אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מתנגדי המאגר הביומטרי פונים לעזרת גולשי ישראל

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
לאייל נציג הרשות למאגר הביומטרי
הדיון על רמת אבטחת המאגר הביומטרי, לפחות בעיני עקר מיסודו. אותי לימדו שלכל מנעול יש פורץ ולכל מפתח יש גנב. השאלה האמיתית בכל הסיפור הזה היא: מי בכלל צריך מאגר ביומטרי ובשביל מה לה למדינה, להחזיק דגימה ביומטרית שלי? ברור גם לכל בר דעת שזה לא יעצר שם ובעתיד ידרשו מכל אזרח להשאיר דגימות ביומטריות של העין ואף דגימות DNA שילקחו מילודים כבר בחדר הלידה. כמו כן דינם של מאגרים מסוג זה שגופי אכיפה רבים יבקשו להשתתף בבוננזת המידע ולכל אחד סיבות טובות למה. אם הייתי מעוניין לחיות תחת שלטון בו למדינה שליטה מוחלטת באזרחיו, הייתי עובר לגור במדינות כמו צפון קוראה או סין. מכיוון שאיני מעוניין לחיות במדינה מסוג זה, אני מתכוון להלחם בכוונות הפוגעניות שלכם ושל שטרית. החוק הזה הוא ביזוי חרויות האדם והפיכת הדמוקרטיה לסוג של דיקטטורה דה-פקטו. אל תביאו לי דוגמאות של מדינות אחרות כי זה פשוט לא מעניין אותי. הדבר היחיד שמעניין אותי: מדוע זה מדינת ישראל מודל 2013, מתעקשת ליצר מאגרי מידע שמתחרים בהצלחה במאגרי מידע של גרמניה הנאצית?
אבי | 28.08.13
24.
אייל היקר מתגובה 14. מבלי להיכנס לכל גודש הסיבות בגנות הנתעבות והשפלות שבמאגר-
האם שמעתי גוונים סקפטיים בהודעה שלך? אם אתה מבין שכל המידע במאגר מועבר ומופץ ל1000 כיוונים שונים (ע"פ חוק) האינך מבין שחוזק המערכת בכללותה הינו כחולשת החוליה המושחתת ביותר? גם אם הקפתם את הבניין בחרבות אש ורוח אלוקים לבטח הינכם רואים שבסופו של המיזם הביומטרי יהיו גורמים חוץ ממשלתיים (כגון משפחת הפרלמנטרים הדגולה ה'אלפרונים') שיחזיקו במידע הנכסף.
 | 27.08.13
22.
2 שאלות לאייל, נציג הרשות לניהול המאגר הביומטרי.
שלום 1. מערכת PRISM של הסוכנות לביטחון לאומי האמריקאית שעצם קיומה היה סוד שמור בארה"ב נחשפה על ידי שימוש בדיסק-און-קי על ידי עובד סוכנות בעל סיווג בטחוני גבוה, בדיוק כמו שכתבת לגבי המאגר הביומטרי הישראלי. האם יש לנו פטנט אבטחה שלאמריקה אין? 2. מאגר עם נתונים ביומטריים שהוא חובה לכלל האזרחים למיטב ידיעתי אין בשום מדינה מערבית (OECD). משתמע מדבריך שאני טועה אבל בבחינה פרטנית לא אמרת את זה במפורש. אז בבקשה, באיזו מדינה ב OECD יש מאגר עם נתונים ביומטריים שהוא חובה לכלל האזרחים?
אמיר ארד | 27.08.13
21.
לאייל, נציג הרשות לניהול המאגר הביומטרי
אתה מספק מידע חלקי ולא נכון במופע יחצני שנועד לתמוl ברעיון ההזוי הזה. כן, יש מאגרים ביומטריים רבים בעולם אבל בד"כ לא כאלה הכוללים גם תמונה וגם טביעת אצבע. בספרד, למשל, תעודת הזהות מכילה את תביעת האצבע אבל זו נשמרת רק על הצ'יפ בכרטיס ולא במאגר. בארה"ב אין דבר כזה תעודת זהות כך שלהגדיר את רשיון הנהיגה כמקביל לתעודת הזהות שלנו זה פשוט שקר. יש הבדל גדול ביו תעודת זהות, שהחוק מחייב כל אזרח להחזיק, לבין תעודה כמו רשיון נהיגה שהיא אופציונלית (מי שלא רוצה לא חייב לעשות רשיון נהיגה). במדינות כמו ארה"ב, בריטניה או שבדיה אין תעודת זהות. לגבי האבטחה, הרשה לי לא להאמין לתאור של "משאבים לאבטחה באופן חסר תקדים". עם כל הכבוד ל,עובדי הרשות ...בעלי סיווג בטחוני גבוה" אם מידע מרשויות קצת יותר ממודרות ומאובטחות, כמו ה NSA או הביון של צבא ארה"ב, דלף החוצה ע"י עובדים בעלי סיווג בטחוני גבוה מאוד.
אמיר | 27.08.13
19.
למגיב מספר 7
אתה טוען שרק מצומצמים וכאלה שחיים בחשכת ימי הביניים מתנגדים למאגר הביומטרי. הנה כמה דוגמאות של המתנגדים למאגר הביומטרי. תוכל בבקשה לאמר לי מי מהרשימה הזו הוא מצומצם וחי בחשכת ימי הביניים? אני מאוד מסוקרנת. פרופ’ ישראל אומן, חתן פרס נובל לכלכלה לשנת 2005 , חתן פרס ישראל בחקר הכלכלה לשנת 1994 פרופ’ עדה יונת, כלת פרס נובל לכימיה לשנת 2009, פרס וולף לכימיה לשנת 2007 ופרס ישראל לשנת 2002 פרופ’ יקיר אהרונוב, חתן פרס וולף לפיזיקה לשנת 1998 ופרס ישראל לפיסיקה לשנת 1989 פרופ’ נוגה אלון, חתן פרס ישראל במתמטיקה לשנת 2008 ופרס בטחון ישראל לשנת 1984 פרופ’ יוסף אמרי, חתן פרס ישראל לפיזיקה לשנת 2001 פרופ’ יעקב בקנשטיין, חתן פרס ישראל לפיזיקה לשנת 2005 פרופ’ דוד הראל, חתן פרס ישראל למדעי המחשב לשנת 2004 פרופ’ יעקב זיו, חתן פרס ישראל למדעים מדויקים לשנת 1993 ושני פרסי בטחון ישראל פרופ’ אלי ביהם, דיקן הפקולטה למדעי המחשב בטכניון, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ דורית אהרונוב, בית הספר להנדסה ולמדעי המחשב, האוניברסיטה העברית פרופ’ עמוס ביימל, הפקולטה למדעי המחשב, אוניברסיטת בן גוריון, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ עודד גולדרייך, המחלקה למתמטיקה ומדעי המחשב, מכון וייצמן למדע, מומחה לתורת ההצפנה פרופ’ דני דולב, ביה”ס להנדסה ולמדעי המחשב, האוניברסיטה העברית, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ אמיר הרצברג, המחלקה למדעי המחשב, אוניברסיטת בר אילן, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ אבישי וול, ביה”ס למדעי המחשב, אוניברסיטת תל-אביב, מומחה להצפנה ואבטחת מידע, חבר מכון צ’קפוינט לאבטחת מידע פרופ’ יובל ישי, הפקולטה למדעי המחשב בטכניון, מומחה לתורת ההצפנה פרופ’ יהודה לינדל, המחלקה למדעי המחשב, אוניברסיטת בר-אילן, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ מוני נאור, המחלקה למתמטיקה ומדעי המחשב, מכון וייצמן למדע, מומחה להצפנה פרופ’ איל קושלביץ, הפקולטה למדעי המחשב בטכניון, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ רן קנטי, ביה”ס למדעי המחשב, אוניברסיטת תל-אביב, מומחה להצפנה ואבטחת מידע, ראש מכון צ’קפוינט לאבטחת מידע דר’ אלון רוזן, ביה”ס למדעי המחשב, המרכז הבינתחומי בהרצליה, מומחה להצפנה ואבטחת מידע, חבר מכון צ’קפוינט לאבטחת מידע פרופ’ עומר ריינגולד, המחלקה למתמטיקה ולמדעי המחשב, מכון וייצמן למדע, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ בני שור, ביה”ס למדעי המחשב, אוניברסיטת תל אביב, מומחה להצפנה ואבטחת מידע פרופ’ אמנון תא שמע, בית הספר למדעי המחשב, אוניברסיטת תל אביב
ניצן | 27.08.13
18.
יח"ץ על חשבוני?
למה השלטון הישראלי מעסיק יח"ץ על חשבוני, מהמיסים שאני משלמת, ובלי רשותי? הציבור הביע התנגדות למאגר הביומטרי, תפנימו את זה! אם תבצעו את האסון הזה, נראה לי שמספר המהגרים לחו"ל יוכפל וישולש! השלטון מסכן אותנו - אנחנו נגן על עצמנו, אבל בלית ברירה, רובנו נברח מכאן לארצות יותר דמוקרטיות!
אורנה לביא | 27.08.13
17.
לתגובה 7:
טכנולוגיה זה לא תמיד דבר טוב, כל כלי הנשק המודרניים זה התפתחויות טכנולוגיות ואת יכולה לשאול את מאות ההרוגים בסוריה עד כמה הם נהנים מהטכנולוגיה הכימית. כמו כל דבר אפשר להשתמש בטכנולוגיה לטוב ולרע לדעת 60% מאזרחי ישראל המאגר הביומטרי הוא רע ולכן העובדה שהממשלה שלנו שאמורה לשרת אותנו ומקבלת מאיתנו משכורות יפות מאוד בשביל זה מובילה מהלך הפוך מדעת רוב הציבור בישראל זה חוצפה.
 | 27.08.13
15.
תשובה למגיב מספר 10
שלום רב, זאת טעות להגיד כי אין מאגרים ביומטריים בארה"ב ובאירופה. במדינות רבות בתוך ארה"ב, כגון קליפורניה, טקסס ונוספות, קיימים מאגרים ביומטריים של בעלי רישיונות נהיגה של אזרחי המדינות (המהווים בארה"ב תחליף לתעודת הזהות שלנו). בין המדינות הנוספות המנהלות כיום מאגרים הכוללים נתונים ביומטריים של אזרחיהן, בדומה למאגר המוקם בישראל, ניתן למנות מדינות כגון ספרד, פורטוגל, שוויץ, פינלנד, הודו, מקסיקו צ'ילה, קניה ואחרות. כל המדינות החברות בארגון ה - OECD מיישמות דרכונים ביומטריים, כאשר בחלקן, פרטי מחזיקי הדרכון נשמרים במאגר. ביפן, אוסטרליה, ניו-זילנד ועוד, נדרשים מבקשי הויזה למסור נתונים ביומטריים הנשמרים במאגר. בגוש מדינות האירו, הכולל כ- 30 מדינות, נדרש כל אדם למסור נתונים ביומטריים לצורך קבלת ויזה ונתונים אלה נשמרים במאגר נתונים ביומטריים מרכזי. (הכולל עשרות מיליוני נתונים). בברכה, אייל, נציג הרשות לניהול המאגר הביומטרי
אייל, נציג הרשות לניהול המאגר הביומטרי | 27.08.13
14.
תשובה ל-8
שלום רב, התייחסתך ל"רישומון" משרד הפנים שנפרץ בעבר ולכן חשוב לי להסביר כי למאגר הביומטרי ניתנו משאבים לאבטחה באופן חסר תקדים. הוקמה במשרד הפנים, בכפיפות ישירה לשר הפנים, רשות ייעודית אשר תפקידה הנו ניהול, אבטחת ותחזוקת המאגר הביומטרי. עובדי הרשות יהיו העובדים היחידים להם תהיה גישה לנתונים. העובדים הינם בעלי סיווג בטחוני גבוה. העבודה בשגרה תבוצע תוך מתן דגש רב ביותר לנושא אבטחת המידע של המאגר והנתונים. מנהל הרשות אשר התמנה הנו בעל רקע וניסיון רב שנים של ניהול מערכות מידע ואבטחתן. יתרה מכך, על פי חוק, אסור להעביר נתונים ביומטריים בשום מקרה, למעט צו שופט. כשלהבדיל, על פי חוק, נתוני המרשם חויבו להישלח למגוון גורמים ללא שליטה על רמת האבטחה אצלם. בברכה, אייל, נציג הרשות לניהול המאגר הביומטרי
אייל, נציג הרשות לניהול המאגר הביומטרי | 27.08.13
10.
ל-7 ו-9 אתם תמימים כל כך שבא לבכות. בשביל דרכון ביומטרי או ת"ז לא צריך מאגר!
באירופה ואמריקה הצפונית מנפיקים לאזרח דרכונים ביומטרים. אין מאגר ביומטרי בעקבות זאת! מאגר ביומטרי קיים בארה"ב רק לאלו שנעצרו או נשפטו. כלומר רק לעבריינים. באירופה אין לאף מדינה מאגר ביומטרי. כל מאגר סופו לצאת לחופשי כאשר יחליטו האקרים לפשפש במחשב של משרד הפנים. לכל מנעול יש מפתח... שלא יעבדו עליכם הדרך היחידה לשמור על פרטיותכם היא שלא תפרסמו את עצמכם בעזרת שום כלי. לא פייסבוק או כל רשת חברתית אחרת או מאגר ממשלתי של אזרחים. רק לשם הבדיחה נא לבדוק כמה ח"כ הם שייכים למאגר הביומטרי? אני חושב שלא יותר מהשניים שעשו זאת ביום הראשון של הפעלת התכנית.
מאגרי מידע.... | 26.08.13
8.
מאגר
אחת השיטות השל משרד בפנים היא תשלום של למעלה מ100 ש"ח עבור ת"ז לא ביאומטרית לעומת תעודה ביאומטרית חינם ואי מתן מידע לאזרחים שמחליפים תעודה שהם יכולים לקבל את התעודה הישנה, איך שלא מסתכלים על זה זה מערער עוד את אמון האזרל בתעודנ הביאומטרית והמידה שבה שיהיה מגיש לכל שוטר ופקיד ממשלתי בישראל, כמו שניפרץ ונימכר ה"רישומון" של משרד הפנים כך יקרה למאגר הביאומטרי, מעבר לכך קיימת האפשרות הפשוטה של זיוף טביעת אצבעות שעליה מתבסס המאגר, כפי שזה נראה יהיה בעתיד הרבה יותר קל למשטרה להפליל אנשים בפשעים שלא ביצעו ומצד שני להכנס לחשבונות של אנשים אחרים
חיים כהן | 26.08.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת