אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"תאגיד אל"ה ניסה לעשות לי חיסול ממוקד"

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
להרחיב דחוף את חוק הפיקדון לבקבוקי 1.5 ליטר ומעלה
למה שמוזי ורטהיים וקוקה קולה ירצו לשלם 100 מליון ש"ח בשנה פיקדון??? מי שאומר שזה מס על הציבור זה אך ורק תאגיד אל"ה בראשות קוקה קולה שלא רוצה לשלם , הרי כל אזרח יכול להזדכות עבור דמי הפיקדון של כל בקבוק שרכש. המס והיוקר היחידי זה על קוקה קולה שמרוויחה מליארדים , מייצרת ומזהמת את הסביבה ולא מוכנה לקחת אחריות. מי שחוסך 100 מליון ש"ח בכל שנה תשלום פיקדון משלם מליונים בודדים ללוביסטים , שווה לו !!!
רות זילברמן | 28.09.13
26.
תגובת אלה על "שעון המים של השכן" ריקה מתוכן ושיקרית
לאל"ה אין כלל תשתיות איסוף התשתיות שייכות לאסופתא ולשאר האספנים המקצועיים שמפעילים תחנות איסוף וצי רכבים ומגיעים לכל נקודה בארץ לאסוף את הבקבוקים. לפני תיקון חוק הפיקדון שמחק את מעמד אל"ה כמונופול בלעדי בחוק, כאשר לא הייתה תחרות והחוק קבע כי יפעל גוף יחיד אל"ה הייתה מקבלת את הבקבוקים אשר נאספו, רוכזו ומויינו בתחנות האיסוף ע"י האספנים המקצועיים ובראשם חברת אסופתא . לסיכום: התשתיות נמצאות בידי האספנים המקצועיים ובראשם חברת אסופתא. אל"ה שימשה כמתווך אשר גזר קופון על יצרני המשקאות . לאל"ה אין כלל שעון מים ואין כלל תשתית היא זאת שלקחה מים מהשכן בלי לשלם ואף גזרה קופון על כך בחסות החוק.
רוני | 22.09.13
24.
בקבוקים
הכתבה הזו לא קשורה אליי אנני קונה משקאות קלים ובטח ובטח שלא מים, יש בברז בשפע, איכות המים מצויינת ועד כה לא קרה לי דבר כולנו שותים מים מהברז כך שאם זה היה תלוי בי לא היתה כתבה כזו אלה מה שפריירים לא מתים אלה מתחלפים אז תאכלו אותה ותפרנסו אנשים שיחיו בבתי פאר על חשבון כל הפריירים אהבלים
ליאורה | 22.09.13
17.
אל"ה - ראשיתה בשקר, ואחריתה בגזל !!
במשך שנים רבות טוענת יו"ר אל"ה הגב' נחמה רונן קבל עם ותקשורת שנקודת האיזון של התאגיד בראשו היא עומדת הוא איסוף של % 65 ! אפילו לא אחוז אחד יותר. "אם ייאלץ התאגיד לאסוף % 66 הוא יקרוס כלכלית" לדבריה. זה היה הנימוק להרצת בקשה - תחינה לשר להגנת הסביבה, ממש לקראת סוף כל שנת כספים. זה האחרון (יהודית נאות ז"ל, שלום שמחון, גדעון עזרא ז"ל וגלעד ארדן) היה מכנס את ועדת הכלכלה שנוהלה ע"י ח"כי ש"ס בימים האחרונים של דצמבר, ומפחיתים את יעד האיסוף מ% 85 ל % 65 רטרואקטיבית מ 1 בינואר של אותה שנה. כך היה התאגיד השקרי נמנע מתשלום קנס בהיקף של עשרות מיליוני ש"ח מדי שנה - ראה דו"ח מבקר המדינה מס' 58ב' מאוגוסט 2008 המטיל על השרים אחריות להפסד נטו למדינה של 216,5 מיליון ש"ח עד למועד הדו"ח. מאז תיקון מס' 4 לחוק בפברואר 2010 מחוייב התאגיד באיסוף % 77 ולפי נתוני הכזב מבית היוצר של אל"ה הוא עומד בכך ואינו קורס !!? אחת מן השתיים : או שהתאגיד אינו אוסף % 77 ונתוניו נתוני שקר, או שכל המצג של מנהליו ב 11 השנים הראשונות לקיומו היה מצג - שווא שקרי, שסייע לגזל ציבור הצרכנים ! אפשרות שלישית אינה קיימת מצער מכל שאין לרגולטור (המשרד להגנת הסביבה ולשר העומד בראשו) ולו נתון עצמאי אחד משלו - אל מול מסכת נתוני הכזב של תאגיד אל"ה. כיוזם החוק אני פונה לשר להגנת הסביבה ליטול מהתאגיד את ההכרה. רק כך יפתח השוק לתחרות חופשית אמיתית, ותקומנה "אסופתות" נוספות. כדי לקדם את יישום החוק על השר לפתוח אותו ולכלול בו לאלתר גם את 750 מיליון המכלים המשפחתיים (בקיבול 1.5 ליטר +) שרובם מזהם את חוצות הרבים ומנפח ,שלא לצורך, את פחי האשפה ומטמנות ישראל.
דניאל מורגנשטרן | 22.09.13
13.
לחייב את המדינה לפרסם על סכומים שהיא מוותרת לעסקים
מידי פעם אנו קוראים על סכומים קנסות וריביות שהמדינה מוותרת לעסקים. לא יתכן שהמדינה תוותר על סכומים כל כך משמעותיים ללא חובת פרסום. כאשר בנק לאומי רצה לוותר לנוחי על סכומים מסוימים, או לדחותם קמה צעקה של הציבור וזאת הודות לפרסום. מדוע אין חובה על המדינה לפרסום את סכומי הוויתור ולתת לציבור אפשרות משפטית לסקל את העיוות. אני בטוח באם יהיה פרסום מתאים חברי הועדה אשר מוותרים על כספי הציבור לא יוותרו כל כך מהר כשאר שמם יתנוסס על העוולות המושעות שנעשות
ש.מ.י | 22.09.13
10.
לא צריך למחזר המדענים שקרנים ולכן אין לשתף איתם פעולה
הטבע כן דואג למחזור של עצמו רק לאחרונה המדענים רפי השכל גילו פיטריה שממחזרת פלסטיק חזרה לטבע... רק בגלל השקר הזה לא צריך להתקרב לתחום הזה בכלל... מפעלי מחזור על הגב שלי... אני אמיין להם את הזבל? נראה להם? גם בלעדי זה הטבע ידאג לעצמו
רוחה | 22.09.13
4.
הממשלה היא ארגון פשע הפועל בשיטות של הלבנת הון - כנסו ותבינו למה
כך פועל נוכל מדינתי ממציא חוק שמאושר בכנסת. ההצדקה לחוק הגיונית ומשכנעת. מקימים אופרציה תפעולית (תאגיד) שיפעל ליישום ברוח החוק שתפור במיוחד לטובת השחקנים החזקים במשק האופרציה היא למעשה תאגיד קש (שיטות של מלביני הון) לסדר משרות עם שכר נאה לפורשי מערכת פוליטית עסקנים וכד'. זו השיטה אזרחי ישראל.זו האמת. כעת תחליטו מה אתם עושים. אם לא הבנתם אז דעו כי השיטה כולה משוכפלת בכול היבט החיים ועל חשבונכם! לכן לא פלא שמעמדות נמחקו.
מומחה ללוחמה בטרור מלביני הון ממלכתיים | 22.09.13
3.
הון-שלטון המדינה ויתרה לתאגיד אל"ה על 250 מליון ש"ח כספי ציבור
פשוט שערורייה מוותרים על 250 מליון ש"ח כספי ציבור לאחד הטייקונים הגדולים במדינה:מוזי ורטהיים אשר שולט : קוקה קולה,פריגת, נביעות, טרה,קשת-ערוץ 2 ,בנק מזרחי, תאגיד אל"ה-קרטל המשקאות והרשימה עוד ארוכה. חוק הפיקדון תוקן בשנת 2010 על מנת לפתוח את שוק המיחזור לתחרות, בגלל שאל"ה לא עמדה ביעדי איסוף. המדינה ויתרה לאל"ה על קנסות שהייתה צריכה לשלם 250 מליון ש"ח כספי ציבור. כל אזרח צריך לשאול את הממשלה איפה הכסף??? בעזרת המדינה נשאר בידי הטייקונים.
כרמית רוזן | 22.09.13
2.
החוק יצר קרטל
עד שלא יפרקו את הקרטל של אל"ה לא תהיה תחרות מפני שבעלי השליטה קוקה קולה,טמפו ויפאורה טבורי מהווים 90% מהשוק. כוונת המחוקק הייתה שכל חברה המחזור בעצמה או ע"י תאגיד איסוף. חוק הפיקדון עבר תיקון על מנת לפתוח את השוק לתחרות מפני שאל"ה לא עמדה ביעדי איסוף אבל השוק נשאר סגור ומסוגר. שוב המדינה מחוקקת חוקים ולא אוכפת אותם.
נועם זיצמן | 22.09.13
1.
תאגיד המיחזור אל"ה הוא מתווך שגזר קופון על חשבון היצרנים והיבואנים של המשקאות
האבסורד הגדול הוא שלאל"ה אין תשתיות איסוף. 60% מהאיסוף מתבצע ע"י אספנים מקצועיים, שהם אוספים,מרכזים וממיינים לאל"ה את הבקבוקים, אל"ה באה לאסוף את הבקבוקים מוכנים למיחזור. התשתיות נמצאים היום בידי האספנים המקצועיים ובראשם "אסופתא" , אל"ה היא פשוט מתווך שעשו לה את העבודה , ניצלה את מעמדה כמונופול בלעדי וגזרה קופון שמן על חשבון היצרנים והיבואנים.
רמי מרקוביץ | 22.09.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת