אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סקר: המכון הטכנולוגי של קליפורניה - בראש דירוג האוניברסיטאות; 3 מוסדות ישראליים בפנים

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
מה זה רמה של אוניברסיטה? אין כזה דבר, יש רמה של מחלקות.
כפי שכתבתי בעבר המתמטיקאים המפורסמים של Harward הם: "Ted" Kaczynski also known as the "Unabomber וטום לרר (זמר) אני מניח שבמשפטים הרוורד באמת בראש. אבל ברב המדעים MIT לפניהם. אין לרשימות האלה כל חשיבות מעבר ל"כתוב שחור על גבי עיתון" (הגשש החיוור)
דוד דר  | 03.10.13
19.
תשובה לנינה (תגובה 3)
הבינתחומי חזק מאד ביחסי ציבור ותגובתך מעידה עלכך, אבל אין קטגוריה כזאת בסקר האוניברסיטאות. איך את יכולה להשוות מוסד שיש בו רק תכניות לימוד מקצועיות, ושום מחלקה במדעי החיים, טכנולוגיה, הנדסה, או מדעי הרוח, אפילו לבר אילן או אריאל, שלא לדבר על המוסדות המפוארים שברשימה? יבוא היום והבלון הנפוח ששמו הבינתחומי יתפוצץ ברעש גדול.
דני | 03.10.13
17.
יותר מעניין לחקור מה מקורם של החוקרים באוניברסטאות הטובות
כמה מהם סיימו את לימודיהם במדינה בה ממוקמת האוניברסיטה המובילה. ישראלים, סיניים, הודיים רכשו את השכלתם במדינות המוצא ו"הובאו" לארה"ב ואנגליה. במקרה זה, האם רמת המחקר הגבוהה מיוחסת לאוניברסיטה מובילה או לאוניברסיטה שהכשירה את החוקרים המובילים?
דוקטורנטית | 03.10.13
15.
יש גם דירוגים עדכניים אחרים
בחודשיים האחרונים התפרסמו ב-ynet עוד שני מדדים בינלאומיים לחינוך הגבוה ושם היו ציונים גבוהים יותר. לאוניברסיטאות הישראליות מה היחס בין המדדים? במה כל אחד מהם מתרכז? מי מתחשב במדדים השונים? איך משליך החרם האקדמי על ישראל בקרב חלק מגורמי האקדמיה על הטייה בקביעת הציונים? איך כל זה עומד ביחס לתקציב החינוך הגבוה מסך התקציב הלאומי בכל אחת מהמדינות? במדד שבכתבה זו, מה היו דירוגי הישראליות בקטגוריות המשנה, מלבד זו שצוינה?
עמוס, ירושלים | 03.10.13
14.
כל דירוגי האוניברסיטאות הנ"ל אומרים משהו, אבל משהו די מוגבל בסך הכל
איך יכול להיות שבדירוג מקביל ולא פחות יוקרתי - דירוג שנחאי - העברית ממוקמת במקום ה-59 (פער של 132 מקומות לעומת THE!) ? כנ"ל שאר האוניברסיטאות הישראליות. המגמות הן גם הפוכות - בדירוג שנחאי הישראליות במגמת עלייה, בדירוג THE בירידה. כמוכן, האוניברסיטאות הבריטיות ממוקמות הרבה יותר גבוה בדירוג THE, אולי כי THE זה דירוג בריטי. אינדיקציה אחרת לרמת ההשכלה הגבוהה בישראל היא כמות המענקים במעניק האיחוד האירופי לחוקרים ישראלים - מקום השני באיחוד האירופי
עדו | 03.10.13
13.
אין מצב שת"א מעל הטכניון
אני התחלתי את התואר שלי במדעי המחשב בטכניון, הפסקתי כי היה לי שם מאוד קשה, והתחלתי אותו מחדש בתל אביב וסיימתי עם ציונים גבוהים. בטכניון קיבלנו עבודות ומבחנים הרבה יותר קשים. בטכניון בכל קורס כיסינו יותר נושאים וגם נכנסנו יותר לעומק בכל נושא. הבנתי שהמצב דומה גם בפקולטות למתמטיקה, פיסיקה, הנדסת תעשיה וניהול והנדסת חשמל. (בקשר לשאר הפקולטות אין לי מושג) אז איך יכול להיות שתל אביב מעל הטכניון ? (מה עוד שבטכניון יש פקולטות קשות כמו הנדסת אוירונאוטיקה וחלל, הנדסה חקלאית, הנדסת מערכות מידע. בזמן שחצי מהפקולטות של תל אביב זה מדעי הדשא)
דוד | 03.10.13
8.
ירידת ההשכלה הגבוהה
אנשים בארץ מקודמים בדרגות באקדמיה לפי קשרים אישיים, רבים וטובים לא מצליחים ונוסעים מפה, פרופסורים בכירים מקדמים את אלו שעשו אצלם מאסטר ודוקטורט, סיכוי קטן מאוד למי שלמד בחו"ל ומנסה להתקבל או להתקדם. על כל גבעה בונים מכללה, הרמה נמוכה, יד רוחצת יד, אנשים במל"ג מאשרים פתיחת מכללות כי יודעים שאחר כך ימונו לנשיאים שלהן.
יוסי | 03.10.13
6.
נו ו...?
היה נחמד אם היו מראים שיש או אין קשר בין המדינות שמככבות ברשימה לבין מצבן הכלכלי - כלומר, איך (והאם) השפיע המצב הכלכלי במדינה על איכות האוניברסיטאות, וזאת לאורך השנים האחרונות, והאם ננקטו צעדי צנע או פיתוח במדינות אלו, וכו'. דרך אגב, את מקום 199 חולקת אונ' ת"א עם Boğaziçi University בטורקיה. איראן תופסת את מקומות 251-275, וערב הסעודית 351-400, ואלו הנציגות היחידות של העולם הערבי. אז או שעורכי הסקר טיפה מוטים, או שלא.
אור | 03.10.13
2.
פיספסתם - גם העברית, תל אביב וגם הטכניון לרוב ירדו משמעותית בדירוג בשנים האחרונות
בשנים 2011-2012: העברית - 121 ת"א - 166 הטכניון: 201-225 בשנים 2012-2013: העברית: 165 ת"א - 158 (עלייה קלה) הטכניון - 193 (פה עלייה) בשנים 2013-2014 (הכתבה למעלה, הדירוג הנוכחי): העברית - 191 ת"א - 199 הטכניון - 201-225 וההידרדרות רק תימשך !
סטודנט | 03.10.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת