אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך להפסיק לדחות החלטות?

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
יש נוסחה שקובעת האם נדחה או לא נדחה.
הנוסחה היא( ציפייה כפול ערך) חלקי (עיכוב כפול אימפולסיביות). ואני אסביר. ערך זה השווי והחשיבות שאנחנו מחייסים למטלה שנדחה או לא נדחה את ביצועה. ציפייה זה ההסתברות או מידת הוודאות שאם נבצע את המטלה ולא נדחה נקבל גמול בוודאות. עיכוב זה הזמן שמקבלים תגמול על המטלה שדוחים או לא דוחים, כלומר אם מקבלים את הגמול במיידי או אם מקבלים גמול רק בעוד תקופה, ואחרון חביב אימפולסיביות זה היכולת לעשות מטלה גם אם היא קשה וסיזיפית ללא התפתות לעשות משהו יותר כיפי מהמטלה כמו להיות בפייסבוק לקשקש עם חברים וכו'. ככל שהערך וחשיבות המטלה וההסתברות לקבלת גמול גדולים כך נדחה פחות, וככל שהעיכוב בקבלת הגמול והאימפולסיביות קטנים יותר כך נדחה פחות.
משה | 22.09.13
6.
עם כל הכבוד לא נראה לי שהבנת את השאלה
גם אם אתה קובע תאריך יעד ספציפי אתה יכול לבצע את הפעולה עכשיו או בסמוך לתאריך יעד. כלומר עדיין אפשר לדחות החלטה לרגע האחרון עם תאריך יעד. השאלה היא מה גורם לאנשים להחליט ברגע שקיבלו את המידע ולא לדחות את ההחלטה עד רגע לפני שהופכת ללא רלוונטית.
עידו | 21.09.13
5.
תשובה קצרה לנושא מורכב
אני קורא בימים אלה את הספר "דחיינות" מאת ד״ר פירז סטיל ("The Procrastination Equation", by Dr. Piers Steel), פסיכולוג תעשייתי–ארגוני שהתמקד בקריירה שלו בדחיינות. הוא מציין 4 גורמים מרכזיים המשפיעים על המוטיבציה להתחיל לפעול, והם: הערך של הצלחה בפעולה; גודל האמונה שנצליח; כמות הזמן שיש לנו; וגורם נוסף, שהוא דווקא אישיותי יותר מחיצוני, והוא אימפולסיביות. אבל אל חשש – גורמים חיצוניים בהחלט יכולים להשפיע על האישיות עם הזמן, כך שגם באימפולסיביות ניתן לטפל. בכל אופן, כמעט 100 עמודים מוקדשים להתגברות על הדחיינות, כך שאני לא יכול שלא להלין על הפשטנות שבתשובה. אני חושב שהייתי מעריך את הטור הזה אפילו יותר אילו היה מציע, בנוסף לתשובות המאירות של פרופ׳ אריאלי, הפנייה למקורות נוספים כשלא ניתן לתת תשובה קצרה ומקיפה.
ללא שם | 21.09.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת