אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הצעירים כבר לא ממהרים להירשם להשכלה הגבוהה

72 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

72.
ברור שלא לומדים!
נו, מה אתה רוצה. מגיע מישהו, עושה שלוש שנים צבא, עושה קורס פסיכומטרי באיזה מכון כמו איזיווי או לחמן ואז מתחיל לחפש איפה ללמוד וכל המדינה יורקת לו בפנים - אין לו איפה לגור, אין לו איך להרוויח כסף כדי לעבוד תוך כדי שהוא לומד, אין לו עבודה בסוף התואר... מה זה שווה, הא?
אלחנן | 30.09.13
70.
כל הכבוד.. לא להירשם..
לא לעשות את הטעות של הדור האבוד.. תסתכלו מה קורה לאקדמאים.. המונים ביזבזו את מיטב כספם ושנותיהם היפות ביותר בביזבוז זמן וכסף יקר..ואח"כ לא מוצאים עבודות ראויות.. להשכלה אין הרבה ערך.. יש למצוא פתרון חלופי אחר..שאנשים ילכו ללמוד משהו ממוקד וקטן ואלה שמעוניינים באמת להיות אקדמאים ובעלי השכלה גבוהה יכולים לעשות זאת אך צריכים להבין שמעטים יצליחו להפיק את התועלת מכך..רבים עשויים להתאכזב מאוד..שלא תגידו אחר כך שלא הזהירו אתכם.. והכי חשוב, שלדור ההמשך יהיה טוב והצלחה גדולה וחשוב לתמוך בכם..עלו והצליחו בכל מה שתעשו..אמן!!!
צעיר אקדמאי | 19.09.13
68.
כנסו בבקשה!
אני מאוד מצטערת אבל אבא שלי לא ביל גייטס ואני לא חייה כמו מסכנה בשביל איזה תואר שאפשר לנגב איתו את... בשביל ללמוד באוניברסיטה ולהוציא תואר אמיתי ולא איזה תואר פיקטיבי מאיזו מכללה סוג ב' צריך פסיכומטרי ואני לא מעוניינת לעשות את המבחן הטיפשי הזה יש לי בגרות עם ממוצע של כמעט 90 אבל בגלל הפסיכומטרי אני לא יכולה לעשות שום דבר מלבד מכינה באיזה מכללה וכולם יודעים שתואר של מכללה לא שווה כלום ובטח לא את ה60,000-80,000 ש"ח שהוא עולה אז אם אתם רוצים גידול בסטודנטים תבטלו את המבחן הדבילי הזה ובמקום זה תעשו בחינות קבלה נורמליות לכל תואר בצורה פרטנית ואם אפשר תתחילו להוריד קצת מחירים בייחוד שבחו"ל יש המון מדינות שבה לומדים בחינם!! אנחנו חיים במדינת ישראל 2013 שמי שלא נולד להורים טחונים לא יכול להתקדם לשום מקום אלא אם כן הוא יחיה מכלום בעצם וישאר אצל ההורים שלו עד גיל 35 אני צעירה יש לי רכב משכירה דירה ומצטערת אבל כמה שהייתי מעוניינת ללמוד אני לא אצמצם בהוצאות שלי כדי לקבל תואר שיעזור לי להרוויח עוד 500 שקל בעוד 10 שנים! ביטול הפסיכומטרי זאת התשובה לכל הבעיות למדתי השקעתי 12 שנים בבגרות עם ציונים טובים למה מבחן שלא משקף כלום יקבע איפה אני יכולה ללמוד? סליחה לא מקובל עליי ולא נראה לי שעל אף אחד מהמגיבים פה..
דעה | 17.09.13
66.
מסתכל ימינה מרצדס - בסטיונר מסתכל במראה אחורה - פולקסוואגן מנהל קפה
מסתכל פנימה הייטקיסט במזדה 3 - שני תארים בהצטיינות וכלום... אם בראש שלכם כסף ועושר עשו טובה אל תלכו ללמוד... חבל על הזמן של כולם... תשתמשו במחשבון ותהיו חזקים באחוזים... תתפללו שהמספרים יסדרו לכם את מנעמי החיים כי תורת פורייה חבורות גלואה מערכות הפעלה וחומרה ממש לא
שפוי סגי נהור | 17.09.13
65.
רובינשטיין לא מכיר את העובדות - את הפוליטיקה דווקא כן
ד"ר רובינשטיין, זה פשוט היום, יש אינטרנט. אתה אומר משהו ותוך כדי קריאת הכתבה הקוראים בודקים. אז לאריאל יש 14 אלף סטודנטים, מתוכם 10 אלפים ב-28 תוכניות אקדמיות לעומת 3000 בתל חי עם פחות מחצי תוכניות לימוד, פחות תארים שניים (באופן מובהק), מנעד רחב יותר של תחומי לימוד... אז על מה אתה מדבר?! אתה לעומתי, פוליטיקאי, לא מומחה בתחום.
אמיר | 17.09.13
63.
יופי! אז שיפתחו עוד אוניברסיטאות כדי שסף הקבלה ירד
לא יתכן שמספר הסטודנטים פר אוניברסיטה עלה בעשורים האחרונים בקצב הנדסי ואילו אוניברסיטה חדשה נפתחת פעם ב-20 שנה במקרה הטוב. ועכשיו אנחנו עדים למצב שאנשים מוכשרים נשארים בחוץ בגלל שברי נקודות כי פשוט אין מקום לכולם. לא שזה מפריע למוסדות עצמם... הם מרוויחים על זה יפה יפה.
הי-טק בדם TKS | 16.09.13
58.
האוניברסיטאות צריכות גם לנסות להתקדם ולהיות אטרקטיביות,
באוניברסיטת ת"א לדוגמה, עדיין אין מסגרות של לימודי ערב, ולכן אם אתה בן אדם עובד במשרה מלאה שרוצה לעשות תואר אתה חייב לעזוב העבודה ולהפוך לסטודנט במשרה מלאה. ובנוסף, בנושא הנדסאים, רוב המכללות והאוניברסיטאות לא מתחשבות בלימודי הנדסאי, כך שמי שסיים שנתיים של לימודי הנדסאי והחליט שהוא רוצה "להשלים" לתואר ראשון, ברוב המקצועות והמוסדות לא מתייחסים ללימודיו ולא נותנים תנאים מקלים. כאילו לא למד כלום. דברים כאלו גורמים לאנשים רבים שרוצים ללמוד ולהמשיך להתקדם פשוט לוותר.
מישהו  | 15.09.13
55.
אין כסף לשלם שכר דירה בזמן הלימודים לתואר
הליכוד הרס השכלה של דור שלם. מי שאין לו תמיכה מההורים, לא מסוגל לשלם גם שכר דירה גבוה, גם הוצאות מזון, ארנונה וחשמל גבוהות וגם שכר לימוד. אפילו אם עובדים 3 ימים בשבוע בזמן הלימודים זה לא מספיק לצרכים הבסיסיים ביותר.
סטודנט שהפסיק את הלימודים | 15.09.13
54.
ל - 1 כל מילה בסלע
האקדמיה אכן מנותקת מהמציאות בשטח. יש אינפלציה של תארים וצריך לחשוב איך לשנות את השיטה כך שצעירים ילמדו דברים פרקטיים שדרושים בשוק העבודה. זה ממש מעצבן שמעסיקים לא מתרגשים אפילו מתואר שני + ניסיון. אחד המרצים אמר לנו בסיום התואר השני: "תהייה לכם משכורת גבוהה יותר" - הוא כזה מנותק - קודם שתהייה עבודה, אחר כך נדבר על משכורת!!!!
 | 15.09.13
49.
כולם מתבכיינים אבל......
כמו המצב בתיכונים בקושי לומדים מקצועות מעשיים שבהם "מלכלכים את הידיים" זו לא בושה מדורות של חלוצים הפכנו כולנו לפרופסורים וונאבי אנשים לא הולכים למקצועות "הצווארון הכחול" והשירות חשבכם כמה יכול להרוויח אינסטלטור או שף או חשמלאי? המסקנה שלי מניסיון בכל מקצוע אתה יכול להרוויח טוב אם תתמחה ותתבלט בו וכן ישנה אינפלציה של אקדמאים ראה ערך עורכי דין שרק מזיינים תמוח מייצרים ניירת אבל לא תורמים לייצור וגידול המשק רבותי תתחילו לחשוב על מה צריך בשוק העבודה תנסו להתאים עצמכם לשוק ולא את השוק אליכם-כלל בסיס בשיוק בהצלחה לכולם
זיו | 15.09.13
45.
בשביל לעבוד באוט-סורסינג לא צריך תואר שני
המדינה פסיכית - נפלה על הראש. עובדי הייטק ייצאו עם פנסיה 5000 ועובדי זבל בעריה עם פנסיה 15000. עובדי מדינה עם מנת משכל של דחליל מעסיקים באוט-סורסינג בוגרי אוניברסיטאות מצטיינים למה להתאמץ - כדי לממן למשפחות אחרות את העתיד?? כדי לקנות דירת שלושה חדרים ברמלה??? כדי לממן לתשובה עוד תספורות??? כולם מחפשים עבודה במגזר הציבורי או מעבר לים. לא ברור מי ישאר לשמור על הבית
לילה | 15.09.13
44.
תואר ראשון זאת בדיחה חבל על הכסף שלכם...לכו להייטק ותעבדו על נטוורקינג בדרך
כמובן כל מי שרוצה ללמוד רפואה וכדומה חובה ללמוד. אבל אם אתם חושקים לעבוד' בהייטק כתוכניתנים ושאר בישין. שבו על התחת ותלמדו לבד, אחרי זה כבר תצברו נסיון. תארים זה הדבר האחרון שמעניין אותי כשאני מראיין מישהו יותר מעניין אותי הנסיון שלו וצורת המחשבה.
יעל | 15.09.13
42.
המדינה הרגה אותנו התארים לא שווים כלום שאתה שכיר מפרקים אותך כלכלית
1. תואר ראשון כבר לא שווה כלום. 2. תואר 2 - אתה מרוויח 10000 ברוטו במקרה הטוב וקורעים לך את הצורה במיסוי. 3. מי בכלל רוצה לחיות בישראל זאת מדינה רקובה. 4. אולי יום אחד (באווירה אופטימית) משהו ישתנה כאן, אבל בהתחשב במוח היהודי הנוכל והרמאי גם אם כן תמיד מישהו יגנוב ואנשים טובים (סטודנטים כן כן סטודנטים) יצטרכו לשלם כדי לכסות את הגנבה כי הם שכירים, ושכירים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא מרוויחים טובבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב ! אלא אם טוחנים אותם 14 שעות כל יום עד שבגיל 50 הם מקבלים התקף לב או מחלה אחרת, מסקנה - תברחו מהמקום הרקוב שנקרא ישראל ! (האנשים היחידים שאני מעריך כאן זה את אלו שנלחמו למען הקרקע הזאתי מבחינתי הממשלה מייצגת את האוכלוסיה)
רועי  | 15.09.13
41.
לפני 10-6 שנים היה לי קשה לממן תואר+מחייה. במצב הנוכחי-לו הייתי בת 20+ לא הייתי עומדת בזה
א. ירידה בערך של התואר = לא משתלם. ב. ירידה ברמת התכנים האוניברסיטאים = לא מכשיר טוב מספיק. ג. תוקע את החיים והקריירה לכמה שנים טובות בשנים הכי קריטיות ונמרצות של האדם. ד. יקר יקר יקר = מותרות במצב של היום ה. אם תחשבו הוצאות תואר + הפסדי שכר על 4 שנים של עבודות סטודנט = יכולתם כבר לחסוך סכום התחלתי למשכנתה. עדיף!! בגדול אני מרגישה שהתואר עיכב את ההצלחה שלי שיכלה להגיע מוקדם יותר, ולא תרם לי הרבה. שנים של סבל ומצוקה כלכלית. והרבה הלוואות שהמשכתי להחזיר 100 שנה אחרי, וטעם מר... כי התמורה שקיבלתי לא היתה שווה את כל זה!!!! הלכתי ללמוד כי במשפחה שלי כולם אקדמאים ותמיד זה היה ברור מאליו שעושים תואר. טעות. אם תרצו- כדאי להתבסס, ורק אחרי כן לעשות תואר אם ממש רוצים, או להעדיף את האוניברסיטה הפתוחה.
יעל  | 15.09.13
40.
יש מועמדים, אך לא עוברים את סף הקבלה
הסיפור האמיתי הוא הורדת הרמה בכדי לשמור על כמות סטודנטים "מחייבת". בעקרון, אם היו מורידים את ספי הקבלה בכדי לשמור על אותה כמות סטודנטים, תכנית הלימודים היתה צריכה לעבור "התאמה" לרמת הסטודנטים, שבסופו של דבר נעדרים את הכישורים הדרושים. הדבר בעיקר אמור במקצועות טכנולוגיים (שם אין בעיה אמיתית של העדר ביקוש). המהללים שטוענים שעכשיו טוב כמו פעם ולראיה מביאים זוכי נובל, אנא זכרו כי אותם זוכים סיימו את לימודיהם לפני 20-30 שנה...
מרצה | 15.09.13
37.
לעבור לשיטה של התמחות במקום לימודים
הגיע הזמן שהמדינה תבין שהאקדמיה היא בזבוז זמן. במקצועות הלא מדעיים צריך לעבור משיטה של לימודים אל שיטה של התמחויות אצל מעסיקים. רק באמצעות התמחות אם זה במשרד עו"ד או רואי חשבון מבינים את המקצוע. לצורך העניין - לא צריך ללמוד משפטים כדי להיות עורך דין וכך גם לגבי עוד מקצועות.
שלמישהו למעלה יפול כבר האסימון | 15.09.13
34.
גם ילדי לא ילמדו במוסדות להשכלה גבוהה
מיותר , ויגרור אותם לחיים קשים, הישרדותיים ומלאי חרדות ... במקום השכלה אני מטפטף להם מגיל ינקות לתפוס ג'וב במגזר הציבורי, נמל,תעשייה אווירית, רכבת או קבע , לקבל משכורת עתק תמורת אפס תפוקה, לצאת לפנסיה בגיל צעיר וללא שום סיכוי לפיטורין ..
מהנדס ממורמר | 15.09.13
33.
אחת הבעיות נעוצה באוניבסיטאות עצמן!
כפי שגם נכתב כאן השיקול הכלכלי עלה על הלימודים ומכאן האכזבה והירידה בהרשמה.הצעירים שומעים מאלו שגמרו שהרמה ירדה וכל מה שעושים זה נסיונות לחפור בכיס הסטודנטים. מצד אחד רמת הלימוד ירדה ומנגד שכר לימוד שעולה {ומהצד עוד הרבה הרבה תוספות}. הצעיר הישראלי מרגיש מרומה{ואגב זאת תופעה עולמית ולא רק בישראל}ומרגיש שמגיע למקום שעיקרי הדברים זה לעשות עליו קופה ולתת את המינימום בכדי שישכיל.הוא מרגיש פרייר וזה לא מתחבר לו. חברו אחד ועוד אחד וזו התוצאה המתבקשת.
חיים | 15.09.13
25.
הסיבות:
1. התארים עולים הרבה כסף ולא מתגמלים 2. יותר צעירים מנסים את מזלם בחו"ל בשל יוקר המחיה והדיור 3. אין הכוונה לתארים נדרשים ומתגמלים (תופעת עדר גם בבחירת המסלול) 4. ירידה ברמת ברמת ההשכלה באוניברסיטאות ובהתנסות פרקטית במקצועות הלימוד 5. קושי גובר לממן לימודים
ארז גל | 15.09.13
24.
מישהו כאן לא יודע סטטיסטיקה!
הגידול באוכלוסיה ב2012 לא רלוונטי בכלל. צריך להסתכל על השינוי במספר בני ה-20 שהם המועמדים ללימודים גבוהים. לפי הנתונים כאן: http://www.izs.org.il/papers/demographijuly13.pdf בתרשים 12 רואים שיש ירידה במספר בני 26 עד 20 כלומר כל שנה יש פחות מועמדים פוטנציאלים!
ברי | 15.09.13
21.
תחזירו את המצב שהיה קיים בשנות ה60-70.
במילים אחרות, אפשר היה להתקדם בחיים בלי שום נייר ממוסד לימודי, מקסימום בגרות. הדוד שלי סיים 10 שנות לימוד, היה נער שליח במשרד החינוך, אחרי זה התגייס, ואחרי הצבא נעשה פקיד במשרד החינוך. משם הוא התקדם בדרגים הפקידותיים כי היה חרוץ והמשיך לעבוד באותו המקום עד לפנסיה. כל זאת בלי בגרות. ולמה לא?! לרוב העבודות המשרדיות אין צורך בהרבה יותר מידיעת קרוא וכתוב וחשבון של כיתה ח' לכל היותר... ותואר אקדמי, כל תואר, היה נותן מקצוע. אמי למדה תואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית ועבדה עם זה בתור פסיכולוגית ועובדת סוציאלית בפריפריה בתחילת שנות ה70. כיום צריך תואר שני+התמחות לכל הפחות, אם לא דוקטורט. כל זה הרבה יותר הגיוני מהמצב של היום שבו כדי להיות פקיד זוטר צריך תואר ראשון וכדי להיות איש מקצוע צריך דוקטורט.
אגממנון | 15.09.13
20.
הבלוף נחשף - אנשים עושים 1+1 ויודעים שמתואר לא יצא להם כלום.
הדבר היחיד שתואר נותן - זה תור נפרד בלשכת התעסוקה. אין כיום שום ערך מוסף לבוגרי תואר למעט במקצועות ייעודיים (כמו רפואה, עריכת דין וכו') לעומת כאלה שנכנסו לשוק העבודה מיד בתום השירות הצבאי או הלימודים התיכוניים.
פראייר | 15.09.13
18.
אם תהיה לך השכלה כמו ליאיר לפיד אז תצליח בגדול........הינה התרוצים
את ההרצאות אני שומע מסרטונים באינטרנט בלי שכר לימוד. גם המרצה מלמד ויקיפדיה והתעודה שווה כמו ניר טואלט ECI משליכה 300 אקדמאים שהם תפוקה שנתית ארצית של הפקולטות להנדסה ואם אגרת הטלויזיה תבוטל יפוטרו מחצית מעורכי הדין באניברסיטה פרופסור אמריטוס שלא עושה כלום עולה כמו 5 עובדים במשק וכל האוניברסיטאות ומכון ויצמן הם בית אבות הכי טוב בארץ להיות נהג אמבולנס בוגר קורס חובשים בצהל עם 760 ש"ח לנסיעה עם מתפגר או איש כיבוי אש שמבקש מכל בית עסק אגרת רשיון עבור בדיקת מטף וצינור השקיה או עובד תאגיד מים או עובד עיריה הדורש 4000 שקל על שרטוט עסק עבור רשיון עסק או רופא מקצועי בקופת חולים הדורש 23 שקל כדי לקבל אישור לביצוע בדיקה או מתן אופטלגין מסקנה המדינה כה מושחתת שאין לה עתיד קיומי גם תקציב בטחון המדינה מחולק בין פנסיות וביטוח המדינה כלה בפני מלחמה אצל "שוקה"
מוריצי שכטר | 15.09.13
14.
הקומבינה המכוערת עם הרישום! עושים מיליוני שקלים על הרישום,= משרד החינוך =
מי שנמצא לא מתאים יוחזר לו הכסף פחות 100 שקלים עבור "ההשקעה" של בדיקת ההתאמה למסגרת הלימודים! למה צעירים משלמים 500 שקלים ויותר, על מה ? זאת שערורייה !! הם מקבלים את כולם, נרשמים עשרות אלפי סטודנטים ורק אלפי סטודנטים מתקבלים ,מילוני שקלים נכנסים לקופה אחלה כסף לאוניברסיטאות ! מישהו צריך לעשות סוף לחגיגה הזאת ! אולי משרד החינוך !! ? ? !!! מה אתה אומר מר שי פירון היקר ? לא ביקשנו שתקבלו את כולם להשכלה גבוהה אבל למה לקחת 500 שקלים מצעירים שרוצים להתקבל ללימודים, תחזירו להם את הכסף , חוצפנים !!!
תום | 15.09.13
12.
יש לכך מספר סיבות...כנסו...
1. שיעור הגידול באוכלוסיה כולל בעיקר את הגידול הנובע מחרדים!!! והם לא הולכים לאוניבריסיטה 2. כתוצאה משפע תוכניות הריאליטי, הדור הנוכחי הופך לאט לאט לטיפש יותר...רמת האינטליגנציה פשוט יורדת...הדבר היחידי שמעניין את הבנות זה הסיליקון בציצי והקניות שהן מתכננות...והדבר היחידי שמעניין את הבנים, זה בנות...
איל | 15.09.13
6.
אין שום בעיה. גם ככה יש אינפלציה של "אקדמאים" בשקל בשוק
איך הגענו למצב שכל פקיד/פקידת בנק או שירות לקוחות צריכים תואר אקדמי?? את הרוב המוחלט של התפקידים בשוק אפשר לבצע יפה מאד עם הכשרה מקצועית יעודית ללא 4-3 שנות לימוד נוספות אחרי צבא. תואר ראשון היום שווה ערך לתעודת בגרות לפני 20 שנה. מי שרוצה להתבלט צריך לפחות תואר שני או שני תארים.
אזרח מצוברח | 15.09.13
1.
האקדמיה צריכה לרדת ממגדל השן ולהתחיל לתת מענה לצרכים הפרקטים של השוק
זה פשוט פשע לקלוט סטודנטים לחוגים שהנהלת המכללה/האוניברסיטה יודעים מראש שזה לא יקדם את הסטודנט במילימיטר לקראת מציאת מקום עבודה. אם סטודנטים רוצים ללמוד בחוגים כאלו, אז צריך לאפשר להם, אבל להחתים אותם מראש על הצהרה שהם יודעים על זה שלפי הנתונים העדכניים, הסיכוי שלהם למצוא עבודה בתחום שהם ילמדו הוא ככה וככה. הסטודנטים שופכים כמויות אדירות של זמן, אנרגיה וכסף בחלומות שווא על קריירה חלומית, כשכל קשר בין החלום שלהם למציאות, מקרי בהחלט.
בחור | 15.09.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת