אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המירוץ אחר המשכנתא: לצנן את השוק לפני שנהיה כמו יוון וספרד

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
אנחנו לא ספרד ולא יוון
במדינה שכל יום נמכר כאן סטרטאפ ב-200-500 מיליון דולר ותגליות נפט שהופכים את ישראל למעצמה אנרגטית לא נראה לי שמחר יהיה כאן איזה משבר נוראי. נהפוך הוא... מחירי הדירות ימשיכו לעלות מאחר ויהודי העולם מתחילים להבין שאין כמו להחזיק בית במדינה ישראל!!! ויש 6 מיליון יהודים כאלו ברחבי העולם... ויש להם הרבה הרבה כסף... לא כמו התפרנים כאן בארץ.
ג'וני | 26.08.13
43.
כבר חודשיים אני מנסה למכור דירה ולא מצליח
אפילו הורדתי 5% וכלום. באים רואים והולכים מדובר על דירה חדשה של כ 2.5 שנים משודרגת ובמחיר השוק שלה.. הבעיה שרכשתי דירה אחרת גדולה יותר ועוד מעט אצטרך את הכסף לשלם לקבלן. כנראה אם אוריד חזק במחיר מישהו יבוא שכונת רמות בבאר שבע, ככה זה באמת היום
אלברט | 22.08.13
42.
ל22. אתה כנראה לא חי בישראל.
יש אחד שחייב לי 60 אלף ש"ח בגלל נזקים שגרם - ומה? כלום. אחרי משפט של שנים ולחימה עם הוצאה לפועל וכל הביורוקרטיות הוא כבר 10 שנים חייב. רשם הכל על שם הסבתא- וסלמאת. אגב אם רוצים לקבל ריבית על הזמן שעבר- אז זה עוד משפט. זה אגב בקרב המגזר היהודי, עם מגזרים אחרים פגעו בך אתה יכול לשכוח מעזרת החוק. בקיצור- אף עני לא ינזק.
פחחח | 23.08.13
41.
תגובה ל40-אני ועד 36,רכשתי 4 בתים בחו"ל
במחיר דירה מקוצ'מתת בארץ,כל בית על מיגרש של 2 דונם,בכל בית 6 חדרים,3 אמבטיות,מטבח ענק כולל ארונות,מכשירי חשמל,מיזוג מרכזי,ארונות אמבטיה,חדר כביסה וגיהוץ,מחסן,מוסך ל2 מכוניות,גינה מסודרת-לוקסוס אמיתי-אזי לדעתי אתה הטמבל האמיתי,כי רכשתה בארץ דירה מזקינה
ג'קי | 23.08.13
40.
תגובה ל-36
תגיד לי, על מה אתה מדבר?! איזה שביתת קונים בראש שלך? החודשים האחרונים רשמו שיאים בנטילת משכנתאות בסדרי גודל של מיליארדי שקלים! אנשים כמוך הם נטולי כל הבנה בשוק הנדל"ן, אתם ממתינים שהמחירים ירדן אבל המחירים לא ירדו אף פעם! הביקוש רק עולה כי כולם (כולל אתה טמבל) רוצים לקנות דירה, אז אם כ-ו-ל-ם רוצים לקנות דירה (כן, שוב, גם אתה טמבל) אז הביקוש גבוה וכשהביקוש גבוה המחירים עולים, הבנת?? לא הבנת אה? לא נורא, תמשיך להמתין שה-"מחירים ירדו" ותאכל את הלב כפי שאתה עושה כבר 5 שנים.
אחד | 22.08.13
38.
חז"ל כבר ידעו זאת מזמן
הם אמרו שבדור הזה יהיה יוקר מחיה לא הגיוני, כזה שמחשבים ומחשבים ולא מבינים לאן הכסף נעלם. אבל אתם מחפשים היגיון. הרי נולדתם להבין שלכל דבר יש היגיון הלא כן? טעות! נולדתם להבין מה שרוצים שתחשבו, לא מה שהגיוני. איך זה שעם שבמשך 3000 שנה התורה שמרה על זהותו, הולך נגד התורה ולימודה. אין כאן היגיון. ואם בזה אין היגיון אל תחפשו אותו במקום אחר...
סניף | 22.08.13
37.
כול מכה הם מתרצים במצב של יוון וספרד, שקרנים כי...
די עם התירוץ הנ"ל!!! ספרד ויון נפלו באמת בגלל משבר משכנתאות (ולא בגלל מע"מ, גיל פנסיה ועוד אלף מיסים שמפילים אלינו) אבל האמת שבארץ הבנק לא לוקח סיכון (כמו בחו"ל) כי: רק בארץ גם אחרי עיקול הדירה אתה צריך להמשיך לשלם את המשכנתא (בארה"ב ברגע שהבנק עיקל את הבית אתה לא חייב לו אפילו דולר אחד). 2. בארץ העמלות מטורפות. הבנקים עושים רווח של מילארד שקלים בשנה רק על עמלות. אז שלא יזי..ו לנו את השכל שהם יפלו.
דודו | 22.08.13
35.
אזרחים יקרים בואו נרים את הכפפה נצא לככירות ונעשה כמו במצרים
לא יתכן שהממשלה כל הזמן נגד אזרחיה.לא רוצים שנעשה ילדים לא רוצים שנקנה דירה למגורים.לא לעשן לא לשתות בירה אולי שגם יקצצו בחמצן שאנו נושמים נחנק ונמות . והם ישארו לבד הכל פה הזוי איך יתכן שמכרו לנו לוקשים שהמצב הכלכלי שלנו מזהיר ובין רגע יש גרעון של 40 מילארד ואף פקיד אוצר לא אף בכל חברה מתוקנת מנהל הכספים שיכנים את החברה לגרעון מבלי שהמנכל יידע היה מקבל בעיטה.אנחנו חייבם לקחת את השלטון אלינו.לא יתכן שהבנקים והטיקונים ישדדו אותנון ואת אוצרות הטבע ואנחנו שנלם להם.כולנו צריך לזעוק כמו שאמר אולמרט עד כאן.אי אפשר לרמות אותנו כל הזמן עם הבטחה שבעתי ד יהיה טוב. מה קרה לנו מה רוצים אותנו רק לצבא שנחזור בתוך ארונות ויעשו לנו טקס פעם בשנה ויזרקו לנו את אותם קלישאות שבמותם ציוון לנו את החיים.אנחנו רוצים לחיות כמו נורמלים.
יצחק | 22.08.13
33.
שום ריבית לא תעלה בזמן הקרוב מהסיבה הפשוטה
שום מדינה בעולם לא מוכנה לייקר ריבית בתקופה הנוכחית, עקב המשבר העולמי. גם מלחמה בישראל לא תאפשר לבנק ישראל לעלות ריבית מפחד חיסול היצוא מישראל. בנק ישראל יעלה את הריבית רק עם הריבית בעולם תעלה, זה לא יקרה בשנתיים שלוש הקרובות.
B | 22.08.13
30.
מעכשיו הביטוי הרלוונטי הוא: "קניית דירה היא אופיום להמונים"
הדרך של המעמד הגבוה לשמר מעמדות היא למכור למעמד הביניים העובד חלום של קניית דירה. הוא רוכב עליו, בו בעת מצליף בו עם מקל (תשלום משכנתא חודשי) ותמיד מחזיק את גזר לפניו (חלום הדירה שהולך להתממש). המחיר - שעבוד.
בועז | 22.08.13
25.
גם לפני 3 שנים אמרו שהמחירים יירדו ומאז הם עלו ב 30%. מי שקנה לפני 3 שנים הרוויח
תבינו, יש פה אנשים שיש להם הרבה כסף ויש כאלה שאין להם מה לאכול כל עובדי המדינה , עובדי בנק ישראל, רשות הנמלים, עיריות, כל אלה בעלי הקביעות כל אחד מרוויח כ 17,000 ש"ח- 25,000 ש"ח הכנסה קבועה עם קביעות ללא חרב פיטורין מעל ראשם ואח"כ גם פנסיה שמנה וקבועה. לאלה אין בעיה להתחייב לכלום. הבעיה היא עם עובדים שכירים במקומות קטנים ופרטיים, עם משכורות נמוכות, ללא קבעות ללא תנאים אלה תמיד חיים בחרדה מהיום למחר כך גם עצמאיים קטנים המציאות מוכיחה שמחירי הדירות רק עולים משנה לשנה האוכלוסיה גדלה ואנשים מתחתנים וצריכים בתים לגור בהם רוב המשכנתאות שבשוק הן משכנתאות ישנות בסכומים לא גדולים ולכן אנשים עומדים בהם לכן, לא תהיה שום נפולת ושום מכירת דירות היסטריות פקידי האוצר רואים אותכם מסתובבים בקניונים וקונים מותגים ומעלים מחירים ביום שבו הקניונים יתרוקנו תדעו שהבועה התפוצצה.
אחת שיודעת | 22.08.13
23.
הריביות בעולם נמוכות בשנים האחרונות וצפויות להמשיך כך וזה טוב לרוכשים
סטנלי פישר למעשה שמר על רוכשי הדירות בכך שהוריד את הריבית ולמעשה לא היה מחיר לכסף שהרוכשים לוו. למרות המחירים הגבוהים, פישר איפשר לזוגות רבים באמצעות הריבית הנמוכה, להגיע לחלום הדירה ביתר קלות. גם אם מתישהו הריבית תעלה, זה לא יקרה בבת אחת אלא לאורך שנים, ובגלל המיתון העולמי, זה אפילו לא באופק. הקונים יכולים להיות רגועים. חצי משכנתא כבר שולמה.
נעמה | 22.08.13
22.
בקיצור, שום תרחיש לא טוב לרוכשי הדירות
במקרה ונהפוך למעצמה טכנולוגית, הריבית תעלה ואיתה החזרי המשכנתא. במקרה של משבר כלכלי, הריבית תעלה, המשכורות יישחקו שוב וגם המשכנתא תגדל. שורה תחתונה- הבום הגדול קרב בצעדי ענק. המשקיעים העשירים ייספגו את הממכה כי יש להם גב. הבנקים יישרדו את המכה כי הם מבוטחים בעזרת חברות הביטוח, הדירות המשועבדות והחובות שהרוכשים ימשיכו לשלם גם לאחר אובדן הנכס. מי שייפגע הוא כל אתם אימבצילים שופוני מסכנים שקנו דירה ויהי מה, ואלה בדרך כלל אותם האנשים שעושים חתונות במאות אלפים וצורכים מעבר ליכולות שלהם, כך שהם גם ככה שקועים בחובות עד הצאוור. מסקנה- החלשים יהפכו הלכה למעשה לעבדים פאודליים לכל דבר ללא יכולת התאוששות! פשוט כואב הלב.
ליאם | 22.08.13
19.
טיפול קוסמטי שלא מטפל בשורש הבעיה, שהוא השיטה המוניטרית הנוכחית.
השיטה המוניטרית הנוכחית בה מונפק הכסף ברוב העולם מאפשרת לבנקים הפרטיים לעשוק את המדינה והאזרחים בחסות החוק עוד לפני ששילמתם עמלות וריביות. רוצים לדעת למה רוב העולם בחוב? למה לרוב המדינות יש גירעון תקציבי? למה רובנו חיים מהיד לפה? למה הבנקים ולא הממשלות או האזרחים שולטים ברוב מדינות העולם? צפו בסרט "הסוד מארץ עוץ" ביוטיוב או חפשו "שינוי מוניטרי" בגוגל או בפייסבוק.
בני | 22.08.13
18.
אני רוצה להצטרף ולתמוך בניתוח של מגיב 2, שהוא מאד נכון עקרונית
1. עלות השכירות בישראל היא מהזולות בעולם. בממוצע סדר גודל של 3.5% משווי הנכס לשנה. נכון שזה כיום גבוה באופן משמעותי מהריבית המשתנה, אבל זה ממש דומה לגובה הריביות הקבועות על הלוואות צמודות מדד, ואפילו נמוך מהריביות ללא הצמדה. 2. בתנאים כאלה, וכשהיכולת לממן לפחות 40-50% ממחיר הדירה בהון עצמי ממילא כבר לא אפשרית לרוב האוכלוסיה (שאינם משקיעים), אין שום הבדל כלכלי בין רכישה לשכירות, ונשאר רק האפקט הפסיכולוגי/השפעת העדר. במצב של מחירים נורמליים (כשדירה ממוצעת עולה 90-100 חודשי שכר ממוצע) אפשר להעדיף את הרכישה, גם אם היתרון הכלכלי שלה קטן (אם בכלל), אבל במצב הנוכחי?? בשום פנים ואופן, כי הסיכון גבוה מדי (הסבר בסע' הבא). 3. שוק הנדלן הוא שוק כבד ומחזורי, בעל התנהגות של פיל או של מיכלית נפט בים - הוא זז לאט ובכבדות, עם מומנטום ותנופה לכיוון אחד, ואחר כך לשני. מאז תחילת מדידת מדד מחירי הדיור בנפרד (1983) כבר היו 3 מחזורים גדולים כאלה של גאות וגם שפל. בשני שיאי העבר הגיעו מחירי הדירות (הממוצעות) ל-115 ול-125 חודשי שכר, וב-3 נקודות השפל ל-80, 75 ואפילו 65 חודשי שכר (!!!!!). כרגע אנחנו בשיא המחזור השלישי (135 חודשי שכר), שממנו יש רק כיוון אחד, והוא כלפי מטה, לשפל הבא, בין אם נקודת השפל תהיה 100 חודשי שכר, ובין אם תרד אף מתחת ל-90 (שהוא המחיר הממוצע של דירה לאורך 30 השנים האחרונות, כש"משטחים" את נקודות השיא והשפל).
 | 22.08.13
10.
אנחנו על קצה הצוק הפיננסי, המפולת לפנינו, אבטלה גדולה, שפל כלכלי וסיום במלחמות גדולות.
הדפסת הדולר בארה"ב (85 מיליארד דולר לחודש) והורדת הריבית הדולרית הביאו לפגיעה קשה בפנסיונרים (בארה"ב) ובהעלאת מחירי המזון והאנרגיה בעולם. הורדת שערי הריבית בארה"ב התגלגלה למדינות רבות שנאלצו אף הם להפחית בשעורי הריבית (כמו ישראל) על מנת למנוע את החלשות הדולר במונחי המטבע המקומי כדי לא לפגוע בייצוא לארה"ב.. הורדת שערי הריבית המקומית אקויולנטית כידוע להדפסת כספים, אינפלציה, ותורמת להסטת כספים משוק ההון לשוק הנדל"ן. ראינו כיצד עלו מחירי הנדל"ן בשנתיים האחרונות. לצד עליית מחירי הנדלן והמזון והורדת שערי הריבית, החלו הפנסיות להפגע והפנסיונרים נקלעו למחנק כלכלי ולאכילת קרנות הפנסיה, במקום לאכול את הריבית אוכלים את הקרן. למה אנו הולכים ומה צופן לנו העתיד? המשך הדפסת הדולר יביא לעליה גדולה ומהירה במחירי המזון והאנרגיה תפגע קשות בפנסיונרים, תביא למהומות מזון במדינות העניות ובמדינות מרובות האוכלוסין {אלו החיות על תירס-מכסיקו, חיטה-מצרים, אלגיר, תוניס, ואורז-פליפינים, אינדונזיה, סין} מהומות אלו יגלשו לשפל כלכלי כבד ויגמרו במלחמות גדולות. הפסקת הדפסת הדולר תגרום למפולת בשווקים הפיננסים, לפגיעה קשה ביותר במשקיעים, בבריחה מהדולר ובקריסה של מוסדות פיננסים וחברות רבות. על מנת למנוע את השחיטה בשווקים, יאלץ הפד להגביר !! את הדפסת הדולרים ותהליך המשבר העולמי יילך ויגבר.
--סולידי--- | 22.08.13
6.
בתור הדיוט בכלכלה ובכל זאת בן אדם בעל עיניים ומוח
"בסיכון גבוה מוגדרת כמשכנתא שבה ההחזר מהווה יותר מ־40% מההכנסה ושיעור המימון שלו מהווה יותר מ־60% משווי הנכס" - ברגע שמלמי המשכנתא מחזירים חלק מהקרן, הלוואה בסיכון אמורה להפסיק להיות מוגדרת כך ברגע שהקרן יורדת למתחת ל60% משווי הנכס. הנקודה הזאת לא נלקחה בכלל בחשבון נראה לי. ככל היום הדין הזה שכל יושבי הגדר מדברים עליו כבר עשור ישאר דמיוני, יותר ויותר הלוואות יפסיקו להיות מוגדרות "בסיכון".
א_הינתן | 22.08.13
3.
למי שמציע לחכות שנתיים יש לי שאלה -
בארבע השנים האחרונות הדירות באיזור ירושלים עלו ב30% בממוצע והקרקעות ב-100%. כמו כן, מי שקנה ושילם משכנתא בשארבע השנים האלה הרוויח ריבית נמוכה. למה בדיוק אתה חושב שכדאי לחכות? האם המחירים ירדו ב-30% תוך שנתיים? האם כדאי לחכות עד שהריבית תעלה ורק אז להתחיל לשלם משכנתא? די כבר אם העצות הגרועות האלה. מאז שכולם אומרים שהמחירים יירדו המחירים רק מטפסים!
 | 22.08.13
2.
קניית דירה היום היא כל כך מסוכנת. עדיף לחכות שנתיים בשכירות ולקנות ב 300,000 שקל פחות.
אפילו עליית ריבית של 1% מייקרת משכנתא ל 20 שנה ב 11%, ומשכנתא ל 30 שנה תתיקר ב 17% וזה המון. עליית ריבית של 4%, (שזה בסך הכל חזרה למצב נורמלי), תייקר משכנתאות ל 30 שנה ב 60% - 70%. מי שלקח לפני יוני 2011 - ירגיש את ההתייקרות מיד עם עליית הריבית. מי שלקח אחרי יוני 2011 - ירגיש מיד חלק מההתייקרות, ואת שאר ההתייקרות כאשר יגיע היום בו מעדכנים לו את הריבית במסלולים של "ריבית משתנה כל 5 שנים". בנק ישראל עשה מעט מדי ומאוחר מדי. בתחילת 2009 פישר ניסה להציל את המשק עם ריבית סופר נמוכה, שגרמה להעברת הון מפקדונות אל הנדל"ן, בנוסף להון שפעם הלך לקופות גמל והיום הולך לנדל"ן כחסכון תחליפי. הוא היה צריך להגביל מייד, עוד ב 2009, את השימוש בריביות משתנות ל 50% גג מהמשכנתא הכוללת. לגבי ביקוש- שלא יבלבלו אותכם עם ביקוש קשיח. הביקוש משתנה. שימו לב- ביקוש זה לא "החלום לקנות דירה". ביקוש בכלכלה זה כמות האנשים שמגיעים עם הכסף ביד לרכוש את המוצר. ההיצע הוא זה שכמעט ולא משתנה, ומגיב באיטיות. ב 2009 נהיה נורא נורא קל לקחת משכנתא - הריבית ירדה ל 1.4% במקום 5% לפני זה. את ההקלה הרגשנו מיידית. אבל הקלות הזאת היתה זמנית. אנשים התנפלו על דירות, והמחיר של המוצר עצמו, הדירה, עלה תוך שנתיים בצורה כזו ששוב קשה לקנות- ושם נעצר. היום בנק ישראל מתחיל תהליך הפוך- מקשה עלינו בהגבלות, ובמוקדם או במאוחר גם בהעלאת ריבית. את ההתייקרות נרגיש מיידית ולכן נתמרמר. במקום קניה קשה קיבלנו קניה בלתי אפשרית לגמרי. נרגיש כאילו דנו אותנו לחיים בשכירות. אבל בתהליך של שנתיים, מחירי הדירות יתאימו את עצמם וירדו, עד ששוב יהיה רק "קשה" לקנות דירה. לכן תזכרו- הביקוש לדירות מחויב כסף רב אצל הקונים. ללא משכנתאות גדולות מהבנק, ללא מקום עבודה מסודר (אבטלה), ללא הריבית הזולה של היום - לא יהיה כסף אצל הקונים ולא יהיה הביקוש המטורף שאנחנו רואים היום. ואז המחירים ירדו. וזה כבר קרה בכל מדינה שבה נהגי המוניות היו בטוחים שנדל"ן רק עולה. גלו עוד על שוק הנדל"ן הישראלי באתר סכנות הנדלן.
סכנות הנדל"ן | 22.08.13
1.
שידאגו להוריד את הוצאות המחיה.
שר האוצר הבטיח לפני הבחירות להוריד את הוצאות המחיה בפועל ההוצאה למישפחה בישראל גדלה והמשכורת יורדת התוצאה החזר המישכנתא מהכנסה יעלה ואים תחזית בנק ישראל שהריבית תעלה הרה אחוז ההחזר יגדל .אכן פיתרון הוא בהקטנת הוצאות המחיה.פרופסור ירון זליכה מתריע זה שנים שרמת החיים בישראל בירידה אך צמרת הכלכלית מטמטמת הציבור בנתוני צמיחה ועליה במדדי הרכש ירידה בחוב הלאומי ועוד נתונים מגמתיים.רק עכשיו התעורורו שהפנסיה שלנו נשחכת.
אבי | 22.08.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת