אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דו"ח בנק ישראל חושף: הבור העמוק שבו שקוע הציבור הישראלי

121 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

120.
עוד קצת סבלנות ביטקוין יקר שלי.... עוד טיפה
ואתה הופך למיליון דולר שהכל יקרוס ואתה תהיה האלטרנטיבה היחידה... תמשיכו לקנות ולהשתולל ולהכנס לחובות, אני אמשיך לקנות ביטקונים במחירי רצפה, נדבר עוד שנתיים שתבינו לאן כלכלת העולם עוברת... הכלכלה עוברת אל אזרחי העולם הגדול! אין יותר בנקים, ממשלות, טייקונים, אינפלציה, הכל עומד להגמר תוך כמה שנים! שיטה כלכלית חדשה שתצליל את העולם הזה, קצת מהקפיטליזם שנכשל ומביא מדינות להתומדדות והרבה קומיניזם בצורה חדשה ובעיקר עולם סוציאלי בדרך חדשה. אההה וכן, ישארו עשירים בעולם מן הסתם, אנחנו אוספי הביטקונים... אנחנו נמכור לכם בחזרה את הכסף שלכם!
 | 28.09.13
117.
חדלות פירעון בנסיקה, הכל בדרך להתרסקות...
אף אחד מהכתבים הכלכליים לא הרים את הכפפה לכו תבררו ברשות האכיפה והגביה מה מס` התיקים שנפתחו בגין אי תשלום משכנתא ואת הסכומים לכו תשאלו את הבנקים האם ישנו הסכם כתוב בע"פ שמונע או עוצר את מימוש המשכנתאות ומווסת אותם בשל חשש הבנקים מקריסת מערכות? לכו תשאלו שאלות רבותי העיתונאים יש אנשים שמתים לספר ואתם משחקים משחקי בת יענה. הנתונים כבר מפורסמים אתם רק צריכים לחטט קצת
אורן | 26.09.13
116.
אצלנו בבנק כבר נערכים לתרחיש "יום כיפור" כזה שיגיע בקרוב...
מאות מיליארדי שקל חוב משכנתא זה איום גדול פי כמה מהגרעין האירני, הערכות שלנו מדברות על התמוטטות 2 בנקים גדולים וחסימת חשבונות, עשרות אלפי דירות שנזרקות לשוק בבת אחת ללא קונים, אבטלה של 20% ומעלה, וקיצוץ פנסיות תקציביות
בנקאי בכיר | 25.09.13
114.
לא ברור לי מתן הלוואה לצורך נסיעה לחו"ל. מה זה? לדעתי צריך להגביל
ברגולציה את מטרות ההלוואות. כנ"ל גם לגבי חגיגות בר/בת מצווה. החגיגות הופכות לדקדנטיות ומתחייבות מאפקט העדר. הילד/ה לא מסוגל להעריך את ההשקעה וההורים נתקעים על עלויות מטורפות שהם משלמים שנים ואח"כ אין להם כסף למימון הלימודים (או שגם אז יקחו הלוואה). טירוף.
 | 25.09.13
110.
איך בנק ישראל לא מבין דברים כל כך פשוטים ?
במדינת ישראל, למעט שכבה קטנה מאוד, מרבית האנשים נמצאים בגירעון תמידי מכיוון שהמשכורות בארץ קטנות לעומת יוקר המחייה (דירות, רכב, אוכל וכ"ו). חלק גדול מיוקר המחייה נובע ממיסים או היטלים של הממשלה (כ70% ממחיר הדירות, כ50% ממחירי הרכב, וכ30% מכל היתר). לממשלה אין כסף, כי הוא הלך להוצאות מעל הפופיק של המדינה ולתשלומים מגזריים (ע"ע יאיר לפיד הבור, עם "איפה הכסף"?), לכן היא גובה יותר מהאזרחים. קומץ הטייקונים שמחזיקים 80% מהכלכלה, גם הוא צריך לממן את כל השטויות שעשה, לכן הוא מעלה מחירים בסופר ובטלפון, בשכר דירה ובמחירי הביגוד. האזרחים, נאנקים תחת הנטל, אבל רוצים להמשיך לחיות, אזי הם לוקחים הלוואות ושוברים חסכונות. ובסוף, כמובן שהכל יתפוצץ. בקיצור, אם המדינה תפסיק להכנס לנו לכיסים, ולתת כסף למקורבים ולמגזרים שונים, לבזבז על פנסיות עתק לעובדי מערכת הביטחון ועל שטויות נוספות, אנחנו נסתדר ונתאזן! אם לא, אנחנו (הציבור) נקח כל הלוואה שיתנו לנו, בידיעה ברורה כי כאשר העסק יקרוס, לא נהיה לבד, ולכן לא יקרה לנו שום דבר מיוחד ביחס לאחרים, אולי רק ההון המוחלק בצורה מאוד לא שוויונית, יתחלק פתאום ליותר אנשים.
יוסי | 24.09.13
108.
רגולציה ודחוף
חייבת להיות רגולציה מסיבית על השוק, בכל התחומים. מנושאי האשראי (להגביל ריבית מקסימלית, לא ייתכן שחברות מסוגלות לגבות 18-20 אחוז לשנה מלקוח שהסתבך), ועד ליצרנים שגובים מחירים אסטרונומיים על מוצרים שבכל מדינה אחרת מחירם נמוך במאות אחוזים. אנחנו מדינה שמנוהלת על ידי אנשים בינוניים, ואין לה עתיד. אני סייעתי למשפחה שלי במשבר כלכלי שנגרם מבן משפחה שחלה בסרטן שנחשב בארץ לסופני (ובארה"ב הטיפול קיים במחיר המתאים). אז הטיפול היה יקר, אבל הציל אותו. לא הימרתי, לא רימיתי אף אחד, לא גנבתי. עכשיו אני פושט רגל, אבל גאה לפשוט רגל בידיעה שהצלתי אדם ממוות ומחיים ברחוב.
פושט רגל | 24.09.13
107.
לא הבנתי מה הקשר לקפריסין בדיוק ?!
אם אני לא טועה, בקפריסין המדינה עצמה היתה בחובות, במקרה שלנו האזרחים בחובות, אז מה שיקרה זה שהבנקים יקרסו, זה הכל. אם יבחרו בבנק ישראל שוב לחלץ את העשירים והמפוטמים....אני מניח שאנחנו כציבור לא נקבל את זה "בשכיבה", אלא נצא לרחובות ונשרוף כל סניף בנק עד לעצירה של החרפה המוסרית הזו. ולא נקבל כל מיני סיסמאות בפייסבוק ממישהו שהוא בעיקר חובב אגרוף, אנחנו נמליך אדם מקצועי בעל יושרה מוסרית, ולא עשיר מפוטם שהוא בעיקר סחבק וכל רצונו זה להסתחבק איתנו בפייסבוק. אנחנו נביא אנשים שנלחמים בשחיתות לייצג אותנו ולא מישהו שנראה טוב כשר אוצר. למה אנגלה מרקל נראית טוב ? אבל היא אדם שקול שפועל למען המטרות הגרמניות, ולכן הגרמנים שבסך הכל הפרופיל שלהם לא ממש שונה משלנו בחרו בה.
אוסי | 24.09.13
102.
ל47 אני לא דיברתי על הכסף בקרנות!!!
אני דיברתי על ההכנסה הפנויה, שנשארה לך אחרי ששילמת מס. אם לא תשים אותה בקרנות אתה די פטור ממס. אבל ברור שאם תשים אותה בכל אפיק תשלם מס נוסף, מה לעשות שמערכת המיסוי בנויה באופן הזוי שתשלם מיסים בכמה רבדים - מיסי קנייה, מכס, וגם מס על הבורסה, דווקא ההפקדה בקרנות חוסכת לך מס, מכיוון שזה התמריץ של המדינה לאדם העובד לחסוך לפנסיה (היום זה מעוגן בחוק). ודווקא בקרנות הפנסיה לא תשלם מס על הפקדה פנויה, אחרת למה בדיוק האדם המודרני שחי כל יום כאילו הוא יומו האחרון, למה לו להפקיד לפנסיה?שהמדינה תדאג לי ): אגב המדינה תשמח מאד אם כל האזרחים ימותו בערך יום לאחר שהם יצאו לפנסיה....זה לכשעצמו יחסוך מיליארדים למדינה ! די דומה למצב בסין, שם הצעירים מחוייבים לעזור כלכלית להורים שלהם, כי אין פנסיה בסין וגם לעולם לא תהיה!
אוסי | 24.09.13
100.
ל-82, זה גם לא מדוייק.
כשאתה אומר שיש לנו הרבה נכסים שמפצים על החובות, אתה טועה. כי בדיור למגורים, אם שווי הנכס שלי היה קטן ב-40% ומנגד החוב שלי היה קטן ב-60% (שזה בערך מה שהיה כאן לפני 6 שנים) המצב שלי היה הרבה יותר טוב. כך שהעליה במחירי הדירות הזיקה לעם ולא הועילה לו. אפילו רוברט קיואסקי, גורו הנדל"ן, הגדיר נכס כמשהו שמכניס לך כסף (מכאן בא השם נכס), כך שדירה להשקעה היא אכן נכס. מנגד, דירה למגורים, היא לא משהו שמכניס לך כסף, אלא משהו שלוקח לך כסף...
יוסי | 24.09.13
96.
אין מנהיגות שתעצור את טירוף הנדל"ן כפי שאין מי שיעצור את איראן בדרך לפצצת אטום
מתקיימים שני מרוצים במקביל שעל פניו אינם קשורים אחד לשני, אך להערכתי הם יתחברו בסופו של עניין. הראשון המירוץ לניפוח בועת הנדל"ן הגדולה בעולם כאן בישראל הקטנה, השני המירוץ של איראן להשגת נשק גריעיני ומעמד של מעצמה איזורית. כפי שהעולם מעדיף להתעלם מכך, ומחפש כל דרך לטאטא את הבעיה מתחת לשטיח פרסי, כך השלטון בארץ מתעלם מבעיית בועת הנדל"ן שמגיעה למימדי קטסטרופה. מי תתפוצץ קודם בועת הנדל"ן או פצצת האטום האיראנית. אוזלת היד והשיתוק של הממשלה בארץ, עלולה להביא לפיצוץ אף בו זמני. חבל שלא לומדים ממה שקרה אך לא מזמן במדינות אחרות, כמו ארה"ב וספרד שבשתיהן התנפחה בועת נדל"ן עצומה ובשתיהן ממש לפני הפיצוץ לכאורה הייתה צמיחה ויחס חוב לתוצר נמוך למדיי, חמש שנים אחרי ושתי המדינות האלו על סף פשיטת רגל, עם שיעור אבטלה אמתי של למעלה מ-20%.
ירון | 24.09.13
94.
את הבלוף אתם רואים בעיתונים
נא לדפדף בעיתונים בסוף יש את הרשימה של פושטי הרגל שרובם הגדול הם לא עסקים אלא שכירים ואנשים פשוטים שאפשר לחיות מעבר לפופיק וחושבים שבסוף מישהו ישלם את החובות שלהם ואין מי שישלם מכריזים על פשיטת רגל ואומרים נו מה תעשו לנו לפי דעתי חלק מאותו רשימה הם של אנשים שהביאו מראש את עצמם למצב הזה תוך תכנון מראש ברחובות שאני גר יש מעלי שכן שיש ברשותו 2 גיפים אולם הוא לא משלם מסי ועד כי הוא בפשיטת רגל אני בטוח שכמות החובות שאנשים חייבים אחד לשני הוא כפול ממה שכותבים
שלמה | 24.09.13
91.
38: קודם כל אל תקח יותר הלוואות מהבנק
נסה לקחת מהורים/דודים אם יש....עדיף בלי הלוואות בריבית אפילו תשבור חיסכון אם צריך- העיקר שתראה פלוס ולא מינוס. ברגע שתראה פלוס תאמין לי שלא תרצה לוותר עליו... הפתרון הכי טוב שעובד אצלי לפחות- זה לחיות על מזומן לגזור את שלושת כרטיסי האשראי להשאיר רק אחד, ושיהיה אצלך, לא אצל האישה. (אני לא שוביניסטית, פשוט יודעת מעצמי, שהאשה עושה את הקניות לילדים וכו וזה תמיד מפתה לקנות להם עוד איזה משהו קטן עם האשראי) תתחילו להכין קבצי אקסל עם חישובים של כמה מותר להוציא החודש ולהשאיר 10 אחוז לבלת"מים. והכי חשוב, אתה ואשתך- תעשו את זה ביחד, החלטה משותפת ולא חד צדדית , על מנת לסגור את ההלוואות.
ל 38 | 24.09.13
90.
אפשר למתן את עניין האשראי
יש דרך למתן את האשראי בצורה פשוטה , שנותנים הלוואה , יש לתת אותה כמשכורת ולא כסכום גדול . חייבים להתאים את ההלוואות לאשראי. בארה"ב אין פתרונות אשראי כמו בארץ 36 תשלומים 18 תשלומים וכדומה - שם אם יש כסף משלמים אם אין כסף לא משלמים , במקסימום לוקחים הלוואה וסוגרים את הפינות . האשראי היחידי זה המשכנתאות בארץ עשו בכרטיסי אשראי שאפשר לעשות הרבה תשלומים , איש צעיר מגיל 16-21 לפני צבא או אחרי צבא יכול לרכוש טלוויזיה ב10000 ש"ח בלי למצמץ בכלל אז קונים הרבה נניח בגיל 16 , פתאום מגיע צבא בגיל 18-21 לוקחים הלוואות כדי שיהיה אפשר לקנות ולהנות שחוזרים הביתה ובגיל 21-23 לוקחים הלוואות בשביל חופשות אחרי צבא - ביחד עם קניית אשראי . גיל 25 עוברים לגור בדירה שבקטע הזה אנשים עוד חושבים שה2000 ש"ח שמשלמים בתשלומים והלוואות זה כסף קטן , ואז בדירה ממשיכים עם הצורת חיים הזאת ולוקחים הלוואות ומחלקים להרבה תשלומים עד לרגעי הקריסה . כדי למנוע את זה , צריך לעשות מספר דברים שחלקם קלים וישימים בצורה מהירה וחלקם פחות ישימים : הישימים : לא לתת הלוואות גדולות עד גיל 25 או עד קורס מסויים בכלכלה ושנותנים הלוואה לתת אותה בתשלומים ולא בסכום אחד גדול (על מנת שהאדם ילמד לחיות לפי מסגרת חודשית) לבטל עניין תשלומים עד גיל 25 - אדם צריך לחיות לפי הכסף שיש לו ולא להכנס לחובות פה . הפחות ישימים : שיעורים חובה בכלכלה מעשית בביה"ס ושיעורים חובה בצבא לפני היציאה לאזרחות אלה צעדים שיבטיחו את עתיד ילדנו . לגבינו ואלה שמאוחר להם רק צריכים ללקק את הפצעים ולנסות לשרוד , עד שתגיע מהפכה בפוליטיקה - שתדעו שהתקציב של מדינת ישראל לא גדול בכלל והצורה שהמדינה מנוהלת היא סה"כ נכונה , אבל חייבים למצוא את האיזון הנכון - וזה גם אפשרי למצוא את האיזון הזה אנשים שידעו מה הגבולות שלהם לא יבזבזו הרבה ויתמודדו עם הבנקים הרבה יותר טוב , הבנקים יהיו פחות כבולים מבחינת פתרונות אשראי ויותר יצירתיים . כן צריך צניעות כמו במקרה של שי אגסי ובטר פלייס שנסגרה או נוחי דנקנר וכדומה - אבל זאת בעיה שצריכה להיות מטופל בפן הפוליטי ולא בפן החינוכי . לראות כל בן אדם עם סמארטפון שנחשב היקר ביותר בחו"ל ולא משנה איך הוא השיג אותו , מראה שאף אחד לא שם גבולות בחינוך ביה"ס .
ג'וני | 24.09.13
89.
ל - 10. המדינה לא יכולה למסות? האומנם?
ראית מה קרה בקפריסין לאחר הקריסה שם? אנשים איבדו חסכונות של דורות. בישראל יקרה אותו הדבר, מי שחסך כמו שצריך יאבד את כל הכסף כאשר המדינה תשתלט על כל ההון של הבנק במקרה חירום. אבל מה לעשות? זה בלתי נמנע, גם המרי האזרחי שיפרוץ בעקבות זאת יהיה בלתי נמנע. הראשונים שיאבדו את הראש יהיו ביבי ושטייניץ. אני רק מקווה מאוד שמרי אזרחי כזה יתחיל משורות הימין וישא את הדגל הציוני. הממשלה איבדה את הלגיטימציה בכל התחומים.
שוקי | 24.09.13
88.
חייבים לפקח על "המוצרים הפיננסים" של חברות הביטוח והאשראי
אמנם יש לציבור אחריות ישירה על המצב, אבל אי אפשר לכפות על הציבור לא לרכוש. משמעת עצמית ומודעות הן באחריותו האישית של כל אחד ואחד. אבל מה שכן אפשר לעשות זה לפקח על הגופים הפיננסים ש"מוכרים" לנו הלוואות כאילו זה מוצר צריכה, כאילו עוד סעיף בחשבון ההוצאות החודשי. זוהי תופעה מסוכנת ובלתי אחראית. זו המצאה ישראלית שיכולה להתקיים רק בתנאי השוק המעוותים הקיימים בישראל, וזו תופעה שאין לה אח ורע בעולם. חייבים לעצור את זה ומהר, כי בזמן שכולם עסוקים בפיצוץ בועת הנדל"ן, מתנפחת כאן בועה לא פחות גדולה. ושיהיה חג שמח לכל בית ישראל.
גל | 24.09.13
87.
ל 51...אתה מוטעה.
כמה נקודות שלא ממש נכונות : הגרמנים היום לא יולדים כמו פעם, משום שמי שרוצה לחיות בצורה מכובדת חייב ללמוד ולעבוד עד גיל 35 או משהו כזה. אלה שיולדים הם מהגרים ומובטלים, לרוב. המהנדסים, הרופאים, עורכי הדין, ורבים אחרים, עובדים משהו כמו 50 שעות בשבוע, ולעתים קרובות גם הרבה יותר. השכירות בגרמניה גבוהה. ברלין זו לא אינדיקציה. דירה במקום טוב במינכן או בפרנפורט היא מחוג להישג של רבים. כל הצעירים עוברים לערים הגדולות, ובפריפריה, כמובן, השכירויות נמוכות, אך באותו הזמן, איך תעסוקה בפריפריה. באופן כללי, יוקר המחייה פה הוא נמוך מבישראל, אך זו לא מדינה זולה. לקחתי את הזמן כדי לרשום את התגובה הזאת, על מנת שלא תחייה אם דעה מוטעת בקשר לגרמניה.
אנטון | 24.09.13
85.
רק אנחנו המטומטמים
הרי ברור שאי אפשר להמשיך ככה אנחנו בעצם עבדים מודרניים במדינה שבה כל ממזר מלך העול הכלכלי נופל על האנשים שעובדים שאין להם את הכח וזמן להילחם בטייקונים משפחה ממוצעת לא יכולה להתקיים יותר במדינה הזאת ארנונה יקרה כבלים יקר חשמל יקר סלולרי יקר אוכל יקר דלק יקר אולי תסבירו לי איך אפשר לחיות?
רון | 24.09.13
83.
כשמחפשים את המסקנה הכי בסיסית
היא תמיד תהיה בסוף בחינוך. לא הגיוני שבעולם כל כך כאוטי, שכל יום אינספור אינטרסים גורמים לאזרחים לבלבול כלכלי, לא מלמדים כלכלה כמקצוע חובה. כל ילד צובר חובות להורים שלו רק כהוא נמצא במעין בועה שההורים שלו יודעים מה הם עושים. מבחינת חינוך, צריך להוריד דרסטית את כמות השעות שמוקדשות למקצועות שהידע לגביהם לא רלוונטי (ביחס למקצועות אחרים) שכל ילד עם טיפה עניין יכול ללמוד אותם באינטרנט מתוך בחירה. לשבור את הקונצנזוס לגבי מתמטיקה, בסופו של דבר מחשבים מפתחים חשיבה אנליטית בצורה יעילה יותר. בכללי יש לעשות רפורמה עם מחשבה טיפה מעבר להיסטוריה ולהבין איזה כלים אנשים יצטרכו בשביל לשרוד בעולם שנוצר פה. אה וכן העולם כן משתנה מקצה לקצה בחמש שנים...
אלן אייברסון | 24.09.13
82.
לא מדוייק
מדוע החישוב לא מדויק: אכן עם ישראל חייב הרבה. אבל יש לנו הרבה נכסים: אם נסכם את כל הנכסים שברשותנו (בתים, עסקים, מכוניות, תיקי השקעות, מפעלים, וכו' וכו') - יסתבר לנו שאנחנו לא כל כך מסכנים. אבל זה רק בסיכום כולל !! צודק מי שיגיד שהנכסים הנ"ל נמצאים בעיקר בידי קבוצה קטנה של המאיון העליון, ואילו החובות הם בעיקר של רובנו, שלא נמנים עם עשירי העם.
אילן | 24.09.13
73.
חשבו הרבה יותר פשוט ....
לשכן יש רכב חדש ,לא תקנה? כרטיסי האשראי ויבואנים והליסיניג מפרסמים ומשכנעים אותך לקנות ,לא תקנה ? בסופר מבצע קנה בייגלה ,קבל שמפו בחי מחיר ,לא תקנה ? הבנקים קח הלוואה וזכה בחופשה ,לא תיקח? ליעלי השכנה יש חולצה של אמברקרומבי ,לא תיסע לניויורק לקנות גם? אם יש מרצדסים שנוסעים על הכביש סימן שקל/אפשרי לקנות גם אחת כזו ,לא תיקח הלוואה ותקנה ?? השכן הולך כל שני וחמישי לסרט ,לא תיקח את אשתך היקרה גם (להראות לה שאתה לא רק "חי בסרט") מה דעתכם שכל הפתיינים (בנקים ,חברות האשראי,השופרסלים למיניהם, חברות סלולאר) יחוייבו להפסיק לתת מתנות ,יפסיקו לפתות אזרחים טיפשים ויפסיקו לנצל את חוסר אחריותם של אלו .לילדים יש אייפון 4 והם רוצים כבר אייפון 5אס ...איפה הגבול?????
אייל | 24.09.13
72.
ל 61 + 49 מ 38 ... האמינו לי אני מבין מצויין את מה שאתם מתארים אבל...
ואבל גדול מאוד, אני לא חי בבועה,אין לי רכב חדש ונוצץ כמו שאתם מתארים ואין לי אייפו 5S או 4S ולא סמסונג דור אחרון,יש לי מכשיר שרכשתי מיד שניה ב450 שקלים. אני לא גר בבית מפואר בשכונה יוקרתית וילדי לא הולכים לחוגי בלט וקרטה,אני אפילו לא מעשן וגם לא אישתי. אנחנו זוג שעובד לפרנסתו וגר בדירת 3.5 חדרים בשכונה לא משהו.. ההכנסה שלנו ביחד 11000 נטו מזה יורדים אינסוף תשלומים אך ורק כדי לחיות לא יותר... משכנתא - 3300 חשמל - 650 ארנונה - 680 מים - 180 גז - 85 ( מבשלים בבית ולא אוכלים בחוץ כל יום ) סופר - 1800 ( 450 בערך בשבוע ) מעון נעמ"ת - 1600 תשלומים לביה"ס - 120 וועד בית 120 רכב ( סוזוקי בלנו 2004 ) - 1800 בממוצע בחודש. ולא דיברתי על הוצאות בלת"מ כמו חתונה,תיקון מכשיר חשמלי,או תיקון לאוטו המסכן שלי. אז האם לזה אתם מתכוונים בחיי מותרות ? אני בטוח שלא. אגב הייתי רק פעם אחת בחיי בחו"ל לפני 12 שנים 5 ימים בטורקיה ( עוד כשהיה בסדר ). אני כועס כשאומרים לי אל תחייה מעל הפופיק כי זה קשקוש אחד ענק !! על איזה פופיק מדברים ? הא.. אולי על הפופיק של הבת שלי בת השנה ועשרה חודשים ? פופיק נמוך מאוד ( ומתוק ) האמינו לי אני מתנחם במשפחה שלי וזה הדבר הטוב היחיד שיש לי ותודה לאל... רק אל תגידו לי תחיה לפי מה שיש כי לפי מה שיש זה חיי כמעט עוני...כאשר מסביב כולם חוגגים.
בבון זה קוף | 24.09.13
69.
התשובה היא פשוטה מאוד...
לוקחים המון הלוואות ,פשוט כי המשכורות פה בארץ ,לא מספיקות . יוקר המחייה פה הוא מהגבוהים בעולם,ביחס למשכורות שערוריתיות ,נמוכות ומבישות!!! זוג נשוי מרוויח משכורת ממוצעת של 14K ש"ח בחודש נטו ומספיק שיש כבר 2 ילדים למשפחה וכבר מתחיל לו המינוס לטפס מעלה מעלה ואני מדבר על זוג נורמטיבי שחי רגיל ולא זוג פזרן.... שיש רכב אחד למשפחה,משכנתא סבירה וכו'... מה שייקרה לעניות דעתי זה שאחוז היורדים מהארץ רק ייגדל,תודות ליוקר המחייה המשתולל בארצנו הקטנטונת.
אלון | 24.09.13
68.
כל הזמן הבנק מנסה למכור הלוואות
רק לרגע יורדים למינוס בבנק וכבר יש שיחה מהבנק - אתה רוצה הלוואה לסגור את המינוס? לא מצליח לחסוך כסף? שיחה מהבנק - אתה רוצה הלוואה? לא מפריע לך שלא נשאר לך כסף כל חודש? (אולי אם אני אקח הלוואה אז המצב יהיה פחות טוב?) בשיחות עם חברים אז מספרים שבבנק ממש מטרידים עם ההלוואות האלה, לא מוכנים לקבל לא. מה הפלא שחלק מהאנשים לוקחים הלוואה?
. | 24.09.13
67.
בפיליפינים נתקלתי בשיטה טובה לקנות דירה
קוראים לזה "rent to own " מקווה שכתבתי את זה נכון אבל המשמעות היא שאין כאן שיתוף של הבנק אלא הקבלן מקבל אדמה ובונה ,המשתכנים עושים איתו חוזה על תשלום חודשי מסויים למספר שנים על פי ערך הדירה אין ערבים אין עמלות אין ריביות וסכום השכירות קבוע ותלוי רק במדד המחירים השנתי.והכי חשוב א י ן צ ו ר ך ב מ י מ ו ן מ ו ק ד ם ,לא צריך שקל אחד כדי להתחיל. ,כמובן שהקבלן מרוויח כאן קצת יותר אבל לא כמו משכנתא של בנקים ,החוזה הוא רב שנים עד לתשלום האחרון .אם הפסקת באמצע לא נשמרות לך הזכויות וזה יחשב כאילו שגרת בשכירות עד ליום עזיבתך .זה מקטין מאוד את הלחץ על הקונה/שוכר ובשורה תחתונה בגלל שאין עלויות משכנתא יש חיסכון עצום בשיטה .אם איזה חברה גדולה תאמץ את השיטה זה יהיה גדול מחיר המשכנתאות יקטן בגלל התחרות ,השכירויות יקטנו ,
גדעון | 24.09.13
65.
40 - לערים האלה יש שם - באר שבע וחיפה. רק שהממשלה מצפצפת עלינו ולא בונה
הגיע הזמן לבחירות חוזרות. הליכוד שאיבד 10 מנדטים בגלל שלא טיפל ביוקר הדיור, צריך לאבד 10 נוספים. גם יש עתיד שהבטיחה 99 משכורות לדירה ואחרי שנבחרו הם לא עושים הרבה - גם הם צריכים לעוף.
הגיע הזמן לבחירות חוזרות | 24.09.13
61.
ל-38 צא מבועת האשליה ותחיה לפי מה שאתה מרוויח
אתה פשוט מסרב להפנים שאתה לא מרוויח מספיק כדי לחיות איך שאתה רוצה. למה שלא יגידו לך אל תחיה מעל לפופיק? רוצה מסעדות וחו"ל ורכב חדש וכו'? או שתשדרג את עצמך מקצועית ותרוויח יותר או שפשוט תתרגל למציאות שאתה עני ותחיה בהתאם. הרי בסוף ההלוואות לא בורחות לשום מקום וזה יתפוצץ לך בפרצוף בדמות קריסה כלכלית, אז בינתיים תחיה לך בכיף עד שזה יגיע...
דוד | 24.09.13
60.
לגבי הצריכה הפרטית ושאר המדדים
ככל הידוע לי הממדים מודדים כמות כספים נומינאלית. הנתון שמופיע בכתבה של הגדלת הצריכה ב4.5% מדבר על הגדלת סכומי הכסף ששולמו ולא בהכרח שהציבור צרך יותר. ז''א, סיכוי טוב שאכלנו אותו דבר ורק שילמנו יותר. כמו כן, לא כתוב האם נתון מותאם לאינפלציה וגידול האוכלוסיה (כל אחד מהם בסביבות ה-2%) ככה שלא בטוח שפר ראש היה גידול. מה שבטוח שאשראי זול והמחירים היקרים מעודדים אנשים לקחת המון חובות שהם לא יוכלו לשלם. תסריט רע מאד גם ללווים וגם למלווים. תחגרו חגורות, אנחנו בדרך לתאונה!
סמיילי | 24.09.13
58.
בעולם המודרני, תהליך של שקיעה בחובות נקרא "צמיחה", וצמצום רמת חיים כדי לחסוך זה "מיתון"
בארה"ב משקי הבית הלכו ולקחו עוד ועוד הלוואות, מה שנתן להם עוד ועוד כסף, מה שגרם להם לרוץ ולקנות עוד ועוד מוצרים, מה שגרם ליצרנים להעסיק עוד ועוד עובדים ולהקטין אבטלה, מה שגרם למשק האמריקני לצמוח ולהיכנס להילוך גבוה ולתת לכולם רמת חיים גבוהה. לזה קוראים היום צמיחה. ב 2008 הם הבינו שאין להם איך לשלם את החובות, בעיקר כי הריבית עלתה (אחרי כמה שנים רצופות של ריבית נמוכה מאוד.) ואז אנשים נבהלו, ויתרו על הבית החדש שלהם, הפסיקו לקנות רכבים חדשים, ורק ניסו לחיות בדוחק ולהחזיר את החובות הענקיים שלהם שמעיקים עליהם. לכן הם קנו פחות, לכן היצרנים ייצרו פחות, לכן פיטרו עובדים, לכן העובדים המפוטרים נותרו בלי כסף ללכת לקניות בעצמם, לכן עוד מקומות עבודה נסגרו והאבטלה עלתה. לתהליך הזה קוראים היום מיתון. העולם המודרני נתון במלכוד-22
מהנדס | 24.09.13
57.
יש כמה חוסר דיוקים בכתבה: צריך להבדיל בין סה"כ החוב, ובין ערך נומינלי לראלי (מקוזז עם המדד)
למשל, כתוב שיש עליה מתחילת השנה של 4.3% בכלל חובות משקי הבית. אבל מספר משקי הבית כל הזמן עולה, עם הגידול באוכלוסיה. מתחילת השנה המספר הזה עלה ב 1.5% בנוסף לכך מדד המחירים עלה בעוד 1.5% , כך שהשקלים של עכשיו כבר שווים פחות מהשקלים של תחילת 2013. המשמעות היא שגדילה של 3% בכלל חובות משקי הבית היא בעצם 0 גידול. ולכן הגידול האמיתי הוא לא 4.3% אלא 1.3% בלבד.
אזרח דייקן | 24.09.13
56.
1.1% מהצמיחה במשק שאנו מתגאים בה, זה בגלל שהבנק נותן לאנשים הלוואות הולכות וגדלות
החוב למשק בית עלה מ 139,000 ל 171,000 תוך 4 שנים, אבל 171,000 במונחי 2012 זה רק 158,000 שקל במונחי 2008. לכן הגידול הראלי הוא בין 139,000 ל 158,000 , ובחלוקה ל 4 שנים יוצא גידול ראלי של כ 5,000 שקל לשנה. תכפילו ב 2 מליון משקי בית, קיבלנו 10 מיליארד שקל בשנה. באותם שנים התמ"ג של מדינת ישראל היה כ 900 מיליארד שקל, כך שבעצם 1.1% מהצמיחה במשק מקורה בתהליך השקיעה בחובות של המשפחות בישראל. ארה"ב נמצאת היום בתהליך של הקטנת חובות de-leverage של משקי הבית, ולכן הכלכלה שם לא צומחת אלא מתכווצת.
תומר | 24.09.13
53.
הפתרון של ביבי לקחת מכספי החוסכים וההון שלהם ולסבסד את הבנקים והמשכנתאות
לכן אין נגיד בישראל ביבי הישר בעיניו יעשה הכל חלטורה כמו שהיה ב-2003 חוקן ההסדרים ההוא ששינה את המערכת המוניטרית הישראלית והביא אותה עד הלום לצעירים כבר אין עתיד במדינה הזו אין פנסיות אין עבודה אין דירה אין כלום והחלטוריסטים האלה עוד שולטים כאן הגיע סטנלי הגאון קנה בכסף מזומן מליארדי דולרים וגרם להפסדים עצומים מה שהוא עשה זה הורדות ריבית מסיביות בלי כל מחשבה לפתרון תחלואי המשק זה כך עד היום הקול קול ביבי והידיים מעשה הנגיסה בפועל חחחחחחח
ש.לוין | 24.09.13
51.
הישראלי ההמוצע צריך ללמוד מהגרמנים איך להתנהל כלכלית, הגרמנים חוסכים! וחיים בסגפנות וזאת הסיבה
שהם הכלכלה הכי חזקה באירופה. מאוד יעילים, עובדים 8 שעות בממוצע ביום(פחות מהישראלים) ויש שם המון עסקים קטנים ומשפחתיים שקיימים לפעמים מאות שנים (בניגוד לישראל הריכוזית שבה יש מקום רק למספר קטן של עסקים גדולים) שמתמחים בלעשות משהו קטן אבל עושים אותו טוב ומומחים בו ומייצרים מוצרים איכותיים ואמידים לזמן ארוך בניגוד לייצור הזול במזרח. הגרמני הממוצע יקנה מכונית תוצרת גרמניה(כלומר מכוניות זולות וכסף שנשאר בתוך המדינה וחוזר לאזרח בצורת שירותי המדינה כמו ביטחון בריאות חינוך גבוה חינם וכו') את זה הישראלי לא יכול ליישם כי בטר פליייס נסגרה. שיעור הילודה בגרמניה נמוך 1.4 ילדים, האימהות בגרמניה מקבלות הטבות כספיות מאוד גדולות. השכירות בגרמניה נמוכה יחסית כתוצאה מילודה נמוכה במשך שנים רבות. שיעור החיסכון הגבוה של הגרמני הממוצע מאפשר לבנקים להלוות כסף לעסקים משפחתיים כדי שיקנו מכונות שבתורן ייצרו עוד כסף ועוד חיסכון וחוזר חלילה, ככה צומחים. מי שרוצה ללמוד יותר מוזמן לראות את הדוקומנטרי הזה : BBC Make Me a German
אלירן | 24.09.13
49.
ל- 38 - אתה בדרך לפשיטת רגל..
אבא שלי תמיד אמר - "תמתח את הרגליים עד גודל השמיכה. אם תוציא אותן החוצה - תהיה חולה" מה שתארת זה בדיוק הדרך לפשיטת רגל. למה - כי אתה חי חיים של מלך רק שאין לך הכנסה של מלך כך שבעוד שנה-שנתיים-שלוש כשהבנק שלך יסגור לך את הברז - אתה תפשוט רגל. כשתחיה ברחוב ותרעב ללחם תבין באמת מהם חיי עוני. תפסיקו לרדוף אחרי החופשות החלומיות, הבית המדהים, הסמארטפון הנוצץ האחרון שיצא. תהינו מהדברים הפשוטים - משפחה, ילדים, בית, חברים. רוצים לצאת מהמשבר והחובות - מילת הקסם היא לא אברא קדברא היא יותר קצרה ופשוטה - צניעות !!
יאיר | 24.09.13
47.
ל-10: אתה טועה ומטעה: כל כסף שחסכת ממוסה אם הוא מושקע
שני החסכונות העיקריים של האדם העובד הם: קרן השלמות: מס רק על הרווחים אז אפשר לומר שזה כאילו ללא מס כי לא הפסדת כלום. קרן פנסיה: הנה המילכוד: מס של 35% על התשלום החודשי של הקרןץ מה חשבת שבפנסיה יחלקו לך כסף בלי לקחת ממנו מס? טעית! חשבת שחיסכון לפנסיה מוכר במס? טעית! המס פשוט נדחה לגיל 67 זה הכל.
אאא | 24.09.13
46.
אם יעשו פילוח לפי עשירונים יראו שרוב החוב נמצא ב-2 העשירונים העליונים
משפחה ממוצעת בעשירון העליון חייבת בין 600K למיליון והעשירון התחתון חי ממינוס למינוס ומהבטחת הכנסה לדמי ביטוח לאומי. האשראי המהיר של הבנקים הוא מדיניות מכוונת של הממשלה - שלא תהיה לאף אחד טעות כאן! זו הדרך של המדינה לשמור את האזרחים מפני פשיטת רגל. הבעיה היא שידעו איך נכנסים רק אף אחד לא חשב איך יוצאים. מדינת ישראל כבר אמרנו?
אאא | 24.09.13
40.
יש פתרון רדיקלי לבעיית הדיור, צריך רק אומץ ליישם אותו
לבנות שתי ערים גדולות (אחת בצפון ואחת בדרום) + להרחיב את אריאל בעוד עשרות אלפי יחידות דיור. הקבלנים מקבלים את השטח בחינם ובונים בניינים רבי קומות ברמה טובה (חומרי גלם טובים מאוד, רמת גימור טובה), לא כל מיני שטויות המייקרות את הדירה. הקבלן מתחייב למכור את הדירות על פי המפתח הבא: דירת 3 חדרים 300 אלפי שקלים, 4 חדרים 400 אלפי שקלים, 5 חדרים חצי מיליון שקלים. זכאים: כל מי שאין ברשותו דירה (הדירות יימכרו לזכאים רק לאחר בדיקה מדוקדקת), מבחן הכנסה, שירות צבאי, שירות לאומי. הזכאים יקבלו הלוואה מהמדינה בתנאים מעודפים. את הדירה יהיה ניתן למכור רק לאחר 20 שנה (זאת במטרה למנוע מספקולנטים לקנות דירות). בתקופה זו, חל איסור מוחלט להשכיר את הדירה. חברות, מלכ"רים, עמותות, אגודות, ושאר יישויות משפטיות לא יכולו לקנות בתים באופן זה! כמו כן, לא תותר מכירת דירות להשכרה. השאלה אם יש לנו מדינאי (לא פוליטיקאים סוג ג'), שיוכל לקדם תוכנית שכזו. נ.ב - הכותב אינו קבלן ואינו קשור לעולם הנדל"ן בשום צורה. בבעלותי דירת 3 חדרים בר"ג.
סתם אחד  | 24.09.13
38.
כאשר המדינה בבור תקציבי היא פשוט מעלה מיסים לכסות את הבור.
מה יעשה האזרח כאשר הוא בבור תקציבי ? ממי יגבה מיסים ? עכשיו אל תספרו לי סיפורי פוגי על אתה חי מעל הפופיק כי רוב האוכלוסיה אם היא תרצה לחיות רק בגובה הפופיק,למעשה גוזרת על עצמה חיי עוני: בלי רכב,בלי סמארטפון,בלי אינטרנט,בלי חו"ל ובלי מסעדות.בקיצור קום בבוקר צא לעבודה,חזור בערב תתקלח תאכל משהו שחק קצת עם הילדים וחוזר חלילה כך כל החיים שלך,למה ? כי אומרים לך לא צריך לחיות מעל הפופיק... אז מי שרוצה לחיות חיים כאלה שיבושם לו. וכדי לרכוש רכב אני זקוק להלוואה,אז אני לוקח הלוואה. ואז עולה לי דלק,ביטוח,טסט,תיקונים וזה בא ע"ח מינוס בבנק. אני רוצה לסגור את המינוס כי הריבית על המינוס פשוט רצחנית,אז אני לוקח עוד הלוואה וסוגר את המינוס. יופי עכשיו יש לי שתי הלוואות ויש לי פחות כסף בראשון בחודש,ואז אני צובר מינוס חדש,וצריך לקחת הלוואה נוספת כדי לסגור את המינוס החדש והופ... יש לי שלוש הלוואות. עכשיו הלך הגיר באוטו,אין לי כסף וצריך עוד הלוואה ויבה ייי... יש לי עוד החזר חודשי חדש... אז מישהו מוכן לפתור לי את הבעיה ? אבל באמת לפתור ולא להציע לי לחיות חיי עוני ?
בבון זה קוף | 24.09.13
29.
ממשלת ישראל - תתעוררו!!!
אם לא יהיה כאן שינוי דראסטי המדינה תלך לאבדון. אתם יוצרים הבדלי מעמדות קיצונים שאנשים עדיין לא מבינים. עוד כמה עשרות שנים תהיה כאן קבוצה מאוד קטנה של "קיסרים" ומנגד קבוצה של "עניים מרודים". שום דבר לא פורפורציונלי לגובה המשכורת. אתם מעמיסים על האזרח בשביל לכסות גרעון שנוצר במשך עשרות שנים, בכמה שנים בודדות. אין לכם אינטרס להוריד את מחירי הדירות כי שוב, זה עוזר לכיסוי הגרעון. הדולר נחלש מאוד במדינה וזה משפיע ישירות על הייצוא(תעשיות שמחזיקות כאן את רוב האזרחים) - בגדול מה זה אומר? המעסיק משלם בשקלים ומקבל כסף בדולרים. בסוף החודש יש לו פחות שקלים ביד וזה יגרור הרעת משכורות בעתיד במקרה הטוב ובמקרה הרע פיטורין והעסקת עובדים סינים\הודים במקום. הגיע הזה ששר האוצר וראש הממשלה ינקטו צעדים כמו: א. תוכנית ארוכת טווח לכיסוי הגרעון - אנו לא מעוניינים לנשוך שפתיים לכמה שנים - כי זה לא באמת יכסה את הגרעון. אי אפשר לכסות כזה גרעון בזמן כזה קצר. במדינת "אוכל החינם ישראל" אי אפשר לכסות לגמרי גרעון כי כמה שנים אחר כך יגלו גרעון חדש. ב. העלאת הריבית בטווח הלא רחוק בכדי לייצב את שוק הדיור. ג. הפשרת קרקעות ויצירת תוכניות מיוחדות של בינוי במחירים "שפויים" - כפי שלדוגמא חבר עשו ביבנה. יש לי עוד הצעות. הגיע הזמן שמישהו ירים דגל לבן כי בקצב הזה עוד 20-30 שנה אנחנו נהיה בצרות צרורות של ממש. האם אתם רוצים להיזכר בספרי ההיסטוריה העתידיים ככאלה שהעמיקו את הפערים החברתיים עד לרמה כזו?
אמיר | 24.09.13
27.
צריך להוציא את הכסף לחו"ל
אסור להשאיר את הכסף בארץ. להוציא לבנקים בחו"ל ששם האוצר לא יכול להשים יד על הכסף. עוד מעט תתפוצץ בועת הנד"ן, בועת הפנסיה 600 מיליארד בדרך להתפוצצות ועכשו הלוואות. אין לביבי אינטרס שתהיה מהומה מצידו שהכל יהיה שקט וכשיבוא המבול הוא יקח לכם את הכסף בחסות חוק חדש. רוצים להעלות את מקדם ההמרה בפנסיה לשלם פחות למי שחסך כל החיים, זו לא גניבה ? המדינה תגנוב לכם כל החסכונות.
משקיע | 24.09.13
25.
מעמד הביניים הוא כבר לא מעמד ביניים כי גם הם נאלצו בלית ברירה לקפוץ
מעל לפופיק ולהתחייב עד שילדייהם ישלמו את החובות בעוד 30 שנה מהיום,וזה במקרה הטוב. חלק גדול מהמצב זה אשמת הממשלה שלא מתערבת בשוק "החופשי" הזה להורדת מחירי הדיור בכך שייקבע מחירון מסודר לדיור, למה כולם מתייחסים למחירון של לוי יצחק כאל התנ"ך של המכוניות? כאל אקסיומה מהר סיני? כך גם הממשלה יכולה לקבוע ולהוציא מחירון ממשלתי שרק על פיו כולם ילכו.
ששש | 24.09.13
23.
אנשים לא מבינים...
כל שקל שנמצא במערכת הוא למעשה חוב! אין כסף בלי חוב, כסף נוצר יש מאין דרך לקיחת הלוואות בבנקים המסחריים ביחס של 1/10 בערך, אז קחו נשימה עמוקה ותבינו שכל עוד ימשיכו לקחת הלוואות, המחירים יעלו והחובות הקודמים ייסגרו תוך הגדלת השוליים עד שהם יתפסו יותר מידיי מקום, ויגדילו את הפערים החברתיים למימדים שעדיין לא ראינו. מי שרוצה להבין על מה אני מדבר שיברר על בנקאות וכסף, ואם ירצה להרחיב את ההבנה לאן אנחנו הולכים שיראה את סדרת סרטי התעודה ZeitGeist.
גל גלבוע | 24.09.13
19.
זו התוצאה של תרבות כלכלית מופקרת, אנשים חיים בלהלהלנד
רוב המשפחות מתנהלות בצורה כלכלית מופקרת, חיים מעל ומעבר ליכולתם. מי שמבקר לרגע במדינת ישראל חושב שהוא הגיע למדינת שפע מטורפת, כולם עם מותגים, אינסוף המסעדות ובתי הקפה מלאים, רכבים מהשנתונים האחרונים, כולם יוצאים לחופשות בכל רגע פנוי ומגדלים ופרויקטי נדלן נוצצים ממלאים את הארץ... כאשר האמת העצובה היא שאנשים ממשכנים את עצמם לדעת, שכל השפע הזה הוא ב12 תשלומים לחברות האשראי, שאנשים מוציאים ומבזבזים כסף שאין להם על שטויות ועל פוזה והרגלים כלכליים מופקרים. מי שלא יתפוס את עצמו בידיים יקרוס כלכלית וביום שהריבית תחזור לעלות תהיה בישראל קטסטרופה כי אלפי משפחות יגיעו לפת לחם ולאובדן כל רכושן לגופים מהם הם לוו הרבה יותר מדי כסף. תתעוררו
אני ולא אחר | 24.09.13
14.
כמו בקפריסין -יחלטו 15% מכל חיסכון ששיש לנו
המשמעות היא שיחלטו לכל אזרח 15% מחשבון הבנק שלו או מכל חיסכון שיש לו כדי ליצב את הכלכלה הישראלית. כזכור לכולנו הבנק העולמי והאיחוד האירופי דרשו מקפריסין דרישה ברורה - תעבירו חוק שיאפשר לקחת מכל חיסכון של אזרח בבנק 15% - ואכן כך היה - החוק עבר בקפריסין וכל אזרח הפסיד 15% מכספו בבנקים או בכל תוכנית חיסכון.
אביב | 24.09.13
12.
אני קבעתי לי כלל בחיים שאני לא חייב שקל לאף אחד: פשוט:
כל גרוש שלוויתי אפילו לארטיק אני מייד מחזיר כאשני מגיע לכספומט. לעולם אני לא משלם בתשלומים בכרטיס אשראי. לא קונה רכב כי זאת הוצאה קבועה ומיותרת שאין לי דרך להתחמק ממנה. אני חוסך קצת כל חודש, באמת לא יותר מדיי בינתיים שוכר דירה במחיר גבוהה מאוד בת"א, אבל חוסך הוצאות על שני רכבים למשפחה שלא קניתי. כל גרוש שיש לי אני ממיר לדולרים. בעוד שנה שנתיים שהכלכלה תתרסק ומחירי הדירות יפלו חזק, והם יפלו חזק בנוסף להיחלשות של השקל שתביא אותו חזרה לשער הגיוני, אני אמיר את הדולרים שחסכתי ואקנה את הדירה הראשונה שלי מאיזה פראייר לחוץ שפיטרו גם אותו וגם את אשתו מהעבודה וששילם עליה יותר ממה שהוא יכל רק אתמול.
אסף | 24.09.13
10.
ל7 מה אתה מבלבל את המוח?!
כל כסף שחסכת הוא לאחר מיסוי, ואין למדינה שום יכולת למסות אותך בגינו! אם היו יכולים היו עושים את זה מזמן. ומה, יעלו את המס על קרנות ההשתלמות? לפקידי האוצר יש הכי הרבה מה להפסיד מהמהלך להם יש מיליונים שם...לך אני משער שפרוטות. מנגנון ההגנה של הבנקים פשוט, גם אם אתה בחובות, ולא תצליח לשלם את המשכנתא...תמשיך להיות חייב לנצח!!! עבד לנצחי נצחים.....ההגנה המושלמת! הורדת הריבית במשק דווקא מצביעה על מיתון עמוק....אותו דבר קורה באוסטרליה לא נותר לנגיד שום ברירה אלא להוריד את הריבית. תוכנית הרכישות/הדפסות של הפד מעידה על אבדון חושים, כן יש יותר מיליונרים, אבל הכסף שווה הרבה הרבה פחות!! לא הייתי חוגג, אבל העובדה שבשוק משקרים ואומרים שהביקושים אמיתיים, זו הבעיה האמיתית!!! אם זוג צעיר וגם זוג מבוגר לא יכול להרשות לעצמו בכלכלה החדשה 135 משכורות לדירה, על הבנק לעצור אותם מהמהלך המסוכן להם, אבל הבנק אדיש, הוא יקבל זוג עבדים...לנצח!!! שמעת נכון, הזוג יחזיר את הכסף עד מותו !!! וזה כשל השוק האמיתי!!! אם הבנק היה מחוייב להערכת השווי של הנכס, קרי, לא שילמנו - קיבלתם את הבית - סוף!!! אף לווה גרוע לא היה מקבל משכנתא, מה שהיה משקף את המציאות האמיתית בשוק ולא את הבל ההבלים שהקבלנים מוכרים לנו!!! ולכן כשהשוק יקרוס, ואיתו הכלכלה תכנס למיתון החריף ביותר בהיסטוריה של מדינת ישראל, משהו בסגנון העשור האבוד לפחות שאף אחד לא יגיד "לא ידענו...לא שמענו, לא ראינו...העיקר שאנחנו עשירים וטוב לנו"
אוסי | 24.09.13
5.
מצויין כגודל הניפוח כך גודל הפיצוץ
העולם נחלק לשניים: אלה שחיים מעבר לקצה האף, חסרי סבלנות ושקועים בחובות אלה שמסוגלים לקבל החלטות רציונליות ולא רגשיות שלא חורגים מיכולתם הכלכלית. הקבוצה הראשונה מעמיקה את הבור וגוזרת על צאצאיה חיים קשים והקבוצה השנייה מגדילה את חשבון הבנק.
סבלן | 24.09.13
2.
עידן עופר נטל משכנתא של 37 מ' ש' כדי לקנות פנטהאוז בת"א
כנל כול אלו שלקחו הלוואות לקנות דירות להשקעה. האם נכון להגדיר אותם כ"שקועים בחובות" ? עידן עופר נטל משכנתא של 37 מ' ש' כדי לקנות פנטהאוז בת"א כך מדווח "ידיעות אחרונות" ■ בעל השליטה בחברה לישראל רכש פנטהאוז בפרויקט "רוטשילד 1" ב-67 מיליון שקל, ועל הנכס נרשמה משכנתא של 37 מיליון שקל מבנק דיסקונט 17/04/2012,
ארז | 24.09.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת