אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ישראל במקום הרביעי בדירוג המדינות המשכילות בעולם

74 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

71.
ברלין,בריטניה וארה״ב.
ישראל מגובה בחתני פרס נובל של ישראלים וישראלים לשעבר שסיימו לימודיהם האקדמים בישראל.היחס שלהם יחסית למדינות אחרות הוא מהגבוהים יחסית לכמות אוכלוסיה.ישראל גם מייצאת טכנולוגיה,סטארט-אפ מדע ואפילו חקלאות לעולם.מקדימה כאמור בדרוג את ברלין......ארה״ב ובריטניה לפי הOECD. קצת ....רק קצת גאווה.
עירית | 25.10.13
66.
תיקון: ישראל במקום ה-4 ברשימת המחזיקים תעודות שקר כלשהו
אם היה מדובר ביותר בוגרים מאחת האוניברסיטאות בארץ, אז ניחא, אבל רוב התעודות הן ממכללת שקר כלשהו שכל קשר בינן לבין רמת ההשכלה של האוחזים בהן הוא מקרי בהחלט. מדובר בתעשיית תארים ותעודות שלא תורמת כלום למשק, נהפוכו, היא מזיקה מאוד בכך שמסיטה הון אנושי חיוני למסלול כאילו השכלה, השכלה ישראבלוף, במקום- או שאותו פרט יעבוד ויתפרנס בצורה הוגנת, או שילמד משהו שבאמת תורם להשכלתו (אגב: גם מדעי הרוח באונ' מכובדת נחשבים בהחלט להשכלה והעשרה של החברה). מעניין שישראל חזקה תמיד בעולם בתעשיית הקומבינה והשקר.....
זו לא השכלה | 17.10.13
65.
מסכים עם 64
היא צודקת. הפיתרון זה לא לפתוח עוד ועוד מכללות שילמדו מקצועות שיש בהם עודף היצע וכך לשפר רמת חיים של אנשים, צריך לעלות שכר מינימום, להגביל שכר בכירים, לעצור את החיזרות של בעלי השליטה ולהגדיל השיוויון בחלוקת הכנסות. ככה גם מכנואי ואחות סיעודית יוכלו להשתכר בכבוד ולחיות טוב. מאידך אדם מוכשר וחכם שהוכיח את עצמו והצליח להתקבל ללימודי אקדמיה ולסיים אותם גם הוא יוכל להיות מתוגמל על כישוריו והשגיו בהתאם.
האיש החושב | 17.10.13
64.
המכללות הן הסיבה שהשכר תקוע
בישראל צמחו המכללות כמו פיטריות, לרובן אין כמעט שום תנאי קבלה או תנאי קבלה מאד נמוכים, כל אחד יכול להתקבל,כל טמבל שלא יודע מה זה לשבת על התחת וללמוד או אחד שלא מבין את המושג "השגיות". גם רמת המיבחנים במכללות נמוכה ולכן גם לא מסננות אחר כך את הפחות טובים וכך הם כולם מוזרמים לשוק יחד עם החברה שסיימו אוניבסיטאות, שקרעו את התחת כל התיכון וקרעו את התחת במהלך הלימודים, על מנת לעבור מבחינם מאד קשים (אני אישית מכירה הרבה חברה שלמדו איתי באוניברסיטה ולא הצליחו במבחנים ואז עברו למכללות וסיימו שם בהצטיינות). כל המלכללות האלה מלמדות בעיקר את המקצועות החופשיים כמו כלכלה, עריכת דין, מנהל עסקים וכו' שנוצר בהם עודף היצע מטורף של כוח אדם והוריד את רמת השכר עבור לכן היום הרבה חברה מוכשרים, בוגרי אוניברסיטאות בורחים לחו"ל כי שם כן יש משמעות אמיתית ללהיות אקדמאי ומוכנים לשלם על אדם שהוכיח עצמו אקדמית. בחו"ל אין דבר כזה מכללה שאפשר להתקבל אליה ללא שום תנאים קבלה ועם מיבחנים ברמה נמוכה. בחו"ל יש הרבה מכללות שמלמדות מקצוע, לימודי תעודה, מקצועות שגם יש להן חשיבות גדולה. לא כולם צריכים להיות אקדמאים...צריך גם מכונאים, אחיות סיעודיות כו' לכן גם יש פער כזה גדול באחוז המשכילים בין ישראל לשאר המדינות. שיבדקו אחוז המשכילים בישראל בלי לכלול את המכללות.. טוב היה אם היו משאירים בארץ רק 2 מכללות שיחלקו תארים אקדמאיים וכל השאר יוסבו למכללות שמלמדות קורסים מקצועיים,לימודי תעודה ומקצועות שהם במחסור.
גאונה | 17.10.13
60.
ההוכחה לכך שיש הבדל בין חינוך לבין השכלה
אולי האנשים פה משכילים ובעלי תעודות, אך מספיק להוציא את האף לרחוב בשביל לראות איך החינוך מהם והלאה. או כפי שהמשפט החכם אומר: "כסף יכול לרכוש השכלה, אך אינו יכול לקנות חינוך" ולראייה, אין ספור הפריחות שמחזיקות בתואר במשפטים מאיזו מכללת שקר כלשהו, שסביר להניח כי גם נכללו בסקר.
טל | 16.10.13
57.
מגיב 50 יצאת גזען
מגיב 45 לגמרי צודק. הרמה של בוגרי מכללות נמוכה, כי למכללה לא צריך פסיכומטרי או בגרות. צריך לשלם שכר לימוד וזהו. בגלל זה כל מי שרוצה הולך ללמוד שם, ואז המרצים, שלא פעם הם אותם מרצים של האוניברסיטה, והם עצמם מעולים, עומדים מול כיתה שחלק מהסטודנטים בה מעולים, וחלק גדול מהסטודנטים בה לא חכמים במיוחד. ואז המרצים נאלצים ללמד רק חלק מהחומר, כי במכללה מה שחשוב זה המשוב שמרצה מקבל, ואם החומר קשה המשוב יהיה לא טוב, וכולם עוברים את הקורס, ומגיעים לשוק העבודה ונכשלים בראיונות עבודה (יצא לי לשמוע כמה וכמה מהם אומרים "לא למדנו את זה במכללה" שבעיני זו תשובה שמצופה מילד בן 17, לא ממהנדס בוגר תואר. לא למדת?! שב בבית עם ספר ולמד!) פעם אחר פעם. צר לי מאוד אבל המכללות הן אחלה של מוסדות לשיווק אבל כשמדובר בללמד...יש להן עוד המון מה ללמוד (לא כל המככלות. יש גם בינהן כמה מעולות).
מהנדס ומראיין | 16.10.13
55.
חדשות טובות דווקא
השכלה מכל סוג היא מבורכת משום שהיא מקטינה את חוסר המסוגלות של אנשים להשתלב בעולם מודרני, משחררת אותם מכבלי המסורת, חושפת אותם לתכנים שלא היו נלמדים בבית או דרך הטלוויזיה ומעודדת חשיבה ביקורתית/ מחקרית. משעשע רק שאחוז המשכילים ברוסיה הוא גבוה ביחס לעולם בהתחשב בפני החברה הרוסית כיום, והמסקנה היא שהשכלה גבוהה חייבת לחדור את כל תחומי והיבטי החיים, השקעה בהשכלה ריאלית ומקצועית בלבד איננה ברת השפעה חברתית כמו השכלה גבוהה במגוון תחומים וביניהם מדעי הרוח. חברה איננה צועדת על מהנדסיה (לכל מלעיזי הדשא למיניהם- שהוא גם יפה וירוק ונעים למגע).
אברבנל | 16.10.13
53.
לכל מי שפוסל אנשים בלי להכיר אותם - זו פשוט שטות (במקרה זה מדובר בבוגרי מכללות)
יש בוגרי מכללות מעולים. יש הרבה סיבות למה להגיע למכללות. יש רבים שהיו בינוניים בבי"ס, אבל אח"כ פורחים ומראים יכולות גבוהות. בשביל מה לפסול בלי לברר ? קראו קורות חיים, וגליון ציונים לפני שתפסלו סתם. אבל זו בעיה שלכם : תפסלו, ותפסידו.
 | 16.10.13
52.
מזדהה עם מה ש-41 אמר
מתוך אלה שפונים ללימודים במכללה, יש חלק מסויים (אם לא רובו) של סטודנטים שלא יכולים להרשות לעצמם ללמוד בלימודי בוקר ולא לעבוד או לעבוד במשרה חלקית, כי הם מבוגרים יותר ואין להם תמיכה כלכלית מהבית. בנוסף לזה מתוך אלה שכן מצליחים להתקבל לאוניברסיטה עם בגרות ופסיכומטרי גבוה ישנם סטודנטים שהיו להם תנאי למידה הולמים בבית ו/או מורים פרטיים וכדומה. לא תמיד מדובר בסטודנטים המוכשרים והמבריקים ביותר.ישנם בוגרי אוניברסיטה שחושבים שהם יחידי סגולה ולהם מגיעה קדימות בקבלה לעבודה למרות שבהשוואה לבוגרי מכללות הם בעלי פחות נסיון בשוק העבודה ואולי גם חסרי כישורים חברתיים וכישורי חיים. כדי להצליח בקריירה צריך עוד המון תכונות מלבד להיות תלמיד טוב כגון כריזמה, כישורי ניהול והנהגה, קפדנות, יוזמה, אינטילגנציה חברתית ועוד. לכן מי שרשם פה שהוא מסנן עובדים על פי מקום לימוד פשוט מרשה לעצמו בגלל שיש המון היצע. והוא גם מפספס בדרך אנשים מוכשרים ומקבל במקום תלמידים טובים. תלמיד טוב הוא לא בהכרח עובד טוב, וכולנו יודעים את זה. אני חושבת שגם אלה שכתבו שהם מסננים על פי מקום לימוד לא בהכרח עושים את זה ומצהירים הצהרות פרובקטיביות כדי לעורר תגובות. המציאות היא אחרת.
איה | 16.10.13
51.
אני בכיר בחברת היי טק ואצלנו מעסיקים גם מהנדסי מכללות
זה שבחור הגיע עם תואר מאוניברסיטה לא מקנה לו שום יתרון, להפך לפעמים דרך הלימוד באוניברסיטה מונעת מהחבר'ה הצעירים מעוף ויצירתיות דבר שהמכללות עוזרות לייצר. הרי תואר המהנדס זה סוג של "כרטיס ביקור" ומי שלא יהיה טוב בעבודה שלו לא משנה איפה למד כנראה שלא ימשיך, בסופו של יום הקידום המשרה ואפשרויות התעסוקה תלויות באדם עצמו. לסיכום לכל בוגרי המכללות אל תחששו ואל תצטערו שאתם לומדים במכללות, מי שטוב מוצא עבודה!
גדעון | 16.10.13
50.
תגובה ל- 43 - אתה צודק, עכשיו תן לי לנחש..
אתה לובש טרנינג, גר עם ההורים והסבתא, ברחת מרוסיה לישראל על סמך הסבתא של הסבתא שלך שהתחתנה עם יהודי, אתה עדיין חוגג את חג המולד למרות שכשהגעת לארץ הסבירו לך ש 8 נרות ושמש זה לכבוד חנוכה ולא לכבוד סנטה קלאוס. לך תאכל חזיר
מזרחי אבל לא מספר 3 | 16.10.13
41.
דיי כבר לרדת על מכללות.
לא כל המכללות עולות 40,000 ש"ח לשנה, ולא כל הסטודנטים שלהם לא הצליחו להתקבל לאוניברסיטה או סתם עצלנים. מה לעשות שאי אפשר ללמוד תואר נורמאלי ולעבוד בו זמנית, לפחות לא בשנתיים הראשונות שלו. מכללות מציעות מסלולי ערב לתארים כמו הנדסה ומדעי המחשב וזה מושך אוכלוסיה של חברה בוגרים יותר שכבר גרים לבד, או לא יכולים לבקש תמיכה מההורים. זה נכון שיותר קשה למצוא עבודה עם תעודה ממכללה, אבל מי שטוב בסוף מצליח.
F.E | 16.10.13
30.
מה זה "ישיבות גבוהות"?
להגיד "ישיבות גבוהות", זה כמו להגיד גמד גבוה. לומדים בישיבות האלו קש וגבבה ופולטים מהן בורים ושוטים, שצריכים אחר כך להיסמך כל חייהם על העובדים החילוניים, ועל נשותיהם שיולדות ועובדות. רוב העלוקות הטמבלים האלה יודעים פחות מבוגר כיתה ז' בבית ספר חילוני רגיל, שגם זה לא הרבה.
ישראל | 16.10.13
27.
מצחיקים, אתם מתפלאים?
בארה"ב מלצרית יכולה לקנות בית עם חצר - נכון, לא בבברלי הילס, אבל עדיין - המדינה ענקית ויש מקומות עם עבודה בהם בית צמוד קרקע עם חצר ירוקה עולה 100,000 דולר. מעמד הביניים בארה"ב יכול לחיות, לקנות מכוניות בלי "לחלום" על רכב משומש. לא צריך תואר בשביל זה... אבל בישראל חוסר תואר = עוני מובטח. עבודות דחק בשכר רעב. זה כאילו שהמדינה אומרת לך שמי שלא לומד לתואר ואינו בן להורים עשירים יהיה עני כאקסיומה. נכון שגם בעלי תואר נאבקים למצוא עבודה - אבל התנאים שלהם טובים פי כמה מאלו ללא השכלה. אז מה הפלא שכל אחד בישראל "רוצה" להיות אקדמאי. מעניינת אותם האקדמיה? כקליפת השום! מה שמעניין אותם זה לא להיות עני כקריירה - להשיג "יתרון" על אלו שאין להם - ההשכלה היא סמל סטטוס ולא יותר. אבל סמל סטטוס בעל השפעה חזקה על עתידך.
דניאל | 16.10.13
24.
לכל המלעיזים על המכללות- המכללות הנגישו את ההשכלה למי שאתם בזים לו. זמנים משתנים.
אני מבין שקשה לכם עם העובדה שמי שפעם היו נושאי הכלים של הממסד האשכנזי הלבן, לפתע מעוניינים להתפתח ולהרחיב אפקים. הזמנים השתנו והגיע הזמן לשינוי חברתי ממשי. מי שטוב- יצליח ומי שלא יצליח- לפחות הוא הפך לאדם משכיל יותר. החלופה האחרת היא סגירת המכללות ויצירת דור נבער יותר, שכן הוא לא יהא בר רשות להיכנס בשערי האוניברסיטאות היוקרתיות.
תשובה לאנשי היוהרה | 16.10.13
22.
ל-6, בעניין חתני הנובל
קודם כל, זו אינה תופעה ייחודית לישראל. כל מדינה מתגאה בהישג של אדם שניתן להגדיר אותו כאחד מבניה. זה חוזר על עצמו בספורט, עסקים, פוליטיקה ואקדמיה בכל מקום בעולם. ברשימות של זוכי נובל לפי מדינה שמסתובבות ברשת, לכל מדינה משוייך כל זוכה אשר נולד בה, התגורר בה בעת הזכייה, או אוחז באזרחות שלה. באופן זה, פרס משוייך גם לפולין והרשקו להונגריה, למרות שהם עזבו את המדינות הללו בצעירותם. בעניין הזוכים שמשוייכים לישראל: - ורשל ולוויט שכנראה אליהם התייחסת, ביצעו את המחקר הזוכה בארץ, בעיקר. וורשל רכש את כל השכלתו בארץ. הוא התחיל את הדוקטורט ב-67. לוויט העיד שהמחקר התבצע בשנים 67-75. וורשל עזב את וייצמן ואת הארץ ב-76. לוויט התחיל דוקטורט ב-69 בוויצמן ושם התוודע למחקר של וורשל. גם הזוכה השלישי, קרפלוס, בילה חצי שנה בוייצמן בשנת 69, שם כנראה התוודע לנושא. - כהנמן רכש את השכלתו ועשה את עיקר מחקרו בארץ, לאר מכן עבר לאמריקה. - אומן רכש את השכלתו באמריקה אבל אז עלה לארץ מתוך ציונות. רק בארץ הוא החליף את תחום מחקרו לתחום שעליו זכה בנובל. - צ'חנובר והרשקו ושכטמן רכשו את השכלתם בארץ ועובדים בארץ. כמו הרבה חוקרים אחרים הם בילו מספר שנים בחול בפוסט דוקטורט או בשבתון או כאורחים. את המחקר הזוכה הם ביצעו בחו"ל שם יש יותר ציוד המאפשר מחקר כזה. - יונת רכשה את השכלתה בארץ וביצעה את רוב מחקרה בארץ.
t | 16.10.13
12.
תגובה למגיב 7
מזלנו שאתה משרד קטן של 10 אנשים (אם אתה בכלל בעל משרד, כי אתה נשמע יותר כבוגר אונב' שלא מוצא עבודה). מה שוודאי, אתה לא מייצג את הכלל, יש מאות בוגרי מכללות במשרדי עו"ד מהמובילים והיוקרתיים ביותר במשק. ורובם עושים עבודתם נאמנה ובהצלחה. וכידוע כמו בכל מקצוע ובחיים בכלל, יכולות והצלחה נמדדות גם בזכות אישיות וכישורים אישיים. ואת זה שום אונ' בעולם לא יכולה להקנות.
עו"ד צעיר ומצליח | 16.10.13
7.
רוב התארים שמחולקים בארץ לא שווים את הנייר הזול עליהם הם מודפסים
כמעסיק אני אפילו לא מסתכל על בוגרי מכללות. הם יכולים להיות חבר'ה על הכיפאק, אבל כשיש לי מבחר כה גדול, ברור לאיפה הולכת ההעדפה שלי. במשרד עוה"ד שאני ושותפיי מנהלים (משרד קטן יחסית, כ-10 עו"ד, אבל מאוד איכותי ובעל לקוחות גדולים וידועים) יש רק בוגרי אוניברסיטת תל אביב והעברית, כשמדי פעם "מתגנב" פנימה בוגר בר אילן, חיפה או הבינתחומי. את יתר מוסדות הלימוד הס מלהזכיר. אין בינם לבין השכלה דבר וחצי דבר. בסה"כ מפעלים ציניים למכירת אשליות לצעירים תמימים שמשקיעים 100 אש"ח בחתיכת נייר שתביא אותם במקרה הטוב למשרדים מדרגה שלישית, כאלו שמשלמים 6 אש"ח לעו"ד מתחיל ועוד מצפים ממנו שיגיד תודה. החבר'ה הצעירים אצלי במשרד בררנים ודורשניים, אבל לפחות יש להם על מה.
עו"ד | 16.10.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת