אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המצאת ההרגל

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
גמול = התמכרות
מה שהוא מדבר עליו כאן, לפחות מבחינת התאגידים, זה איך לגרום לצרכן להתמכר ולרצות אותו שוב, זה הגמול האמיתי אבל לא לצרכן אלא לתאגיד שממשיך להרוויח מנו. סיגריות, שוקולד, "עקצוץ ורעננות בפה", וכל אלה הם... התמכרות. בקיצור, רוצים להשתנות? תלמדו להיות חזקי אופי ולומר לא. ותזכרו, כל דבר, אבל כל דבר - לקחת או לעשות במינון הנכון והמאוזן. אף פעם אל תגיעו לקיצוניות, לא לטוב ולא לרע. בהצלחה :)
רונן | 13.09.14
25.
23-אני איתך. הזוי ההסבר שלו. הסיבה ל"רצון" של המוח לעבוד פחות קשה היא נטו
שמירה על מאגרי האנרגיה. המוח הוא אחד הצרכנים הכבדים של אנרגיה בגוף האדם. המנגנון הזה של העברת פעולות מודעות מקליפת המוח (אזורים מפותחים אבלוציונית) לפעולות לא מודעות בפנים המוח (האזורים הפרמיטיביים) קיים לא רק אצל בני אדם אלא גם אצל קופי אדם ובעלי-חיים פחות מפותחים מוחית, שבוודאי לא ממציאים חניתות, מערכות השקיה, מטוסים ומשחקי מחשב. מוח יעיל לאאא צורך פחות מקום! מוח יעיל צורך פחות אנרגיה. זאת ה-סיבה. ברגע שהמוח צורך פחות אנרגיה לפעולה מסויימת, הוא יותר פנוי לפעולות נוספות, הוא הופך את הגוף שנושא אותו לבעל יכולת רבה יותר כי החסכון באנרגיה פירושו זמן רב יותר עד הצורך בארוחה הבאה, פירושו יכולת הישרדות גבוהה יותר בתנאי רעב או בכל עקה שהיא, פירושו מתן הזדמנויות רבות יותר למוח לעבד יותר נתונים ולא להתעסק בזוטות (כלומר בפעולה הרוטינית שניתן לדחוס להרגל) מה שפותח פתח לתחכום גדול יותר - עיבוד יותר נתונים בפחות זמן יאפשר חשיבה על פתרונות יצירתיים יותר לבעיות שונות, החל ממציאת מזון, מקורות מים או מחסה, וכלה בהגנה מפני מתקפת פתע (עיבוד נתונים מהיר) של תוקף/ים.
אייל | 18.08.13
20.
"הקל עליהם את הקנייה, להוזיל אותה". בישראל זה פועל ההיפך. למה אנחנו
מסכימים לשלם את המחירים בסופר? הרי אנחנו יודעים בוודאות שאם נפסיק לקנות מוצרים מסויימים, המחיר שלהם ירד. זה פעל על קוטג', מוצר שנחשב שהישראלי בחיים לא יחרים! וזה פועל על כל אמריקה הקפיטליסטית. עד מתי הלקוח הישראלי ישאר הפרייר ביותר בעולם?!
עמית | 17.08.13
19.
אנשים תמיד ניקו שיניים בעזרת האמצעים שעמדו לרשותם-אם זה עלים או משחות מעלי מנטה
ובמזרח הרחוק. מה נראה לכם? היה ויש המון ידע לאנשים שעבר מדור לדור רפואה טבעית שהתפתחה לרפואה של היום. את התרופות הראשונות ייצרו מחומרים פעילים שבודדו מצמחים. פלאק מזיק לשיניים ועוד איך. תשאלו כל שיננית / רופא שיניים. בנקודה הזו סיימתי את קריאת הכתבה. סתם חפירה. יש גבול להשפעה של פרסום על אנשים. אני לא אקנה מוצר שאין לי צורך בו. קבלו דוגמא: לנקות אבנית מהחרסינות של האמבטיה: אני שופכת כפית מלח לימון על סקוצ' ומקרצפת. מחיר עלות של חומר ניקוי טבעי זול פי 2 מחומרי ניקוי שמוכרים לנו.
אפשר למצוא מוצרים כאלה | 17.08.13
18.
אתם יודעים מה אוזלת היד של שופרסל?
בכך שכל הקופונים שהם שולחים לי הולכים לפח כי אף אחד מהם לא פוגע! שמפו וסבון המייצרים קצף רב לא בריאים; אבל יש לי סיבה טובה יותר לחזור לסבונים של פעם - חסכון במים. במיוחד מרגע שתאגידי המים השתלטו לנו על המים והממשלה החזירית הוסיפה מע"מ למשוואה. פשוט מאוד - יותר קל וזריז לשטוף את הגוף בעת שימוש בסבון קלסי לעומת נוזל. ולא רק; המים גם מחלחלים יותר מהר ולא צריך לעמוד בשלולית של סבון ולשטוף את הרגליים שוב.
דן חסכן | 17.08.13
17.
לששי (5), אתה לא מרוויח שיט. אתה רק מפסיד
כאשר אתה מקבל קופון עם איזו הנחה מדומה על מוצר שלא היית צריך אך בשביל לקבל את ההנחה אתה צריך מוצר אחר בכמות של פי 3 מהכמות שאתה צריך , אתה בסופו של דבר ממש לא הרווחת כלום. תרגיל למתקדמים: קו שלושה חודשים וקנו בהם רק במכולת קטנה של פעם. בהתחלה אולי תקטרו כי המחירים לכל יחידת מוצר קצת יותר יקרים או כי המבחר יותר קטן (אכן מאד חושב שיהיו 39 מותגי שמפו אבל נוסו בכל זאת). אחרי 3 חודשים סכמו את סך ההוצאה המשפחתית ותראו שהוצאתם פחות כסף בהרבה מאשר בסופרים הגדולים עם מבצעיהם וכרטיסי המועדון שלהם. שבת שלום
יובל | 17.08.13
13.
רשת במתחם תל חנן שולחת לי מעטפות קופונים שאני משליך מיד לפח
שולחים לי קופונים : שתייה קלה- מזמן שותה רק מים או סודה ממתקים - לא נוגע אוכל פירות . עושה רושם שאנשים לא מודעים לנזק העצום שיש במזון לא בריא . מידי פעם אני רואה בקופה לקוחות עם קופונים של גלידות ומזון לא בריא שמעקבים את התור
מיקי | 17.08.13
11.
ויש אומרים זאת הסיבה להכרזת מלחמה על ה"סמים" בשנות השמונים
אנשים שפיתחו הרגל לעשן בביתם קנאביס שגידלו בעצמם - לא "תרמו" את חלקם לתרבות הצריכה - והיה צריך "לכופף" אותם כדי שיחליפו את ההרגל שלהם בהתמכרות לקניות של דברים שהם לא צריכים, פאניקה לביטוחים שלא מכסים, והפקדות לפנסיה שלעולם לא באמת יקבלו. "סמים" לא פוגעים באנשים - אנשים שמתנגדים ללגליזציה פוגעים באנשים.
אפי | 17.08.13
8.
ובענין זה
קטע נחמד מסרט על טרור בארה"ב. אחת הדמויות מגיעה מאפגניסטן למשפחה בארה"ב . בנות הדודות לוקחות אותו לקניון המקומי. הוא חוזר נפעם עם חבילות רבות. למחרת הן שוב רוצות ללכת לשם והתגובה העצבנית שלו: " איבדתם משהו בקניון? שכחתם משהו שם?". הן מסתכלות עליו בתמהון.
קוראת | 17.08.13
4.
זה סוג של דמיון מודרך והוא קיים גם במערכת הפוליטית
פעם היו שתי מפלגות גדולות,הליכוד והעבודה, העבודה ניסתה להמציא עצמה מחדש "המערך" וחזרה בה, כשהציבור מאס בשתיהן הם המציאו מותג חדש "קדימה" זה עבד על הציבור בהתחלה אך כשגם בה מאס הציבור אז המציאו מותג חדש "יש עתיד". המשותף לכל המותגים הללו זה ההרגל של הציבור לנהור אחרי מנהיג אחד שהם מאמינים בו ולקשט בכל השאר.. כלומר הציבור בוחר במוצר שהוא כלל לא צריך כי מנסים להטמיע בו את האמונה כאילו ההצבעה תשפר את מעמדו.
לנד רובר | 16.08.13
2.
אני בטוח שחלק עצום מהפרסום הוא מיותר אבל
להגיד שפעם ריח פה רע ופלאק על השיניים לא היו בעייתיים זה קצת משונה. סביר שהם היו בעייתים (אנשים היו מסריחים...) אבל לא היה פתרון. אז כשמישהו מצא פתרון, והוא רוצה לשווק אותו להמונים, הוא קודם כל צריך לגרום להם להכיר בזה שמשהו בחיים שלהם יכול להשתפר. השאלה היא האם היזם הזה משפר את חייהם של האנשים או שבעצם גורע מהם, מכיוון שהוא הופך אותם לפחות "עמידים". אבל זה כבר פילוסופיה...
פלאק | 15.08.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת