אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

העיריות משכו דיבידנדים של 186 מיליון שקל מתאגידי המים

41 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
לא צריך תואר בכלכלה
הפוליטיקה מאפשרת לבורים ועמי ארצות לחגוג בהסכמים פוליטיים מגיעים ראשי ערים קומבינטורים וכל המדינה פה נראית דרעק בגלל שלטון שחיתות ש''במסגרת'' ה''חוק'' יודע לקמבן פה כל מה שזז הכל עובר ''דרכם'' ברוכים הבאים ''למדינת החלוקה'' נא לעמוד בתור, ואם אתם חברי ליכוד יש פקיד עסקי בשבילכם.. בושה וחרפה
סטודנט לכלכלה | 17.09.13
36.
מי הח"כ שיציל אותנו ויעשה סדר ברשויות המקומיות? נמאס להרגיש כמו פרה חולבת!!!
ארנונה - מחשבים איך שבא להם מים- לוקחים כמה שבא ולא מחזירים עודפים לא משקיעים בתושב- שחיתות והיתרים למקורבים תשתיות ברמה Z תכנון כבישים לקוי תמיד מחסור במבני ציבור ואצלנו בשכונה מריצים בלטות במקום לשתול עצים. אין עצים בגנים, אין גינון במתנ"ס. הכל בלטות. כי זה הכי זול.!!! אבל את תעריךף הארנונה הגבוה ביותר הם יודעיםלגבות. ועוד אלף ואחד דברים נמאס!!!
שכונה חדשה בפ"ת | 17.09.13
31.
עירית נתניה- עיריה שערורייתית שצריכה בדיקה יסודית של מבקר המדינה
עירית נתניה - היא העיריה שגובה הכי הרבה מאזרחיה שברובם עניים , והתמורה בגין גבייה שערוריתית של ארנונה וגם מים ,היא בצורת כיכרות מנקרות עיניים ,ובזבוזים לא פרפורציונאליים , לחתך הסוציו אקונומי בעיר, אבל מה לעשות שתמיד יש פראיירים שמשלם את הסכומים המוגזמים פרי גחמתה של הגב' פיירברג , כל תושבי אזור 1 שצריכים לממן את כל זה , כי יש לצערינו הרבה מעוטי יכולת בעיר הקיצר מריים פיירברג - הביתה מספיק ,וצריך לבדוק ע"י מבקר המדינה באופן יסודי את התנהלותה
ע | 17.09.13
27.
ל-1: איפה נתניה היום לעומת העשורים שלפני פיירברג?
היא רק מראה כמה חדלי אישים וחסרי מעוף היו הקודמים לה. היום נתניה נראת כמו עיר חדשה וכל החברות הגדולות שהגיעו לכאן זה בזכותה. תושבי הערים השכנות רק חולמים על ההישגים שלה. וההתנתקות שלה מ"הליכוד" ומהנפוטיזם הגועלי של המפלגות הגדולות רק העצים אותה. ואת מי בדיוק אתה מציע במקומה? שני ליצנים?
אייל | 17.09.13
25.
אסור לעיריות להוריד את תעריף המים. רשויות המים לא מרשות זאת
הכתבה איננה אומרת את כל האמת. רשויות המים אוסרות על העיריות להוריד את תעריפי המים, הן גם אוסרות על החזר כסף לתושב אם יש עודפים בתאגיד. אז מה לעשות עם עודפי הכספים בתאגיד אחרי שהשקיעו בתשתיות והעיר מנוהלת מצויין מבחינת תאגיד המים?? להשאיר את הכסף בבנקים כדי שאלו יחגגו או יתנו קצת לטייקונים??. ראש העיר לקח דיבידנדים והשקיע בדברים אחרים בעיר לרווחת התושבים כך שבאמת הכסף חזר לתושבים.
אירית | 17.09.13
20.
אמצעי ולא מטרה
נחזה כי השילטון המקומי רואה בתושבים אמצעי ולא מטרה! התושבים הנם מאין פרה חולבת מיסים... וכשאין אישור ליותר ארנונה מחפשים כל דרך להגיע לכיסנו, וגם בעקיפין. אילו היו משלמים על מחדליהם העסקיים בעשייה/ או בחוסר עשייה בעיר, הייתי עובר לסדר היום, אך כיוון שגם על מחדליהם... אנחנו משלמים תמיד! לא מוכן להמשיך ולהחלב ללא סוף וללא תמורה. חישבו היטב לפני הבחירה שלכם, ולהלן המאפיינים לראש עיר סביר: 1. משכיל! 2. מבין דבר או שניים בכלכלה 3. ישר / הגון :)... 4. ידע בניהול מערכות גדולות סתם נחמד, מבטיח הבטחות וג'ובים... זה לא מספיק.
רנ | 17.09.13
18.
מטרת הקמת התאגידים לגנוב ביושר
כל המטרה להקמת התאגידים היא הפרדה של הרשויות קנות/להפיק מים, למכור לתושבים לתחזק את התשתיות ולתת שרות לצרכנים. העריות גבו על מכירת המים ובפועל לא השקיעו בתשתיות ובשרות. מה קיבלנו מחיר מים גבוה רמת שרות נמוכה והכי חשוב הרשויות ממשיכות לגנוב כסף לטובת מי יודע מה.
עזרה דיין | 17.09.13
13.
תשובה מטומטמת-למעשה זאת הטלת מיסים עקיפה על ידי הראשות המקומית
הטענה כי זה חוזר לאזרח באמצעות שירותים היא טענה מטומטמת של יחצ"נים ציניים. למעשה מדובר בהעלאת מיסים עירוניים אשר לא אושרה על ידי המחוקק וזהוא למעשה שימוש בזכות חוקית לרעה.מטרת הקמת תאגידי המיים הייתה דווקא לנתק את הקשר בין משק המיים לראשויות המקומיות ולהשתמש בכספים הניגבים על מנת לשפר את התשתיות.יש לשנות את החוק כך שהעיריות לא תוכלנה למשוך דיווידנדים ובמקרה שייוצר עודף יש לזכות את חשבונות הצרכנים בהתאם.מה שמסתמן כרגע הינו כי תאגידי המיים הינם מסחטה למיסים עקיפים של ארנונה ומע"מ ממוצר חיוני שהינו כמו אוויר לנשימה.
כלכלן | 17.09.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת