אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שכר הבכירים: החגיגה עולה מדרגה

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
ממש מפתיע - תנו לי לחוקק חוק שירסן את שכרי ותראו איך אני מוצא דרך לעקוף אותו
ראשית - לכל אלו שמפחדים מכך שהעשירים/חברות יעזבו אם יפגעו להם בתנאים - אלו שטויות לא רציניות, תמיד יהיו עשירים (גם לעשירים יש תחליף) וחוץ מזה אולי סוף סוף יווצרו הזדמנויות גם לאנשים מוכשרים שאינם עשירים לאייש תפקידים מתגמלים. שנית - השחיתות כל כך פורחת, שהיה ברור שכל חוק חדש שיוצא מבית המחוקקים (שהינו ביתם של הלוביסטים ולא של נציגי העם), יהיה מנוסח באופן כל כך מניפולטיבי ומסובך, כך שרק העשירים ובעלי האמצעים יוכלו לאתר את הפרצות בחוק וליהנות מפטורים והקלות שהאזרח הקטן יכול רק לחלום עליהם. שלישית - תתעוררו גוד דמיט !!! גונבים אותנו לאור יום ומשכנעים אותנו שזה הכרחי - אמנם זו גאונות לשמה (ותודה ליועצים המדהימים של האליטה), אבל בחיי - אתם לא רואים מה שעושים לנו ? פגיעה בשכר, פגיעה בפנסיה, פגיעה בבריאות, פגיעה ברווחה (רק כי אנחנו פרזיטים ולא מגיעה לנו רווחה), פגיעה בחינוך, פגיעה בעצמאיים, אפס אכיפה של חוק שעות עבודה ומנוחה, העלאת מסים וגבייה אגרסיבית ועוד מלא מלא דברים שקשה להאמין שאנחנו בולעים בהבנה. הלוואי שהייתי יכול להניף מטה קסם ולהעיר את העם מההיפנוזה העמוקה.
ירון | 19.08.13
17.
תגובה ל 8
חברות פרטיות באמת לא מעיניינו של אף אחד כמה הן משלמות למנהלים (למרות ששיפוט מוסרי תמיד אפשרי). חברות ציבוריות שרוב, או חלק גדול מהונם מקורו בכסף מגוייס מהציבור, יש חובה על הציבור ועל שליחיו לבקרם. הבעיה שהמוסדיים נכשלים בתפקידם מכיוון שהם לוטשים עיניים לתפקידי ניהול בחברות הללו. והדירקטורים מטעם הציבור הם בדיחה עלובה.
אורי | 19.08.13
16.
אני באמת שלא מבין
מה עושים עם כל כך הרבה כסף? אחרי משכורת חודשית אחת כזו אני מסודר! אני סוגר חובות, מתאזן ויוצא לדרך חדשה! אחרי שתיים כאלה אני גם פותח תיק השקעות מניב. אחרי שלוש כאלה גם אוכל לקנות דירה צנועה. אחרי ארבע , כבר לא אצטרך משכנתא. אחרי החמישית, אני כבר קונה וילה. אחרי השישית גם בונה בריכה בחצר. בשביעית קונה מרצדס, בשמינית סוגר לימודי אקדמיה לשלושת הילדים שלי. בתשיעית סוגר את הפנסיה לי ולאשתי. בעשירית סוגר פנסיה גם לילדים. אחרי שנה, אני עשיר. פשוט עשיר! ואלה, שנה אחרי שנה אחרי שנה, מושכים עוד אחת ועוד אחת, ומקבלים גם בונוסים ואופציות - המשכורת שלהם היא זכייה שנתית בלוטו! מי צריך כל כך הרבה כסף? אנשים מתחשבנים בסופר על הקוטג'! אולי תחזירו קצת?! יש לכם הכול, וגם עתידכם מובטח כבר מזמן! אתם לא שמים לב שהחזירות שלכם מקיפה אתכם בעוני, ומרמור? זה לא ייגמר טוב...
 | 19.08.13
15.
מה איכפת לי כמה הם מרוויחים??? לי טוב היכן שאני נמצא
והשכר שאני מרוויח מספיק לי לחיות טוב (16,000 ברוטו), אז מה איכפת לי מהאחרים? ומי בכלל רוצה להיות כמותם? הבוס שלי שהוא הבעלים של החברה עובד כמו כלב כל יום כל היום נוסע באודי, גר בוילה מטורפת וחוץ מזה... אין לו כלום! עבודה, עבודה ועוד עבודה. איזה הוא עשיר? השמח בחלקו!
ליאור | 19.08.13
11.
תשובה ל8
יש כאן שתי בעיות: 1) החברות האלה הן לרוב ציבוריות ולא פרטיות, כלומר יכול להיות שיש בעל שליטה אבל רב מניות החברה היא בבעלות הציבור, האנשים שיושבים בבורדים של החברות האלה והיו אמורים לייצג אותנו ולא באמת עושים את זה, רובם שייכים לכל מיני קליקות והם עוסקים בעיקר בחלוקת הכסף (ע"ע IDB), טובת החברה ובעלי המניות (כלומר אנחנו) לא באמת מכתיבה את ההחלטות והרי בעלי המניות - כלומר אנחנו לא מסכימים למשכורות העתק, אז איך הבורד (לכאורה מייצג אותנו) מסכים? 2) לרוב כשחברות גדולות קורסות הן באות לממשלה שתחלץ אותן, ולכן אם אנחנו שותפים להפסדים לא יתכן שלא תהיה לנו דעה כשיש רווחים (שלא לדבר על חלק מהכסף...)
מ | 19.08.13
10.
כם כל הכבוד לתיקון לחוק, זהו מגזר פרטי. טפלו קודם במגזר הציבורי המושחת שאותו הציבור
מממן מכיסו. אל תתלבשו על אנשי המגזר הפרטי המתוגמלים בהתאם לראות עינייו של הדירקטוריון ה-פ-ר-ט-י (!) וגם לא ממש עניינכם כמה מקבל אדם בתפקיד בכיר במגזר ה-פ-ר-ט-י (!). טפלו קודם במושחתים במגזר הציבורי שעובדים שעתיים וחצי ושלוש שעות הפסקת קפה. אותם הציבור מממן מכיסו באופן חד-משמעי.
אילן | 19.08.13
8.
לא עניינו של אף אחד מהי משכורתו של פלוני בחברה לא ממשלתית.
זה בעיה של הבורד\משקיעים בחברה ציבורית, ושל הבעלים בחברה פרטית. אין שום חוזה המחייב יחס מסויים בין משכורות עובדים למנהלים ושום חובה על חברה כלשהי לשתף עובדים ברווחים (אלא אם נקבע בחוזה תקף). אם יש ענייני מעילה, התחמקות ממיסים או דיווחים כוזבים - אין קשר בין זה למשכורות של בכירים.
 | 19.08.13
5.
כל הרגולציה המיותרת מבריחה מפה חברות וגורמת להתעסקות בטפל!
עדיף מנכ"ל טוב בשכר גבוה, מבינוני עם שכר בינוני. וגם אם יש מנכ"ל רע עם שכר גבוה - הבעיה היא לא השכר. השכר הוא לרוב זניח ביחס להכנסות החברה! מה שחשוב הו טיוב החלטות עסקיות. במקום זה - מתעסקים עם רגולציה עוד ועוד טפסים וכיסתוח (כדי שהעיתונים יוכלו לפרסם משהו). יש להקל מיידית בעודף הרגולציה הלא שפוי!
די לעודף הרגולציה! | 19.08.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת