אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הון חברתי

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
ל-11, אם זה היה בנק חברתי, אבל זה לא בנק. בנק ישראל יפקח רק אם יקבלו אישור
בינתיים הכסף ללא פיקוח (אין פיקוח של הרשות לני"ע) והכי חשוב, לשורר יש היסטוריה של חברות כושלות ותביעות משקיעים. בקיצר, לא אמין (אין סיכוי שיש בנקים זרים שמתעניינים) וברור שאופטימי. אני הייתי אומר, שלמיזם שעשוי לשנות את חשבון הבנק של שורר ומרעיו דרושים פראיירים. תהנו :-)
משקיע ולא בזה | 13.10.13
7.
ההבדל הוא שפה אופק רוצה לגייס עשרות מליוני שקלים ללא כל פיקוח
במימון המונים מדובר בפיזור הרבה יותר קטן. מעבר לזה, באופק אתה מקבל נייר, בלי דיווידנדים ועם תקווה שאולי יהיה משהו בעתיד המאוד מאוד רחוק (עם לא יתפוצץ על שחיתות חמורה בהעדר כל רגולטור מפקח, במיוחד לאור ההיסטוריה הבעייתית של שורר - ליטו ודומיו) מימון המונים אמור להחליף השקעה. בתמורה לכסף, אתה מקבל אפשרות להשתתף ברווחים ותורם לפיתוח מגזר העסקים הקטנים והבינוניים.
שוק ההון  | 12.10.13
3.
הקואופרטיבים נכשלו בארץ כי הם היו מושחתים, בדיוק כמו הקבוצה הזאת
ולכן הרשות התחמקה מלתת אישור לתשקיף ולמעשה הפכה את האגודה לעמותה ואת ההשקעה לתרומה. ובמקרה של שחיתות, תרומה ישירה לכיסם של היזמים. לעומת זאת, נושא מימון ההמונים (בתקווה שהכנסת תעביר את החוקים התומכים (דוגמת JOBS Act בארה"ב) הינו שאכן שני הצדדים - הלווה והמלווה, יוצאים נשכרים.
אזרח  | 11.10.13
1.
הקואורפרטיבים עשויים להצליח בגלל שימכרו בזול יחסית
איני בטוח שדווקא בנק קואורפרטיבי ישגשג בגלל מגבלות רגולציה והון. לא כ"כ מהר אנשים יקנו את מניותיו כשאין מידע על העלות ואם יתקבל היתר מבנק ישראל. לעומת זאת קואורפרציה בתחומי מזון ולבוש יכולה להצליח וכבר יש כמה כאלו שפועלות בהצלחה במספר מקומות בארץ כולל ת"א.
ד"ר בועז דוד | 11.10.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת