אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

28% מהניתוחים בבית החולים הדסה מתבצעים באופן פרטי

49 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

48.
ל 70% יש ביטוח משלים. הקופה משלמת את השר"פ לא אתם
ל 90% מהמגיבים פה אין שום מושג במנהל רפואי. הדסה לא ממומנת מהציבור ולא שייכת לשום קופת חולים. הגרעון לא קשור לשר"פ. לרוב הציבור יש כיום ביטוח משלים כך שהשר"פ משולם כמעט בכל המקרים ממנו ולא מכיסו של המטופל. יצא פעם להגיע כפצוע להדסה בשעות אחר הצהריים. זינקו עליי כ 20 (ממש לא מגזים) רופאים מתוכם זיהיתי בדיעבד 4 רופאים מאד בכירים. לא הייתי זוכה לטיפול כזה בשום בית החולים (הבכירים נעלמים בשעות הצהריים המוקדמות). מספיק עם השינאה. מה למנכלי בזק, הוט, בנק פועלים מגיעה משכורת נאה יותר מאשר לרופא סופר רציני ?
רון | 22.09.13
47.
זה לא נכון!!
היו לי בעיות ראיה פתאומיות, ועברתי 6 ניתוחים אצל אחד הרופאים הטובים בארץ שעובד בהדסה. (הרופא הציל את ראייתי) הוא לא הסכים לקחת כסף , ניתוח ראשון לפני שנתיים כמה שעות לפני יום כיפור, פעם אחת הגיע מהבית בשבת ופתח את חדר הניתוח. ללא הניתוחים והיענות המיידית הייתי היום עוורת. בניתוחים האחרים הוא דחה את כל חולי המרפאה והניתוחים הפרטיים ואני לא היחידה זה לא משהו אישי כך הוא נוהג תמיד. (אני שמחה לפי הכתבה שהוא גם מרויח הרבה מגיע לו) רציתי לשלם פרטי הרופא סירב.. עבור ניתוחים דחופים או ניתוחים המצילים את הראיה לא לוקחים בהדסה כסף. הניתוחים האלה הם ניתוחים מסובכים לפעמים של שעות, צריך בהם מימנות רבה ורק טובי הרופאים שם מנתחים במצב כזה. אם מישהו רוצה את הרופא הכי טוב בשביל דבר פעוט שכל רופא מומחה רגיל יכול לעשות בהצלחה, זכותו של הרופא לקחת כסף... אבל ברגע שצריך אותם את המומחים כי זיש בעיה מורכבת , הם שם תמיד בכול שעה!!! אין לי מילים תודה ד"ר!!!! אני חייבת לך את ראייתי (מבחינתי חיי) אין לי איך להודות לך.
רחל | 22.09.13
44.
שר"פ - שרות רפואי פיראטי
לא רציתי לקרוא שנית כי 7 מיליון ש"ח לרופא העובד במוסד הממומן ע"י הציבור בצורה זו או אחרת, נשמע לי כשוד וזאת לאור יום. זה בטח שלא נתון חדש לאנשי מערכת הרפואה ובמיוחד להנהלת בית החולים שבוודאי תדרוש תוספת תקציב מהממשלה כלומר מאיתנו הציבור. מערכת הבריאות חולה קשות ויש לרפא אותה בדחיפות. כולנו נזדקק לה במוקדם או במאוחר. שרת הבריאות ושר האוצר שנאלם העניין בידיכם. דני
דני | 22.09.13
41.
אם הרופא טוב, אין שום סיבה שלא ינצל את זה.
אם מדובר ברופא טוב עם ביקוש אין זום סיבה שלא ינצל את זה. לכל המתלוננים שהוא עושה זאת במערכת הציבורית. הדסה צריכה להגיד תודה שהוא עוד נשאר שם. כל בית חולים פרטי יקח אותו בשתי ידיים כי הוא יביא לקוחות. ולגבי לעזוב את הארץ, הם בעלי שם גם בחו"ל וככל הנראה יקבלו את אותו שכר מספרי רק בדולרים או ביורו. כאשר כל הגאונים באוצר ובמשרד הבריאות אמרו ששעון נוכחות יגרום לשיפור ברפואה ציבורית הם בעצם קברו אותה. אתם חושבים שרופא בר-דעת שיודע שהוא יכול למצוא את מקומו ברפואה הפרטית ישאר בציבורית? נו באמת.... היום יש בארץ רפואה אמריקאית בהתהוות. בעלי האמצעים יקבלו טיפול של Mayo Clinic והשאר יקבלו את הטיפול של Downtown Mumbai. אלה חוקי השוק.....
רופא | 22.09.13
35.
הש ר פ
לפי דעתי צריך להפסיק כמה שיותר מהר את שרותי השרפ בבתי החולים ושיתנו לרופאים המתאשרים על חשבון בתי החולים לעבוד בקליניקות פרטיות שלהם והציוד שלהם ומי שרוצה ילך אליהם וישלם להם ולא שכל הציוד של בתי החולים ועוד המקום שנותן להם להישתמש בציוד ובחדרים מפסיד כמה יפה להם הסידור הזה מדינה של ..........
אלברט מבית שמש | 22.09.13
31.
שמעו סיפור אמיתי
רצה הגורל וחליתי במחלה ניורולוגית לא פשוטה ומסכנת חיים באופן ממשי. לפני שידענו מה יש לי, קופ"ח הפנתה אותי לרופא מומחה בכיר שעובד איתה. ומה אומר? האפס הזחוח הזה כמעט הרג אותי. בחמש דקות ה"התייעצות" הרגשתי שהראש שלו בכלל לא בבדיקה. הוא לא הפסיק להסתמס תוך כדי, לא הסכים לשמוע כמעט מילה ממה שיש לי לומר, ונפטר ממני תוך דקות ספורות תוך שהוא ממלמל "זה כלום, בוא עוד שישה שבועות, אם זה ימשיך". ומה היה? שבוע אחריי זה הוהבלתי למיון בערך שעה לפני שהחזרתי נשמתי לבורא עולם. נגמר בשבועיים אשפוז וטיפולים אינטנסיביים. כעת, מה הנקודה שלי? אין לי צל צילו של ספק שכשאפס הזה מקבל חולים בקליניקה הפרטית שלו, אז הוא מצליח להקדיש להם יותר מחמש דקות, ולפחות מנסה להסתיר את האנטיפטיות והזחיחות שלו.
שלום | 22.09.13
30.
ניתו כואב בשירותי הרפואה הציבורית
יש לנקוט בצעדים כואבים וכאלה שירתיחו חלק מהרופאים הבכירים: א. מי שעובד בבי"ח ציבורי- יאסר עליו לעבוד בפרקטיקה פרטית. לשם כך יעלה מעט, לא הרבה, שכרם. מי שלא מוצא חן בעינין- יכול לעזוב ולחפש לעצמו משרות בחו"ל. תאמינו לי- לא בכירים רבים יעזבו( משפחה, סטטוס וכו). ב. מי שעובד בבי"ח פרטי או בפרקטיקה פרטית - לא יעבוד בבי"ח ציבורי. ג. שירות הרפואה הציבורית יוכרז בחוק כסטטוס דומה לזה של זרועות הבטחון. קרי: אסור להם לעבוד בשום משרה נוספת. ד. רופא בכיר/ראש מחלקה בבי"ח ציבורי יסיים עבודתו לא לפני 1700 . מנהל בית החולים יבצע מעקב נוכחות וינקוט בצעדים נגד מי שעוזב קודם ללא אישור- גם ראשי מחלקות. לא רוצים- שיעזבו את תפקידם. ה. עפ"י האמור לעיל- ראש מחלקה לא ישתכר יותר מאשר 25000 ₪ ברוטו. לא רוצה- שיעוף. נדרשת יד קשה נגד הרופאים הבכירים שעושים מה בראש להם ואף מנהל בית חולים לא מפקח לא על שעות נוכחות, לא על תיפקודם ולא על שום דבר. לא רוצים- שיעופו. הם משמשים מודל רע וגורם לחיקוי רע לרופאים הצעירים שכל הזמן חולמים מתי יפרשו לפרקטיקה פרטית.
אריאל | 22.09.13
28.
עכשיון שיבא ואיכילוב רוצים גם
בדיוק אותו דבר בית החולים הדסה גורס מגרעון אבל הרופאים מיליונרים הם עובדים בתוך בית החולים הכח ממומן על ידי המערכת הצבירוית אבל הכסף הולך אל הרופא עשיר שיבא גם רוצה.... איכלוב גם רוצה .... רמבם גם רוצה ... בתי החולים האלה יקרסו עוד כמה שנים ? מענין לרופאים תתחת להם תמיד תהיה עבודה כי בציבורי הם לא נותנים שירות תחשבו שתלכו לעשות דרכון ויגידו לכם המכונה מקולקלת אבל אם תרצו נעשהלכם אחרי הצהרים שיות פרטי יעלה פי 4 אבל תוכלו לנסוע מחר לחול מה לא תשלמו ? אותו דבר בבתי החולים אבל הציבור המטומטם ל מבין זאת וקונה סיפורי פוגי מברבש ורוטשטיין אולי הגיע בהזמן שילכו הביתה ...
rdg rdg  | 22.09.13
27.
אין כל קשר בין "פרטי" ל"איכות". זה רק יח"צ
רופא או רופאה בעלי ביטחון עצמי יודעים לתת לך את הלחושה שיש לך על מי לסמוך ואז אנשים נוהרים אליהם. זה לא קשור באמת לאיכות שלהם, שהרי הציבור לא בודק סטטיסטיקת הצלחות, כשלונות , תמותה, תאונות ונכות. שנים נחשבתי לרופא סביר, אבל הייתי זול - מסיבות אידאולוגיות אגב. כן, יש כאלה, או יותר נכון, הייתי כזה. שמי התחיל ללכת לפניי רק כאשר התחלתי לדרוש מחירים גבוהים בפנים חתומות ולסרב לנהל כל מו"מ עליהם.
תשובה ל - 1 | 22.09.13
26.
"הדסה" לא דואגת
הםימשיכו להפעיל את השר"מ מספר רופאי עינים ומנתחי לב יעשו קופה, והמדינה (כלומר כספי המיסים שלנו) יצילו את בית החולים מגרעון של 200,000,000 (קראתם נכון מאתים מיליון) שקל. ואותם רופאים ימשיכו להרוויח מיליונים. צריך לסגור את השרמ"ים עכשיו, ולחזק את הרפואה הציבורית, גם במחיר שמספר רופאים תאווי בצע יעזבו לחו"ל.
ליאור | 22.09.13
25.
שתי שאלות בנוגע לשר"פ בבי"ח ציבורי
1. על פניו עושה רושם שנוצר מצב שבו באותו חדר (או מחלקה) שוכבים שני חולים - האחד נותח בשר"פ וזוכה לביקור של רופא בכיר, מקצועי ופרטי (עם כל גינוני הטקס) כל יום, בעוד השכן עבר את אותו ניתוח במערכת הציבורית וזוכה לביקור של צוות המחלקה (אשר לרוב הוא מהיר יותר ולפעמים שטחי יותר). זה לא יוצר הבדלי מעמדות מבישים באותו חדר? 2. בית חולים ציבורי אמון בין היתר על הכשרת מתמחים. תראו לי רופא אחד שמנתח בשר"פ שיתן למתמחה לקחת חלק פעיל ומשמעותי בניתוחים שלו שמתבצעים דרך שר"פ. מה זה עושה לאיכות ההתמחות של אותו מתלמד?
עמיר | 22.09.13
24.
סוף כל סוף שינוי במשרד הברחאות לטובה
הכותבים כאן "חוצפה" וכו" נראה לי שישנו עמוק עמוק. זה היה ברור לחלוטין ש"חוסר" המיטות נובע לפחות בגלל העבודה הפרטית האסורה כמו "שתיקת הכבשים". המונח "אני אקדם עבורך את הניתוח " זהו מונח ידוע שנים על פני שנים. הגיע זמן להפסיק עם השימוש של המבנים הציבוריים לשימוש פרטי !
ישראלי_ד | 22.09.13
22.
הדסה זה בית חרושת, לא בית חולים
הרופאים מסתכלים שם דרך החור של הגרוש. חוץ מזה שהכל מונע בצורה אינטרסנטית ומאוד לא אמפטית ואנושית. אין שקיפות ביחס לחולים, ומנצלים את חוסר הידע הרפואי שיש לרבים. הרפואה אמורה לשרת את הציבור, ומה שקורה זה להפך. הגולם קם על יוצרו, ואנחנו משרתים אותם ומנפחים את כיסיהם, סוגדים להם, במחשבה שהם "חכמים יותר", ו-"יודעים יותר". המלצה שלי, אם אתם אנשים בריאים להתרחק מבתי חולים, ואם חולים עדיף לחשוב על בית חולים יותר צנוע.
גל | 22.09.13
18.
בשירות הציבורי זה לא שונה
רק פשוט שבשירות הציבורי מטשטשים את זה באמצעות תשלומים לחברות של איש אחד , הרופא , וכך קורה שרופא בודד מקבל מעל 2 מליון בשנה בשירות הציבורי בדרך פרטית הכסף לא נכנס לבית חולים אלא לרופאים הפרטיים !! בניגוד לחוק !!! פטנט : בית החולים משלם לרופא בצורה קבלנית כחברה , וכך הוא לא מדווח על תשלומי שכר
דנינדין | 22.09.13
16.
שר"פ הוא רעיון טוב אחרת הכסף ילך עם הרופאים לאסותא ודומיו. פשוט צריך כללים נוקשים
אם הכסף ילך עם הרופאים לבתי חולים פרטיים לא נרוויח כלום! צריך כללים נוקשים אכיפה ושקיפות וככה כולם ירוויחו. לא צוינו ההכנסות משר"פ. העובדה שבית החולים בגרעון לא מספקת שום אינפורמציה. עם ניהול גרוע גם אפל יכולה להכנס לגירעון.
אמיר | 22.09.13
13.
לא מגיע תשלום לחברי וועדת גרמן
הוועדה מתעלמת מעובדות טריוויאליות- תשלומים ישירים במזומן למומחים. ידוע, חוץ מלחברי הוועדה, שמנהל המחלקה והרופאים הבכירים יבטיחו ניתוח על ידם, אם ישלישו לידם מזומנים. לא תמיד הם עומדים בהסכם, אך מה יכול מנותח מורדם לעשות? הכל נעשה במחשכים באמצעות מתווכים או ישירות, ללא עינא בישא של האוצר או מפקחים אחרים. רבים מתושבי השטחים גם הם משלשים מזומנים כמתן בסתר לנותני השירות ולא דרך שר"פ.אם חברי הוועדה יבדקו ויחקרו יגלו שקשה להשיג רופא דרך שר"פ אפילו תמורת תשלום מפולפל- אולי משום שיש רופאים שאינם מעונינים להתחלק עם ביה"ח והאוצר בהכנסותיהם.
תוהה | 22.09.13
7.
28% בשר״פ
בעניין ניתוחי עיניים בשר״פ, כדאי לזכור ש 100% מהניתוחים להסרת משקפיים בארץ נעשים באופן פרטי, בד״כ במוסדות פרטיים, ולמעלה מ 50% מניתוחי הקטרקט נעשים מחוץ לבתי החולים הציבוריים, כשמי שמרוויח אלו המוסדות הפרטיים והרופאים. בהדסה ניתוחים אלו נעשים בבית החולים תחת בקרה, וגם בית החולים שהוא ציבורי מרוויח, אז מה רע בזה? זה גם מסביר את המספרים הגבוהים של ניתוחים פרטיים אצל חלק ממנתחי העיניים.
משה | 22.09.13
6.
לא הבנתי, הרי הרופאים משלמים על השימוש במתקנים
יותר, מן הסתם, ממה שמשלמות הקופות. אם כך, ככל שיש יותר שר"פ, זה טוב לבית נחולים, לא? לכתוב "רוב הכסף הולך לרופאים" זו מניפולציה על הנתונים, כי אולי הרוב הולך לרופא, אבל הסכום הכללי גבוה בהרבה כך שיותר , הולך לבית החולים, לא?
עמית | 22.09.13
5.
תשובה ל-4
ישנם רופאים בהדסה שאין לך אפשרות להיבדק אצלם ללא שר"פ. במקרה של מגיבות 1 ו-3 הן העדיפו לשלם מכיסן הפרטי. אם השר"פ היה מוגבל, היה להן סיכוי להתקבל אצל המומחים כמו אצל רופאים אחרים, ואתה לא היית משלם יותר מאשר עבור כל אחד מאיתנו שקובע תור רגיל. קופת חולים לא מאשרת שר"פ אם הרופא עובד גם בקופה, ולכן הרופאים הבכירים של הדסה לא קשורים לשום קופת חולים. כפיצוי, הדסה מעניקה הנחות לקופת החולים לגבי התגמול בשאר הניתוחים. כך נוצר מצב שהרופאים בשר"פ מרוויחים הרבה, קופת החולים מרוויחה על שאר הניתוחים - ואנחנו האזרחים נדפקים. נסה לקבל תור בירושלים לנוירולוג טוב דרך קופת חולים, ותגלה שמדובר ב-3-4 חודשי המתנה לפחות. שר"פ מקצר את התור ליום-יומיים, ויש לך מבחר של רופאים מהשורה הראשונה בהדסה. אם מדובר בנוירוכירורג - המצב אף קשה יותר. כאשר לרוב האנשים יש ביטוח שב"ן - ברור שהרוב שיבחרו בשר"פ, וכך המערכת מזינה את עצמה.
 | 22.09.13
2.
חייבים לבטל את ה שר"פ בבתי החולים ולאפשר לציבור לקבל טיפול הולם
לא יתכן כי בתי החולים יהוו קשר קפיצה לעשיית כסף למערכת שלמה. של רופאים והכנסה צדדית של בתי החולים לאיזון התקציבים שלהם ואל יעמדו בהתחייבות שלהם כלפי הציבור ששילם במיטב כספו לא יתכן שנשלם מסי בריאות בסכומים נכבדים וכאשר אנו נזקקים חס וחליל לשרותים אלו לא נוכל לקבל אותם אלא רק דרך השר"פ . כמה פעמים אדם אמור לשלם כבדי לקבל את השרות ששלם עליו פעם אחת. האם לא מדובר בגזל הציבור
ש.מ.י | 22.09.13
1.
כשהרופאים מצוינים- יש להם ביקוש לטיפול פרטי
כך זה בכל העולם. הרופאים הטובים הם המבוקשים ולכן יש אליהם נהירה המונית. הם לא הבעיה. הם דווקא מי שמצילים את החולים. הבעיה היא המערכת שלא מאפשרת להגיע אליהם באופן ציבורי כי אין תקנים ואין משכורות. עד שזה לא ישתנה - אנחנו נמשיך לבקש שר"פ, נמשיך לקבוע תור לשר"פ ונמשיך להאמין ברופאים המעולים והמובילים. מנסיוננו עם 2 רופאים בהדסה- זה כל כך שווה את המחיר.
הילית גורן | 22.09.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת