אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עשיתי מלא שיתופים

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
גם בישראל יש יוזמות כאלו!
הרעיון הזה הוא מהפכני, ושואף לתת מענה לכל המקומות שבהם המטבע הרגיל יקרים מדי ולא מסתדרים - חפשו בפייסבוק את קבוצת חברי אושר, אחרי שמצטרפים מקבלים גישה למערכת החלפות של שירותים ופריטים יד שניה עם מין שיטת נקודות כזאת שנקראת שפע, ממש כמו בכתבה!
אופיר | 26.10.13
7.
כתבה מעולה
תודה רבה אסף, נהנתי מאוד מהקריאה!! הלוואי וגם בארצנו תתפתח תרבות כזאת, אבל נראה לי שהישראלים ציניים וספקניים מידי בשביל כך. האמריקאים עם כל הטמטום שלהם עדיין ניחנים בנאיביות להגשים חזונות. יש להם מוטיבציה לא מוסברת להשקיע אנרגיה בדברים לא פרקטיים כל כך... וזה יפה.
ניר | 26.10.13
6.
לא ממש חוסך. לא ממש חכם
הארוחה עלתה 55 דולר ואתה עוד היית צריך להביא את המוצרים שעלו אני מעריך עוד כ-10 דולר. שילמת על ארוחה פשוטה על גבול הקמצנית כ-230 ש"ח. לא כל דבר שכמה היפים מתלהבים ממנו הוא בהכרח חכם. אני בטוח שיכולת למצוא ארוחה בריאה והרבה יותר איכותית באפילו פחות מחצי מהסכום.
ר.ב | 26.10.13
2.
יש בסן פרנסיסקו שיתוף אמיתי, אבל בגבולות התרבות האמריקאית.
חיי הקהילה בסן פרנסיסקו די שונים משאר אמריקה: יותר זרים מדברים איתך ברחוב, קל יותר למצוא חברים חדשים באיזור, ובאופן כללי יש יותר פתיחות ופחות חשדנות כלפי אחרים. עם זאת, גם לתרבות האמריקאית יש גבולות. וצעירי מעמד הבינים המוזכרים כאן הם למעשה מעמד בינוני-גבוה, או לפחות ייחשבו כאלה בכל מקום אחר במדינה. יוקר המחיה המחריד מוביל לכך שמעמד הביניים נאלץ לעבור לאוקלנד או למקומות אחרים מחוץ לעיר. שירותים כמו Lyft מספקים אלטרנטיבה יפה וזולה יותר לשירות יקר כמו מוניות וללא חמדנות יתרה מצד החברה המעסיקה (כי 20% עמלה זה ממש לא נורא), אבל Airbnb הוא בסך הכל עוד שירות קפיטליסטי שחבריו לפעמים חמדנים בצורה מצחיקה (יש חברים באתר שמבקשים 50 דולר כדי לישון על הספה שלהם) בעוד Couchsurfing שקיים כבר קרוב לעשר שנים נועד להציע זאת בחינם. אגב, הכתבה בכלליות מציגה מאוד יפה בעיני את תמצית האיזור הזה. כך המחיה כאן באמת נראית וזו הסיבה ששירותים כמו Lyft מתחילים כאן ומתקבלים באהדה רבה.
אוהד | 24.10.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת