אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הבנק החברתי: עמלות מופחתות וריבית גבוהה על פק"מ תמורת 3,000 שקל

55 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

48.
איך יחזור הכסף אם לא מחלקים דיווידנד? ולמה רשות ני"ע לא מאשרת?
בקיצר, זה לא תשקיף גנוז, אלא תשקיף שלא עבר את הרשות לני"ע ומהסיבות הנכונות ביותר - אין תכנית עסקית, הרשות לא מאמינה ליזמים והתוצאה גוף שאינו מפוקח על ידי אף רשות. גם הנאמן זאת פיקציה, מכיוון שאין נאמן שכזה. כך שהשקעה באופק = השקעה בחשבון הבנק של שורר וצוות הפוליטיקאים מסוג ז' שמלווים אותו. חשוב גם לקרוא את הכתבה שמצורפת לעמוד על ההפסדים של שורר, משפט בו (למרות תשובתו הלא מדויקת בלשון המעטה של שורר) הוא הפסיד בענק.
אופק = קן צרעות  | 17.10.13
45.
יש בעיות אבל היתי מוכן "לסכן" 3 אלף שקל בשביל סיכוי לבנק הוגן
אי אפשר לשמור מזומנים בסדינים אבל כל פעם שאני שם כסף בבנק אני מרגיש כאילו זרקתי אותו מהחלון. 3 אלף שקל זה סכום נמוך בשביל הסיכוי לתנאים טובים יותר. בנק רזה כבר עובד בלאומי דיגיטלי ואפילו צק אפשר לצלם בסמארטפון ולשלוח. השאלה העקרית תהיה בנושא של השקעות ושוק ההון, זה תחום כבד שדורש בנק חזק ויציב. בשלב הראשון היתי משאיר את החסכונות בבנק וותיק אבל את הפעילות השותפת היתי מוכן לנסות בבנק כזה. שווה לנו בתור צרכנים לתמוך בבנק כזה כי גם אם יכשל בטווח הארוך בתוך שיגרום לשינוי בבנקים הקיימים בדיוק כמו שרפורמת הסלולר גרמה גם לרשתות הוותיקות לחתוך 50% במסלולים.. רוב המבצעים ברוב הבנקים הם "למעבירי משכור של X ומעלה" כש-X הרבה יותר מ-3 אלף. השקעה חד פעמים של 3 אלף שקל זה לא בשמיים. תחשבו על זה
יובל | 17.10.13
44.
מומלץ לבחון מאזן של בנק הלוואה וחיסכון אמריקאי
ואני מכיר בנק כזה כי עבדתי בחברה רב-לאומית שלעובדיה היה בנק כזה, שקוף לחלוטין עד הסעיף האחרון במאזן ובתקציב הקפה. אז מה הטריק: - קונים חבילת ניהול בנק מחברה מתמחה בתחום ויש שם הכל - עו"ש, הלוואות וחסכונות. לחבילה גם מימשק רשת פשוט ורזה. לא צריך 100M$ בשביל זה ואפילו לא 1M$. (למעשה גם בארץ אפשר לשכור שירות כזה מבנקים - ויש תקדימים). - שכר סביר לבכירים אבל לא בשמיים - המנכ"לית קיבלה משהו כמו 120K$ לשנה והגיעה לתפקיד אחרי עשרים שנה בבנק. - אסיפה שנתית אמיתית של בעלי המניות - לכל עובד מניה אחת בלבד ויש כללים נגד חמולות.
לכל המשמיצים | 17.10.13
39.
תגובה ל - 33: אין לך מושג על מה שאתה מדבר. התבלבלת בכיוונים...
הבנק לווה ממך (פקדונות) ומשלם לך פחות מאחוז אחד של ריבית, ולווה מבנק ישראל ומשלם לו פריים (2%). מה הוא עושה עם הכסף? מלווה לך ואתה משלם פריים +3% או מלווה לאחרים (יותר מסכנים) בפריים+6%. כך שהמרווח הוא לא 2% אלא מינימום 5% ומעלה. חוץ מזה, למה כשהוא לווה מבנק ישראל הוא משלם פריים וממך הוא לווה ב- 0% ??
אחד שעצבני | 17.10.13
36.
זו תחילת הגאולה! יישר כח - זה בדיוק הכיוון של העתיד - חברות ללא מטרת רווח!
הרעה החולה של הכלכלה העולמית היא המודל של חברות למטרת רווח. כשמוסיפים לסרטן הזה את שוק המניות המחלה מחמירה ומואצת הרבה יותר, וסופה להרוג את הגוף שבו היא נמצאת. כשחברה עובדת למטרת רווח, וזו מטרתה היחידה, מעצם הגדרתה, וחמור יותר כשהיא חברה ציבורית שחייבת להראות צמיחה מתמדת בכל המדדים ובמיוחד במדד הרווח, היא הופכת להיות מתא בריא לתא סרטני, כלומר תא המשכפל את עצמו ומגדיל את עצמו ללא קשר לתפקידו מול הגוף, עד שהוא הורג את הגוף וכך גם את עצמו. זה בדיוק מה שגורם לחברות לאבד צלם אנוש, ולהיות מוכנים לעשות הכל, כולל לפגוע בלקוחות, בסביבה, במתחרים, בעובדים השכירים שלה, ובעצם בכל דבר, כי כל תמציתה לייצר רווח מכסימאלי לבעליה שצריך לגדול כל הזמן. ולא יעזרו המילים היפות, כל מנכ"ל יודע היטב מה מצפים ממנו, ומה המדד היחיד שהוא נמדד לפיו, והוא יכולת צמיחה גבוהה ומואצת ככל האפשר. כזו שתגדיל ככל הניתן את הרווח העכשווי והצפוי של החברה. לעומת זאת, אם נעבור לחברות ללא מטרת רווח, כל התמונה תשתנה. אך לחברה כזו צריך שיהיה יעד הרבה יותר חשוב. יעד שיחבר אותה לטובת החברה האנושית כולה. יעד שמטרתו פשוט לעשות טוב לסביבה. כהעתק לתכונת הבורא, שהוא טוב ומיטיב. לכן אנו גם נקראים בני אדם, מלשון דמיות לבורא. בני אדם - תולדה של תכונת נתינת הטוב של הבורא אותנו. אני קורא לכולנו להצטרף לשם. במקומות כאלו טמון עתיד של האנושות, והמפתח לפתרון המשבר הכלכלי העולמי. לא בשום מקום אחר.
איל | 17.10.13
33.
יש כאן המון שאלות ובינתיים ללא תשובות !
בנק מתפרנס ממרווח בנקאי. הכסף שהוא מקבל על הלוואות פחות הריבית שהוא משלם על פקדונות. כך בכל העולם. פער הריביות בישראל עומד על כ-2% וזה תואם לממוצע של בנקים רבים במגוון מדינות. מה זה 2%? אם הבנק מלווה בריבית של 10% הוא ישלם על פקדון 8% ואם הוא מלווה בריבית של 2% הוא לא משלם כלום על פקדון. בכל מקרה, תמיד יש פער של 2%. ההצעה לשלם ריבית גבוהה על פקדון או על עו"ש - פירושה שהריבית על הלוואות תהיה גבוהה יותר. זה משחק סכום אפס. בנוסף, מה קורה עם חובות מסופקים? ניהול סיכונים? אלה נושאים שמצריכים הרבה מאד אנשים. לכן המודל של "בנק רזה" לא בדיוק ברור. נניח שרוב הפעולות יבוצעו באינטרנט (הפקדה, העברה). האם לא יהיו סניפים כלל? איך מושכים כסף? איך מפקידים צ'ק? איך מגיעים לבנק לפתוח חשבון? יהיו רק סניפים מעטים ואז אי אפשר להגיע לסניף לעולם ? לא ברור. ועוד נקודה: בנקים בישראל משלמים מס בשיעור של 40% (ארבעים אחוז. זו לא טעות). האם לבנק זה יהיו הקלות במס?
אחד | 17.10.13
31.
רעיון סביר אבל בלי סיכוי ממשי
יש במודל כמה כשלים שלא התגברו עליהם וגם כמה סתירות. לא כל רעיון שנשמע טוב הוא גם ישים במציאות. 1. לשלם 3000 ש"ח בשביל לקבל חשבון בבנק כאשר בנקים מתחרים ישלמו לך 1500 ש"ח אומר פער של 4500 ש"ח. כמה זמן יקח למישהו להחזיר את ההשקעה של 4500 ש"ח כשאפילו דיבידנדים אי-אפשר לקבל? 2. השכר הכי גבוה יהי מן הסתם של המנכ"לית. פער של פי 10 שכר אפשר בקלות לעקוף ע"י העסקת עובדי קבלן בשכר נמוך. ככה יוצא שיש אינטרס למנכ"לית הבנק להעסיק עובדי קבלן במשרות הזוטרות. לא בדיוק אג'נדה חברתית. 3. ללא תשקיף אין שקיפות. בלי השקיפות הזו לא ברור האם התכנית העסקית שלהם בכלל ישימה. במיוחד לאור עלויות ההקמה המאוד מאוד גבוהות. אנחנו כל הזמן מתלוננים על חברות שלוקחות הלוואות ענק בלי בטחונות ואח"כ משאירות את הציבור לשלם את החשבון. בלי תכנית עסקית פומבית נראה שמאות מיליונים ילכו לפח ללא שוב. הם כבר אומרים ש 1000 ש"ח מתוך התשלום הוא עבור הוצאות. כלומר תרומה למאמץ. מי אמר שלא יקחו את הכסף כשכר? איפה הבקרה?
דני | 17.10.13
19.
מטה של בנק מכיל אלפי אנשים בצדק, איך יתמודדו עם זה ?
עם 2 טלפניות לא מקימים בנק. איפה תשתיות מחשוב, חוות שרתים, אבטחת מידע, מערכות סליקה, רגולציה, מוקדי שירות, ניהול סיכונים, שיווק , בניית מודלים שונים בכל התחומים - איך יממנו את כל זה וגם ירוויחו ? ועוד ועוד ועוד...
יובל | 17.10.13
18.
גרוע!
ברור לכולם שהמדינה לא דואגת לאזרחים שאינם טייקונים, ולכן יש להקים מוסדות חלופיים: בנקים, סופרמקטים ואפילו מערכת משפט. אך מה שפה מציעים לא קרוב למה שצריך להיות. בנק חברתי אמור להיות מוקם על ידי קבוצה של אנשים מהעם (לא בעלי תפקידים מהמוסדות הפיננסים המסואבים מהם אנו רוצים להתנתק), ולקרוא לאנשים להצטרף. ורק כשתתגבש קבוצה גדולה (עשרות אלפים, מאות אלפים ואולי אפילו מליונים) יוחלט כמה כל אחד ישלם כמחיר מנייה - בהתאם לעלות הקמת הגוף, מחולק במספר בעלי המניות. ורק אז (רק אז!), הקבוצה תחליט ביחד (ביחד!) מי מבין כולם יהיה המנכ"ל ומי יהיו בעלי תפקידים אחרים! בניהול תהיה שקיפות מלאה - יהיה אתר אינטרנט שידווח לבעלי המניות על כל ההוצאות וההכנסות עד לרמה של שקל בודד, וכל החלטה תתקבל רק ברוב קולות של כולם. מישהו מרים את הכפפה? רק אל תעשו את הפנייה בפייסבוק (עוד גוף כלכלי מסואב עם כוח רב מידי).
אני | 17.10.13
15.
מי שלא מבין בבנקאות לא מבין כמה זה לא ריאלי
1. אני רוצה לראות איך הבנק הזה יתמודד עם אנשים שלא מחזירים חובות. 2. מה יהיה מרווח הריבית שלו ? שגם גוזרת את הסיכונים שהוא לוקח. 3. אורך נשימה בהפסדים שיסבו הגדולים בתחרות. 4. טכנולוגיה. 5. רגולטור שלא יהיה דואלי בסבלונות שלו, כמו שהוא אינו סבלני לגדולים. הבנק הזה יכול להיות בשורה, אבל קטנה, קטנה מאוד. נישה.
 | 17.10.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת