזכותה. רוב העבריינים יודעים שעליהם להיזהר וללבוש כפפות, כי רובם כבר נמצאים במאגר הביומטרי המשטרתי. רוב העבירות החמורות מתבצעות על ידי אנשים שכבר הורשעו בעבירות קלות ולכן המאגר הביומטרי החדש לא יועיל לתפיסת עבריינים. לכן, המאגר הביומטרי אינו "קידמה", הוא מזיק לחפים מפשע, וכמעט שאינו מזיק לעבריינים. מעסיק שמשפיל את עובדיו אולי ימנע מחלקם לרמות אותו אבל גם יפגע במוטיבציה ובנאמנות של השאר. לעובדים מושפלים יש הרבה דרכים לדפוק מעביד ואם צומת ספרים מחייבים עובדים לתת טביעת אצבעות, אז בהחלט מגיע להם שידפקו אותם.
רם אדלברג | 10.08.13
27.
שעון נוכחות ביומטרי
קראתי שעובדת ברשת "צומת ספרים" סירבה לתת טביעת אצבע לצורך שעון נוכחות ביומטרי שביקשו להנהיג ברשת. היא פוטרה מסיבה אחרת. והיא תבעה את הרשת בבית דין לענייני עבודה. בין היתר טען עורך דינה כי ישנה פגיעה בזכויות העובדים שכרוכים בעצם הנהגת שעון נוכחות ביומטרי. ופוגעת פגיעה קשה בכבודם של העובדים ובפרטיותם, ובסופו של הדיון המשפטי הוחזרה העובדת לעבודה. השופט לובוצקי הטיח בנציגי הרשת למה לכם להיכנס לשדה מוקשים ולנסות להוכיח שצריך זיהוי ביומטרי, אני אומר וזה לא נעים לקרוא כן צריך שעון נוכחות ביומטרי. עבדתי במקום עבודה שבו העובדים מילאו את שעות בואם וצאתם. העובדים חגגו. שעות נוספות רשמו כל אחד לפי הבנתו. התורים בבנקים בשעות העבודה היו ברובם מורכבים מעובדי המפעל. עד אשר הוחלט להכניס שעון נוכחות. העובדים מאד נפגעו. על צעדה זה של ההנהלה. אשר מטילה ספק ביושרם. וכאשר שעון הנוכחות הותקן. נתפסו מספר עובדים שהחתימו מספר כרטיסי נוכחות. באותו זמן. והנתפסים היו חלק קטן מאלה שעשו כך ועושים זאת גם היום. אבל מספר השעות הנוספות ירד פלאים. השאלה שלי האם נטילת טביעת אצבע בכדי להפעיל שעון נוכחות ביומטרי היא פגיעה בפרטיות של העובד? ודאי שלא. ומניעת התקנה של שעון ביומטרי הוא פרס לעבריינים. אגב אני מכיר יושב ראש וועד שפוטר עקב החתמת כרטיס נוכחות של עובדת במפעל. אתם יכולים לרשום על תגובה זו שלילי כמה שתרצו. הקידמה עוזרת לאנשים ישרי דרך. הקידמה מזיקה מאד מאד לעבריינים. אז חשבו אם דרככם היא נכונה.
אילן | 09.08.13
26.
הורים לילדים? הגנו על ילדיכם מהמאגר הביומטרי
הבן שלי היה בשבוע שעבר במשרד הפנים לשם הוצאת תעודת זהות ראשונה. מהביקור שלו מסתבר שפקידי משרד הפנים קיבלו הוראה לנסות לשכנע אנשים שלא מבינים מספיק שכדאי להם להוציא את התעודה החדשה. במקום להסביר להם את הסיכון ברישום למאגר הביומטרי, הפקידים מנסים לשכנע אותם שהרישום למאגר "מגן עליהם". מה שמונע זיוף זה השבב האלקטרוני על התעודה ולא הרישום למאגר, אבל משרד הפנים מנצל את חוסר הידע של אוכלוסיות תמימות כמו קשישים ובני נוער כדי לתת רושם שהרישום למאגר הוא דבר טוב, מבלי להסביר להם את הסיכון העצום שבו. הבן שלי שאל את הפקידה אם גם לילדים שלה היא ממליצה על התעודה החדשה אז היא צחקה ואמרה ש"לא, כי זה כרגע רק פיילוט". בקיצור, תיזהרו ותזהירו את הילדים שלכם
הורה לילד בן 17 | 09.08.13
25.
יש עוד משהו ששכחו לומר לכם
מתוך 40 האחוזים שהסכימו, קיימים בטח לא מעט אנשים שעשו את זה כי ממילא הנתונים שלהם במאגר הממשלתי כי היום גם כדי לחתום אבטלה או לקבל אבטחת הכנסה צריך לספק מידע ביומטרי. כך שכלל לא בטוח שמ-40% שכן סיפקו מידע למאגר, הם עשו את זה מרצונם. יכול להיות שבמהלך 10 השנים האחרונות ממילא הנתונים שלהם היו במאגר, והם לא סיפקו את המידע, הוא פשוט היה שם, או הם חשבו שממילא הוא שם, ולא היה אכפת להם לקבל את היתרונות של המאגר מבלי לשלם על כך מחיר.
משה | 09.08.13
24.
ל-23 לא אעבוד. לא עובד. ולא עבדתי במשרד הפנים
אני פנסיונר כבר מספר שנים. ולא ממשרד הפנים כפי שניתן להסיק מכותרת הפוסט. אגב במשרד הפנים בקבלה כשאמרתי שאני רוצה להוציא תעודת זהות חכמה. שאלה אותי הפקידה . למה אני כלכך ממהר. עדיין זה פיילוט בלבד. אמרתי לא יזיק שתהיה לי תעודה חכמה. קיבלתי מספר והמתנתי לתורי באולם המתנה מלא. כשהגיע תורי ואמרתי לפקידה בתא שאני רוצה להוציא תעודת זהות חכמה. היא הסתכלה עלי כאילו נפלתי מהירח. ואמרה אם אתה רוצה אני לא אעצור אותך. הבנתי את הסיבה שבמשרד הפנים לא מעודדים להוצאת תעודה חכמה. הם עובדים ללא הפסקה עד שעת הסגירה. וגם לאחר מכן אם נשארו ממתינים באולם הקבלה.
אילן ל-23 | 09.08.13
19.
יש כבר מאגר ביומטרי אדיר ולא מפוקח בישראל - המאגר המשטרתי
כל מי שנעצר/נחקר באזהרה - נלקחות ממנו טביעות אצבע, DNA, תמונות ומוכנסות למאגר שאין מישהו שיודע האם וכיצד מגינים עליו ולמי המידע הזה יוצא. התיק זמין לכל שוטר מכל מחשב....ונראה אותך מסרב לתת את המידע. למה על זה אף אחד לא מדבר? כל שכן שהעלילו עליו ונלקח לחקירה "תורם את פרטיו". איפה ארגוני זכויות האזרח כאן?
chu | 08.08.13
18.
עשיתי ת"ז ביומטרית - תשמעו את האמת:
1) אין DNA בת"ז. יש טביעת אצבע אחת + צילום. 2) לויזה לארה"ב נדרשתי למסור טביעת אצבעות + טביעת האגודל פעם נוספת. 3) הרבה ארגונים מחזיקים מידע פרטי וחשוב עלינו ואין פוצה פה ומצפצף: בנקים, קופות חולים ועוד. 4) רק מאגר ביומטרי יכול להבטיח שאין "הרכשה כפולה" אדם אחד עם מס' ת"ז. 5) הבעיה במשרד הפנים: שיטת פרסום לקויה, תור ארוך. אין שום פיתויים 6) כל הפרופוסורים שמתנגדים פשוט לא מבינים. הם מומחים באלגוריתמים או פרקים מסויימים במחשבים, אבל לא במערכות גדולות מולטידיספלינריות חבל שהם משתפים פעולה עם אינטרסנטים שמעוניינים באנרכיה.
צבי | 08.08.13
12.
תשובות ל-5 ו-4
ל-4 על איזה פרטים במאגר הביומטרי אתה מדבר. היום כל הפרטים שלך גלויים לכל גוף או ארגון שמעוניין בהם. אני לא מאמין שיש מישהו שאתה כלכך חשוב בשבילו. למאגר הביומטרי לא ניתן לחדור דרך רשת האינטרנט. מכיוון שהוא עובד ברשת אחרת. שאינה קשורה. מה שמגדיל את ההגנה מפני חדירות למאגר. ל-5 זה ברור שלשרותי הביטחון ישנה בעיה עם תעודה זו. מכיון שכל פעולה שבוצעה או תבוצע ע"י שרותי הביטחון במידה ונשארו או ישארו בשטח טביעות או DNA של מבצעי הפעולה יהי ניתן לאתר אותם מיידית. ולכן גם עבריינים לא רצו ולא רוצים להחליף את תעודת הזהות הישנה. ומתנהל קמפיין שמאורגן בעיקר ע"י עמותות לזכויות האזרח. שהפכו את חיינו להפקר. (ראה המלחמה שלהם למען המסתננים. ראה פסקי דין מגוחכים שחוקי זכויות האדם אשמים ). נגד הוצאת התעודות הביומטריות.
אילן | 08.08.13
10.
למגיב מספר 3, יש לי שאלה אליך
מה שכתבת אינו נכון. בכל תעודה שיש עליה שבב אלקטרוני יכול להשתמש רק אדם אחד. לא צריך שום מידע ביומטרי ובטח לא מאגר ביומטרי בשביל זה. אתה טוען שרק טפשים ועבריינים מתנגדים לתעודות החדשות. אני מצרפת למטה רשימה חלקית של המתנגדים למאגר הביומטרי. תוכל בבקשה לאמר לי מי מהרשימה הבאה הוא טיפש ומי הוא עבריין? אני מאוד מסוקרנת. פרופ’ ישראל אומן, חתן פרס נובל לכלכלה לשנת 2005 , חתן פרס ישראל בחקר הכלכלה לשנת 1994 פרופ’ עדה יונת, כלת פרס נובל לכימיה לשנת 2009, פרס וולף לכימיה לשנת 2007 ופרס ישראל לשנת 2002 פרופ’ יקיר אהרונוב, חתן פרס וולף לפיזיקה לשנת 1998 ופרס ישראל לפיסיקה לשנת 1989 פרופ’ נוגה אלון, חתן פרס ישראל במתמטיקה לשנת 2008 ופרס בטחון ישראל לשנת 1984 פרופ’ יוסף אמרי, חתן פרס ישראל לפיזיקה לשנת 2001 פרופ’ יעקב בקנשטיין, חתן פרס ישראל לפיזיקה לשנת 2005 פרופ’ דוד הראל, חתן פרס ישראל למדעי המחשב לשנת 2004 פרופ’ יעקב זיו, חתן פרס ישראל למדעים מדויקים לשנת 1993 ושני פרסי בטחון ישראל פרופ’ אלי ביהם, דיקן הפקולטה למדעי המחשב בטכניון, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ דורית אהרונוב, בית הספר להנדסה ולמדעי המחשב, האוניברסיטה העברית פרופ’ עמוס ביימל, הפקולטה למדעי המחשב, אוניברסיטת בן גוריון, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ עודד גולדרייך, המחלקה למתמטיקה ומדעי המחשב, מכון וייצמן למדע, מומחה לתורת ההצפנה פרופ’ דני דולב, ביה”ס להנדסה ולמדעי המחשב, האוניברסיטה העברית, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ אמיר הרצברג, המחלקה למדעי המחשב, אוניברסיטת בר אילן, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ אבישי וול, ביה”ס למדעי המחשב, אוניברסיטת תל-אביב, מומחה להצפנה ואבטחת מידע, חבר מכון צ’קפוינט לאבטחת מידע פרופ’ יובל ישי, הפקולטה למדעי המחשב בטכניון, מומחה לתורת ההצפנה פרופ’ יהודה לינדל, המחלקה למדעי המחשב, אוניברסיטת בר-אילן, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ מוני נאור, המחלקה למתמטיקה ומדעי המחשב, מכון וייצמן למדע, מומחה להצפנה פרופ’ איל קושלביץ, הפקולטה למדעי המחשב בטכניון, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ רן קנטי, ביה”ס למדעי המחשב, אוניברסיטת תל-אביב, מומחה להצפנה ואבטחת מידע, ראש מכון צ’קפוינט לאבטחת מידע דר’ אלון רוזן, ביה”ס למדעי המחשב, המרכז הבינתחומי בהרצליה, מומחה להצפנה ואבטחת מידע, חבר מכון צ’קפוינט לאבטחת מידע פרופ’ עומר ריינגולד, המחלקה למתמטיקה ולמדעי המחשב, מכון וייצמן למדע, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ בני שור, ביה”ס למדעי המחשב, אוניברסיטת תל אביב, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ אמנון תא שמע, בית הספר למדעי המחשב, אוניברסיטת תל אביב
ניצן | 08.08.13
9.
ל-2. הביומטרי זו בדיוק הסיבה שויתרתי על ארה"ב.
טיילתי באסיה, טיילתי בדרום אמריקה, רציתי לטייל בארה"ב- ויתרתי. הלכתי על מזרח אירופה במקום. אם אי פעם אצטרך אותה לשם תעסוקה-רק כסף *ממש* *ממש* גדול ישכנע אותי להיכנס למאגר שלהם. מי שזה שווה לו- שיהיה לבריאות. יש סיבה מדוע דווקא האזרחים שם מתנגדים לכל מיני מאגרים.
 | 08.08.13
7.
הורים לילדים? הגנו על ילדיכם מהמאגר הביומטרי
הבן שלי היה בשבוע שעבר במשרד הפנים לשם הוצאת תעודת זהות ראשונה. מהביקור שלו מסתבר שפקידי משרד הפנים קיבלו הוראה לנסות לשכנע אנשים שלא מבינים מספיק שכדאי להם להוציא את התעודה החדשה. במקום להסביר להם את הסיכון ברישום למאגר הביומטרי, הפקידים מנסים לשכנע אותם שהרישום למאגר "מגן עליהם". מה שמונע זיוף זה השבב האלקטרוני על התעודה ולא הרישום למאגר, אבל משרד הפנים מנצל את חוסר הידע של אוכלוסיות תמימות כמו קשישים ובני נוער כדי לתת רושם שהרישום למאגר הוא דבר טוב, מבלי להסביר להם את הסיכון העצום שבו. הבן שלי שאל את הפקידה אם גם לילדים שלה היא ממליצה על התעודה החדשה אז היא צחקה ואמרה ש"לא, כי זה כרגע רק פיילוט". בקיצור, תיזהרו ותזהירו את הילדים שלכם.
הורה לילד בן 17 | 08.08.13
6.
המאגר בביומטרי ושקר הסטטיסטיקה
כאזרח ישר עם פרסום ההודעה על התחלת הנפקת התעודות הביומטריות ,ירדנו אשתי ואנוכי למשרד הפנים בחיפה. לאחר עמידה בתור לכניסה לבנין ,ולויכוח עם בודק (שאינו יכןל להבדיל בין חגורה לחגורת נפץ) הגענו למודיעין של משרד הפנים.אלא ששם נאמר לנו שעד סוף אוגוסט אין בכלל סכוי שמערכת כזה תהיה בחיפה.ובכן היכן הסטטיסטיקה כשכל המספרים על אחוזים המתנגדים מתרכזים רק בתל אביב.
עדי | 08.08.13
3.
אני לא הייתי צריך לחדש תעודת זהות. והגשתי בקשה לתעודת זהות ביומטרית
מהסיבה הפשוטה עם תעודת זהות ביומטרית יכול להשתמש רק אדם אחד ובתעודת הזהות יכולים מספר אנשים להשתמש בתעודת הזהות הרגילה שלו. אם התעודה הביומטרית תהיה חובה לא ניתן יהיה לפתוח חשבון בנק עם תעודת זהות ביומטרית גנובה. בפתיחת החשבון חייבת להיות התאמה בטביעת האצבע של האדם לבין נתוני טביעת האצבע בתעודה הביומטרית. השוני בין המאגר הביומטרי למאגר במרשם התושבים הוא טביעת האצבע ובדגימת ה-DNA. אני מצדיק התנגדות של עבריינים למיניהם להוציא תעודת זהות ביומטרי. ו-60% זה בערך מספר הטיפשים והעבריינים במדינה.
אילן | 08.08.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת