אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מדורי הגיהנום שמועמדים עוברים בדרך למשרה, האם זה הכרחי?

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

45.
פעם יצא לי לקרוא את תוצאות הבדיקה הגרפולוגית של עצמי...וזה היה סופר משעשע!
מצד אחד היה כתוב שם שאני מתאימה לניהול ברמה בינונית/נמוכה בגלל שאני לא בטוחה בעצמי מספיק, מספיק ומצד שני במגרעות שלי כתבו שאני נוטה להיות יותר מידי אגרסיבית עם האסרטיביות שלי. שניהם אגב לא נכונים- אני גם בטוחה בעצמי מספיק אבל בטח שלא אגרסיבית לאף אחד. מה שכן כשראיתי את זה בהיתי בזה פשוט ובהיתי...ובהיתי... ואגב אני ידועת היום שהמבחנים הגרפולוגים האלה נורא יקרים למעסיק. למה???? למה אתם עושים את זה למען השם??? תעשו מיון ראשוני של קורות חיים, תראיינו טלפונית ואת מי שישאר קחו לשניים-שלושה ראיונות שונים עם מנהלים שונים בחברה. חיסכון בכסף והרבה יותר יעיל.
 | 20.10.13
41.
1
הנסיעות לא עולות כסף?היום לא עולה כסף????למה על זה לא מדברים? ברור...הכי קל לטרטר ולא לתת תמורה . כל המראיינים למעלה "מנהל גיוס -תירגעו אתם לא שווים שום דבר ,התפקיד שלכם לא ערכי ועצם העובדה שאנשים כל כך סובלים מזה אז אל תצדיקו את זה!! אל תשכחו לשבת על הכיסא עם הקפה והמגפיים ולקבל גב בצורת קשת כי זה מה שתקבלו מהישיבה הממושכת שלכם על הכיסא
דבר נוסף | 19.10.13
40.
ומיד אחרי זה הלכתי לטיפול
עשו לי סחרחורת,הדביקו אותי לכיסא כאילו אני איזה אסיר שעשה משהו לא בסדר, אין לזה שום הצדקה!!!כולה חיפשתי עבודה !!!כולם יכולים להיות עובדים טובים,אי אפשר לבדוק את המרואיין לפי הצורה הזו ושלא יתרצו את הקישקוש הזה זה עשה אותי חולה ,כיום התקבלתי ואני עובד במקום ללא מרכזי הערכה או ראיון מציק .אני מסתדר עם בעלת המקום ,היא משלמת לי טוב מאוד ואתם יודעים מה??מרוב שאני אוהב לעבוד אצלה והיא משלמת לי טוב ללא מרכזי הערכה אני תמיד עוזר לה גם קצת לפני וגם קצת אחרי הזמן ועד היום לא היה שום ויכוח . תמיד אנחנו אומרים שלום יפה אחד לשניה אז שלא יבלבלו לכם את המוח!
אני הלכתי לשם פעם אחת | 19.10.13
39.
המבחנים האלו הם ההונאה הגדולה ביותר ביקום
ורוב המרואיינים הם בעלי אינטרסים או מנסים להצדיק את תפקידם או פשוט תוכים חסרי חשיבה עצמאית. אני עצמאי ברוך השם ולא צריך טובות מאף אחד. אבל במהלך חיי, נאלצתי לעבור לא פעם מבחנני מיון והתאמה. אני שייך לזן האנשים שנופלים, מה שלא יהיה, במבחנים האלה. נכון, אפשר לומר שאני חתיכת נפל, אבל בכל מקום בו ניתנה לי הזדמנות להוכיח את עצמי בלי להזדקק לסימולציות שבלוניות מטופשות, הוכחתי את עצמי מעל ומעבר, החל מיחידה התנדבותית מובחרת ועד מקומות עבודה רגישים שדורשים ראש גדול\ מוטיבציה, מסירות, אמינות ונאמנות, לצד מהירות ויכולת ביצוע. ייתכן מאוד שהמבחנים עובדים ברמה הסטטיסטית, אבל הם מוציאים החוצה את יוצאי הדופן. לא מעיד על עצמי כיוצא דופן מבריק בהכרח, אבל מקומות רבים הפסידו אותי בגלל הקיטלוגים המפגרים האלה. יצא לטובה: היום אני עצמאי!!! ומברך על כך כל יום (גם מנהל הבנק שלי שמח).
יורם ש. | 18.10.13
38.
בולשיט, בולשיט ושוב פעם - בולשיט. עבדתי בשלושה מקומות עבודה
שהעבירו אותי את פילת/מכון שקר-כלשהו אחר. למקומות עבודה אלה הגעתי בידיעה שאני לא אשאר שם הרבה (היו ממלאי-מקום בתקופת אבטלה). אין לי שום בעיה לעבור את המבחנים המטופשים האלו. הם רק גורמים לי לרצות לנטוש את המעסיק כעבור פחות משנה, ולו כדי להוכיח לו שהוא בזבז את כספו על המבדקים המיותרים האלו. וכך היה. שלושת המקומות ננטשו כעבור פחות משנה. כיום אני נמצא במקום עבודה שלא שלח אותי לפילת, למעלה משלוש שנים, ובמסגרת תפקידי אני מראיין אנשים. ונחשו מה? אנחנו מסתדרים יפה מאוד בלי הבולשיט הזה. מספיק ראיון של שעה, 2-3 שאלות מקצועיות שמראות חשיבה, ולנסות לפתח שיחה קלילה עם המועמד - כדי לקבל חוות דעת טובה הרבה יותר מאשר כל מכון רמאים כזה או אחר. הגיע הזמן שמעסיקים יפסיקו לעבוד עם המקומות המזעזעים האלו.
הצחקתם לי את הטיזי | 18.10.13
32.
שמתם לב שרוב נשות משאבי אנוש רווקות או גרושות? בדוק!
הנשים הללו שונאות את שכבת הגיל שחצתה את הארבעים. הן עושות "אודישנים" לכל כך הרבה גברים עד שהן פשוט אינן מצליחות לבחור את הגבר המתאים עבורן כבן זוג. רובן גרושות או רווקות ממורמרות שמוציאות את תסכולן על מועמדים שחצו את גיל 40. יש הסבר פסיכולוגי לכך, אך זה ארוך מידי לטוקבק.
גדי | 18.10.13
25.
מכוני המיון הם שואבי כסף המשמשים לכיסתוח עבור מנהלים בינוניים שלא מסוגלים לקחת אחריות על החלטה
ראיון אישי עם המנהל הישיר ועם מישהו מנוסה שמכיר את התפקיד הספציפי יוכל לגלות מה היכולת והידע האמיתי של המועמד הם הדרך הנכונה לגיוס. ברור שגם ככה אין הצלחה מלאה. ימי ההערכה של המכונים הם בולשיט מרוכז שרובו לא קשור בשום צורה לתפקיד המקצועי שהמועמד אמור לבצע. ברור שנציגי המכונים דוחפים את מרכולתם היקרה, שימו לב מי הלקוחות - תעשיה מסורתית, שטראוס, בנקים - מערכות בהם מנהלים מחפשים כסת"ח. בהיי טק מנהל מעדיף להיות אחראי לגיוס המועמד שאיתו יצטרך לעבוד ביום יום.
גיא | 18.10.13
23.
להתבסס אך ורק על ראיונות
כל החברות המובילות בארץ ובעולם מתבססות על ראיונות בלבד והיחידות שעדיין עושות שימוש במכוני אבחון הם הגופים המסורתיים או כאלה שיש בהם ועדי עובדים. הסיבה שהם שולחים למכוני אבחון זה מפני שהמנהלים מפחדים לקחת אחריות ניהולית ולהחליט אם הבן אדם מתאים אליהם או לא. אם תתנו למנהלים הללו כלים מקצועיים - הם ידעו לקבל החלטה נכונה. גוגל, אינטל, מייקרוספט לדוגמא לא משתמשות במכוני אבחון - ועדיין מצליחות לגייס עובדים מצויינים (ולדעתי מתאימים יותר מאדר בארגונים בהם מעדיפים להסתמך על גורם זר וחיצוני לארגון שלא באמת מכיר את הקבוצה ואת התרבות בארגון). אני עברתי מספר מכוני אבחון בעבר - וחייב לציין שגם בעיני כמועמד זה התהליך הכי פחות מועדף.
tbh | 18.10.13
17.
סיפור אמיתי. כנסו
לפני כמה שנים, כשסיימתי את האונ', עברתי מבחן באחד ממכוני המיון עבור משרה באחת מהחברות הציבוריות. כמובן ששיתפתי פעולה ושיחקתי את המשחק במהלך יום האיבחונים. בסוף הודיעו לי שלא התקבלתי. די התבאסתי, אבל זכרתי שבסוף יום המיונים אחת המאבחנות אמרה לי שאפשר לקבל משוב על יום האבחון, כמובן בתשלום. שילמתי עבור המשוב וכשהגעתי לפגישת המשוב פשוט חשכו עיניי ממה שהמכון גילה עלי. את כל המגרעות האמתיות שלי הם הפכו ליתרונות ואת כל היתרונות הפכו למגרעות. אני אדם עם מודעות עצמית וחברתית גבוהה והם רשמו שאני מחוספס ולא מעניין אותי מה הסביבה חושבת עלי. אני לא בן אדם מסודר ומאורגן והם הגיעו למסקנה שסדר וארגון הם הצד החזק אצלי. אני יודע להסתכל על דברים במאקרו ושונא להתעסק עם קטנות והם רשמו שאני טוב בפרטים הקטנים. בקיצור קישקוש מוחלט. לימים התקבלתי למקום אחר. אגב, עברתי את אותם מבחנים רק במכון אחר(כנראה שהגברת שבדקה את המבחנים שלי קמה על צד שמאל) והיום אני בדרגת ניהול ומראיין לא מעט אנשים. לצערי גם אצלנו נהוג לשלוח למכון מיון(בזבוז כספים אדיר). אני יכול לומר שהקשר בין ההמלצות של המכון לבין המועמדים הוא מקרי בהחלט. אני ממליץ למנהלים שמראיינים לראיין כמה פעמים בכמה סבבים ע''י כמה מנהלים מהארגון, לבצע מבחנים פנימיים ולא פחות חשוב, כימייה ואינטואיציה. אם בנוסף לכל זה מחלקת משאבי אנוש מתעקשת לכסתח את עצמה ולשלוח גם למכון, נו, מה אפשר לעשות. בזבוז כספים אדיר אך יש שקט תעשייתי.
מנהל | 18.10.13
15.
כמעסיק גדול מאוד הכול קישקוש
כל היועצים האירגוניים ומנהלי כ"א מחפשים רובוטים שיתאימו למודל שלהם , כשאת המצליחנים האמיתיים הם מפספסים ביג טיים , סטיב גו'בס לא היה עובר מבדק לאבטח את המכולת השכונתית , הכול קישקוש . כדי להצליח בחיים אין דרך " אחת " ואנשים שונים יעשו זאת בדרכים שונות , כל המצליחנים הגדולים בעולם ובישראל , ניבאו להם כישלונות בכל דרך שהלכו בה . בחיים צריך מוטיווציה כדי להצליח בכל תפקיד ,,,וכול היתר קישקושים .
אריק | 18.10.13
13.
שימו לב שרוב הממליצים על מבחני מיון עובדים במכוני מיון.
שלום לכולם, כל מטרתם של מבחני המיון הם כסת"ח ולא יותר מזה. הדברים היחידים שיש לבדוק הם: 1) ראיון מקצועי 2) ראיון אישי 3) ניסיון 4)המלצות 5)השכלה רלוונטית מנהל טוב ידע כל סמך פרמטרים אלו לדעת אם המועמד מתאים / לא מתאים. שבת שלום, יוסי
יוסי | 18.10.13
12.
לאיזה מסקנה אפשר לצפות כאשר מראיינים אנשים ממכון מיון?
כאשר מנהל גיוס מתבסס על מכון גיוס חיצוני הוא בעצם אומר שני דברים - אני לא מספיק מקצועי כדי לבצע את האבחון וגם - יש לי "פתק מרופא" במקרה שמגייסים עובד שהוא כשלון. מכוני האבחון החיצוניים משחררים את החברה/ארגן מהאחריות לגייס את האדם המתאים ביותר. התהליך של מכון האבחון אינו נטול בעיות ומגבלות ולמרות המסקנות הנחרצות בכתבה יש מספיק חלופות שהן מספיק מתוקפות, יותר יעילות ופחות מכבידות על המגוייסים מאשר שיטת הגיוס הקיימת. נכון להיום, יכולת הניבוי של המכון מאוד נמוכה ואינה משפרת משמעותית את איכות הגיוס. האשמה אינה תלויה כמובן במכוני הגיוס בלבד אלא בתהליך הגיוס שלא ממוקד באיתור המועמדים המתאימים ביותר. תהליך הגיוס הממוצע בשוק הישראלי היום הוא במידה רבה מקרי, ותלוי בגורמים רבים כך שמי שמתקבל הוא לא תמיד המועמד המתאים ביותר אלא המועמד שהצליח להשתחל בין חריצי מגבלות מערכת הגיוס. במידה מסוימת הייתי מטיל את האחריות על אנשי משאבי האנוש בארגונים שאינם מתייחסים לתהליך הגיוס כתהליך אסטרטגי ואינם מצליחים לשכנע את מקבלי ההחלטות בחברות כי מדובר בתהליך ליבה חיוני לארגון - חשוב מכדי לתת אותו לגורמים חיצוניים.
אלכס | 18.10.13
7.
ביזבוז כסף וטירטור של אנשים בכסות "מקצועיות" ו"תקפות"
אחת הסיבות לטירוף הזה היא חוקי העבודה המטילים על המעסיק חובות אדירים מיום ההעסקה הראשון - ובמיוחד הטירוף של שכר מינימום, אפילו בזמן ההכשרה! עדיף בהרבה למועמד לעבוד כמה ימים של תקופת ניסיון בשכר סימלי של שקלים בודדים לשעה (מה שאומר "מחיר טעות" נמוך מאוד למעסיק), מאשר להיות מטורטר ממרכז הערכה אחד לשני במשך שבועות עד שיצליח לעבור אחד מהם ולהתקבל למשרה כלשהי. אבל המחוקק ה"חכם" אוסר על כך...
יבגני | 18.10.13
6.
זבלנות לשמה-מכון השמה=מקור הכנסה גאוני ע״ח המעביד
אחרי 30 שנה בכמה מקומות עבודה, בהן עברתי מיון במכונים כדו׳ אני מספיק מוסמך לקבוע שמכוני ההשמה זה פשוט מקור בכנסה טוב ליזמים חכמים שיודעים לעשות כסף ע״ח פריירים שמשוועים לגייס לעסק שלהם עובדים טובים. אני עדיין זוכר את התהליך המייגע והארוך של פרסום מודע בעתון, קבלת מכתבים, פקסים, מיון שלהם, ראיון מקדים בטלפון לצורך סלקציה, ואח״כ תהליך מייגע של ראיונות אישיים, אבל, הצלחה גבוהה בגיוס ״העובד״ שרציתי, ולא מה שהובא לי ע״י מכון חיצוני שכל מטרתו היא לעדות כסף. וגם את זה עברתי, פניתי למכון מאד יקר שהבטיח הבטחות, ואף הציג ״תוכנית ייחודית למיון וגיוס אנשי מכירות״ בסוף עלה לי המכון. המקום שבו נעשו המיונים, זמן יקר, וקיבלתי בהמלצת המכון, אשת מכירות שכעבור רבעון, גרמה לי יותר נזק ובלגן, מצב שבו הייתי חוסך את המכון (שעד היום ידוע ומוכר ופעיל). שטויות! אנשים מגייסים לבד, תוך כדי השקעה בכל הנדרש.
שמואל יעקב | 18.10.13
5.
בעיות תנועה וגרפים - מה הקשר לעבודה האמיתית?
מה הקשר בין מבחני צורות או בעיות תנועה והספק לבין הצלחה כאיש מכירות או שיווק???ל מה הקשר?? הרי אלו דברים עם טכניקה, ולפיהם כל ילד בכיתה ח' מתאים לכל עבודה שהיאֱ שרק צריך ללמוד ולתרגל אותה ללא קשר ליכולות אמיתיות בעבודה. גם למכוני המיון האלו ניתן להתכונן, זה מבחן מעבדה. צריך להמציא שיטה אחרת, זו תעשיית כסף ומתן לגיטימציה לעוד מבחן פסיכומטרי עם תעשיית כסף לפסיכולוגיות ופסיכולוגים משומנים.
 | 18.10.13
3.
כל העולם מסתדר בלי, רק בישראל "פיצחו" את השיטה - ועדיין התפוקה נמוכה ב10 אחוז.
מנטליות צבאית, מנטליות כסת"ח - אף אחד לא רוצה לקחת אחריות על כך שהציעו את התפקיד למישהו לא מתאים - זורקים את האחריות על מכון הזוי. בסוף מעסיקים את הבנאדם הכי מתאים והתפוקה עדיין נמוכה ב10 אחוז בהשוואה לאירופה בגלל שהמערכת כל כך עקומה - משכורת, בירוקרטיה, מערכת ממוחשבת על הפנים - בסוף בסוף גם הבנאדם הכי מתאים לא מתאים בגלל שהחברה עקומה מיסודה.
נתי | 18.10.13
2.
ומהצד השני, המועמדים הופכים למקצוענים ב"איך לעבור ימי מיונים"
יש אפילו מכונים שמתמחים בהכנה לימי מיונים - מה להגיד, מה לעשות, כיצד לענות לשאלות מסוימות, איך להתנהג בדינמיקה הקבוצתית. תכלס, כל דבר אפשר לזייף, חוץ מידע מקצועי. וברור שהפסיכולוגית הראשית של פילת תצדיק את המבחנים ותסביר כמה הם יעילים - זו העבודה שלה. מה עם גורם מקצועי שחושב אחרת, כדי לאזן את העמדה הלא אובייקטיבית הזאת?
ניק | 18.10.13
1.
אני עובד ומגייס בארופה בחברה גדולה, ופה זה אחרת
אין את הקונספט של מכונים וגם לא מתקשרים לממליצים. אני מראיין + עוד מישהו ובסוף המועמד עושה מצגת של 3 שעות (טכני או עסקי) וזהו. אחרי אינסוף כאלה, אני משוכנע שזו הדרך הכי טובה. המבחנים במכונים, הגרפולוגים, הפסיכולוגים-כולם סימפטום של בריחת המנהלים מאחריות על הגיוס. לא מראינים נכון, חלק מחפפים.. כי יש ברשת חורים קטנים אז בטח מישהו אחר ייתפוס את המועמד הכושל
kayser soze | 18.10.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת