אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המחיר האמיתי של חינוך חינם: 556 אלף שקל כדי לחנך ילד

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

44.
אל תביאו ילדים לא יעלה כלום-זו מדינה לגדל בה ילדים???
עם כול הצער של מה שאני רושם כאן,אבל לצערי זה לא מקום לגדל פה ילדים-מדינת ישראל,זו ארץ שגומרת את התושבים עם עלויות מטורפות בכול תחומיי החיים-דיור,בריאות,חינוך וכו'... במקביל המשכורות נשחקות ולא רק שלא עולות אלא הן יורדות והמעסיקים מנצלים ונותנים משכורות עלובות לאנשים מלומדים גם. איך אפשר לגדל פה ילדים בצורה נורמלית???
רן | 27.08.13
43.
אז כבר למדתי גן דרך לשכת הרווחה 600 שקל
כיתה א' ( בהשתתפות הרווחה) 218 שקל שאני לא משלמת בכלל רק ועד כיתה בסביבות 200ספרים קונה לבד + ציוד עד 500 תיק מקבלת מהרווחה כולל מפעל הזנה ( צהריים אבל הילד לא אוכל שם) מועדונית חינם - לא שולחת את הילד יש שם מקרי סעד איומים אצלי הכל ניצול נטו -רק להגיע לעוסית הסתומה פעם בחודש ולדווח שהכל בסדר ככה אני יכולה לעבוד חצי משרה ולחיות
דנההה | 27.08.13
41.
בבסיס של הבת שלי בצבא מגישים אוכל רקוב, כן רקוב, כי אוטוטו עוברים לעיר הבה"דים.
ואני צריך לשלוח לה חבילות של אוכל. מי משלם את זה?? הבת הגדולה שלי, שרתה בתפקיד שדרש שימוש בטלפון. אמרו לה תשתמשי בנייד שלך, ואני שילמתי מאות שקלים בחודש!! למה?? אני לא מדבר על האלפים שהוצאנו בתקופת בית הספר. מה שהכי הרגיז אותי, שקיבלנו רשימות ספרים לקנייה, ובסוף אפילו בחצי מהם לא נגעו. "לא הספיקו ללמוד במשך השנה". אז הספרים לפח, כי אי אפשר למכור, כי שינו את מספרי העמודים והדפים בספרים, ו"לא מתאים". בושה. פשוט מדינה בושה!!!
ג'ורג' | 27.08.13
35.
אפשר אם רוצים להוציא על חינוך גם מליון ש"ח, השאלה מה באמת הילד צריך!
מי שמתעקש על מטפלת פרטית, יתעקש על כך גם אם חינוך מגיל 0 יהיה בחינם. במסגרת חוגים אפשר להכניס גם לימוד לטייס אם רוצים לנפח את הההוצאה. בחישוב של חינוך צריך להכניס רק מה שבאמת צריך, את כל האקסטרות לעשירים, המדינה לא צריכה לממן. אצלי כל הילדים לומדים בחינוך חצי פרטי (כי חינוך חשוב לי מאוד), בגיל 0-2 היו אצל מטפלת פרטית + ילד אחד נוסף בלבד. כולל חוגים, צהרונים, מורים פרטיים כשצריך, ונסיעה לפולין... ואני לא מגיעה ל 200,000 ש"ח לילד (יש לי 4 ילדים, והבכור שלי כבר בי"ב, כך שאין הפתעות שאני לא מודעת אליהן)
anna | 27.08.13
33.
חינוך מתחיל מהבית אבל ההורים רק עובדים
פעם האשה יכלה לעבוד חצי משרה או לא לעבוד בכלל , המשכורת של הבעל הייתה מספיקה . בכך לפחות האמא יכלה לראות את הילדים להכין להם אוכל חם , להקשיב להם ,לעזור ... היום שני ההורים צריכים לעבוד משרה מלאה+ (וזה גם לא מספיק) הילדים מגיעים לבית ריק או מועברים לצהרון . אין אוכל חם ,אין הקשבה , חינוך ? מתבסס על סופשים ושעה וחצי בערב ... זה גרוע !! זו המציאות היום . הפכו אותנו לעבדים , שכחנו למה אנחנו פה בכלל . הכל בגלל אנשים רעים כמו ביבי וחבריו שגרמו למדינה להראות כך ,עם כל המיסים והריבית הנמוכה שהביאו ליוקר מחייה לא פרופורציונאלי ולאפס רווחה .
אזרח | 27.08.13
32.
חסר הוצאה משמעותית וחשובה
שכחתם להזכיר את ההוצאה הכספית הגדולה והמשמעותית של קניית ספרי לימוד. גם אלו שמעבירים ספרים מהאחים הגדולים וגם כאלו שקונים ספרים משומשים, נאלצים להוציא סכומי עתק כל שנה על קניית ספרים שמתחדשים ומשתנים בתדירות גבוהה ולפעמים גם על ספרים שבקושי משתמשים בהם במהלך השנה.
מיכל | 27.08.13
31.
לא סומך על מערכת החינוך. אני כבר התחלתי לחנך את הילד שלי.
לילדי מלאו שנתיים לאחרונה. הילד כבר מזהה שלוש אותיות, קורא שלוש מילים. בכל יום, אני משקיע 5-10 דקות בלימוד קריאה ( הרבה יותר מזה במשחקי כדור, אז לא לדאוג להרס הילדות) והוא מאוד נהנה מזה. אני מתכוון לחנך אותו לעצמאות טוטאלית, ליחסי אנוש מעולים. בבית הספר הוא ישתעמם, ולכן אני מתכוון להדריך אותו להתקדם וללמוד את מה שמעניין אותו. מה שאני אקפיד שהוא ילמד (בעצמו ובהדרכתי, כי על ב"ס אני לא סומך): מתמטיקה, אנגלית, ערבית (כי אנחנו חיים במזה"ת, ולדעתי זה חשוב מאוד). כמו כן: אני אלמד אותו איך להיות צנוע, איך לעזור לאנשים, אך מצד שני, אני גם אלמד אותו למי ואיך להתחנף, לא לשכוח להראות את ההשגים שלו, כדי שלא יהיה מובטל כמוני. אחרי הכל, בעולם האמיתי והאכזרי, ידע יכולת ואופי טוב, לא מספיקים כדי להתקדם. ותזכורת לעצמי, לא לשכוח ללמוד את האופי של הילד ולכוון אותו בדרך המתאימה לו.
אמלניסטיק | 27.08.13
30.
אני למדתי מכיתה א' עם מורים פרטיים בגלל ליקויי למידה
והיום אין לי בכלל לקות. להורים שלי היה כסף להוציא עלי ועל אחי ולתת לנו חינוך מצוין (מחוץ למערכת החינוך, כמובן). לא ברור איך מסתדרים אלו שלהוריהם אין את האמצעים לתמוך בהם כך. מניחה שנשארים מאחור או הופכים לעבריינים. למי שאין כסף שלא יביא ילדים! אני החלטתי ילד אחד, וגם זה אחרי שאהיה מבוססת. אחרת זה להשאיר את חינוך הילד לחסדיי משרד החינוך, ואת התוצאות רואים עם הנוער של היום.
אור | 27.08.13
28.
"כמה עולה ילד"
הייתי מבינה כותרת כמו: "כמה משקיעים בילד" או "כמה עולה חינוך", אבל לדבר על ילד כאילו הוא איזה מוצר בסופר זה פשוט מכוער! אני בתור הורה מקווה שגם שאר ההורים מביאים ילדים לעולם (כן, "מביאים", לא "עושים", שוב - לא מדובר פה בתעשיית מוצרים במפעל) משקיעים בילד מתוך אהבה ותחושה של אהבה ללא תמורה, מתוך תחושה של שליחות והבנה שהילדים שלנו זו המהות של חיינו ולא איזה נטל מיותר ש"עולה לנו". ברור שיש פה הוצאה רצינית, אבל הוצאה שאנו שמחים בה ויודעים שהיא משתלמת יותר מהכל. קצת שקילת מילים, קצת.
אודליה | 27.08.13
25.
זה ממשיךגם בצבא
ואז מגיע צו ראשון עוד בתיכון, ההוצאות על הצבא מתחילות, הרבה זימונים, הכרטיס נסיעה לא תואם, השלם לא נמצא או בדיוק אין לו כסף, זה מחמיר עם הגיוס, אי אפשר להיסתדר עם 3 חולצות לבנות ו 3 זוגות גרביים שהצבא מספק, או מוציא בשיש בבוקר בלי ארוחת בוקר גם לחיילים שגרים רחןק ועוד.....
 | 27.08.13
24.
ו א ח ר י כל הסחיטות וגנבות "החוקיות" מה ה ו ר י ם ה חי ל ו נ י י ם
החילוניים דחוסים כמו סרדינים כ35 ילדים בכיתה , ל ע ו מ ת ילדים בחינוך החרדי ע ד 12 שעות ביום לימודים בכתות של 15 ילדים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה אחד מיני רבים מהפרדוקסים שאנ ו הישראלים חיים בהם וממשיכים להזרים כסף לנוכלים.
אומרי  | 27.08.13
23.
מיומנויות למידה - חסכון בעלויות
מיומנויות למידה הן כל מה שבתווך שבין היכולות האישיות של הילד לדרישות הלימודיות ממנו, אם נלמד את הילד איך ללמוד, הוא ידרש לפחות שיעורים פרטיים בכל מקצוע בו הוא מתקשה, ראשית, כיוון שהוא יתקשה פחות - הוא ידע כיצד ללמוד, והיות וכל החומר הלימודי ממילא זמין כיום בגוגל, לדעת איך ללמוד הוא כל הסיפור. שנית, מיומנויות הלמידה מטפלות במקביל בכל המקצועות, כך שלא יהיה צורך בשיעורים פרטיים בנפרד במתמטיקה, הסטוריה, ספרות או אזרחות, שיעורים שעולים כסף רב.
רן שמשוני, מומחה במיומנויות למידה | 27.08.13
22.
מי אמר שצריך שיעורים פרטיים? רובנו גדל ללא והצלחנו יפה מאוד בחיים
לי לדוגמא היו קשיים בריכוז, והיה לי קשה בלימודים, אבל התמדתי ולמדתי יותר שעות, ובסוף אחרי הצבא עשיתי שנה של שיפור ציונים והיום אני מהנדס וכבר נמצא בלימודי תואר שלישי. רוב חברי ללימודים לא נעזרו בשיעורים פרטיים, ורובם המוחלט אקדמאים ואנשים מצליחים מאוד כל אחד בתחומו. שיעורים פרטיים הם פשוט עוד תירוץ של ההורים לא לחנך ולא להשקיע זמן אישי של ההורה עם הילד שהוא הדבר החשוב ביותר להתפתחות הבריאה של הילד. ולגבי חוגים: חוגים, אינם חלק ממערכת החינוך. לרוב משתמשים בהם ההורים כשירות בייבי סיטר. אם כבר אז לשלוח רק לחוגים שבהם יש לילד עניין מיוחד ומשיכה טבעית או כשרון מיוחד שרוצים לפתח. לא סתם בכדי לרשות לזכותנו ששלחנו אותו לחוגים. הכתבה סתם מנפחת ומציגה תמונה קיצונית. החלק הכי קשה כלכלית הוא מגיל חצי שנה עד 3 שנים. שם ההוצאות באמת אסטרונומיות. בהרבה מהמקרים עדיף שהאמא תישאר בבית לגדל את הפעוטות עד גיל שנתיים או לפחות עד גיל שנה, ואז תחזור למעגל העבודה. זה הרבה יותר בריא לילדים, לאמא וגם לאחים של התינוק. פשוט כי העלות של מטפלת לעיתים קרובה למשכורת של האמא, ונחסכות נסיעות, בייבי סיטרים ואלף קומבינות של לשרוד. לשים פעוט עד גיל שנה וחצי - שנתיים בפעוטון זו פשוט אכזריות שלמה. מגיל 3 ומעלה העלויות הן מינימליות. לא יותר מ - 300 שח לחודש לילד. כל השאר זה מותרות, שמי שיכול ירשה לעצמו ומי שלא יחייה גם טוב בלעדיהן. ואפילו טוב יותר יהיה לילד שיהיה יותר עם הוריו ופחות עם זרים.
 | 27.08.13
20.
חינוך הוא אינטרס של המדינה. לא סתם במדינות מתקדמות החינוך חינם!
למדינה צריך להיות אינטרס ברור שהחינוך יהיה חינם ויקבע על ידי המדינה. אתם רוצים אייטולות וחינוך להדרת נשים? זה מה שקורה כשמישהו אחר לוקח אחריות על חינוך הילדים. נכון שהורים צריכים לפרנס את ילדיהם או לא לעשות אותם מלכתחילה, אבל אחרי שהילדים נולדו, למדינה יש אינטרס שהאזרחים של המדינה יהיו משכילים ומחונכים. לכן חינוך צריך להיות חינם, באמת חינם!
אורלי | 27.08.13
19.
ל-1... יאללה! למה מה קרה שאני אממן
הגנה על מתנחלים אוניברסיטאות תעסוקה ביטוח לאומי... שהמתנחלים יילחמו בעצמם, שמצדי רק לסופר עשירים תהיה השכלה אקדמית, מי שאין לא כסף שלא יילך להיות עני, ושמי שמגיע לגיל זקנה ולא חסך (אפילו שהיה צריך להילחם על חייו ולממן לימודים מכיסו ולהיאבק על מקום עבודה כי איש לא עזר לו), שייחנק וינבור בפחים. וכך תקום לנו מדינה לתפארת! נכון? לא רוצה לסבסד חינוך? אל תתלונן אם תמצא את עצמך מוקף ב-90% נבערים ועברייניים - ראה ערך ברזיל!
 | 27.08.13
18.
1 היקר
הבעיה היא שההוצאות לא מתחלקות באופן שוטף על כל השנים. ההוצאה לילד שעדיין לא עלה לכיתה א' היא בערך 2000-3000 לחודש (במסגרות חינוך של יום מלא, אחרת הפסדת חצי משכורת לפחות). למשפחה חילונית ממוצעת, בתחילת דרכה (דהיינו, ההורים עדיין לא בשיא כושר ההשתכרות שלהם), יש שני ילדים שעדיין לא התחילו כיתה א' - כלומר, לפני שמצמצת הלכו 4000-6000 שקלים רק על מסגרות חינוכיות, וזה במהלך השנה - באוגוסט המצב גרוע יותר.
אמא לפעוט | 27.08.13
17.
3 - תגובה מטומטמת. היה מדובר בכתבה על ילדים עניים ?
ג'ו. ראשית על תיתן לי ציונים על התגובה. מספיק לראות את הציון שלי לעומת שלך בשביל להבין של מי התגובה יותר מטופשת. שנית הכתבה לא עוסקת בילדים עניים. אומנם קוצצו אבל עדיין יש קצבת ילדים, מעבר לכך יש סיוע של ביטוח לאומי לנזקקים, מעבר לכך יש חוק חינוך חינם - רובות העיקרי בחינם, אז על מה אתה מלין בדיוק ? שלילד עני אין בדיוק את כל מה שילד עשיר יכול לקבל ? איך בדיוק תדאג לזה ? אם ילד עשיר מקבל אייפון מההורה תכריח את כולנו לשלם גם אייפון לילד העני ? מי קובע את רמת החינוך המינימאלית, אתה ? כולם יודעים לצעוק ססמאות אבל תכלס אין פיתרון לשיוויון מוחלט וזה בסדר גמור כי לא צריך שיוויון כזה. תמיד הורים עשירים יכולים לתת מה שעניים לא יכולים. השאלה האמיתית שצריך לשאול זה למה משפחות עניות יש להם כל כך הרבה ילדים ? האם המדינה צריכה לתגמל משפחה שמכניסה את עצמה לעוני ? משפחה שקרה לה אסון אחרי שנולדו הילדים אפשר להבין וצריך וחייבים לעזור לה, אבל מה הסיבה שאני אממן חינוך חינם מושלם למשפחות עם 6 או 7 ילדים בדיוק ?
דודי | 27.08.13
15.
להשקיע בחינוך!!!!
כבוד השר לפיד !!!! הכי חשוב להשקיע בחינוך , זה העתיד האמיתי, שם תתמקד עזור לחינוך לשגשג, תשקיע בכולם לא רק בבעלי היכולת, יש הרבה ילדים מוצלחים מוכשרים שבאים מבתים שהמצב הכלכלי לא מאפשר להורים להשקיע בהם, תעזור לילדים החלשים תשקיע בחינוך , שם הכל מתחיל וזה העתיד האמיתי!!!!
 | 27.08.13
14.
לא מדוייק הסיבות בין הפערים הגדולים
יש עוד סיבות חוץ מסיבות כלכליות: יש משפחות בהן אחד ההורים לא עובד/משרה חלקית ויכול לשבת עם הילדים במקום צהרון יש משפחות בהן יש סבאסבתא שיכולים לקחת את הילד אליהם במקום צהרון שיעורים פרטיים בד"כ מיותרים- נכון יש ילדים שצריכים באמת, אבל הרבה לוקחים שיעורים פרטיים סתם בלי סיבה... רוב הילדים בלי לקויות למידה שישבו בכיתה ויקשיבו ויעשו שיעורי בית- יצליחו. אני סיימתי תיכון השנה עם שיעור פרטי אחד ויחידי שלקחתי בכל ימי חיי לפני בגרות במתמטיקה שרציתי להרגיש מחוזקת. אני ממש לא איינשטיין, פשוט השקעתי. בקיצור מכל הסכום הזה שרשום פה "חסכתי" להורים שלי כמעט את כולו וממש ממש לא בגלל פערים כלכליים.
להלהלה | 27.08.13
2.
חבל על הכסף כי חינוך אין - יש לחנך קודם את ההורים
חבל על כל גרוש כי חינוך אין "יש בייביסיטנג מאורגן " על יד משרד החינוך ושם במסגרת זו ללמוד לא לומדים -יידע לא מקבלים - דרך ארץ אין -נימוסים והליכות אין - ערכים אין - אבל תביעות מכאן ועד להודעה חדשה! והכי חשוב - לפתוח קורסים בתי ספר להורים כי החינוך מתחיל בבית וממה שרואים ב30 שנה אחרונות - אין תרבות ואין חינוך יש רק מה שרואים ולומדים בטלויזיות ובמחשב ואלה לא הדברים הטובים שנלמדים חבל על הכסף! תנו לנזקקים
שוש | 27.08.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת