אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כשהכסף הוא המטרה, ההישג הוא עניין משני

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
אני בטוח שתמריצים כספיים או בונוסים לא מהוים זרז לשום דבר.
לעיתים אפילו הם גורם שלילי. יש דרכים אחרות להגביר תפוקה בצורה יעילה והם בכלל לא קשורים לבונוסים - הגברת תחושת השייכות לקבוצה, מתן תשומת לב להרמוניות והרכב הקבוצה מבחינת פרטים, קביעת מטרה מוגדרת אשר בסופה הקבוצה מנצחת, תחרות בריאה וכו וכו.
זיו | 24.09.13
2.
פספוס אדיר......
מבלי לפגוע באף אחד, חוסר ההבנה הבסיסית של הכותב ושל אלו העוסקים באקדמיה בתחומי התגמול השונים, בא לידי ביטוי עז בכתבה זו שכותרתה הבומבסטית אף היא העידה על חוסר ידע והבנה. ראשית יש להבדיל (בישראל למשל) בין כדורסל וכדורגל ליתר ענפי הספורט. בעוד שבראשונים השחקנים מרוויחים סכומי עתק ויכולים לבנות את ההווה והעתיד בצורה טובה הרי שבענפי הספורט האחרים האולימפיים למשל הספורטאים חיים מהפה ליד, עובדים בעבודות מזדמנות, מוותרים על השכלה ובמקרים מסוימים חוסר הגיבוי הכספי מוביל אפילו להדרדרות בריאותית. לו כותב הכתבה היה מבין באלו דילמות קיום נמצאים ספורטאיה האולימפיים של ישראל היה כותב כתבה מסוג אחר. במדינת ישראל ברז התקציבים לספורטאים האולימפיים הוא ביד המחלקה לספורט היישגי שבראשה עומד כבר כעשורא ויותר גילי לוסתיג, מחלקה זאת היא תחת פיקוח ובקרה ישירים של הועד האולימפי הישראלי המנווט את התמריצים על פי אמות מידה שנקבעו מראש, אמות מידה אלו במקרים מסוימים שגויים ביסודם וכך יוצא שספורטאים ראויים ביותר חיים מתחת לקו העוני, על זה כבר נכתבו כתבות רבות( פאלי, ואחרים), המצאותם של ספורטאים מקצועיים ואולימפיים מתחת לקרו העוני זוהי תעודת העניות בראש וראשונה לממשלת ישראל ולשרה שתיקה מפקד על הספורט. כאן אנו מגיעים שוב לאדונינו הפוליטיקאים, הם אלו האחראים על תקציב המדינה והם אלו היכולים להוריד על ארבע את הועד האולימפי למשל, המשתמש באיומי סרק של סילוק ממוסדות העולמיים באם השרה תנקוט בעמדה קשוחה. מר. גיל שלי, עם כל הכבוד להיותך כתב , וכתב לא רע בכלל, על אלו אתה צריך לכתוב, ולא להזכר בספורטאים האולימפיים דקה ורבע לפני האולימפיאדה!!!
סביון | 22.09.13
1.
ובנוסף
שכר הספורטאים בכדורגל ובכדורסל נשמע לא פרופורציונלי לכלום. ומי נפגע? הלקוחות של הספורט, הם הצופים בבית וביציעים. הדרך היחידה להסדיר את הנושא הזה היא שכל הקבוצות יישרו קו בעניין. נורמליזציה של השכר למשל לפי עקומה מסויימת מוחלטת סביב ממוצע מסויים שנקבע כאחוז מהכנסות הקבוצה בעונה שעברה, למשל. הבעייה הנוצרת היא, כביכול, חוסר אטרקטיביות לשחקן לשחק בארץ. אולם אם נסתכל- המשכורות בחול גם ככה גבוהות משמעותית, ולארף יש מה להתחרות רק בדבר אחד- השחקן ישראלי ומשחק וחי בארץ ישראל. וזה לא ישתנה בקלות. אז מספיק עם מחירי העתק של ערוצי ספורט, והמחיר הפסיכי של כרטיס למשחק או עונתי. את כל זה אפשר ליצור על ידי מיתון השכר המשוגע של השחקנים (ושאר הפונקציונרים בעולם הספורט)
rui | 22.09.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת