אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השוואה עולמית: 126 משכורות לדירה בישראל, פי 2 מבריטניה

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
תגובה לאינטרסנט של תגובה 21
ראשית, ברור שאתה אינטרסנט שמנסה בכל דרך למשוך את השוק למעלה עד שתצליח להפטר מהסחורה החמה שביד שלך. מעבר לזה שאתה כותב את השטויות שלך על עניין של תשלומים פי 4 בישראל בכל במה אפשרית, רצוי לעדכן אותך בקצת מידע עדכני. אז נתחיל מזה שיוקר המחייה בישראל באופן אבסולוטי הוא במרכז מדינות ה OECD ובאופן יחסי אנחנו אחת המדינות היקרות, אבל בפרמטרים של אחוזים בודדים (אפילו לא פי שתיים, אפילו לא ב 50%) ובכלל - אנחנו זולים מהעולם בהרבה פרמטרים אחרים, ראה פירות וירקות ראה שירותי טכנאות ועוד) ודבר אחרון, מחירי הדיור בכל מקום בעולם מתנהגים בפרמטרים של סינוס לאורך תקופות של שנים. פעב ארה"ב הייתה הכי יקרה ואז התפוצצה בועה. פעם ספרד הייתה הכי יקרה, ואז התפוצצה הבועה. פעם יוון הייתה הכי יקרה, ואז התפוצצה הבועה, פעם אירלנד הייתה הכי יקרה, ואז התפוצצה הבועה. גם ביפן זה היה כך, ובעצם בכל מקום שבו מחירי הדיור עוברים את ה"שווי ההוגן", מתפוצצת בסוף הבועה. וגם אצלנו כבר התחילה המגמה למטה. תמכור מהר!!!
נוי | 18.08.13
21.
אין בועה, יתרה מזאת, לפי הנתונים בכתבה אנו במרחק רב מבועה - מצ"ב הסבר
הצרכן הישראלי רגיל לשלם על כל מוצר צריכה עד פי 4 ממחירו בארה"ב במונחי כושר השתכרות. זה נכון החל מבירה, שוקולד וגבינה ועד מכונית. זה נראה לכולם סביר ומקובל וכולם מוכנים לקבל ולשלם עד פי 4 מארה"ב על מוצר זהה. לכן אין מה לדבר על בועת "מזדה 3" בגלל שמזה 3 עולה כאן פי 4 מארה"ב (במונחי כושר השתכרות ממוצע) או בועת גבינת 5% וכולי, זה מה שמוכנים לשלם פו פי 4. בעוד שבדירות אנו רואים שמונחי כושר השתכרות זה רק פי 2 או פי 2.5, תלוי את מי שואלים ואם מדברים על אנגליה או ארה"ב. במונחי הלקוח הישראלי פי 2 מארה"ב זה זול מאד. עד שלא נראה שמדובר על 240 משכורות ממוצעות לדירה ממוצעת אי אפשר לדבר על בועה. זה תמחור סביר ומקובל למה שמוכנים לשלם כאן. פראייר מי שלא קונה כי המחירים יעלו (כאמור יש להם פוטנציאל של לפחות עוד 60% ) כמו שפראייר מי שלא קנה ב7 שנים האחרונוצ וכמובן מצטער על זה צער רב. זכרו את המספר 240 משכורות! זה נקודת התחלה של הבועה, לא 136.
דני | 18.08.13
16.
משמעות בועת הנדלן
מלבד למשמעות המתמטית הטהורה של לקנות יקר , מרגע שאתה משלם 135 משכורות על דבר ששוה 70 , פירוש הדבר (זה ברור מאילו אבל אני רוצה לחדד) הוא שמישהו אומר לך תן לי 65 חודשים מחייך , אל תשחק עם ילדך , אל תהיה עם משפחתך , אל תבלה עם חברים – או אפילו קרא ספר. אלא תן לי (קבלנים,ממשלה וכו') את הזמן והמשאבים האלה כדי שאתעשר – זוהי ההגדרה לעבדות
חשוב להטמיע את המסר | 14.08.13
14.
המציאות העגומה... אשתי ואני בעלי תואר שלישי ועם 23K שקלים נטו בחודש
על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אנחנו שייכים לעשירון העליון. על פי המציאות, רחוק מכך. איננו באים להתלונן, אבל יוקר המחייה בישראל והדיור הפכו לבלתי נסבלים. בניגוד לזוגות אחרים, התחלנו את דרכנו לאחר הדוקטורט עם הון עצמי של אפס שקלים (מה לעשות, הורינו אינם אנשים אמידים). להלן ההוצאות: (ילד בגיל שמונה + פעוט בן שנה). גן - 3000 ש"ח. בית ספר - 500 ש"ח לחודש. שכר דירה 4000 ש"ח (דירת 3 חדרים בר"ג בבניין בן 50). ארנונה = 350 ש"ח חשמל = 500 ש"ח דלק = 1000 ש"ח (איננו מטיילים כמעט, המטרה להגיע למקום העבודה של אשתי המרוחק מר"ג). חוגים לבן: 700 ש"ח (מצטער, השכלה והרחבת היכולות שלו הן דבר חשוב). אוכל: 1500 ש"ח טלפון ואינטרנט = 200 ש"ח סלולרים = 200 ש"ח מים = 200 ש"ח מסעדות (פעם בחודש כל המשפחה) = 300 ש"ח קולנוע (פעם בשבועיים) = 240 ש"ח קופת חולים = 200 ש"ח חיסכון לילדים = 500 ש"ח מוצרי הגיינה, טואלטיקה = 300 ש"ח הוצאות לא קבועות = 2000 ש"ח (טיפולים בבית, תקלות לא צפויות, הוצאות לא צפויות, ביטוחים, טיפולים לרכב, ביטוח רכב) [יש לנו רכב חדש יד שלישית משנת 2008). הלוואות מהבנק לאחר קניית הרכב (קנינו את הרכב בשנת 2011, טיוטה קורולה הכי פשוטה שיש) = 2500 ש"ח. נסיעות לעבודה (עבורי) = 250 ש"ח (חופשי חודשי). חופשה בחו"ל = אפס שקלים (לא היינו בחו"ל כבר שש שנים). חופשה בארץ = אפס שקלים (לא היינו בחופשה בארץ כבר שמונה שנים). סה"כ הוצאות: 18,000 שקלים בחודש. את היתרה, אנחנו שומרים בפקדון מתחדש. זהו הסכום האמיתי שיש לנו לרכישת דירה. ועכשיו נשאלת השאלה: מה עושים שאר העשירונים???
סתם אחד | 14.08.13
12.
לדעתי כל עוד יהיו 30 אחוז ויותר מצביעי ליכוד-ביבי או מפלגות סקטוריאליות, לא יהיה שינוי
הסיבה- מניסיון שלי, ,הסקטוריאלים דואגים לעצמם מניסיון שלי, ביבי דואג לבעלי היכולת ולא לצעירים שמחפשים דירה. אם הם היו רוצים שינוי, אפשר להביא קבלנים תוצרת חו"ל, שמוכרים דירות במחירים סבירים עם רווח ולא במחירי בועה. השינוי לא קורה לא בגלל בעיה ביטחונית, אלה כי יותר מידי אנשים עם אינטרס מפסידים פה רווחים, כולל אנשים פשוטים שקנו דירה ורוצים להרוויח כמה שיותר על הדירה, ולכן יצביעו ביבי. הכל עניין של כסף
ליטן | 14.08.13
11.
11 שנים זה כאשר אתה חי על חשבונם של אחרים, כלומר חוסך כל שקל
אבל בחיים המציאותיים, רוב האנשים לא חוסכים כלום, או חיים במינוס. ז"א שגם 11 אלף שנה יכולים לעבור ולא יגיעו לדירה. נניח שכן מנסים ומצליחים לחסוך שליש מהמשכורת, זה אומר שבן אדם ממוצע צריך מעל 30 שנה של חיים פשוטים ועלובים כדי להגיע לדירה ממוצעת...
שמוליק | 14.08.13
5.
ל-1 וכל מי שטועה כמוהו
בישראל אין קפיטליזם אלה שלטון ביורוקרטי ושל מקורבים. אם היה קפיטליזם מצבנו היה נהדר שכן הייתה תחרות מפותחת. כרגע הכל מונופולים וקרטליזם והממשלה נכשלת בתפקידה להגן על אזרחים מפני רעות כגון אלו. הכי אהבתי שהאוסטרלים מרגישים בבועה במחצית מהיחס שיש בישראל. (אוס' 5.5 שנים לדירה, ישראל מעל 11).
סמיילי | 14.08.13
4.
אחרי הכל - הראשון הוא הטוב ביותר. אמנם הוא לא לוקח בחשבון הון בין דורי אבל זו החולשה היחידה שלו
למעשה גם זו לא חולשה של ממש. שכן זהו מדד נקי המראה לך מהי האפשרות של האדם מן היישוב בניטרול המזל העיוור של הירושה - לקנות דירה. הוא מראה לך דירה ממוצעת (עפ"י נתונים מרשות המיסים) - למשכורת ממוצעת - לשטח ממוצע. ועל כן גם אם יש עיוות מסויים הוא מאפשר השוואה. נכון שישנם הפרשים עצומים במחירי שדירות בין פ"ת לק.שמונה - אבל גם בין יד אליהו, נווה שאנן רוטשילד וצהלה.
הלוחש לדירות | 14.08.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת