אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

4 סיבות למה המשק צומח אבל השכר שלנו דורך במקום

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
ל 3 ( אני לא 1 אבל אענה בכול זאת)
כשהממשלה מדפיסה כסף הכסף לא זורם לאדם הקטן אלה לחברות הגדולות . ממשלת ארצות הברית הדפיסה 4 טרליון דולר ( 4000 מיליארד דולר ) הכסף הזה זרם לחברות שמשקיעות אותו ועושות עליו רווח הון כך הן מגדילות את רווחיהן. רווחי האזרח הקטן לא גדלו אלה נשארו כפי שהם. כך החלק היחסי של הרווח שמקבלים העובדים מכלל הרווחים קטן.
 | 13.10.13
17.
הפתרון:
דרושה הגבלה עולמית של שעות העבודה המקסימליות שמעסיק (במיוחד בעסקים גדולים ומבוססים) יכול להעסיק את עובדיו. השיטה של שעות עבודה גלובליות שבה העובדים עובדים מספר רב של שעות מצמצמת את מספר העובדים שכל מעסיק צריך וכך מעלה את היצע העובדים על חשבון הביקוש ומחלישה את העובדים וכן מעלה את רווחיו של המעסיק פר עובד על חשבון משכורותו של העובד. הזמן הפנוי שיתווסף לעובדים יושקע חזרה במשק בפעילויות פנאי שלהם ויעודד פעילות מגוונת של המשק ויוסיף מקומות עבודה.
הייטיקיסט | 12.10.13
16.
חוצפה. הנטל הכלכלי על המעסיקים הולך וגדל. מצד הרשויות מצד המיסוי מצד הביטוחים
המעסיקים קורסים. הסיכון הכלכלי בו הם מצויים.הוא לא יאמן !!והוא הולך וגדל הולך ונעשה לא כלכלי. הסיכון מול הרווח הוא קיצוני. חמור יותר ויותר כל שנה. השכיר הטיפוסי רואה את קצה אפו, אתץ תלוש השכר שלו ורשימת ההטבות. המעסיק פועל בשוק שנעשה פרוע יותר ויותר. הצורך להשקיע הון בפירסום ויחסי ציבור כאשר כל שכיר מפונק חסר מצב רוח יכול להרוס לו את ההשקעה. המעסיק מתמודד עם דרישות הולות וגוברות של הרשויות של המיסים ביטוח לאומי ועוד. חברות הביטוח ועוד. המעסיק פועל בעולם בו מתקבלות החלטות ממשלה השכם וערב בהם היצוא/היבוא וגרוע מזה הסכמי השכר יכולים להתשנות ברגע. המעסיק פועל בתחום בו מערכת המשפט מתייחסת אליו כאל גדול הפושעים מטעם היותו " בעל הון" לעומת הצרכן או העובד. האם מי מהם יואיל לבדוק האם בעלי ההון אכן בעלי הון או בעלי חובות הנלחמים להתפרנס ולפרנס משפחות ולא לפתר אף אחד בשוק מואץ ומשתנה כול העת. וגרוע מכול. כול עובד שהמעסיק טיפח והשקיע בו יכול להפיץ שקרים ולהגיש מסמכי דרישה על כל דבר . והפחד הנורא שחל המעסיק " בעל ההון" שקורס" נאלץ להתמודד עם מערכת משפט לא מתחשבת הרואה את השכיר שחלקם נצלנים ומפונקים... חוצפה חוצפה .
 | 12.10.13
15.
חזירות יתר של בעלי הההון והמעסיקים
אני מחשבים ותקשורת , בשנת 2000 שאדם מתחיל קיבלתי משכורת של 8000 בורוטו + רכב , פעם היה שווי רכב 900 ש"ח + קרנות השתלמות ואשל , והנטו היה 5230 ש"ח רווק בריא ומאושר , כל גרוש השתלדתי לחסוך , ובאותה תקופה גרתי במקום עבודה ונתתי תפוקה של חודשיים בחודש אחד ,אח"כ בועת ההיי טק התפוצצה והחלו פיטורין בארגון ובחברות אחרות , ותמיד חשתי מאויים אפילו הסכנתי לרדת בשכר ב 15 אחוז. ותמיד אמרו לי "לא מוצא חן בעיניך ? אתה יכול ללכת" , אחר כך המנכ"ל החליט לסיים את תפקידו ואיתו גרף נתח רווחים של 200 אלף דולר , אחרי 3 שנים ו3 חדשים החברה נסגרה , לא הבנתי מדוע בעלי החברה הסכימו לתת למנכ"ל כזה בונוס ועל מה וישבתי וחשבתי, מה יצא לי מכל המסירות והיושר ? מוסר השכל פושט להיות אדון לעצמך ,להיות יזם , להיות עצמאי בכל מה שאפשר , ולא להיכנע לתכתיבים של בעלי הון ומעסיקים.
 | 12.10.13
14.
אחד הדברים שיכולים לעזור:
לצמצם למינימום את הקניות מהמונופולים כמו תנובה שטראוס שהשתלטו על הרבה מאוד מפעליי מזון וכל אחת בנפרד ושניהם ביחד קובעות פה את מחיריי המזון במדינה , מי שנותן את כספו לתנובה צריך לחשוב פעמיים כי תנובה נשלטט בידיי קרן אפיקס שיושבת בלונדון
יוני | 12.10.13
12.
כתבה מצויינת - אבל חסרה סיבה אחת מאד משמעותית.
חלק גדול מהצמיחה קשור להתנפחות מחירי הנדל"ן - שהיא למעשה פיקציה. כלומר אינה צמיחה אמיתית. הבניין לא באמת שווה יותר. אלא ערכו עלה מסיבות ספקולטיביות. ברגע שתהיה מספיק בניה, או ברגע שיהיה מיתון קשה, או מלחמה, או שינוי משמעותי אחר, המחירים יצנחו ואיתם חלק גדול מאותה צמיחה פיקטיבית.
אזרח-1 | 12.10.13
11.
הפתרון הוא לפתוח את שוק היבוא לארץ בצורה חופשית
להפציץ את השוק במוצרים זולים מהעולם גם במחיר אבטלה . היצרנים יתחילו להוריד מחירים וכך נפגע בכל שרשרת של אלה שאוכלים על חשבונינו בדרך. בדיוק כמו שקרה עם רשתות הסלולר .חשבון ממוצע למשפחה עמד על 750 ש"ח והיום על 300 ש"ח.ואותי לא מעניין שיש כמה מאות מפוטרים כתוצאה מהתהליך הזה . הם רק התיעלו ואנחנו נקבל שרות טוב יותר. התחרות היא דבר בריא ובמדינה כמו שלנו זה לא קיים כי יש מספר מצומצם של טייקונים ששולטים במדינה.
אחד שיודע | 12.10.13
5.
כי הבוסים מניאקים, העובדים פראיירים
החברות הגדולות מתאגדות בינהם להשוות את השכר כך שאין תחרות בינהם. כל אחד מהעובדים דואג לעצמו ולא חושב איך להתאגד, העיקר לבקר בפייסבוק כל 2 שניות ,לעשות לייק ולהתרבות כי הוא חייב שיהיו לו ילדים משום מה גם אם יש חובות. העולם מפגר.
זסב | 12.10.13
3.
למס.1 מישהו כאן נכשל בהבנת הנקרא. נושא הכתבה למה חלק יחסי של
שכירים בהכנסה לאומית קטן. איך אינפלציה קשורה לזה? נראה לי שאתה לא מבין משמעות של הביטוי "חלק יחסי" או שאתה לא מבין מה זה אינפלציה. אינפלציה יכולה להסביר למה כוח קנייה של הכנסה לאומית יורד, אבל איך היא קשורה לחלוקה יחסית של הכנסה לאומית בין שכירים לבעלי הון????
 | 12.10.13
1.
הסיבה המרכזית היא כמובן אינפלציה!
פעם נוספת כלכליסט נכשל לזהות את הפיל העומד במרכז החדר. לדעתי הסיבה המרכזית בגללה אנחנו לכאורה רואים צמיחה, אולם היא איננה מחלחלת אל השכירים, היא שהצמיחה הזאת מבוססת בראש ובראשונה על הדפסת הכסף המאסיבית של הבנקים המרכזיים ברחבי העולם. הכסף הזה מנפח את שווקי המניות, האג"ח והנדל"ן, ומייצר מראית של צמיחה, אולם רק המקורבים לצלחת נהנים ממנו כרגע, ולכן משכורות מרבית העובדים במשק עדיין אינן מושפעות. תמיד בזמן אינפלציה אנחנו רואים שמשכורות העובדים הן האחרונות לזנק, וגם עכשיו זה עומד לקרות.
אורן | 10.10.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת