אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם חידקים מתים בפריזר?

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
בלדד, חבל רק שבתמונה העליונה מראים כנראה מושבות של פטריות/עובש ולא מושבות חיידקים :-)
קל מאוד להבדיל ביניהם בשל השוליים הלא ברורים של "מושבת" הפטריות או התפטיר. במחקר שלי המושבות הללו שהראתן נקראות זיהום כי הן מזהמות לי צלחת שאני מקווה לקבל בה רק חיידקים :-) לגבי קטילת חיידקים שכחת את הדבר הכי פשוט ויעיל - שטיפת בקבוק המים בסבון כלים. בנוסף - ניתן לשטוף את בקבוק המים באלכוהול 90% וזה יהרוג את רוב החיידקים (אלו בעלי הממברנות לפחות...). אחלה של פוסט. תודה.
ביולוג ירושלמי | 15.09.13
8.
מה הקשר לחידקים שחיים במעמקי האוקינוס ?
מה שרלונטי זה מה עושה הקפאה או הרתחה לאותם חידקים שמסתובבים סביבינו וגורמים למחלות כל מיני חידקים אקזוטיים לא רלונטיים שמעתם על לואי פסטר ? הוא הוכיח שמספיקה טמפרטורה של 70 מעלות כדי לקטול כמעט את כל החידקים המזיקים וזאת מבלי לפגוע באיכות המזון הרתחה מחסלת גם את רוב הנבגים כך שמים שהורתחו והוכנסו לבקבוק סגור ישארו חסרי חידקים שנים רבות על פי האגדה פסטר הרתיח מרק עוף והכניס אותו לבקבוק סגור והשאיר אותו בטמפרטורה רגילה במשך 5 שנים לאחר מכן פתח את הבקבוק ושתה את המרק אותו דבר הקפאה מתחת למינוס 20 מעלות היא תחסל כמעט את כל החידקים (אבל לא נבגים) לכן מזון שהוקפא יכול להישמר שנים רבות (הרבה יותר מהשנה שיצרני המזון נותנים לנו) אבל זה בתנאי שהמזון נשאר בהקפאה עמוקה כל הזמן היות ולא מעט פעמים המזון מפשיר חלקית בזמן ההובלה לכן הוא לא יחזיק 20 שנה הסיבה היא שהנבגים לא מתים וכמו שתואר בכתבה חוזרים לחיים זו הסיבה שעדיף להרתיח מאשר להקפיא
 | 31.08.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת