אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דני צידון: "החוב של משקי הבית תופח מהר מדי"

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
מי שעסוק בלחם צועבודה
מי שעסוק בלחם ועבודה , אינו יכול לנפח בלונים, אינו יכול לייצר בועות. את הבועות מייצרים, אלה שדואגים שיהיו לו פצעים וחבורות על גופו., כדי שיעלה בידם לעשות רווחים רכוש להתעשר,על חשבון חלשים ומסכנים.. הממשלה הבנקים חברות לכוח אדם הטלפונים הכבלים, כל מי שישלו יד ורגל בכוחות הכלכלים הפועלים במדינה לקחת את חסכונותיו ,להוצאות בעת הזאת על חשבון העתיד. מנפח ודואג להעלות את מחירי הדיור וחובות ההלוואות לדיור במקום לדאוג לדיור בשכר דירה סביר הגון
שלמה מורד | 29.08.13
33.
קצת צבוע מצדך מר צידון... אתה הרי נהנה ממשכורת שמנה ע"ח לוקחי המשכנתאות...
מתי בפעם האחרונה ניכנס זוג וביקש הלוואה מעבר ליכולת וניסתם להגיד לו לא ??? הרי ברוב המקרים אתם עוזרים לאותם זוגות מתוסכלים "לקמבן" עוד כספים מכאן ומשם... חוץ מיזה, במשך שנים חינכתם אותנו שמשכנתא זה הצעד הכי חכם- למה לזרוק כסף על שכירות?! מה תשאירו לילדים וכו'. במציאות במדינות המערב ואפילו בארה"ב, אחוז בעלי הבתים ביחס לאוכלוסיה נמוך, דבר נוסף שאתם(הבנקים) לא ממש טורחים לציין בפני לוקחי המשכנתאות שבנוסף לריבית יש גם הצמדה למדד מה שמיקר מאוד את רכישת הנכס.. במילים אחרות- עוד ישראבלוף !
צ'ומפי | 28.08.13
32.
דני צידון אדם מוכשר, חבל שבנושא הגז הוא חושב קצר טווח
הרי מה הבעיה שלנו בנושא יוקר המחיה , הדיור ושאר הדברים עליהם דיבר צידון - חשיבה לטווח קצר שיצרה בעיות. אז מה הוא מציע? לקבל עוד 1 מיליארד ש"ח בשנה (על הנפקה של אג"ח לטובת רווחים עתידיים מייצוא גז שנקבל ממנו כ 8 מיליארד ש"ח עוד 10 שנים) - זה מתוך תקציב של 400 מיליארד ש"ח. מה אנחנו מפסידים מזה? כמה כסף המדינה תפסיד מייצוא של גז וייבוא של דלקים כמו מזוט או סולר שיקרים מהגז המקומי פי 6? כמה המדינה יכולה להרוויח מהפקה ומכירה של אמוניה במקום ייצוא של גז (לפי פרופסור אוהד קינן מהטכניון, נשיא אגודת הכימיה, ייצוא אמוניה יניב מיסוי גבוהים פי 7 יחיסת לתמלוגי הגז) - איך צידון מדבר על הנושא הזה בלי להכיר את הצד השני? בלי להזכיר שילייצוא יש מחיר כבד? בלי לבקש מהמדינה לראות תחשיב כלכלי ברור של הוצאות והכנסות?
דרור | 28.08.13
28.
כמו כל בנקאי הוא אומר תשמש בכסף שלך כרגע
למה לעזאעזל שרק הדור הנוכחי, בעשר שנים הקרובות יהנה מרווחי הגז? למה צריך לייצא היום, לקבל קצת כסף שיכנס לבורות הידועים בתקציב ולא לתכנן משק גז כמו שצריך. כבר נאמר שאם יש בור מלא כסף אז מישהו יבוא ויקח אותו. ישראל מצאה בור של כסף ו"הבנקאי" המהולל רוצה לזרוק אותו לקצבאות הילדים. כאילו שקצבאות הילדים של הדור הנוכחי הם הכי חשובות, ועוד עשור(או 25 שנה) שיגמר הגז וישראל תצטרך לקנות דלקים יקרים במקום, אז הוא יעשה מה שכל בנקאי עושה שהוא מתחיל להפסיד - הבנק(המדינה) קורס, מפיל את לקוחתיו(אזרחי ישראל) והולך הביתה עם הדבידנטים השמנים.
ארנון | 28.08.13
25.
וכשאני בוחר מקצוע, מקום עבודה או מגורים, אני צריך להתחשב באפשרות שמחר לא תהיה לי עבודה".
בוא נאמר זאת כך - בד"כ עבודה היא המקור היחיד והעיקרי להכנסה.(לא להכנס לממוצעים) כיוון שתמיד יש אי וודאות ( במיוחד בתקופה החדשה שבא אין קביעות הסתדרותית) ברגע שאין עבודה- ( והכוונה לפסק זמן ארוך במיוחד- בעיקר אצל בני 40 ומעלה - בעלי משפחות) אין יכולת לממן את ההוצאות השוטפות- ומכך אנשים לוקחים הלוואות כדי לקנות אוכל ומוצרי בסיס - לא דיור! את מי אתה מאשים? אצל מי ההתנהלות הכושלת - אצל אדם שאכן דואג לחסכון משכרו הנמוך - לעת משבר , או אצל הממשלה והרגולציה שמעלה את רף ההוצאות בכל התחומים, מעלה את גיל הפרישה , אך לא דואגת לתיקון אפלית הגיל בשוק בעבודה. הממשלה כגוף נותן שרות (שהינו לקוי - וזה דיון אחר) , איננה גוף יצרני - לשיטתה ,כל האזרחים והתושבים הינם מקורות בלתי נדלים של מימון לכיסוי טעויות שנעשו על ידה. רק ששוכחים שלכל חבית יש תחתית.
לא ברור את מי מאשים | 28.08.13
24.
הצביעות של המערכת הבנקאית!
אז זהו שאין כזאת! מאוד עצוב שאנשים שהם חלק מהמדינה יכולים לקרוא לעצמם אזרחים רק בגלל שהם משרתים בצבא ומשלמים מיסים. הבנקים הם עסק וחבל שעדיין לא הבנו זאת. אם הוא לא היה מדבר בנק אחר היה מדבר במקומו. האזרחים של המדינה הם אלו שצריכים לשנות -כולם! לדעתי בעיות הדיור נובעות מסיבה אחת בלבד: התפיסה, שכשנגיע לגיל זיקנה נצתרך להמשיך לשלם שכר דירה באלפי שקלים, שזה כל כך "ברור" שאם נתכנן נכון ונשיג משכנתא, לא נצתרך לבזבז כסף על דירה שהיא לא שלנו. -אולי כדאי שנשאל את עצמנו מה קרה לנו, שאנחנו כל כך מפחדים להגיע לגיל כל כך מתקדם בלי נכס שהמשמעות שלו אולי יותר גדולה מכל דבר מתמטי, לוגי או פיננסי: "בית".
 | 28.08.13
22.
היה מנוע?
המנוע דמם כבר מזמן. זו לא רק אלסינט שהפכה להשקעה בהימורים ובתי זונות, האולמות דוממים בכל התעשייה. מתכננים הפכו למגדלי יין ויועצי פנג שוואי או שהתאדו למקום אחר. בנו פה מגדלים על יכולות מופלאות רק שכחו להוריד מיסוי והתחכמו עם הדירות והחיסכון. ככה נהיה תחרותיים? עם כל הכבוד, ילד שמוציא אפליקציה יציל אותנו?
איפכה | 28.08.13
18.
לנושא הכי בוער בפנסיות - שוד דמי הניהול-לא התייחסת בכלל
הגיע הזמן שיגידו לאנשים ששליש מהפנסיה לפחות. חוזר שנית : שליש!! ילך לדמי ניהול. זה פשוט מטורף. אם זה היה בגלל ניהול גאוני -מילא, אם זה היה כי יש פנסיה תקציבית מובטחת ורק צריך לראות איך מגדילים את ההשקעה - מילא. אבל יתכן שכל הקופות, עקב משבר כמו ב 2008 יפסידו 10% מהפנסיה שצברנו בעמל רב, ואז עוד ירד שליש לאורך התקופה בדמי ניהול. ולמה אני קורא לזה שוד ?- כי אין אלטרנטיבה. על פי חוק אני מחוייב להעביר פנסיה. אם היו מרשים לי לשים הכל בצד ,ללא ניהול ודמי ניהול, עם חסכון סולידי נמוך של 2-3 % ( מאג"ח מדינה מובטח או משהו דומה ) ,או לתת לי לנהל בעצמי, אבל אם הגבלות שמונעות ממני לשים את הכסף באפיקים מסויימים הנחשבים מסוכנים,אז הייתה לי אלטרנטיבה. אבל פה אומרים לי - אתה חייב על פי חוק להעביר לקופות, ועכשיו לך תסתדר איתם במשא ומתן על כמה הם לוקחים ממך. לפחות תנו לי כלים להתמקח!! תבנו חלופה ממשלתית ,תגבילו את דמי הניהול לתקרה הרבה יותר נמוכה ממה שקורה עכשיו,ואז תהיה להם תחרות ולא תהיה להם ברירה והם יורידו את דמי הניהול. אף אחד לא מדבר על זה כי כל החברות האלו מרוויחות הון, והם אחר כך עוברים לאוצר ולהפך....
ש | 28.08.13
7.
הבעיה במשכנתאות היא אכן גדולה, אבל הבעיה במימון הצריכה השוטפת היא הרבה יותר גדולה
הגדלת השימוש בכרטיסי אשראי, הלוואות לכיסוי המינוס וכו' הם הסוואה הרבה יותר משמעותית למצב הבעייתי. המשכנתאות בדרך כלל משמשות רק לרכישת מוצר אחד: דירה. אתה יכול להיות שקול וזהיר, או מסתכן וחי בפנטזיות, אבל בסופו של דבר קונה נכס. השימוש לצריכה השוטפת הוא מעוור ומשלה - כאן כמעט כל מי שיכול חי ברמת חיים גבוהה יותר ממה שאפשר, בנסיון לא לפגוע בהרגלים אישיים שהתבססו בשנים הטובות, אבל שלא הסתגלו מספיק למצב החדש, שאכן גם יש סיכוי שעוד יחמיר, גם אם בהדרגה. כמובן שהקומבינציה בין השתיים (משכנתאות לרכישת דירות במחירים מנופחים "כי אין ברירה" - למה מי קבע את זה??) והמימון של הצריכה השוטפת (והעודפת) הוא אכן מתכון בטוח למשבר רציני.
 | 28.08.13
1.
זה קצת מצחיק שמי שמטיף להוריד את הגידול במשכנתאות
נמצא במקום מאוד בכיר באחד הבנקים הגדולים בארץ שחלקם בגידול המשכנתאות הוא אדיר. אל תזרוק את האשמה על הממשלה או רשויות מקומיות וכו'. לבנקים יש צד מאוד חזק במשכתנאות, אתם מפמפמים ומוכרים משכנתאות לאנשים בלי לראות בעיניים עם ריביות מטורפות. אז לבוא ולהתנער מהאחריות, נו באמת.
יוני | 28.08.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת