אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קפה? בוץ!

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
רמת החיים עולה כל הזמן על פי הלמ"ס - אז אל תמציא סטטיסטיקה לאג'נדה שלך.
בכיינים נמאסתם. אני בן חמישים והמצב פה טוב עשרות מונים מאשר לפני עשרים ושלושים שנה. אממה, כמות הבכיינים עולה ביחס ישר לשיפור במצב. למה? כי יש מה לחלק ואז הבכיינים חושפים שיניים (במסווה מוסרי) רוצים להביא ביס גדול ועסיסי בעוגה, כך שאלה שהתאמצו וזרעו, קצרו טחנו ואפו את העוגה יחשבו לחארות ואז כמובן מותר לקחת מהם הכל. זה מזכיר לי את ההיסטוריה שנגמרה בחורבן אנושי וכלכלי. מסקנה: קצת צרות ירחיקו מעלינו את מרטיבי הלחיים האלה ונחיה טוב. כי בסוף בסוף, איזהו עשיר השמח בחלקו, ואלה, בחיים לא יהיו שמחים בחלקם אלא רק בחלקנו. .
טריביאלי | 22.10.13
28.
הבנקים, חברות הביטוח והממשלה הם הגנבים הגדולים
במקום לטפל בדברים הכואבים נטפלים לדברים טפלים. לא בתי הקפה אשמים ביוקר המחיה. מי שעושק אותנו אלה הם הבנקים, חברות הביטוח והממשלה שאירגנו להם קומבינה משותפת. בעקבות ההצהרות שיצומצם השימוש בכסף מזומן, צ'קים ועוד כול מיני הצעות הזויות אפשר להבין שבמשרד האוצר יושבת בובה שנענית לכול הגחמות של "הכלכלנים".
אלון פלג | 05.10.13
27.
לדעתי, זה קרה בגלל ריכוזיות וגם עקב קריאה לא נכונה של נתונים
נניח ישראל קלטה 100,000 עולים מאתיופיה. כלכלן או אדם אחר שמחשב מדדי אי שוויון יגלה שמדד אי השוויוון פתאום מראה אי שוויון גדול במשק. זה כמו לומר שיש פחות חמצן בחדר אטום. אבל את מי זה מעניין? יש אי שוויון וזהו. כלומר, המשק לא גרם את אי השוויון אלא משקף את העובדה שאתיופים נמצאים כרגע בתחתית המדרגה. דבר שני, הטכנולוגיה היום מאפשרת רווחיות לא ליניארית. הדוגמה הכי טובה כי היי-טק. צוות של עשרות מהנדסים יכול לעשות מיליארדים. תנחשו איפה יש ריכוז היי-טק, יש תרבות אקזיטים? אכן, פה בישראל. אז מה לאקזיט ולכם? איזה רעיון את יכולים לפתח ולמכור לעולם? בהיי-טק זה אפשרי. הם באמת מסוגלים למכור למיליארד סינים (או אנשים מכל העולם) ואתם לא. האם זה מהווה דבר רע? לא, אבל זה אומר שאתם לא תיהיו איתם באותה רמת שכר.
מישקפופר | 04.10.13
20.
תשובה ל- 6 ו-7
אין כל קשר בין עליית התוצר הגולמי הלאומי הכולל לבין עליית השכר. הקשר שקיים (או צריך להיות קיים) הוא בין התוצר הלאומי הגולמי לנ -פ-ש לבין השכר. וזה מסביר בפשטות את החישוב ש-6 ניסה להסביר (אם כי בהגזמה לא רלוונטית בשינוי בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה) ושאפשר להסביר במשפט קצר ופשוט.
שוקי | 04.10.13
18.
תגובה ל7
גם אם מיישרים את המספרים לפי הדוגמא הראשונה השתתפות בכוח העבודה של שליש מהאנשים זה נותן לנו 133 עובדים 134330=1010*133 עדיין יש פה עליה של 34% בתוצר מול עליה של 1% בשכר. לא סתם קיימת האמירה שיש שקרים, שקרים ניבזיים וסטטיסטיקה. כשלוקחים את הגידול בתוצר זה לבדוק את זה לא במספר המוחלט של התוצר אלא בתוצר היחסי לנפש בכתבה לא כתוב באיזה ערך השתמשו לכן קשה לדעת עד כמה הכתבה נכונה.
ליאור | 04.10.13
16.
כל אחד דואג לישבן שלו - אם זה הועדים ואם זה בעלי ההון
ההבדל הוא שהיום כבר אין ערבות הדדית או דאגה לזולת, לפחות לא כמו שהיתה פעם, וקל יותר לנצל הרבה אנשים בודדים מהרבה אנשים מאורגנים. הפכנו לפאסיביים ולכאלה שצועקים "פראייר" על מי ששילם על קוטג' במחיר מופקע אבל מוכנים לקבל בהכנעה את כל מה שקורה סביבנו. אם בעבר ועדים ואיגודים היו קיימים כדי לשמור על האינטרסים של העובדים ולמנוע ניצול, היום הם שם כדי לתת יותר למי שמקורב לצלחת, לארגן ג'ובים ולסחוט פוליטיקאים. בעלי ההון גם לא נשארו חייבים, והם מחליפים עובדים מקומיים בעובדים זרים או עובדי קבלן חסרי זכויות, מעבירים מפעלים לחו"ל ומשלמים פחות מיסים מכלל האוכלוסיה (שזה לכשעצמו חזירי). הממשלה מעודדת את זה מתוך אידיאולוגיה של "שוק חופשי" כשבעצם דבר כזה לא קיים בכלל. השיטה הפכה להיות אוליגרכיה. יש כמה משפחות שבבעלותן רוב המשאבים והן אלה שמנהלות את המדינה ומדכאות את האנשים מבחינה פיננסית. לא ייאמן איך ההיסטוריה חוזרת על עצמה. השאלה היא מה עושים כדי לתקן ומי יעשה את זה. מר לפיד הוכיח שהוא לא מסוגל או לא רוצה, וביבי הוא זה שדירדר אותנו למקום הזה.
pie | 04.10.13
15.
אתה ממש לא מבין בעניני קפה
ובתי קפה. ברשת הזו אתה קגונה קפה בלי לשבת, מה שנקרא "טייק אווי". ברשת ארומה למשל אתה משלם על בילוי. אתה מקבל קפה, יושב, מנקים אחריך, משלמים עליך ארנונה (גבוהה מאד, דרך אגב), מזגן, מים, ניקיון שירותים ועוד ועוד. לפעמים עם כוס קפה אחד, אתה יושב עם המחשב חצי יום וחוסך לעצמך עלויות משרד, מקיים שם פגישות עבודה, לומד למבחן, ואם אתה לקוח כזה, תדע שבכלל מפסידים עליך. זה לא חוכמה להשוות. נכון שעל טייק אווי בארומה משלמים יותר, רק על מנת לסבסד לקוח כמו שתיארתי למעלה...
אבי | 04.10.13
9.
מדד הקפה והעוגה
קפה ועוגה אינם מותרות! בכל מדינה מערבית לרבות, מזרח אירופה זה חלק מתרבות הבילוי . בשנה האחרונה יצא לי לטייל בארבע מדינות שונות באירופה (כולל גרמניה ) ומחיר קפוצינו או קפה לטה בתוספת לטורט / פאי טעימים הינו בממוצע בן 4.5 - 4 אירו (בעת ישיבה בבית קפה/ קונדטוריה). לעומת זאת, אצלנו זה בין 11- 8 . מדוע הכל אצלנו יקר יותר, מדוע כוס קפה הפך למותרות?! אין שום סיבה בעולם שמתח הרווחים של בתי הקפה יהיה 500% !!!
אני | 04.10.13
6.
לפני שקופצים למסקנות כדאי להבין את הנתונים
נגיד שיש לנו חברת מופת סופר סוציאליסטית שבה כולם שווים בדיוק וכולם מרוויחים בדיוק את מה שהם מייצרים בלי שום רווח לשום עסק או תאגיד. נניח שבחברה הזו יש 300 אנשים שמתוכם 100 עובדים (יש ילדים, זקנים, מובטלים, נכים, סטודנטים, אנשים שיש להם מספיק כסף ולא צריכים לעבוד וכדומה) וכל עובד מייצר ומרוויח 1000 שקלים בשנת 2003. התוצר ב-2003 - 100,000 השכר - 1000 ועכשיו עבר עשור. החברה מונה 400 איש (דומה לריבוי הטבעי) ומתוכם עובדים 200 (דומה לעליה בשיעור ההשתתפות במשק משיא המיתון ב-2003 לימינו). בעשור האחרון הפיריון השתפר רק מעט מאד כל עובד מייצר 1010 שקלים בשנה וכמו קודם מרוויח את כל מה שהוא מייצר. האינפלציה לא מעניינת לצורך הדוגמא. התוצר ב-2013 - 200,200 (יותר מ-100% גידול) השכר - 1010 (גידול של 1%) כלומר התוצר הלאומי גדל פי 100 (!!) מהגידול בשכר וזה בחברה סופר שיוויונית שאין בה שום עסקים או מעסיקים. בלי שום זרמי עומק ותיאוריות סוציולוגיות. אז מה בעצם הוכחתי פה - שהנתונים שאתה מביא לא מוכיחים כלום, הם רק באים לתת כאילו-תוקף עבור מי שלא יודע לקרוא מספרים - הרוב הענק באוכלוסיה.
- | 04.10.13
4.
ומתי כדור השלג הזה התחיל להתגלגל ? בשנות ה-90, כשסירסו את ההסתדרות והיא איבדה את מרבית חבריה
ומרבית כוחה. ברגע שאנשים פונים לאינדיווידואליזם ודואגים רק לתחת של עצמם, הסולידריות נעלמת. הסולידריות של העובדים נעלמה, אבל הסולידריות של בעלי ההון חיה ובועטת....בתחת של העובדים שלהם. אל תתנו לגבירים לשקר לכם שארגון עובדים יפגע בכם בזמן שהם מרפדים את כיסיהם בהכנסות שאתם מייצרים עבורם וזורקים לכם ערכת סלט תוצרת סין כמתנה לחג. תתארגנו, תמחו, תשבתו, תבקשו מידע מלא על רווחי החברה ומאזניה ולאור אלה דרשו שכר הוגן. כשזה יקרה בארגונים הגדולים (ועל הדרך יחלחל לקטנים) - נראה עליה אמיתית ברמת ההשתכרות והחיים.
דרקריס | 03.10.13
2.
כשנלחמים בועדי עובדים ששומרים על השכירים התוצאה היא ירידה בשכר
שוב ושוב נלחמים בועדי העובדים שדואגים לשכירים ודואגים לכך שעוגת הצמיחה תתחלק באופן שווה. אבל בימים אלה של "ניאו" ו"פוסט" בולשיט, לתקוף עובדים מאורגנים זה טרנד עכשווי שמשרד האוצר מתדלק. וככל שכוחם של הועדים יורד כך גם יורד השכר והתוצאות לפניכם. "אבל ועדים מייקרים את עלויות המחיה" !!!. טוב זה כמובן שקר גס. הכסף שאתם משלמים לא מגיע לעובדים אלא לבעל השליטה שמושך דיבידנד. פעם כולם הרוויחו יפה ועלויות המחיה היו מעט יקרות. היום עלויות המחיה עדיין יקרות אבל כולם מרוויחים פחות.
אחד | 03.10.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת