אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שתיקת הכלובים

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
תגובה למספר 2 - דניס כן שוחים וטורפים בטבע בסיבובים
חבר - אתה חסר... דניס כמו מינים אחרים הוא דג להקה. כל התנהגות הטריפה והאכילה שלהם נעשית בלהקה בצורה סיבובית סיביב הטרף. כל אימת שהם מזהים מזון (ריח, אדם, הרגל ) הם מייד מחכים את ההתנהגות הטבעית ומתלהקים/מסתובבים. מזון הדגים בכלובים (סלמון, דניס וכל האחרים), מקורו בחלבון חי ושאר המרכיבים גם הם מהצומח ומהטבע - הדגים מחקלאות המים בריאים מאד, מפוקחים מאד וטעימים!
אלון | 20.10.13
7.
תגובה לאייל הראל (3)
כנראה התכוונת לדגים הגדלים בבריכות דגים יבשתיות וגם שם מנסים להתגבר על כך במערכות ניקוי מתוחכמות (ויקרות מאד). אחד היתרונות הבולטים לגידול בים מול בריכות הוא זרימת המים הגבוהה והקבועה דרך אזור הגידול ש"שוטף" את הכל החוצה (גם אוכל, אם לא הספיקו לטרוף אותו).
בולי-ים | 19.10.13
6.
ל-2 ולמי שיודע
איך אתה יודע שהסלומון המיובא הוא לא פראי אלא מחלקלאות ימית? לגבי הסרדינים והמקרל איך ניתן לדעת האם הם גם לא מחקלאות ימית? ומאיזה ים הם הגיעו? אני חושש מדגים מהאוקינוס השקט בעקבות הדליפה היומית מפוקושימה של חומרים אז ככה שגם שימורים שהגיעו מהים והם דגים פראים(wild caght) עם כל היתרונות הבריאותיים שלהם מבחינת הערך התזונתי עלולים להיות אולי הכי גרועים בעקבות חומרים רדיואקטיבים(כנ''ל כל האצות של הסושיי מיפן סין קוראיה וכל האיזור הזה). קראתי קצת על הנושא ברשת, וחשבתי שהאופציה הכי בטוחה לבינתיים זה קפואים מיובאים מנורווגיה, אבל עכשיו אם גם זה מחקלאות ימית אז גם זה לא. בקיצור אני צריך דג פראי ולא מהאוקינוס השקט(בתקווה שהוא לא היה שם באיזה ביקור ולא אכל כאלו שהיו שם בביקור).
 | 19.10.13
5.
המערכת האקולוגית לא יכולה להתאזן עם נוכחות אנושית
מאסיבית כזו. כל דבר שהאדם יעשה,יגרום נזק כבד וחור איזון קיצוני. הנסיון לתקן עיוות אחד שמקורו במעורבות אנושית,ע"י מעורבות חדשה רק יצור עיוותים חדשים. כדי שהמערכת האקולוגית של הכוכב תשרוד,גודל האוכלוסיה האנושית חייב לרדת בצורה רדיקלית (מ 7 מליארד כיום ל 200-300 מליון.את זה רק כמה מגפות כמו הדבר יכולות לעשות או אסון טבע כמו מטאוריט) חשוב לציין,כי גם אותם 200-300 שאמורים להמשיך להתקיים בשום פנים ואופן לא יוכלו לקיים אורח חיים כמו שקיים במערב.אפילו לא קרוב לזה. כל הטבע בנוי על זה שחיה א' טורפת את ב' וכך נוצר איזון. אם יש חיה שאף אחד לא יכול לטרוף,היא בהכרח תמחק את כל החיות והצמחים האחרים. המדע והטכנולוגיה אינם הפתרון.הם חלק גדול מאד מהבעיה.
אאא | 19.10.13
2.
רק בכלובים תראו דגים השוחים במעגל אבל לעולם לא בטבע
בכלל הפסקתי לאכול דגים מחקלאות ימית. פשוט מאוד, טעמם הפך לזהה והומוגני עקב "כופתאות האוכל" והתערובות שהם מגדלים והם נעדרים אומגה 3 אבל עשירים באומגה 6 ומי צריך את זה. ואלו הגדלים בבריכות יבשתיות לא טובים יותר. אף שבאופן מעניין, דג הברמונדי המגודל בנגב (מים מליחים) הנו היחיד שמסוגל לעבד את "המזון" שיתר הדגים מקבלים לחומצות אומגה 3. ואם אתם בונים על הסלמון המיובא, הוא לא יותר טוב כי גם הוא מגודל היום בבריכות בים. בכלל יש הבדל תהומי בין גד שגדל בים ונלחם בזרמי מים חזקים ואימץ את שריריו, לעומת דג בבריכה גם אם יש סערה בים. אז אם אתם יכולים, נסו לצרוך דגים ים טהורים (ואין זה אומר שחייבים לוקוס ב-100 שקל לקילו או טונה נדירה; יש סרדינים, מקרל, ועוד דגים קטנים, מזינים וטעימים) או דגי מים מתוקים כמו פורל.
 | 17.10.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת