אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בנט רוצה לבטל שעות נוספות על בסיס יומי

180 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

178.
אני אמות אם זה מה שיקרה
התקבלתי לאוניברסיטה, אך לא הצלחתי לחסוך ללימודים. מאז שיצאתי מהצבא הייתי צריכה לתמוך במשפחה, הורים חולים, סבתא סובלת מדמנציה - ביטוח לאומי מפשפש עליהם בקשת. היום בגיל 28 אני מתפרנסת מלעבוד במעדניה בסופר. כשיש לחץ באמת טוחנים אותנו 12-14 שעות ביום, לעיתים גם לא יוצא לנו לצאת לשירותים/הפסקה, וזאת למרות שמורידים לנו חצי שעה על הפסקה אוטומטית. עכשיו אם זה המצב אני אמשיך לעבוד כמו חמור אבל לא לקבל על זה תגמול, כי יהיו ימים שאטחן 12-14 ויהיו ימים שאעשה 6 או שבכלל יגידו לי לא לבוא לעבודה. בנוסף, רוצים שלא נעבוד יותר בכלל בשבת אז גם תגמול על שבת לא יהיה לי? כנראה שרק הפשע משתלם במדינה הזאת.
באבא לובה | 09.09.13
177.
חוכמולוג-בוא ניתן דוגמא??????
די להתחכם.בוא נתחיל במוסד החלכאי והבזבזני במדינה-כנסת.כמה שעות בשבוע ח"כ נמצא????עלוב.ומה השכר-קטסטרופה.אז קודם כל לקבוע-שעון נוכחות בכנסת ולפי זה לשלם שכר.בלי הצעד הזה-המשך הביזה הגדולה של קופת המדינה תימשך לאור תנאי השערוריה המופקרים שסידרו לעצמם ח"כ ושרים-שהפכו לאיום קיומי על כולנו.עלות ח"כ מידי חודש-80,000 ש"ח לחודש????עבור נוכחות עלובה של כמה שעות בשבוע????והפנסיה המופקרת -פי-3 מקציני צה"ל????.מענין שחבורת הפקידות העלובה והנגועה מהאוצר "מעלימה,עין מהפנסיות של המנגנון הממשלתי-ומנהלים מסע וקמפיין הסתה נגד-קציני צה"ל????בואו נעשה סדר פעם ולתמיד כדי להראות שוב את הפרצוף המכוער והשיקרי של חבורה כושלת ונפסדת זו-פקיד ממשלתי שיושב במזגן,כל שעתיים קפה,5 ימי עבודה בשבוע,חופשות-כ140 יום בשנה-ותק-25 שנה-מקבל שכר-23,000 ש"ח,פיצןיים-575,000 ש"ח,פנסיה-17,000 ש"ח.לעומתו קצין שעובד-24 שעות ביממה,נעדר מביתו בתננאי אבק,גשם שלג,מסכן חייו ,בותק דומה-שכר-18,000 ש"ח,פיצויים-450,000ש"ח,פנסיה-9,000 ש"ח.-תמונה זו מלמדת על השקר הגדול והצביעות ,במקום שיהיה ההפך???שפקיד מטומטם שיושב במזגן יקבל יותר מקצין-שמסכן חייו????.זו התרמית הגדולה של הממשלה ועלובי האוצר-להסתיר את תנאי הפנסיה השערוריתיים שסידרו לעצמם ולנהל מסע מכוער ושיקרי כנגד אלה -ששומרים עליהם.כפיות טובה-מחליאה
אליפז+גימלאי צה"ל | 08.09.13
171.
בנט אתה מנותק עד כדי רשעות...
גם את כבשת הרש אתה רוצה לגזול מפועלי ישראל. איש איננו רוצה לעבוד שעות נוספות אך יוקר המחיה הבלתי נסבל מאלץ אותו לעבוד כדי לשמור על תנאי חיים בסיסיים ועכשיו בא לנו פרעה חדש שרוצה לשפר את עמיתיו הטייקונים על חשבון העובדים. אני מקווה שכאן תהיה קבורתו וסו"ס ניפטר מעונשו של פרעה.
הפנתר | 05.09.13
169.
פשוט מאוד- צריכה להיות הפרדה בין עובד יומי/שעתי/משמרות לעובד חודשי במשרה מלאה
החוק הקיים כיום עושה צדק יחסי עם עובדים יומיים ועובדי משמרות, אשר אין להם כלל ביטחון לעבודה חודשית במשרה מלאה, ושצריכים לקבל תגמול על יום עבודה ארוך או שעות לא שגרתיות כי אחרת לא יתוגמלו על השקעתם. גם ככה מהשעות הנוספות אין הפרשה לפנסיה וכדומה. עובד חודשי שמקבל שכר גלובלי בהיי טק או במקום אחר, וששכר הבסיס שלו הוא מראש לא מינימום וגם לא השכר הממוצע במשק- משהו אחר לחלוטין.
אור | 03.09.13
167.
הסובלים הם אילו בעלי השכר הכי נמוך ,ושעות העבודה הכי רבות
העובדים הפשוטים, הלא מקצועיים , שעובדים על שכר מינימום מזערי, ומחוייבים לעבוד בשעות נוספות אחרת יסולקו מהעבודה, וללא יכולת למצוא מקום עבודה אחרת עם שכר גבוה יותר הם פשוט נאלצים, לעבוד על שכר גלובלי, אני (נאלץ)לעבוד בממוצע של 11-12 + , מידי יום, (וכמובן זה לא בהייטק, אלא עבודה פיזית קשה ושוחקת) ושכר שגבוה במעט משכר המינימום, ותשובת המעסיק לשכר גבוה יותר, היא רק להראות לי את הדלת החוצה, וללא מקצוע ,, או אקדמאי כלשהו. פשוט נאלץ לחיות כך, ולפעמים, נאלץ לעבוד במשרה נוספת בשבתות בשעות לילה. מאוחרות. אם היה פיקוח על השכר, ועל ."כל" העסקים במיוחד, ולא רק בהייטק, או מפעלים גדולים והיו מחייבים שכר לפי שעות נוספות, ולא שכר גלובאלי שבד"כ נמוך מאוד (ולא מתקרב אפילו לשכר המינימום של עובדי ההייטק ללא שעות נוספות
ש.ב | 03.09.13
166.
חודשי זה מוגזם
לא הגיוני שעובד יעבוד מלא שעות שבועיים ואז כלל לא יעבוד ולא יפוצה על כך. מה שכן, זה יכול להיות עניין שבועי כמו בעוד כמה מדינות כך שמעל 42.5 שעות בשבוע המעסיק ישלם יותר. בכל מקרה, הגיע הזמן לבטל את האיסור על עבודה בשבתות. יש לחייב את המעסיק לשלם 150% על עבודה בסופ"ש וכל מעסיק ועובד יבחר אם מתאים לו לעבוד או לא
הכריש | 03.09.13
165.
תבורך! עכשיו להוריד את ההגבלה על עבודת הלילה.
אני ברמן ושנים עבדתי 22 ערבים כל חודש. לפני חצי שנה המעסיק שלי הודיע לי שלא אוכל לעבוד יותר מ-7 משמרות כל שלושה שבועות כי המשמרת שלי נחשבת למשמרת לילה (כי היא מסתיימת ב-00:30 - לכן חוקית אסור להם להעסיק אותי. חברים שלי שרוצים לעבוד בשבתות כי הם סטודנטים לא יכולים כי החוק אוסר עליהם לעבוד שלוש שבתות רצופות. אני אומר - תנו לעובדים להחליט! אתם לא דופקים את המעסיקים עם החוקים האלה אלא אותנו.
עומר | 02.09.13
163.
יש גם יתרונות - איפה שמשלמים שעות נוספות בכלל
הייתי עובד בחברה ששילמו שעות נוספות. אז על כל שעה שהייתה צריך ללכת מוקדם - היו מורידים לך מהמשכורת, אבל כשניסית לעבוד את השעה יום למחרת, בגלל שהיא בתשלום יותר גבוה - הייתי צריך לקבל אישורים מכל דרג ניהולי חוץ ממנכ"ל וסמנכ"ל.. ולפעמים זה לא היה שווה את זה. עכשיו אני עובד בחברה שמשלמת שעות נוספות גלובלית. והחיים הרבה יותר פשוטים. תלך מתי שאתה צריך, תעבוד כמה שאתה יכול, העיקר שלא תתקע משימות, וסה"כ בסוף חודש יהיהי 198 ומעלה.. ברור שכל אלה שחיים על זה שהם דופקים את בעל הבית וחבריהם לעבודה עם שעות נוספות, שהם עושים במקרים רבים ללא כל צורך (גם אני הייתי כזה) - יתבכיינו. אבל בכללית, אני חושב ששיתת החישוב הזאת, תועיל לרוב האוכלוסיה העובדת
 | 02.09.13
161.
וואו! לא ידעתי שמשלמים בכלל שעות נוספות בארץ!
כל מקומות העבודה שעבדתי בהם שילמו לי "שכר גלובאלי" שבכל מקרה לא משלם שעות נוספות, ואני בתמורה נאלצתי לקרוע את התחת וחס וחלילה שהבוסים לא יראו שאני הולכת אחרי 9 שעות הביתה, כי מבחינתם זה מעט מדי. כרגיל, הממשלה מנותקת מהעם. אחיי העבדים אפשר לומר מגבוה גבוה, אבל לראות מה קורה בשטח גדול מדי על השרים עם הכיסאות. אולי כדאי קודם לאכוף את חוק שעות העבודה והמנוחה הקיים? חשבתם על זה האחים (לא שלי) בנט ולפיד?
אחת | 02.09.13
159.
כל הכבוד לשר
השר בנט מוכיח באופן ברור כי הוא קשוב לבעיות העובדים בתעשייה או במלונאות המצב נכון להיום היה גרוע ויצר אבסורד שבו המעסיק אסר על העובד לעבוד שעות נוספות מהחשש לעבור על החוק! התיקון יעזור לאלפי עובדים להרוויח יותר ולממש את יכולתם המקצועית שנה טובה
שמואל דונרשטיין | 01.09.13
156.
בנט,אתה לא דירקטור בחברת הייטק-אלא אתה שר בממשלה של כווולם,נראה לי שכחת
לדוגמא במרכזי שירות טלפוניים הסטודנטים עובדים במשמרות,יש ימים עמוסים של 11 שעות אחרי החגים, ויש ימים מתים לפני החגים-אז לסטודנט אם כבר טוחנים אותו אז לפחות יוצא לו שעות נוספות איתן הוא משלם שכר דירה. עוד דוגמא שזה בטח יתפוס לכיוון השלילי זה העובדים במסעדה או בכל הנפצה אחרת של כוננות גם כשאין עבודה-כמו שקורה במסעדות או בשירות טלפוני כי אז הבוס יחזיק אנשים סתם 12 שעות,כאשר חלק מהזמן הזה במקום לשלם שעות נוספות-הוא ישלם שעות רגילות-כי זה יוצא לו יותר רווחי-אבל עבור העובד זה קטסטרופלי ושוחק. אם כך בנט מציע, אז אולי יום ארוך בגן יורידו מחירים -כי הרי לא יהיה צורך לשלם לגננת שעות נוספות-אבל אני רוצה לראות שזה באמת יקרה, שכל החברות שבהן יעברו לשיטה של בנט יבטיחו ויתחייבו להוריד מחירים על מוצריהן-כי הרי הן יוציאו פחות על שכר עבודה, אבל אתם יודעים שבמדינת ISRAEL בחיים לא יורידו מחירים על מוצרים אפילו אם יעבדו בחינם בשביל לייצר אותם-ועד אז בנט תזכור שאתה לא דירקטור בחברת הייטק אלא שר בממשלה של כווווולם.
NEO | 01.09.13
154.
אולי במקום עוד חוקים תתחילו מאכיפת חוקי עבודה, בעיקר של נוער וצעירים?
כאילו לא כולם יודעים שרוב הצעירים הממלצרים או עובדים באולמות אירועים(רק דוגמה) מקבלים מחיר לשעה (מינימום) גם בשעות הערב והלילה, ללא שעה נוספת כשהם עוברים את ה 8 שעות, ללא תעריף שבת וללא תשלום נסיעות. בוודאי ללא זכויות סוציאליות. ללא ימי מחלה ללא כלום, בעצם. האם בנט לא הולך לאירועים משפחתיים? לבתי קפה? האם הוא לא רואה בסופרמרקטים קופאים שעובדים בשכר לשעה ללא זכויות? שיסתכל סביבו. התחילו מאכיפת חוקי העבודה הקיימים שמעסיקים מצפצפים עליהם ומנצלים את העובדים. חוק שמאפשר למעסיק לשלוח אותי הביתה מחר יותר מוקדם כי היום הוא היה צריך יותר עבודה, רק פוגע בי, ביכולת שלי לתכנן את זמני ולחשב את משכורתי.
רחל | 01.09.13
152.
הנה מידע לבנט, לשיקול הוועדה
בנאדם הוא לא רובוט! בנאדם הוא לא רובוט! בנאדם הוא לא רובוט! והנה מידע לראש העסקי שלך: העובד מתאמץ רק אם הוא יודע שיש תגמול ראוי למאמציו. למשל, אם יש עומס רב, אז עובד יכול להציע 3 אפשרויות: או שתפחית ממנו את העומס, או שתביא עובד נוסף, או שתגדיל לו את התגמול. להגדיל לו את התגמול? מה זה קשור לעומס? האאאאא, זה קשור באותה צורה שבה אתה מוכן לקרוע את הישבן 24 שעות בשביל סטארט-אפ שיזמת בגלל שאתה יודע שאתה תקבל על זה בסוף מיליונים. זה קשור בדיוק באותה צורה שבה קרעת את הישבן באימונים לסיירת מטכ"ל כי התגמול שחלמת עליו היה להיות חלק מהיחידה. כמו שזה הגיוני לך, כך זה הגיוני לעובד. אבל עכשיו אתה מנסה לשכנע את העובד לקרוע את הישבן ולא לקבל על זה תגמול. אתה מנסה לקחת מהעובד את התגמול, אפילו שאתה דורש ממנו ימים של 12 שעות עבודה... אתה יכול לחשוב שיש מיתון אז אתה יכול לנצל את העובד בלי לשלם לו תגמול ראוי, אבל אז בהזדמנות הראשונה הוא יעבור לחברה אחרת ויש מצב שגם יגנוב סודות חברה על הדרך (מבחינתו הגונב מגנב פטור). הוא יעשה זאת אפילו אם תשווה לו את התגמול, כי הוא נוטר לך טינה שדפקת אותו, ועוד דפקת אותו בזמן מיתון. זו פסיכולוגיה בסיסית מר בנט. אנשים כמוך שונאים קומוניזם, ובצדק. קומוניזם זו אכן תפיסה מפגרת שראוי לדכא. אבל עם הטמטום והחמדנות שלכם אתם אלו שכל הזמן גורמים לקומוניזם לעלות לשלטון.
.......... | 01.09.13
151.
146 צודק
הבוס יצא לחופש, או לא קרא מיילים של הבוס שלו ומפיל עלינו שעות נוספות כתוצאה של חוסר תכנון שלו. ממילא אנחנו אמורים להיות זמינים 24/7. אבוי אם לא נענה למיילים שלו כל היום. או שנמצא עצמנו ברחוב או פשוט לא נקודם. עבודה מהבית? זה לא ממש נחשב! מצגת יכולה להתקבל אחרי שהוא כבר נח ומבקש ללא בושה להכין אותה למחר ב- 10. הרי ברור שלא נכין אותה בין 9 ל- 10 כי יש עבודה של 3-4 שעות עליה. אם לא נעשה אותה? ברור שלא נזכה בפרויקט! כל העסק הזה של שעות נוספות הוא בעייתי ביותר. אם לא ישימו לזה סוף המשפחה תתפורר, המתח יגבר, לא יהיה לנו יום ולילה. כל צפציף בנייד יקפיץ אותנו. זה שקיבלנו טלפון חכם הביתה עוד יותר הפך אותנו לזמינים. קשה לתאר עד כמה המטח גובר כאשר אנו זמינים למיילים כל היום וזה אף פעם לא נחשב לשעות נוספות.
 | 01.09.13
150.
בשירותי בריאות כללית זה חלק מחוזה העסקה.השעות מחושבות פר חודש ולא פר יום
בנוסף השכר מחולק לשכר יסוד (בסיס) שאליו מתווספות תוספות שונות כגון וותק,תוספת עבור ילדים וכדומה.כמו שמישהו כאן ציין,חלק מהפרשות לקופת גמל נעשות משכר יסוד בלבד שזה בערך 2800 ש"ח. בנוסף השכר עלוב כמו גם היחס כלפי העובדים.הדבר היחיד שמציל זה חודש שלם של ימי חופש בשנה.
עובדת של כללית | 01.09.13
149.
חשוב לדעת נושא זמן גמיש ע"פ הפסיקה
החוק נכון ויש לשלם ברמה היומית שעות - אבל זה רק אם העובד חייב להתייצב בשעה מסויימת וללכת בזמן (לדוגמא מקומות עם קבלת קהל שלא יעזור בית דין עובד חייב להתייצב בזמן). אבל במקומות מפונפנים, שבהם יש זמן גמיש שניתן לאחר ולהשלים למחרת - ולנווט את הנוכחות לפי נוחיות העובד, יש לערוך חשבון ברמה החודשית. ממני הפוסק
רביב | 01.09.13
146.
המצב דהיום - המתכונת החדשה של השר
צריך "דחוף דחוף" (שווה חוסר תכנון) לסיים איזושהי משימה. אותו יום עובדים 14-16 שעות או יותר, ומחפשים בייביסיטר בנרות בטלפון הנייד (לא נעים לדבר על דברים "אישיים" באמצע העבודה). בסוף, מבקשים מהסבתא (שלא נוהגת) להגיע אלינו הביתה במונית, ובגלל שאין אוכל מוכן (כי רוצים להכין אוכל טרי כל יום ולא רוצים שהילדים יוכלו זבל קפוא) לא דורשים מהסבתא להכין (כי תהרוס את הניקיון והסדר) אז מאפשרים לה להזמין חד פעמית פיצה (בפעם ה- 4 החודש). אז, מה יוצא לנו מזה? סופרים את ההוצאות ושמים לב שיש לנו חור בתקציב של 310 ש"ח (2 פיצות 120 ש"ח + 2 נסיעות במונית 60 ש"ח של הסבתא + נסיעה במונית של ילד אחד 50 ש"ח בחזרה מהבית של החבר איתו הכין עבודה לבית ספר ואני הייתי אמור לאסוף אותו + שוקו ולחמניה + מסתיק פיצוי 20 ש"ח שקנה לעצמו במכולת במקום לאכול ארוחת 4 בריאה בבית), ילדים ממש מרוצים מהפיצה אבל לא ממש מרוצים כי ההורה לא בבית. ביום האחרון של החודש אמורים לעבוד 3 שעות בלבד במקרה הטוב או פשוט לא לבוא לעבודה יומיים-שלושה אבל ממש לא נעים מהבוס. אז, במקרה הטוב יושבים בבית סתם לבד בלי המשפחה, מול המזגן, מסתולים עם עיניים מזוגגות, לא מתפקדים בכלל בגלל עודף השעות של אותו שבוע. וכפי שאמר "75" להגיד תודה שיש לנו פרנסה. אגב, סביר שאותן שעות נוספות הן פועל יוצא של חוסר תכנון או של בטלה של הבוס הגדול שלא השכיל להכין הכל בזמן וברגע האחרון נזכר להשאיר לנו מטלות כי לו, ממש אבל ממלא לא אכפת. מימלא יש קיזוז של שעות נוספות ברמה חודשית.
BENNETTON | 01.09.13
144.
כאחד שעובד בתחום המסעדנות יש לי חדשות
כבר 19 שנה, מאז יצאתי משחרור בצה"ל, בכל עבודה שעבדתי בה כשכיר. תמיד קיבלתי תעריף שעות נוספות מהרגע שעברתי את המכסה החודשית. היו לי שתי ברירות, או לתבוע את בעלי העסקים או להמשיך לעבוד אצלם באותם תנאי עבדות. חוקי המדינה אינם מכובדים ע"י בעלי העסקים בתחום במזון. גם בשבתות, התעריף היה רגיל כל עוד זה היה במסגרת השעות החודשיות. עכשיו בא השר ונותן לגיטמציה לשערורייה הזאת.
הכלב הנרצע | 01.09.13
143.
שעות נוספות
לדעתי התקרה בכל מקרה צריכה להיות 186 כי כך נרשם בפק' מ"ה בס' 1 בהגדרות כמו כן מעסיקים מעסיקים עובדים לפי חודשים ולא לפי ימים ומעטים המקרים שמועסקים עובדים ליום או יומיים או שבוע ולכן עצם נוסחא שהגיעו מעוות את צד המעסיקים והן את צד העובדים שכל הזמן חושבים שרומסים להם את זכויות ונהיה כאוס אחד גדול בתחום ולכן גם עבודות ביקורת על תחום חשבות שכר נהפכה להיות בלתי אפשרי כמעט כבודק שכר אני צריך לדעת אם לייעץ לפי דיני עבודה , החלטה משפטית , תקדים , או לפי פרקטיקה , אין סינכון בין רובדים וזה יוצא בלאגן ולכן יש להתאים תקרה של 186 למשרה מלאה לעובדים שחל עליהם שעות מנוחה ולמי שלא חל יש להחיל תקרה של 208 שעות , בשתי תקרות יש לבחון את תקרה של 43 שעות שבועיות ובכך סוגרים את סוגיה של שעות נוספות . אך בכל מקרה אין לבחון את בחינה היומית , דבר נוסף זה דמי אבטלה למשרה חודשית ולא יומית כפי ששינו בביטוח לאומי ובכך כל עובדי שכר חודשי נפגעים בעת עזיבת מקום עבודה ששכרם יורד פלאים בעקבות השינוי .
רמי | 01.09.13
139.
צמד חמד, לפיד & בנט... נמאס! שני מיליונרים מנותקים ומתנשאים
איך חושבים כל כך עקום? בוא, בוא, בוא אתה ויאיר לפיד, בואו תדפקו אותנו בכל מקום ודרך אפשרית, הרי מעמד הביניים והמעמד הנמוך הם בעצם לא רק הכי חלשים, אלא גם הכי טפשים (תנתחו את דפוסי ההצבעה ותבינו למה טיפשים...). אולי זה עונש משמים?
פועל ציוני | 01.09.13
137.
לאדון 27 צר העין
רפא"ל היא חברה מרוויחה שמכניסה הרבה כסף לכיסי המדינה. חברה מרוויחה, מן הראוי שתתגמל את העובדים והמהנדסים המצוינים שלה, שבזכותם היא ריווחית! מה שצריך לעבור מן העולם הוא הגישה הנצלנית של מרבית המעבידים, שמושכים את כל הרווח לכיסיהם ולא מתגמלים את העובדים שעמלם השיג את הרווח הזה. אבל במקום להרים קול על מעסיקים כאלה ולעקור את הרעה החולה הזו מן השורש, אנשים קצרי רואי וצרי עין מעדיפים לעשות דמוניזציה לעובדים שהתמזל מזלם לעבוד עבור חברות שכן חולקות את הרווח עם העובדים. ולא, אני לא עובדת ברפא"ל.
 | 01.09.13
135.
מהפכת סרק
עובדים גלובליים- לא מקבלים שעות נוספות , ולכן החישוב לא רלוונטי לגביהם (גם אם יעבדו 12 שעות ביום אחד ו-4 ביום האחר). עובדים לפי שעון- היותר זוטרים, תמיד עושים מינימום שעות ביום, אז זה לא משנה אם החישוב של הצבירה הוא יומי או יהיה חודשי. בקיצור- חרטה ברטה
איציק | 01.09.13
132.
יש מקומות שזה נכון לשלם ויש מקומות שלא נכון לשלם
ההצעה של בנט אינה יכולה לכלול את כל המשק ויטרכו לקבוע קריטריונים באלו מקרים משלמים ובאלו מקרים לא משלמים אלא עושים חשבון חודשי. לדוגמא: מפעל המעסיק עובדים 4 ימים בשבוע 11 שעות בכל יום, מפעל זה משלם מינימום שכר לעובדים וההכנסה הנוספת שיש להם באה מתוספת שעות נוספות (שעתיים ביום X 4 ימים) סה"כ 8 שעות בשבוע ו 32 שעות נוספות בממוצע לחודש. אם עובדים אלו יחושבו לפי סה"כ חודשי יווצר מצב שכל השעות תעלמנה כ 8 שעות הנוספות הן היום החסר בשבוע. לכן יש להפריד בין עובדים לפי הסדרים בעבוד לבין אה הגמישים ואין עובדים לפי תקן. מה שטוב בהצעה ששיטת "העבודה בעיניים" של חוכמולגים שמחשבים איך לעבוד על המעביד תיפסק
רץ יונה לי | 01.09.13
130.
הממשל רוצה בכוח לגרום לנו לרדת מהמדינה ולפגוע בנו ללא אבחנה
במקרה כזה אתה פוגע בסטודנטים צעירים שלא ביכולתם לעבוד משרה מלאה והם חיים על השעות הנספות בדיעבד אתה גם פוגע בכוח הקניה שלך כי יהיה פחות כסף דבר היכול ליצור לאט לאט האטה במשק ובהמשך להביל אף לפיטורים כיוון שכוח הקניה ידלדל וגם ההכנסה של המעסיקים אותם אלה שדורשים את החוק יורים לעצמם ברגל אבל לקחים איתם גם אותנו טעות חמורה ביותר
שי | 01.09.13
128.
כמה עוד אפשר לחנוק את הפועל
בנט יקר- א. תיישם את התוכנית הנ"ל לחברי הכנסת ולשרים.?(שלא באים לישיבות ומקבלים שכר עצום) ב. תן לעובד לעבוד ולהרוויח את המקסימום שאפשר להרוויח ,גם ככה השכר הוא נמוך אנשים כמוני רוצים לחיות ולעבוד ולא להיות נטל על הממשלה. ג. כל תוכנית שהצעתם עד היום מעשירה את העשירים ומענה את העניים. זה מזכיר לי את הסיפור על החמור שבעל הבית כל יום הפחית לו אוכל בסוף החמור מת. האם זו כוונתך.
מרים | 01.09.13
125.
יום עבודה הוא 8 שעות
מר בנט היקר בכל העולם יום עבודה הוא של 8 שעות . מה אתה מחפש שוב לדפוק את העובדים ? הסיכון שבעל העסק לוקח הוא גם שעובדיו לעיתים יהיו ללא עבודה באותם 8 שעות. האם הוא מתחלק איתם ברווחים של אותו יום שקרא להם ליותר שעות? האם שמת לב בכמה עלו המחירים ב10 השנים האחרונות לעומת המשכורות? הרדמתם את השכירים , מרוב שהם עסוקים בלשרוד אתם עסוקים בלעשוק מה אתה באמת חושב שהעם הזה פרייר שאפשר להאכיל אותו כל חודש בהזיה אחרת. בסוף זה יקום נגדך והכי גרוע שאתה ואחיך היהיר הורסים כל חלקה תמימה וזכה בארץ הזו שבא כבר להקיא .
רון | 01.09.13
124.
למה תמיד להסתכל על הרע שבדברים ?
יש לי שני דברים לומר : 1. אני עובד היי טק כבר יותר מעשור ותמיד היה לי שעות נוספות לפי חישוב חודשי ( מה שבנט רוצה לעשות ). 2. בגלל שזה המצב שלי תמיד דאגתי ליום בשבוע שבו אני עובד בין 4 ל- 6 שעות מקסימום ואח"כ אני משלים את השעות האלה לפי הצורך. כלומר יש גם דברים טובים במה שרוצים לעשות . תשאלו את עצמכם , כמה פעמים יוצא לכם להסתכל על השעון מחוסר מעשה כי אין מה לעשות והייתם רוצים לצאת מהעבודה אילו יכולתם ? מעבידים צריכים לקחת בחשבון שאם עובד צריך להישאר שעות נוספות היום , מחר הוא יוכל לצאת מוקדם במידה ויש מעט עבודה או בגלל אילוצים פרטיים .זה בתנאי שהעובד עומד בתנאי של המשרה שלו . מצד שני , האם המעבידים רוצים שזה יהיה המצב ? אני מאמין שיש מקומות שירצו בכך בגלל שמצד אחד העובדים יתנו הספק יותר טוב בעבודה בשעות שהם עובדים ומצד שני יהיה לעובדים יותר זמן לחיים פרטיים . המעבידים יקבלו תפוקה טובה יותר מהעובדים ולא יצטרכו לשלם שעות נוספות מיותרות
אור | 01.09.13
119.
בושה וחרפה!! לא מספיק פגעתם בעובדים הזוטרים??
זה בעצם אומר שמעסיק יכול לעשות עם העובד מה שבא לו - הוא יכול לדרוש ממנו יום אחד להישאר מהבוקר עד 12 בלילה ולדעת שהוא בכלל לא יהיה חייב לשלם לו על זה - מקסימום, באיזה יום אחר בו לא תהיה עבודה, הוא ישחרר אותו קודם ואז השעות יתקזזו. העובד לעולם לא יידע לכמה שעות הוא מגיע לעבודה ובאמת הגדרתו תהיה עוד יותר קרובה ל"עבד".
נועה | 01.09.13
116.
קודם רק אנשים מארצות ענייות הועבדו שעות רבות לחרוס בריאותם ומישפחתם.
עבודה זרה קודם מרגילה על "אחרים" ואחרי שהורגלו הבריאות החולות מוסרית - חל גם עליהן פגע שהיסכימו שיוטל על אחרים. מצוקה כלכלית לא נובעת ממחסור עובדים ולא ממיעוט שעות עבודה - זהו העלמת משאבים על ידי בעלים של מידינה ואישורים המשרתים אותם.
אף אחד | 01.09.13
115.
אנשים פה מתלוננים ולא מסתכלים על עובדים אחרים
אני סטודנטית ויש לי ימים שאני רוצה לצאת מוקדם מהעבודה ללימודים. המעסיק מעדיף שלא, כי השלמת שעות בימים אחרים היא בתעריף שעות נוספות. לכן אני בבעיה. אם היה חישוב שעות נוספות בחישוב חודשי כמו שבנט מציע, אז הייתי יכולה להשלים שעות בימים מסויימים ולצאת מוקדם יותר בימים אחרים.
סטודנטית | 01.09.13
112.
פגיעה קשה בעובדים, במקום לעודד הגבלה של שעות העבודה ביום
תקנה לא שיוויונית שכמובן עוזרת למעסיקים. במקום זה צריך לקבוע קנסות אמיתיים, עם שיניים, להעסקה של עובדים יותר מ-10 שעות ביום. מה בדיוק המשמעות של חישוב חודשי שבנט ולפיד מעודדים? העובד אמור לעבוד שבוע בלי שינה ואז להיות שבוע בחופש, לפי צרכי המעסיק? מה קורה - עברנו להיות טבחים צבאיים? מנציחים בצורה עוד יותר עמוקה את עבדות ההייטק ועובדי הקבלן.
טל | 01.09.13
108.
זו גניבה ופתח להתעשרות של בעלי עסקים על גב העובדים
אז נגיד שיש היום הרבה לחץ בעבודה, והמעביד רוצה אותי לשעות נוספות, והוא קורע אותי בעוד 4 שעות , למחרת הוא יגיד לי לבוא מאוחר יותר או לחילופין לא להגיע בכלל כדי שהוא לא יעבור את מכסת השעות שלו עכשיו מה עוזר לי היום חופש הזה בבית, שהרי הוא מהרגע להרגע ולא היה לי אפשרות לתכנן בו דבר מראש, יום כיף עם הילדים, או סתם יום לסידורים למה להקשות את החים שגם ככה קשים, ולהקל על המעסיק לעשוק אותנו ולנצל את הצורך שלנו בכסף לקיום? אם חוק כזה יעבור הוא צריך להיות בצורה הרבה יותר חכמה! לדוגמא, נאמר שהמעסיק קיבל ממני כבר למעלה מ 20 שעות נוספות בחודש מיועד - צריך לחול עליו איסור לשחרר אותי מוקדם יותר וכן לשחרר אותי ב יום שלאחר השעות שביצעתי, יתרה מכך אם ברצונו של השר להטיב עם העובדים, על המעסיק לשחרר מדמי שעות נוספות רק בימים האחרונים של החודש!
א.ק | 01.09.13
105.
צריך להגביל את מספר השעות ביום ולא לשנות את החישוב!
כיום יש מקומות (משרדי עורכי דין, חברות הייטק) שמעסיקים 12-14 שעות ביום ומשלמות גלובלי. צריך לאכוף ביד ברזל את נושא שעות העבודה. התפוקה גם כך יורדת ככל שמוסיפים שעות נוספות והנזק לחברה הישראלית הוא אדיר. כשעובדים כל היום, המטפלת מגדלת את הילד. כך יצמח כאן דור נבער, חסר קשר להוריו שלומד שכסף הוא ערך עליון בחיים. עצוב.
בנט הביתה | 01.09.13
102.
ל-98. מה שאתה אומר זה שטויות במיץ
זה הכל זכויות אדם. ובנט רוצה לרמוס אותם. ולהפוך אותנו לפועלים מסכנים. מעביד שרוצה להעסיק יותר מתשע שעות צריך לשלם שעות נוספות על כל שעה. נקודה. אין לך כסף? אל תעסיק אנשים. לפי דעתי צריך להכפיל את התעריף ל-150% לשעתיים ראשונות. ואח"כ 200%.
במקו | 01.09.13
101.
חוקי העבודה, בגדול, הם נזק - אלא שיש סדר עדיפויות
לפני כל דבר אחר, ראוי להתיר באופן גורף העסקה בשבת וחג בכל התחומים ולכולם. אם המעסיק רוצה, והעובד רוצה - למה שהמדינה תמנע?! דבר שני, ראוי לבטל את שכר המינימום הכללי במשק - מה זה עניינו של צד שלישי על איזה שכר מסכימים ביניהם מעסיק ועובד? ישנן מדינות רבות באירופה ללא שכר מינימום - והפלא ופלא, השכר שם בפועל גבוה יותר מאשר בישראל. דבר שלישי, ראוי לבטל את השטות של חובת תשלום "דמי הבראה" (אם המעסיק יבחר לשמר את ההטבה, זו כמובן זכותו) - שהיא פשוט סוג של תוספת מוזרה לשכר, שלא קיימת בשום מקום בעולם. ורק אחרי כל זה, אפשר לדבר על שינוי שיטת חישוב השעות הנוספות. מבחינת רמת החשיבות, זה אחד מחוקי העבודה הפחות מזיקים.
יבגני | 01.09.13
98.
בתחומים מסויימים בנט מאוד צודק !!!
אני בעל עסק קטן בתחום המסחר . מעסיק עובדים צעירים בני 18-25 , אשר אוהבים מאוד את מקום העבודה . העבודה הינה במשמרות . העסק פתוח 11 שעות בכל יום . לעיתים עובד מגיע למשמרת של 6 שעות , ולעיתים מגיע למשמרת של 9 שעות - אך בגלל שעובד אחר "הבריז"- הוא נשאר עד הסגירה - 11 שעות .. לעיתים עובד כזה הינו גם סטודנט - ומוכן לעבוד רק 100 שעות בחודש , למרות שהייתי רוצה אותו במישרה מלאה. יוצא - שעבור 100 שעות בחודש - אני לעיתים נאלץ לשלם שעות נוספות על 10-20 שעות .וזה לגמרי לא פייר ! אני לא מעסיק בשכר מינימום של 23 לשעה . אני משלם להם(כולל בונוסים) 30-31 לשעה , והאמינו לי - לכל המלעיזים - שזה כלל לא תלוי בטוב ליבי - אלא בהכנסות של העסק ! הוצאות השכר שלי מגיעות לעיתים ל-20% מהכנסות העסק - וזה המוןןןןן ! אז בנט צודק ! מי שעובד 100 שעות בחודש - שלא יצפה לשעות נוספות . מי שעובד במישרה מלאה - זכאי החלט לקבל ות נוספות - על כל שעה מעל 186 שעות .. ולגבי עניין נוסף - העובדים שלי מבקשים כל הזמן לעבוד יותר שעות - בכדי שהמשכורת שלהם תהיה גבוהה יותר ! אני לא מנצל עובדים לעבוד יותר , אלא משלם להם עבור עבודתם בשכר . וזה קודם כל אינטרס של העובד לעבוד יותר ( לתגובה 24 החוכמולוג )
בעל עסק קטן  | 01.09.13
95.
חברות ההיי טק לא ירוויחו מזה גרוש
חברות ההיי טק עובדות על משכורת גלובאלית. אין שום תוספת משכורת על שעות נוספות שמצפים ממך לעשות. מבחינה חוקית הם מכוסים... ואם יהיה שינוי בחישוב, זה לא יזיז להם... באשר לשאר העובדים במלונאות וכו, צריך לבדוק את העניין יותר לעומק, כי הרי מה שמצויין בכתבה זה פגיעה בעיקר בעובדי שכר מינימום וקצת יותר, אך מדובר בגרושים, כך שנראה שהמעסיקים לא באמת ירויחו כאן מליונים...
עידו | 01.09.13
75.
הצעה מזעזעת חוזרים אחורה 200 שנה
לפני 200 שנים באנגליה אנשים היו עובדים במפעלים תמורת אוכל ולינה בלבד, 84 שעות בשבוע. מי שהיה בורח היה נכנס לכלא. האלטרנטיבה אז היתה רק למות ברעב. בנט רוצה לחזור למצב כזה שעובדים-עבדים יעבדו כל השעות ביום ויגידו תודה אם יתנו להם שכר מינימום או שווה ערך באוכל ולינה בתמורה. אז ישראל תהיה תחרותית עם בנגלדש. אוי לנו.
יהודה | 01.09.13
72.
בנט היקר! יש קומבינות של גניבות בין רואי חשבון למעסיקים - נגד העובד
האמן לי, מה שאני תפסתי - אין לזה מחילה. קומבינות כאלה, מעסיקים שלא עושים הסכם עבודה, מתחמקים מהבראות ומביגוד, מקום עבודה רחוק - לא נותנים אשל וכו'. אני מודיע חגיגית, שהרבה רמאויות יש בימי חופש, בשעות נוספות, ובהתעלמות מכונת מהעובד. הלוואי ותציל המון ענשים מהקומבינה של רואי החשבון שהם משחקים - איך שהם רוצים במשכורות ובשיתוף עם המעסיק. הלוואי ויכולתי להזדהות בשמי המלא, אבל אולי זה לא כדאי. תודה רבה.
אזרחון | 01.09.13
70.
בנט הוא נוגש עבדים, כל סידור השעות הנוספות הוא עוול.
עובד צריך לעבוד 8 או 9 שעות ליום בלבד. חוק הביטוח הלאומי מטיל שותפות ברשלנות ובאחריות לתאונות עבודה, על עובד שעבד יותר ממספר זעום של שעות נוספות בחודש. תכנון יום העבודה הוא באחריות המעסיק, אם הוא זקוק ליותר זמן עבודה שישכור עוד עובד, אבל זה יקר מדי, לכן ננצל את העובד ששכר היסוד שלו נמוך ונפתה את אותו לעבוד יותר תמורת תוספת מזערית. אגב התפוקה יורדת במשך יום העבודה וכל שכן בשעות הנוספות.
מיקי | 01.09.13
65.
בנט צדק 100 אחוז הוא לא השלים עד הסוף זה יהיה יותר טוב לנו.
מר' בנט רוצה שיטה אמריקאית שאנשים יבואו לעבוד רק מר.בנט יקר אל תיהיה יהודון אלה יהודי גאה. השיטה היא אמריקאית אם עבדת 40 שעות בשבוע כל שעה מעל היא שעה נוספת ולהיות בארץ עובדים כי 46 שעות בשבוע אז 6 שעות נוספות יהיו לפי 200% כמו בארה''ב לא מכסת שעות חודשית אלה שבועית לאחר 40 שעות שבועיות אז כך יהיו לנו 24 שעות נוספות בחודש..אז אל תהייה חכם בין טיפשים אולי לפי דעתך אנחנו טיפשים אבל בין חכמים.
יצחק | 01.09.13
64.
מחפשים דרך לדפוק שכר מינימום.בארה''ב תנאים לו:::::::::::::::::
האמת בארה''ב כך זה עובד.אבל תנו משכורת מינימום כמו בארה''ב ושעה נוספת 200% תשלמו קצבת זקנה מביטוח כמו בארה''ב,המעביד משלם ביטוח רפואי,ביטוח שיניים ותנו תוספת בשכר כמו בארה''ב פעמים בשנה כולם מקבלים אחד 10 סנט לשעה שני חצי דולר לשעה.ב4 ליולי יום עצמאות של ארה''ב ובקריסמס,24 בדצמבר,המפעל לבד נותן אין וועד פשוט גם בסוף השנה כולם מקבלים בונוס מחצי משכורת ועד יותר מכפול.לא מפטרים אנשים שאין עבודה.הם עושים ניקיון מנקים מכונות.אני עבדתי שם במאימי רוצים לדעת איפה BCI ( BEVERAGE CANNERS INERNETIONAL בגדי עבודה כל יום שישי מביאים ממכבסה ושמים לך בארון פעמים בשנה אירויים של מפעל 4 ליולי פיקניק בפארק עם אוכל על האש על חשבון המפעל ובקריסמנס מסיבה עם אוכל בבית מלון.תנו גם תנאים אלו.זה לא כולל שמי שהוא שעובד לא חוקי בטור חפר.
יצחק | 01.09.13
62.
5. אין כאן בעיה הלכתית של הלנת שכר אלא של גזל
מדובר בגזל מפורש ובתיקון לחוק הפוגע בתכלית של החוק. חוק שעות עבודה ומנוחה המתייחס לשעות נוספות, לא בא להעשיר את העובד אלא להרתיע את המעביד מניצול העובד יתר על המידה. זאת עשו באמצעות תגמול גבוה בגין שעות נוספות. עם שינוי החוק (בהנחה שהוא ישונה) הרי שהמעסיק יהיה גמיש יתר על המידה בהעסקת העובד על חשבון העובד. אני מקווה שתיקון זה לא יעבור. ואם כן, אני מקווה שבנט ומפלגתו יסולקו מהכנסת בבחירות הבאות.
שאול א. | 01.09.13
61.
כל זמן שבועדה אין נציגות לארגוני העובדים ולמעסיקים, זו ועדה פיקטיבית
לא יכול להיות מצב שמשרדי הממשלה יחליטו על דעת עצמם איך לשלם לעובדים על עבודתם. משרדי הממשלה מעסיקים באופן גס 15% מהמועסקים במשק. אין להם שום זכות להכתיב לשאר המשק איך לנהוג. החלטה שלהם תגרור שביתה כללית של המשק. ולא משנה מה יציעו כשינוי למצב הנוכחי.
רונן | 01.09.13
60.
הנה עוד שאלה שהוועדה צריכה לענות עליה
למה בערבי חג ברוב המקומות נדרשים לעבוד 4-5 שעות (תלוי בחג) ואם לא מגיעים המעביד מוריד חופש...בזמן שמצד שני, אם אתה במשכרת אמון, סביר להניח שאתה מסיים את החודש עם הרבה שעות נוספות שלא שולם עליהם. מצד אחד יש 20-30 שעות נוספות באותו החודש, מצד שני המעסיק מוריד על זה שלא עובדים בערב חג??? אם מורידים על העדרות, שישלמו על כל שעה נוספת
מהתעשית "על" | 01.09.13
59.
קודם כל שיבטל את המושג משרת אמון שגורם לעובדים רבים לעבוד בחינם
בדיוק הרגע קיבלתי תלוש שעות לאוגוסט. שעות תקן (מה שצריך עפ"י חוק לעבוד החודש): 178.5 שעות נוכחות (מה שעבדתי החודש) 201.68 יותר מ-20 שעות נוספות שלא מתוגמלות בכלל. המעבידים רושמים שזו משרת אמון וקובעים שכר גלובלי (לרות בהנחה שנדרש כ-20 שעות נוספות בחודש). בפועל, אנשים רבים, בעיקר בההיטק אבל לא רק, עובדים עשרות שעות נוספות בחודש, ומרוויחים כאילו עבדו משרה מלאה. כל שעה נוספת, על חשבון הברון, למעביד אין אנטרס שתנוח, הוא משלם אותו הדבר אם אתה עובד 300 שעות בחודש או 186. חוצפה!
הייטקיסט ממורמר | 01.09.13
55.
שעות נוספות
מומלץ מאוד להחיל את התשלום עבור שעות נוספות גם על שוטרי ישראל. כך יגיע לסיומו הניצול המחפיר של ציבור שלם אשר איננו יכול להפגין, שלא לדבר על כך שאינו יכול לשבות. הדבר גם עשוי לצמצם במידה ניכרת, החלטות לכפות על השוטרים עבודה ב"שילדי" , שפירושה שעות נוספות ללא הגבלה, ללא מנוחה וללא תמורה.
יחיאל פולג | 01.09.13
53.
חבר מצרפת סיפר לי שהשבוע הורידו שם את שעות העבודה השבועיות מ 39 ל 35
איפה אנחנו ואיפה הם ... מה צריך לקות כדי שיבינו כאן ששעות נוספות גורמות לאבטלה (גלויה וסמיוה) כאן עובדים 45 שעות .. ועל מי שמעיד לעבוד 45 שעות (כלומר ב 17:00 הולך הבייתה) נפתחת עיין והוא נחשב ללא משקיען. החוק צריך להיות מאד ברור- אין שעות נוספות אלא בעיתות חרום (וזה אומר לא יותר ממספר ימים בשנה) ארגונים שנזקקים כל הזמן לשעות למעשה אומרים - אנחנו צריכים יותר עובדים אבל יותר זול לשלם שעות נוספות - וכך גורמים לאבטלה. עובדים שנדרש מהם ללכת הבייתה ב 8 בערב - כי כולם עובדים קשה, מסגלים סדר יום לא יצרני - באים ב 9:30, ב 12:00 הולכים לאכול ולמעשה מורחים על 10 שעות פעילות שהיה ניתן לבצע ב 7 .... צריך להספיק עם זה - אנחנו עובדים יותר שעות מרוב המדינות המפותחות, מקבלים שכר יותר נמוך, מקבלים פחות חופשות ויוצאים לפנסיה בגיל מבוגר יותר. כמה אפשר ??????
ת | 01.09.13
51.
הרי כבר היום זה נהוג כך לכל החברות שנמצאות בהסכמים קיבוציים עם ההסתדרות
היום אם עובד עבד 12 שעות ולמחרת 4 שעות הרי שביום הראשון יהיה לו עודף של 4 שעות נוספות ולמחרת חוסר של 4 שעות. לפי הנהוג היום בחברות בעלות הסכמים קיבוציים בהסתדרות הרי ש- 4 השעות הנוספות משמשות לקיזוז החוסר מהיום הקודם, קרי לאחר היומיים לעובד אין עודף ואין חוסר. למה זה חיוני???? ובייחוד לכל הנשים מ"ארגוני הנשים"!!!! אישה עובדת במשרה מלאה והנאלצת לצאת במהלך ימי השבוע מוקדם מהעבודה כדי לאסוף את ילדיה מהגן יוצרת לעצמה בכל יום מכסת דקות "חוסר". בשיטה המוצעת בכתבה תוכל אותה אישה להישאר יום אחד בשבוע ולהשלים את שעות החוסר. למה זה חשוב? ההפרשות לפנסיה ולקרן השתלמות נעשות משכר הבסיס, לכן עובד/עובדת שיצברו חוסרים במהלך החודש יוותרו בסוף החודש עם משכורת בסיס נמוכה יותר וההפרשה שלהם לסוציאליות תיהיה קטנה יותר!!!! התוספת על הנוספות בקיזוז המס לא תפצה אותם לעולם כאשר אותם עובדים יגיעו לגיל פרישה ויהיו תלויים בפנסיה החודשית!!!! תחשבו על זה
gal | 01.09.13
44.
לבטל לאלתר את ה-שכר הגלובלי
ולאשר אותו רק למי שמרוויח פי 5 מהשכר הממוצע במשק ומעלה. טריק ידוע של כלל החברות במשק לא לשלם כלל שעות נוספות. כמו כן, לא לאשר ימי עבודה של מעל ל-12 שעות (למעט נסיעות ל-חו"ל) וכן לפתח מנגנון תגמול מיוחד לעובדים שיגרום למעסיקים לחשוב שלוש וארבע פעמים לפני שהם מבקשים (על מי אני צוחק, דורשים!) מהעובד לעבוד כך כגון 1.5 שעות חופש על עבודה בין שעה 10 ל-11 ו-2 חופש על עבודה בין 11 ל-12. נראה לכם הגיוני, לצאת מהבית ב-7, לעמוד שעה בפקקים, לעבוד עד 20:00 בערב ולחזור הביתה ב-21:00 (זה יום של 12 שעות) רק כדי לחטוף משהו לאכול (ומהאישה על הראש) להתקלח ולישון - חיי עבדות. אגב OECD תראו כמה ישראל גבוהה מבחינת שעות עבודה כבר כך (ותגמול נמוך), צרפת - 35 שעות שבועיות.
הדפוק | 01.09.13
43.
אינטרס של מעסיקים ופגיעה במעמד הביניים והחלש
אין ספק שהמעסיקים מעוניינים בכך וגם אין ספק שחוק שעות העבודה והמנוחה זקוק לרענון. אבל, וזה אבל ענק- חוקי העבודה והפסיקות מאוד התקדמו בשנים האחרונות בהגנה על העובדים ושמירת זכויותיהם. כאן מנסה המדינה, בלי לשתף את ההסתדרויות השונות, לפגוע באופן חד צדדי בזכויות העובדים ממעמד הביניים והנמוך. הרי מרבית המשתכרים שכר גבוה חיים ממשכורות גלובאליות.. אסור להתיר לצוות כזה לפעול בצורה לא פריטטית ומבלי לרחת ולבחון את כל החוק אלא רק אספקלריה צרה שלו המיועדת לטובת המעסיקים
גידי | 01.09.13
38.
מה חדש תחת השמש
ללא ועדה הרשויות המקומיות מזה שנים רבות משלמם ש"ג רק לאחר שמולאו שעות העבודה התקנין 186 יתרה מכך עובד שמשרתו פחות מ- 100% משרה משלים בש"נ של 100% תמורה עד לרמת משרה ורק לאחר מכן מקבל ש:נ. אזי מה הואיל מר בנט או קודמו או קדם קוד אם בחיים ההתנהלות שונה מהותית מכוונת המחוקק ואילו בהסתדרות פשוט חסרי דעת והבנה כי אכיפה היא הווטו ולא החקיקה.
גבריאל | 01.09.13
30.
אתם מבינים למה הטייקונים עזרו לצמד לפיד בנט לזכות ? כדי למחוק את החיוך...
מדוע הציבור הוא היחידי שצריך לספוג את כל הגזרות ועולם המעסיקים הם המרוויחים ? מדוע יש צורך לגרום לציבור העובדים במגזר הפרטי לשלם את ההטבות של עובדי המדינה ששכרם מרקיע שחקים וצמוד לכל מיני הצמדות והטבות שונות ? אם יתממשו הרעיונות של מר בנט ועובדים יעבדו שעות נוספות במחירי של שעה רגילה תקום קול צעקה ועובדים לא יסכימו לעבוד שעות נוספות..
קוקוריקו | 01.09.13
27.
בחברת רפאל מקבלים שעות נוספות!! הצוות שפיתח את כיפת ברזל עבד ימים ולילות- אבל קיבל תמורה!!
אי אפשר להשוות אותם למהנדסים בהייטק שעובדים גם (לפעמים) על פרויקט שמצריך המון שעות. הם לא יקבלו שקל אחד תוספת. מהנדסי רפאל מקבלים גם מקבלים - והכל על חשבונכם, משלמי המסים. ברפאל, אם קמת בבוקר ונסעת לאתר ניסויים ברכב הליסינג שלך- השעון דופק מרגע שיצאת מהבית (ולא מרגע שהגעת למשרד). אם עשית לילה במצפה רמון על חשבון רפאל, תקבל תוספת למשכורת על הלינה מחוץ לבית, בשווי 4 שעות עבודה. הכל על חשבונכם. ושלא תתבלבלו- שכר הבסיס אינו נמוך והוא בסביבות 20,000 לחודש + בונוסים רבעוניים + בונוס שנתי + הטבות מוזרות + שעות נוספות כמה חברות הייטק יכולות לתת תנאים כאלו לעובדים?
אזרח | 01.09.13
24.
בנט, מציעה לך להתחיל בדברים החשובים יותר בשוק העבודה הישראלי הנצלן
מציעה שתתחיל בלהגביל את כמות השעות שיכול מעסיק לדרוש מעובד. עובדים צריכים שיהיו להם חיים. לא יתכן שמעסיק יוכל להעסיק עובד 12-14 שעות ביום! האמן לי, זה רק יעשה טוב למשק. מעסיקים יצטרכו להעסיק עובדים נוספים במקום לנצל את הקיימים עד כלות. האם הגיוני בעיניך שעובד מסיים לעבוד בשעה 7 בערב, לא רואה את משפחתו, לא מפתח חיי פנאי, תרבות ועוד. ההגיוני בעיניך שאמא שעובדת עד 5 - 9 שעות מלאות ביום מוגדרת על ידי המעסיק כ"משרת אם" רק מכיוון שאינה נשארת עד 8-9 בערב? ראה איך ברבות ממדינות אירופה בשעה 4 המשרדים ריקים והפארקים מלאים. יתרה מכן בשוק העבדים המודרני שנקרא ישראל קיימות היום לא מעט "משרות גלובליות" שבהם לא משולמות כלל שעות נוספות. כביכול בטענה שמדובר במשרות אמון או תפקידים בכירים כביכול. מדובר בניצול בוטה של העובדים. יש לקבוע בחקיקה שהעסקה בשעות גלובליות תופסת עד 10 שעות נוס' ומעבר לזה כל שעה נוספת יש לשלם.
שרון | 01.09.13
19.
לא לעשות שינוי ומספיק לפגוע בעובדים
הם לא עבדים. השינוי היחידי שאפשר לדון הוא הפחתת מספר השעות השבועי כך שיהיה דומה לנהוג ביפן ובמדינות מתקדמות. כל פגיעה בעובד או לשים במרכז את המעסיק הייטק שגם כך מחזיק עובדים ללא קביעות ובדרך כלל לא למשך עשר שנים זה דבר מיותר. עדיף שבעט ירד מזה וידאג לעובדים במקום לעשירים.
גל | 01.09.13
18.
כדי להתחרות עם מדינות אחרות
וכדי שיהיה לנו כמה גרושים כאשר נגיע לגיל 80 נצטרך לעבוד יותר שעות עד גיל יותר מאוחר בלי שהמעסיקים שלנו יפשטו את הרגל. זה מחיר הגלובליזציה, זה המחיר של לקנות 3 זוגות גרביים ב- 10 ש"ח, זה המחיר שנשלם על כך שאנחנו רוצים לחיות הרבה שנים. לחיות כמו עבדים- אבל לחיות. אין ברירה. כל מי שיגיד לכם אחרת- זורה חול בעיניים שלכם.
אלון | 01.09.13
11.
שיתחיל עם רוויזיה בכשרות - שמוסיפה לעלויות המוצרים
לאסור על יותר מכשרות אחת למוצר. לא צריך לשלם למשגיחים שונים מכל חצרות החסידים וגם לבית יוסף וגם לרבנות הראשית ומי יודע מי עוד - כשרות אחת מספיקה (ובד"כ גם היא מיותרת). למוצרים שלא אוכלים - לאסור על כשרות בכלל. לא צריך כשרות לאבקות כביסה (ע"ע טומי - האבא של יאיר החבר) דרך מצויינת להוזיל מחירים ולהוציא אנשים לא יצרניים לעבודה יצרנית אחרת...
גידי | 01.09.13
9.
יש לעשות רביזיה כללית בחוק שעות עבודה ומנוחה
1. חוק שעות עבודה ומנוחה יחול על כלל העובדים במשק ללא שום חריגים. 2. מכסת שעות העבודה החודשית תחושב ותפורסם ע"י משרד התעסוקה לשנתיים מראש ותעודכן במקרה של ארועים מיוחדים כמו יום בחירות. מכסה תפורסם לעובדים 5 ימים בשבוע, 6 ימים בשבוע וכן למקומות שבהם יש היתר לעבוד בשבתות וחגים. 3. שעות נוספות והעדרויות יחושבו ברמה חודשית. השכר ל 20 שעות נוספות ראשונות בחודש יהיה 150% ול 20 הבאות יהיה 200%. העסקה של מעבר ל 40 שעות נוספות בחודש תחייב תשלום של 250% על כלל השעות הנוספות , החל מהשעה הנוספת הראשונה. 4. במשרה גלובאלית ישלם המעסיק מראש על היקף שעות נוספות גלובאלי בהתאם לתעריף לעיל. 5. במשרה גלובאלית חישוב השעות החסרות (מתחת למשרת הבסיסי או הנוספות מעבר למכסה הגלובאלית ייעשה על בסיס שנתי, אך ישולמו מקדמות ברמה חודשית על חשבון שעות נוספות חורגות מהמכסה הגלובאלית 6. עובד גלובאלי שעבד בחודש מסוים מעל 50 שעות נוספות יקבל בגין אותו חודש את מלוא התשלום בגין השעות הנוספות באותו חודש בניכוי התשלום הגלובאלי החודשי , חודש זה לא יחושב במסגרת ההתקזזות השנתית.
איש יהודי | 01.09.13
3.
כשר אבל מסריח
עבדתי בחברת תקשורת גדולה שכבר עלתה על ה"פטנט" הזה לפני מספר שנים. יום בהיר אחד עברו לחישוב שעות נוספות חודשי במקום יומי. לדוגמא, אם ביום הראשון של החודש עבדנו 12 שעות, לא נרשמה לזכותנו אף לא שעה נוספת אחת מאחר וטרם הגענו למכסה החודשית. לאחר תקופה עברנו ל"עידן" השכר הגלובאלי. סתם לידיעה היום מספר העובדים בחברה ירד לרבע !!! (25%) כמו אז גם היום, אין מי שבאמת מגן על העובדים.
אלמונימי | 01.09.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת