אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פנסיות למועדפים עולות לאדם העובד 3,029 שקל בשנה

102 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

102.
לישראל תגובה 99
אתה ,שכחת להוסיף את חופשות המחלה .מוסר עבודה נמוך 4 פעמים בשנה השתלמויות בבתי מלון על חשבון משלמי המיסים אחזקת רכב כל מיני סיעיפים משונים בתלוש השכר שמוסיפים אלפי שקלים השנה כמו ביגוד הבראה ימי חופשה מיוחדים מענקי יובל או חצי יובל הקיצור חגיגה של ממש על חשבון הציבור
איציק | 16.09.13
100.
תגובה ל-99, ההנחות שלך שגויות
מתוך מדבריך ניתן להבין שכל נהני (או הרוב..) הפנסיה התקציבית או דומותיה, "סובלים" לאורך עושרות שנים על מנת לקבל לבסוף את הפנסיה המתגמלת... בעוד ששאר הציבור החוסך לפנסיה רגילה, "עובד בשוק הפרטי ומרוויח משכורות ענק, בונוסים ורכבי חברה".... 1. נראה לך באמת שכל מי שעובד בשוק הפרטי מקבל תנאים כאלה??!!! הלוואי! לא כולם עובדים בהייטק... יש הרבה שעובדים בעבודות קשות ולא מתגמלות משום בחינה כמו מאבטחים, מנקים, עובדים בסופר ובמפעלים.... אז בוא נכנס לפרופורציה. 2. ההנחה השנייה שלך, שכל עובדי המדינה "אומללים ומרוויחים משכורות מסכנות"... גם שגויה. עובדים במערכת הבטחון, שבס , בנק ישראל לא כאלה אומללים ומגיעים עם ותק ודרגות למשכורות יפות מאוד + בטחון תעסוקתי שאין לאף אחד מהעובדים במשק הפרטי.
אורית | 16.09.13
99.
כתבה מטעה מאוד ומאוד מרגיזה
לפי כותב המאמר "הנחמד" הזה, המדינה מספקת גיבוי לחלק מאזרחיה אך זונחת את השאר. השאיפה של כותב המאמר היא שהמדינה תזנח את כל אזרחיה. מדוע שהשאיפה תהייה גיבוי של כל אזרחי המדינה? הרבה יותר פשוט לזרוק את כולם לבורסה ולחסדי אנשי הכספים. עובדי המגזר הציבורי, שהם צקבלי הפנסיה התקציבית, עובדים במקום עבודה שהוא הרבה פחות מתגמל מהשוק הפרטי. לכו לראות כמה משרות במגזר הציבורי מחפשות עובדים ולא מוצאות. השכר ההתחלתי נמוך מאוד!!!!! רק לאחר כ 25 שנות עבודה, עובדי המגזר הציבורי יכולים הגיד שהם מרוויחים נשכורות סבירות. זה יצר מצב שבו אנשים מוכשרים לא מוכנים להיכנס למגזר הציבורי ומעדיפים את הסקטור הפרטי שבו אמנם יש הרבה פחות יציבות במקומות העבודה אך התגמול גבוה יותר. חוזים אישיים, רכבים צמודים, בונוסים שונים ועוד... כל זה יש בסקטור הפרטי אך אין בציבורי. אתה מתקדם רק אם זה שמעליך פרש או נפטר, אתה מחושק בהסכמים קיבוציים, השכר לא ממש עולה כל שנה. אתה לא יכל פתוח את החוזה שלך ולא חשוב כמה אתה טוב. אז הנחמה היא הפנסיה התקציבית אשר משמשת כמשען לאותם עובדים מתוסכלים לרוב, שרואים את חבריהם לספסל הלימודים נוסעים במכוניות ליסינג וטסים לחו"ל , מקבלים בונוסים שמנים ואופציות ולפעמים אפילו עושים אקזיטים. אז מה שנשאר לאותם עובדים זו הפנסיה התקציבית.
ישראלי | 16.09.13
98.
אני מתנצל מראש בפני כל היפי נפש - זה הולך להיות מעט בוטה
פנסיה תקציבית היא מעין הונאת פונזי שבה כל מי שמצטרף מאוחר יותר ממן את מי שמעליו בפירמידה. כך מי שהיה פה לפני האחרים (האליטות הישנות - מפאיניקים, ביטחוניסטים ואנשי שלומינו) מצפה שאני, יליד שנות ה-80 אעבוד קשה ואשלם לו פנסיה שהרבה מעל הסבירה ושאת רובה הוא יוריש לילדיו (להם אין צורך לעבוד). כמובן שאותם "מחוברים" גם טוענים, אחרי ששדדו את כולם ע''י מיסים ובדרכים אחרות (מונופול ממשלתי/מונופול בחסות הממשלה) שאחרים שאינם אמידים כמותם פשוט עצלנים ולא מוכשרים (עם זאת, הם לעולם לא ינסו את מזלם בחו''ל). במצב כזה, לילד שנות ה-80 שהיה לוחם בצבא, עושה מילואים, עשה תואר ומרוויח מעל הממוצע (ומשלם הרבה מיסים) לא נותר אלה לקוות שאותם גמלאים מהכתבה לא יאריכו ימים ולא יגיעו ל-120 כי הם לוקחים באופן ממשי אוכל מהפה של הילדים שעוד אין לי (כי אין לי כסף לדירה בשביל לגדל בה משפחה). עם כל הצער, והבטחון שאותם גמלאים הם אנשים נפלאים שתרמו לבניית הארץ, את הילדים שלי אני אוהב יותר.
סמיילי | 16.09.13
96.
אל תדאגו מקבלי התקציבית. לא יפגעו בכם. לא בגלל שזה לא צודק. להפך
זה צודק מאוד. אבל לא יפגעו בכם כי מקבלי ההחלטות הם בעלי הפנסיה התקציבית. ומקבלי ההחלטות חזקים על חלשים . וחס וחלילה וחס שלא ירד שקל מהכסף שלהם. אז אתם יכולים להמשיך לישון בשקט. מקס' יורידו עוד 15 % ממקבלי הפנסיה הפרטית. לילה טוב עובדי מדינה. לילה טוב
אין שום סיכוי שבעולם | 15.09.13
95.
למס' 90-91-פנסיה תקציבית לעובדי מערכת הביטחון וגם לאחרים
אנשי מערכת הביטחון חרפו נפשם אז וגם מחרפים כיום, אבל היום כבר אין פנסיה תקציבית אז מדוע מקפחים את העובדים שמחרפים נפשם כיום? יש עוד פתרון אפשרי: לקחת מכל הפנסיונרים שבפנסיה התקציבית 5% מהפנסיה (בפנסיה צוברת זהו חלקו של העובד לצורך התגמולים). לפחות שישלמו עכשיו מתוך הפנסיה שלהם את מה שהיו צריכים לשלם עשרות שנים.
הקורא בין השיטין | 15.09.13
91.
זה כ"כ שקוף שכל אלו שתוקפים את הכתבה הם או משפחתם נהנים ממנה
כאילו שלהתחבא מאחורי התירוצים הישנים של : "מה אתם רוצים זה המדינה נתנה לנו" או "מדובר באנשים שחרפו נפשם למען המולדת" או הידוע מכל : "התקציב רק יילך ויקטן כי אנשים נפטרים", הרי עד 2030 התקציב רק יתנפח שוב ושוב בקצב הולך וגובר. כולנו סובלים מכל הגזירות, אבל יש כאלו מיוחסים שסובלים הרבה פחות , עתידם מובטח. מה קרה ? קשה לכם לתת כתף ?
חיים | 15.09.13
90.
עובדות חשובות
מאחר והפנסיות התקציביות נסגרו כבר לפני שנים למצטרפים חדשים אז מספר הנהנים מהם קטן כל הזמן (נפטרים) ולכן הסכומים אינם גדלים אלא להיפך. בהצגת הנושא לא דייקו אם כך. חלק מהנהנים מפנסיות אלו קיבלו אותן כ"תנאי העסקה" ולכן אין מה לבוא אליהם בטענות, כך החליטו ממשלות ישראל בזמנו. אל תשכחו שחלק גדול מהם הם אנשי צבא/מערכת הבטחון שחרפו נפשם והעמידו את חייהם לטובת המדינה, ימים כלילות, תוך הקרבה עצמית, ותנאים אלו ניתנו להם בשל כך. כבוד, תנו להם כבוד. המדינה שינתה זאת, כבר אין מצטרפים חדשים, אז תפסיקו לחפש היכן שלא תמצאו. ולא ראוי שתחפשו שם. שנה טובה.
עמי | 15.09.13
89.
פנסיה תקציבית-הסתה
הכתבה עוסקת כמקובל בהסתה ללא הבנה כוללת של הנושא והתייחסות עינינית לטיפול בבעיה. תשלום פנסיה תקציבית לעובדים פעילים ולגימלאים חלה על פי הסכמי/הסדרי העסקה. אין זה נכון תקין וישים לשנות חד צדדית הסכמים אלו בעיקר על ידי המדינה. שינויים בהסדרי הפנסיה לעובדים פעילים זכאי פנסיה תקציבית יחייב העלאת שכר באופן וודאי. העלאת שכר זו תגלוש להסכמי שכר של עובדים בפנסיה צוברת. קיימים כלים שלובים בין שכר, ביטחון תעסוקתי ותנאים נילווים. אי אפשר לטפל רק ברכיב אחד. ההצעה לטיפול רק באחד הנושאים אינו ראלי . המאמר מספק את יצר הסנסציה וההסתה של הכותב. פנסיה מקרנות פנסיה ותיקות אינה פנסיה תקציבית. הקרנות התרסקו בגלל הניהול הכושל של ההסתדרות ונציגיה. המדינה הצילה את הקרנות מפשיטת רגל אך הפנסיה על ידי הזרמת מיליארדי שקלים לקופות הפנסיה בפועל לחברי הקופות נשחקה משמעותית והם מקבלים פנסיה נמוכה מזכאותם לפני השינוי . רב המבוטחים בקופות הותיקות הינו בעל שכר בסיס לפנסיה מאד נמוך וממנו נגזר תשלום הפנסיה בפועל. הסדרי הפנסיה התקציבית הופוסקו לפני כעשור לעובדים חדשים שהיו זכאים לפנסיה תקציבית . כן יש עובדים שהיו בפנסיה צוברת שהחלו לשלם תגמולי עובד לטובת הפנסיה התקציבית. העול התקציבי הקיים של תשלומי פנסיה תקציבית גדול אך, אסור להפר הסכמי והסדרי עבודה ולפרום סופית את האמון בערבון מוגבל במדינה ובנציגיה. עובדים פעילים, שאינם משלמים באופן מלא את חלק העובד לפנסיה , יכולים להיות מחוייבים בהסכמה בתשלום תגמולי העובד. תשלום זה יקל במידה מועטה את החבות האקטוארית התקציבית הכוללת אל דין פרוטה...
א | 15.09.13
86.
ל-68... עצוב לי שאתה מקבל רק 6K ש"ח. . .
אבל אתה שוכח פרט סופר חשוב... אתה עזבת את הצבא בגיל 42?! (במקרה ממש גרוע... ) ואתה מקבל כבר עכשיו משכורת קבועה של 6 אש"ח... לא משנה מה תעשה אתה מרוויח 6K ש"ח. אני מניח שתסתדר בעבודה טובה + ותוכל להגדיל את ההכנסה שלך ובגדול... מה שאני מנסה להדגיש הוא שאתה מקבל את הפנסיה שלך לא משנה מה... אצל שאר אזרחי המדינה, עד שנראה שקל מהכספים הללו נהיה כבר בר מינן. בהצלחה!
יאיר | 15.09.13
85.
כתבה מצויינת! כנסו לקרוא תגובה מכלכלן
הביעה העיקרית היא חלק לא גדול מתוך פורשי מערכת הביטחון,המקבלים סכומי עתק בחודש/שופטים בדימוס/שרים לשעבר ,לדוגמא: אלוף משנה כ 22,000 ש"ח בחודש,תת אלוף כ 29,000 ש"ח בחודש. להם צריך להפחית ולא לנגדים/קצינים לא בכירים/עובדי מדינה זוטרים וכו' המקבלים פנסיה סבירה של 5,000-7000 ש"ח.הרי לא הגיוני לתת לפנסיונר מבוגר שלא יכול לעבוד,לחיות רק על קיצבת זיקנה!
בועז | 15.09.13
83.
לבטל את הפנסיה התקציבים 20 שנה אחורה
רבבות אפסים מדופלמים מקבלים פנסיה תקציבית בצה"ל ובשרות הציבורי בכלל. גם היום משפטנים ואחרים זוכים במשכורות גבוהות מן ההפקר מבלי להבחין שהמגזר העצמאי נאנק תחת הנטל. לקצץ את משכורות הבכירים במגזר הצבורי ב-60% באופן מיידי ורטרואקטיבי. אחרת זה יסתיים במלחמת אזרחים.
עובדיה סלמה | 15.09.13
81.
מחיר הסוציאליזים והמונופולים ההיסתדרותיים
התקשורת, שאמורה להיות כלב השמירה של הדמוקרטיה ,שיתפה פעולה עם הפופוליזים ועכשיו כולנו צריכים לשלם ולהחזיק את כל המקורבים והפרזיטים. שודדי הקופה הציבורית הם המקורבים והמסודרים לא העובדים הפשוטים. להוציא מחוץ לחוק את ההסתדרות ואת הוועדים. השוק חייב להיות חופשי והחוקים חייבים להיות לטובת המדינה ועתידה ולא לטובת סקטורים
מאיר | 15.09.13
80.
הפנסיה התקציבית הומצאה ע"י השמאל בימי מפא"י העליזים
היא פרי התפיסה הסוציאליסטית השמאלנית שאומרת שהעצמאים, שהיו מוקצים בעיני השמאל, יממנו את אנשי שלומנו שתפסו אז את המשרות הציבוריות. במשרות הציבוריות היתה גם קביעות שלא איפשרה לפטר עובדים, לא משנה כמה גרועים ובטלנים הם היו. עוד המצאה גאונית של השמאל. כך היתה בנויה מדינת השמאל בימי מפא"י העליזים, לפני איבוד השלטון. עד היום אנחנו סובלים מחוליי התקופה החשוכה ההיא : חברת חשמל והנמלים עם התנהגותם הבריונית כלפי הציבור גודלו בחממה ההסתדרותית של מפא"י.
אזרחית | 15.09.13
78.
העלית בעיה (וכל הכבוד על זה) נכונה אבל הנתונים הוצגו באופן חלקי שמטעה חלק מהקוראים
אכן יש פה עיוות אדיר עם פוטנציאל למשבר חברתי גדול בעוד 20 שנה. חייבים לצםצם את הנזק בהקדם האפשרי. אבל כדאי להוסיף עוד כמה נתונים: - הצגת העלות המלאה של פנסיה תקציבית לציבור היא לא הוגנת. היית צריך להציג רק את עודף! העלות ז"א רק את כסף הנוסף בהשוואה לשאר הציבור. אז המספרים היו קטנים בהרבה. - ישנם בעלי פנסיה תקציבית שמקבלים קצבאות נמוכות מאוד בגלל הורדת רכיבים מהמשכורת מהפנסיה. צריך להתמודד עם הנושא הזה ולא ולחפש פיתרון רוחבי שיפגע בכולם במידה שווה. - כל המגיבים למען כוחות-הביטחון שעושים לילות כימים וכו'.....זה לא קשור לדיון על עיוות פנסיוני. על עבודה חשובה מקבלים משכורת גבוהה והפנסיה נגזרת ממנה. אין סיבה להוסיף לכך עיוות פנסיוני.
גיל ג | 15.09.13
76.
רק להעמיד דברים על דיוקם -
1. לא ברור על מה אתם מבססים את הטענה שגמלאי משרד הביטחון הם המסה הקריטית. לפי המספרים בהמשך הכתבה רואים שהם מוערכים בכ40% לכל היותר - מאוד קרוב לשאר עובדי המדינה (גם עובדי משרד הביטחון הם עובדי מדינה). 2. השוואה בין גמלאי הקרנות החדשות לגמלאי הקרנות הותיקות והתקציבית בעייתית. עד 1995 כולם חסכו בותיקות כי זה מה שהיה. הגמלאים שיוצאים לפנסיה היום מהקרנות החדשות חסכו לכל היותר 18 שנים, ולכן ברור שהפנסיה שלהם תהיה נמוכה. מן הראוי לציין את הנתון הזה. גם מי שחסך בותיקות רק 18 שנה יקבל פנסיה נמוכה (36% מהמשכורת המשוקללת שלו לאורך כל שנות עבודתו, לפני שחיקת דמי הניהול שהזכרתם). 3. זה באמת אנטי-סוציאלי לטפס על העמיתים. מי שסמך על ההסתדרות והפקיד כל השנים לפנסיה ותיקה לא אשם בשחיתות שהשאירה את הקרן בפשיטת רגל. מצד שני, גם אני לא אשמה בזה. אבל זה שדפקו אותי, לא אומר שאני צריכה לדרוש שידפקו גם את כל האחרים באופן לא מידתי - במיוחד כיוון שקשישים עניים יפלו בסופו של דבר גם כן על כספי המסים שלי. גביית אחוז גבוה יותר מהשכר לבעלי תקציבית היא רעיון שיישומו נדרש אתמול. לבעלי הותיקה כבר עשו את זה. 4. יש מגמה של האוצר בעשור האחרון לבצע חקיקה רטרואקטיבית ולהחיל רפורמות מהותיות כל שנתיים; שוק ההון, מיסוי פנסיות, אופן צבירת הפנסיות, נדל"ן - הבעיה הכי גדולה בנטיה הזו היא שהאפשרות של האזרח לתכנן את עתידו הפיננסי הופכת לאפסית. בסופו של דבר, זה מה שיעשה את הנזק הכי גדול למשק. ושיהיה לכולנו בהצלחה...
 | 15.09.13
74.
יש לבצע "תספורת" לפנסיה התקציבית!
1. תשלום מגיל 68 לגברים ולנשים! 2. קיצוץ של כ30% בגמלה! 3. בדיקה דקדקנית של השכר האחרון - לבדוק שלא הייתה מניפולציה של ניפוח שכר! הקטנת גמלה לכל מי שנתוני השכר שלו מראים על ניפוח! 4. באופן מיידי - הפקדה של 7% מהשכר השוטף לטובת התוכנית!
די לסחטנות! | 15.09.13
68.
כאשר הנתונים הגולמיים שגויים התוצאה תמיד תהיה מטעה . וכאן הנתונים שגויים
ראשית גילוי נאות. אני גמלאי צה''ל. הנתון המספרי עליו מבוססת הכתבה לגבי גמלאי מערכת הבטחון אינו נכון..עכשיו ההסבר :- נטען שבפנסיה הממוצעת לכוחות הביטחון היינה 16000 ש''ח. זו היא אולי המשכורת הממוצעת כיום למשרת בצה''ל.ולא הפנסיה הממוצעת. זה הבדל עצום. כידוע הפנסיה צוברת 2% לכל שנת שירות/עבודה. כלומר מי שפרש כעבור 25 שנות שירות זכאי ל 50% פנסיה מהשכר האחרון ,זאת אומרת שמי ששכרו יום לפני הפרישה 16000 יקבל פנסיה של 8000 ש''ח ברוטו. והנטו כ 6100 וזו אכן הפנסיה שלי..אך אני איני ממוצע אני רס''ן מהנדס ופרשתי עם 58.5% צבירה. היות ורוב אנשי הקבע הם נגדים ואינם בדרוג מהנדסים מכאן תבינו שגם זה היינו הרבה מעל הממוצע. האוצר מטעה תמיד עם נתונים מנופחים מטעמים פוליטיים .ומפרסם נתוני שכר של תא''לים בדרוג מחקר במקום להציג לציבור תלוש שכר של נגד .שהריי הצבא כידוע בנוי מ 65% נגדים 35 % קצינים ומתוכם רק 1.5%הם בדרגות ממש בכירות. אילו הנתון הזה של פנסיה ממוצעת של 16000 היה נכון פירוש הדבר שהמשכורת הממוצעת בצה''ל היא 32000 ש''ח. נראה לכם ! אז שלא יעבדו עליכם.
פ | 15.09.13
67.
לא מאמינה לאף מילה.
בכתבה נאמר שעובדי המדינה לא משלמים שקל עבור הפנסיה שלהם. אני עובדת מדינה וכל חודש בלי לפספס שום חודש, יורד לי הסכום עובר הפנסיה המצומקת שאני עתידה לקבל בעוד מספר שנים. מה שכתוב פה זה יפה לגמלאי צה"ל, שירות הבטחון, רשויות, שופטים וכו' (ועוד לא דיברנו על חברי כנסת... ושרים.... ונשיאים לשעבר...). טוב יעשו הכותבים אם יקפידו במילותיהם.
אני | 15.09.13
66.
וואו - 12,000 ש"ח בחודש ל 100 אלף אפסים שלא נתנו לנו שירות ציבורי ???
אותם פנסיונרים אילצו אותנו להמתין יומיים בתור למשרד הפנים. חמש שנים להתקנת טלפון בבית. לראות טלויזיה בשחור לבן ורק את השידור הציבורי. לנסוע בכבישים איומים. ועוד ועוד.. הם כל כך אפסים היו - כמו ברוסיה וגרוע יותר. לחתוך להם לפחות חצי. עכשיו !!!
 | 15.09.13
65.
שאול אתה תותח
מר אמסטרדמסקי. תודה שלקחת את ענין הפנסיה על כתפיך. זהו אחד הנושאים החשובים שמעט מדי אנשים חושבים עליו ומתעניינם בו. ממילא למעט מספר מקורבים עם פנסיות תקציביות מנופחות מי שלא חוסך לבד (והשאלה חוסך ממה?) לא תהיה לו פנסיה מומלץ לצפות לכל אחד http://www.youtube.com/watch?v=0eLdNHIddMk בקיצור אל תרפה כי חייבים כאן טיפול שורש וכמה שיותר מהר.
האשם | 15.09.13
64.
1. אין יותר פנסיה תקציבית כבר יותר מעשר שנים. 2. במקום לדאוג לאלו שאין להם עיננו צרה
באלו שמקבלים ולהם הכנסות מגוחכות בחודש. בואו נדאג לנו שגם אנחנו נקבל ולא נפגע במי שכן מקבל. אני אחסוך מה- 12,000 ש"ח נטו שלי בחודש פנסיה רגילה ולא אפגע בסייעת בגן ילדים שמרוויחה 4200 ש"ח בחודש טוב ולה פנסיה תקציבית.
עינב | 15.09.13
61.
התחשיב נכון, והתוצאה נכונה, אבל הבעיות הן בתחום אחר לגמרי!
נתחיל עם זה שממילא המעביד הוא המשלם את רוב ההפרשה עבור פנסיה (כ-16% מתוך כלל ה-21%, כולל הפיצויים). העובד משלם רק 5.5%. מאחר והמדינה ממילא גובה מיסים כדי לממן את עצמה, הרי שהיא צריכה לממן את כל עלות השכר ברוטו, למעשה כולל ה-5% של העובד. אילו היה אפשר לגלגל את הגלגל אחורה ולהתחיל לגבות את 5% הנ"ל מהעובד בלי לשנות הסכמי עבודה - יופי. אבל במדינת ההסתדרות שלנו (בודאי כפי שהיתה פעם אבל גם היום) זה לא בר ביצוע, בלי שהעובדים יקבלו תוספת דומה של 5% כפיצוי, והתוצאה אותה תוצאה - משלם המס הוא שישלם, כך או כך. הבעיה החריפה יותר היא בכללי הפנסיה עצמם: תוספות של דרגות לפני פרישה, אי הגבלת פנסיה מקבילה נוספת (מצה"ל, משטרה, חב' ממשלתיות) ביחד עם פנסיה ממשלתית, ועוד ועוד. לכן מה שצריך לעשות זה לשנות את תנאי הפנסיה, ולתת לדור שעדיין נהנה מפנסיה תקציבית להעלם לאט-לאט, כשהוא מוחלף בדור החדש (והבאים אחריו) שהפנסיה שלהם "רגילה"
 | 15.09.13
60.
חצי אמת גרועה משקר.
אני לא יודע מה קורה בצה"ל, אבל כעובד אוניברסיטה אני יכול להעיד שהמשכורות נמוכות משמעותית (לעתים עד 70%) מהמשכורות לתפקידים מקבילים בשוק הפרטי. אנשים עובדים במשכורות אילו בגלל הביטחון התעסוקתי ובגלל הפנסיה. לפיכך, המלצות העיתונאי חייבות לכלול העלאת משכורות לרמה של השוק הפרטי ואז כל מה שחסכת בתשלום פנסיה תקציבית ילך לתשלום משכורות. אלטרנטיבית, יכבדו כל אותם מועסקי השוק הפרטי המרוויחים משכורות עתק יחסית למשכורות באוניברסיטאות, יחסכו את ההפרש במשכורת, ואז כשיצאו לפנסיה תהיה להם הכנסה גבוהה יותר מאילו שמקבלים פנסיה תקציבית. דבר שעוד לא הפנמתם, הכלכלנים מבית מדרשם של תאצ'ר-רייגן-ביבי הוא שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה.
א | 15.09.13
53.
כיליד שנות ה-80...מה אני אמור לחשוב אחרי על הכתבות האלה?
אם לעזוב את המדינה היום? מחר? או חצי שנה? כל הכתבות האלה משדרות כל כך הרבה אוזלת יד. דור שלם מרגיש תקוע. זה לא חדש. אני רק תוהה מה הלאה? אז מה שנותר בעצם זה לחיות בדוחק ולהמשיך לשלם את המשכורות של כל הגמלאים אוכלי חינם? בשביל זה אני חי פה? עכשיו אפשר להבין למה מעלים פה מחירים של מוצרי צריכה כל פעם עוד ועוד ועוד. שום דבר מזה לא ילך לשיפור תשתית בסיסית לעולם. משהו כמו רכבת תחתית בגוש דן או משהו. זה ילך לכיסים של מי שצריך ללכת. עם כל הבלגאן התקציבי הזה אני מאוד מתקשה להאמין לדברי שר האוצר שאומר שעוד שנתיים יהיה פה טוב יותר. איך בדיוק?? עם כל כך הרבה עוולות ומגזרים שמקבלים מעל ומעבר.-
אין עתיד | 15.09.13
52.
שויון
זה הזמן להחליט שיש שיויון ואחוז ההפרשה של כלל העובדים תהיה זהה לא יעלה על הדעת ששני עובדים יעבדו באותו מקום ואחד יפריש והשני יענה מעוד כמה מאות שקלים בכל חודש ולאחר שיפרוש ימשיך לקבל משכורת מלאה בעוד המפריש יקבל כמחצית אם בכלל. ולענין חוזים יש הוראת שעה ומצב המשק מחייב תיקונים שאפשר להחיל עם אישור ממשלה
מירים | 15.09.13
46.
רק פת"ם בלאטה. משנת 77 שהליכוד עלה (גם אני הצבעתי ליכוד) יש ירידה דרסטית
בכל שירות ציבורי ובמיוחד הרפואי הניתן בחסות המדינה. לחסוך את המינימום ההכרחי (מטעם החוק) ושאר בבלאטה... מזמן הבננו שאנחנו קיימים למען המדינה ולא כפי שלימדונו בילדותינו. אנחנו לא אריסים. אנחנו צמיתים. (ראו ההבדל בויקיפדיה)
חיליק | 15.09.13
45.
הפנסיה התקציבית תיגמר הרבה לפני 2100 אלא אם כן תוחלת החיים תעלה פתאום ל-120
לאחר שזה נאמר - הכתבה רק מגרדת את פני השטח! מה עם משכורות שוטפות למאות אלפי עובדי מדינה? איך יכול להיות שמערך עובדי המדינה כמעט הוכפל בעשר השנים האחרונות? אפשר לומר שהמערך צריך לגדול אבל גם להתייעל, אבל על זה לא שמעו במשרדי הממשלה כי זה פשוט "other people money"
אאא | 15.09.13
40.
אין למדינה בעיה לשבור הסכמים קיימים
היא בדיוק ניסתה לשבור הסכם על גובה הפנסיה של כולנו , אבל היא לא מוכנה לשקול לשבור את גובה הפנסיה של העובדים מהעבר -ששם טמונה הבעיה. למה מותר לקחת ממני , באופן שרירותי, ולא מותר לקחת מהפנסיונרים התקציביים ? אנחנו נצטרך לגשש אחרי מוצרי מזון בגיל מבוגר ,כשהם נהנים היום מפירות העבודה שלי, ומקבלים סכומי עתק ( בקנה המידה של מה שאנחנו נקבל ) שהם לא חסכו ! צריך לקצץ להם לאלתר 20 אחוז לערך ממה שהם מקבלים ! זה תלוי בביטחון המדינה לא פחות מאוייב בשער !
שגיא | 15.09.13
39.
עובדי שב"ס ששומרים עליכם לילות חגים שבתות 24 שעות וגם 48 לפעמים
שחיקת העבודה היא ענקית ולכם צרי העין שיושבים בחוף הים ובבתי קפה בזמן שאנחנו מגדלים משפחות לבד במשך שנים על גבי שנים כשהבעלים עסוקים בלשמור על הזבל של המדינה כדי שאתם תמשיכו להנות מהקפה שלכם אז מן הראוי שנזקן בכבוד לאחר כל השנים השוחקות והמעייפות ולא לא עבודה של 07:30 עד 17:00 אלא משמרות קשות ללא שינה הישראלי המכוער בהתגלמותו זה אתם על כל דבר פותחים עיניים ושוכחים לראות את הדבשת שלכם
מיואשת מהמדינה  | 15.09.13
37.
זה לא ממש משנה
עוד 20-30 שנה הכסף ישנה צורה. בתור ילד של שנות ה70 וה80 אם ההורים שלנו עבדו בשביל הכסף שלהם, הילדים שלי פשוט יכרו בלוקים של כסף דיגיטלי ברשת. אנשי העסקים ישתנו מאנשים שיושבים במשרדים עם חליפות לחנוני מחשבים. שמתם לב כמה כסף עשו החנונים בעשרים שנה האחרונות? רק לפני פחות מחודש שמענו על חברה שנמכרה ב800 מיליון דולר ויש המון כאלה. הולך להיות מעניין מאוד פה עוד עשרים שנה :) מעבר לכל דמיון
עולם חדש | 15.09.13
36.
מזעזע!!!!
זה מריח ממש רע! סירחון של מלחמת אחים בעוד כמה שנים.. עיוות קיצוני. צעירים יחסית ובעלי יכולות עלולים לגרור רגליהם מהארץ ולהשתקע במדינות אחרות כיוון שהיום כבר שוחטים אותם והעתיד הצפוי להם ישחט אותם עוד יותר. הייתי מאמץ בזריזות את ההמלצות בכתבה לפחות את העלאת ההפרשה הפנסיונית ל 6-7% באופן מיידי, יש לזה את המשמעות הנמוכה ביותר מבחינת מובטחי הפנסיה התקציבית אבל יכולת לתקן את המעוות ולו באופן חלקי. לפיד?
ישראבלוף | 15.09.13
35.
ילידי שנות השבעים /שמונים יצאו לפנסיה בתחילת 2030 ?
"שיא התשלומים לפנסיה התקציבית יגיע בתחילת שנות ה־2030. לפי החישובים של אגף החשב הכללי במשרד האוצר, בשיא יעמדו תשלומי הפנסיה התקציבית על הרבה יותר מ־30 מיליארד שקל בשנה. באותה תקופה ילידי שנות השבעים והשמונים ייצאו לפנסיה"
משה  | 15.09.13
29.
נושא הפנסיות המוקדמות לאנשי הצבא מטריד במיוחד
עם כמה שאנו רוצים לומר תודה, יש גבול לאפשרות לעשות זאת. צריך לעדכן את העניין ל2013. לא ייתכן שאנשים ממשיכים לפרוש לפנסיה בשנות ה40 שלהם, כשאחרים פורשים רק עשרים שנים לאחר מכן. לא הגון, לא הוגן, לא שיוויוני בשום צורה. והגרוע ביותר הוא שאנו אלה שמשלמים על זה.
משה | 15.09.13
27.
כתבה מקוממת ולא מדוייקת
שכר העבודה של עובדי המדינה נמוך יחסית ,הם מוכנים לעבוד בו כי חלק משכרם זה ההפרשה לפנסיה ,הפנסיה שלהם ממילא נמוכה ,השערוריה האמיתית היא פנסיה אנשי הצבא שמקבלים אותה מגיל 45 והסכומים שם גבוהים בהרבה משכר הממוצע במשק . כאן המחדל . מעבר לזה לכל הבוכים ,הרי ידוע שבכסף השחור שלכם רכשתם דירות אותם אתם משכירים ללא תשלומי מס כלשהם ,הבטחתם מזמן את הפנסיות שלכם ברכוש שצברתם . מסכנים באמת הם אלו שלא חשבו על עתידם ולא הפרישו סכומים נאותים לגיל המבוגר .
surui | 15.09.13
26.
יש איזו נקודה שמתעלמים ממנה
ראשית כל, וזאת אכן צוין בכתבה, כבר כמה שנים טובות אין פנסיה תקציבית. אמנם הצבא עבר לפנסיה צוברת רק לפני 10 שנים, אבל בארגון שלי אחרון העובדים נכנס לפנסיה תקציבית בשנת 1997. אבל שכחו לציין כי פנסיונר בפנסיה תקציבית נפטר - אז פשוט מפסיקים לשלם לו פנסיה ( ולבעל פנסיה צוברת משלמים ליורשים ). אז החישוב הנכון הוא לקחת את כל בעלי פנסיה תקציבית ביחד עם העובדים שעתידים לקבל פנסיה תקציבית ואז לחשב את הסכומים. כמות הזכאים תתחיל לקטון מיד. למרות זאת הכותב ציין נכון - צריך להעלות את שיעור ההשתתפות של מבוטחי פנסיה תקציבית
ראובן מ. | 15.09.13
22.
המצב בעייתי- לדור שנולד בשנות ה80 ואח"כ אבל אין מה לעשות
נכון שהמון המון כסף הולך לפנסיות האלו. אולי אפשר להסתכל ולהגיד שזה לא הוגן, אבל בסופו של דבר אלו התחייבויות שמקומות העבודה (הציבוריים) נתנו לעובדים שלהם. אותם עובדים אולי היו בוחרים בעבודות אחרות אם לא היו להם את התנאים האלו, ולכן אי אפשר להגיד לבן אדם שעבד 20-40 שנה במערכת הציבורית שביום בהיר אחד מבטלים רטרו אקטיבית את התנאים שהמדינה התחייבה אליהם. כל מה שנשאר זה לנסות לתקן לאלו בהסכמים חדשים. לא ניתן לבטל הסכמים בדיעבד.
קפיטליסט | 15.09.13
19.
יש רק פתרון אלגנטי ומשפטי אחד לבעיה הזאת
הרי לצערנו אי אפשר מבחינה משפטית לבטל את הסכמי הפנסיה התקציבית כי זה לא יעבור בית משפט למרות שאת אלו שחתמו על ההסכמים האלו מטעם המדינה צריך לתלות בכיכר העיר. הפתרון עובד לפי השלבים הבאים: 1. חתימה על הסכם פנסיה תקציבית עם כלל העובדים במשק, כולם כולל כולם. 2. ברגע החתימה ממש, מדינת ישראל נכנסת להליך של פשיטת רגל. 3. כל הפנסיות התקציביות מבוטלות לכלל האוכלוסיה. חייבים למצוא לבעיה הזאת פתרון אחרת יהיה כאן בלאגן
אסף | 15.09.13
11.
השיטה הסוציאליסטית כשלה. ראו את יוון, ספרד ודטרויט.
לקחת ממני כדי לממן אנשים אחרים זו גניבה לאור יום בחסות ה"שוויון". לא כולם שווים, חלק מהאנשים מוכשרים יותר. צריך לקצץ עד המינימום בהוצאות ובשירותים שהממשלה מעניקה לאזרחים, להוריד במיסים בצורה דרסטית ולהשאיר את הכסף בידי האזרח הקטן. אנחנו צריכים לבחור איך ולמי לחלק את הכסף שלנו, לא הממשלה.
אורן | 15.09.13
9.
כתבה פופוליסטית עם תגובות של אנשים בורים חסרי הבנה
אבא שלי שופט בדימוס פרש בגיל 70 לאחר 30 שנות שיפוט. כשהוא נכנס למקצוע השיפוט כולם צחקו עליו שנהיה שופט זוטר שמרויח יחסית מעט כשכל עו"ד בשוק מרוויחים פי 2 לפחות ממנו - פי 2? אולי גם פי 5 ו-6 אבל נניח רק פי 2.. לגבי תנאי העבודה. אתם מוזמנים להגיע לאולמות ולשכות השופטים של לפני 30 ו-20 שנה (יתכן והיום זה השתפר). כמות עבודה ? עד 3 בצהריים רק לשבת בבית המשפט. אח"כ בבית עד הלילה לקרוא את החומר ולכתוב פסקי דין. כולל שבתות. היום כבר יש עוזרים משפטיים. 30 שנה זה לא היה. הדבר היחיד שאמרו לשופטים הצעירים זה שאל תדאגו תעבדו עד גיל 70 ותהיה לכם פנסיה תקציבית שתשמור עליכם לעת זקנה. כל הבטלנים שמתלוננים על פנסיה תקציבית תשאלו את הוריכים מה הם עשו בשנות ה-80 כשאבא שלי עבד 18 שעות ביום. הם בטח היו בחוף מציצים חפשו תיירות
בן של שופט  | 15.09.13
8.
בילבולי שכל
אל תבלבל את השכל.........יש אנשי צבא שכן מגיע להם והם אלו שבתפקידי לחימה, מלבדם רוב אנשי קבע אוכלי חינם שנמצאים בחופשות הרבה יותר מעובדי המגזר הפרטי וגם בשכר שווה ואף גבוהה ברוב המקרים (כמה לדעתך נג"ד בלי השכלה יכול להרוויח בשוק הפרטי......אז אני אגיד לך מינימום ובצבא הוא מקבל פי שניים).
רן | 15.09.13
6.
1-בולשיט, אני לא רואה מישהו בעיריה עובד אחרי 3 בצהריים
ואת כל המגזר הציבורי כולל מס הכנסה ביטוח לאומי ועוד גזלנים צבא? הם בטיולים רוב הזמן ובשאר הזמן נחים במשרד ומחכים ללכת הביתה. הייתי שם. אל תספר לי. במגזר הפרטי שממן את כל החגיגה הזו עובדים בהייטק לפעמים עד 8 בערב ולפעמים 12 שעות ביום. אני יודע את זה כי אני שם. וכל רגע יכולים לפטר אותך ואין מה לדבר על מציאת עבודה אחרי גיל 50. רוצה להתחלף? אז תדע שהפנסיה התקציבית שלך לפי מספר השנים שתקבל אותה שווה פי2 מהשכר בהייטק. אל תבלבל את המוח, יש לך מזל שמי שמחליט היה פעם בצבא ודואג לסחוט את האזרחים היצרניים באמת עד הסוף
חזי | 15.09.13
5.
יש כאן עיוות שזועק לשמיים
למה אנשים שמרוויחים יפה כל הקריירה כמו שופטים, שיוצאים לפנסיה עם נכסים וטונות של כסף, צריכים לקבת כל חודש פנסיה בשיעור 70% מהמשכורת האחרונה? בשביל מה הם חסכו וצברו נכסים כל החיים? מובן שההגיון הוא שיוכלו לשמור על רמת החיים שלהם, אבל אין צורך בהכנסה חודשית כל כך גבוהה לאדם אמיד. הם אמורים לחיות מפנסיה בינונית-צנועה ולהשתמש בהון הרב שצברו במהלך ימי חייהם כדי לשמור על רמת חיים גבוהה.
צבי נגב | 15.09.13
1.
רק דבר אחד לא צויין שבמגזר הפרטי השכר גבוה ותנאי העבודה נוחים יותר
אנשי הצבא שעבדו מסביב לשעון כולל חגים ושבתות ועוד....איפה זה נרשם! שופטים שעובדים יותר מכול עו"ד אחר במגזר הפרטי איפה זה נרשם! הממשלה עבדה על כול הציבור הציבורי - היה לגמלאי השירות הציבורי עדיף לקבל שכר כפול ופנסיה נמוכה !
אלטיזאכל | 15.09.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת