אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מהנדס אלקטרוניקה מרוויח כפול ממהנדס אזרחי - מי מהם יותר מבוקש בשוק?

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
יתרון לתוכנה כמובן - לא רק בשכר אלא גם באופי העבודה ופוטנציאל גדילה
בואו וניקח שני מהנדסים. הראשון מהנדס אזרחי. השני מהנדס תוכנה. למי מהם קל יותר לפתוח חברה ולפתח מוצר? איזה מוצר יכול המהנדס האזרחי לפתח? שמעתם פעם על אקזיט של מהנדס אזרחי? אפילו מהנדסי חשמל, במה יעסקו? פיתוח חומרה? זה יקר כל כך והשוק כל כך רווי במפעלים במזרח שמייצרים אלקטרוניקה. כל מה שמהנדס תוכנה צריך הוא מחשב, חיבור אינטרנט וכמה חברים כמוהו, כדי ליצור את "הדבר הבא", או לפחות את הפרוטוטייפ של הדבר הבא. כל סוגי המהדסים האחרים נשכרים הרחק מאחור בפוטנציאל ההצלחה. פיתוח אבטיפוס של תוכנה לעומת אבטיפוס של "חומרה" זה הבדל אדיר של עלויות וצורך בהשקעה.
יוספוס | 28.10.13
31.
מכללה מול אוניברסיטה
כמה הבהרות חשובות, 1. בוגר מכללה לא נופל מבוגר אוניברסיטה ואף עונה על דרישות התעשייה טוב יותר. 2. כל חברי שלמדו במכללה מצאו עבודות מכובדות בחזית טכנולוגיות ההנדסה בשכר מקסימאלי, כיום הם אלה שממיינים את דורשי העבודה למקום העבודה שלהם גם מהמכללות וגם מהאוניברסיטאות. 3. האלמט הכי חשוב אחרי התואר הוא האישיות שלך ולא הציון שקיבלת בתרמודינמיקה 1 גילוי נאות בוגר תואר ראשון במכללה, תואר שני באוניברסיטה.
רותם | 27.10.13
27.
מהנדס ממכללה ירויח פחות (בהנחה וימצא עבודה)
מרבית בוגרי המכללות (למעט אחוז קטן של חריגים לטובה) יתקשו יותר במציאת עבודה, או יסתפקו בעבודות הנדסיות "פשוטות" יותר כגון QA או פיתוח אפליקציות שהינם תחומים רווים במועמדים פוטנציאלים ובסיכון תעסוקתי גבוה יותר. למי ששוקל ללכת למכללה ללמוד הנדסה - שימו רגע את עצמכם במקום מעסיק פוטנציאלי - את מי להעסיק ובאיזה שכר: סטודנט שלמד ברמה גבוהה יותר באוניברסיטה או ברמה נמוכה יותר במכללה? כאשר השוק תחרותי כל-כך זה יכול להיות מה שיעשה את ההבדל בין מציאת עבודה ובין הסבה מקצועית. שימו לב שהבדלי הרמות לא נובעים בהכרח מרמת המרצים אלא בעיקר מהסביבה - מי שאר הסטודנטים ובאיזה רמת דיון וחומר לימוד אפשר להגיע איתם באותו הקורס. ברור שהסטודנטים החזקים יותר (בד"כ בעלי הסף הגבוה היותר) יעדיפו ללכת לאוניברסיטה, לשלם פחות ולצאת עם תואר נחשב יותר. העצה שלי - תזהרו ממי שמוכר לכם אשליות שתמורת שכר לימוד גבוה מאוד (וגם השקעה של כמה שנים מצדכם) תוכלו בקלות למצוא עבודה במקצוע רווחי. עדיף לשפר ציונים וללמוד באוניברסיטה או להתכוונן למקצוע מכובד אחר כדי שלא תתקעו בשלב מאוחר מדי.
תמיר | 26.10.13
26.
החוכמה היא לדעת למצוא ג'וב. הקונספט של ללמוד מקצוע אינו רלוונטי להיום
שום מקצוע לא מבטיח פרנסה בכבוד לכל החיים (ראו עורכי דין, רואי חשבון, מהנדסי תעשייה וניהול ועוד...) בפועל מה שכן מבטיח פרנסה ופנסיה זה לתפוס ג'וב טוב. בדיוק כמו שני החבר'ה המלומדים מהכתבה אשר שניהם יושבים על ג'וב טוב מאוד (עם פנסיה תקציבית ומה לא). הם גם מנסים למכור לחבר'ה צעירים ותמימים תואר שעוד כמה השנים כבר לא יהיה רלוונטי (כשהמידע נגיש היום בלחיצת כפתור 70% מהדברים שנלמדים בתואר אינם רלוונטיים) ולמעשה לגזור עליהם עבדות לענקיות ההייטק וה"שוק החופשי". הג'ובים הטובים ביותר הם ברשויות, במשרדים הממשלתיים, שמה יש קביעות ולמען האמת לא צריך ממש לעבוד. אצלהם אין קיצוצים ואין פיטורים, אף אחד לא נוגע להם הפנסיה ובסופו של דבר הם אלו שמנהלים את המדינה. שלא נדבר כמובן על החברות הממשלתיות - חח"י, מקורות, נ"י וכל אלו. כל מי שבונה את הקריירה שלו על משהו מקצועי טועה ובגדול- צריך לדעת למכור את עצמך ולשווק, וכמובן ואולי הכי חשוב להיות מחוברים לאנשים הנכונים.
מאוד | 25.10.13
25.
אם היה מחסור במהנדסים אזרחיים...
1. המשכורות היו עולות 2. היו פותחים קורסי רענון ועדכון למהנדסים אזרחיים שאינם עובדים במקצוע. בתור מתכנתת מתחילה (מקורס הכשרה מקצועית) הרווחתי יותר מאשר בתור מהנדסת אזרחית (שנדרשת לאחריות מקצועית הרבה יותר גבוהה). מחסור???
מהנדסת אזרחית לשעבר | 25.10.13
21.
יש בארץ רק תעשיה של תוכנה, כל השאר הולך ונעלם
אני סיימתי תואר ראשון בהנדסת מחשבים עם התמחות בחומרה, סיימתי בהצטיינות אך בלי נסיון בתחום. כמעט חצי שנה חיפשתי עבודה עד שהתייאשתי והלכתי לתואר שני בהנדסת חשמל עם מלגה. זה לא שלא יכלתי למצוא עבודה, יכלתי אבל רק בתוכנה שם אני בעמדת נחיתות ברורה על פני בוגרי מדעי המחשב או מהנדסי תוכנה. כרגע אני עובר לחשמל ממש אפילו שהמשכורות נמוכות בהרבה. עדיף לעבוד בתחום שמעניין אותך ויש לך בו ייתרון מוסף על פני משהו מבוקש ומשעמם בו אתה בעמדת נחיתות. לכל מי שמחפש עבודה או שוקל מה ללמוד, קחו בחשבון שנמצאים הרבה זמן בעבודה ממש חצי יום. עדיף לעבוד במה שאוהבים ולהרוויח פחות מלסבול חצי מהיום שלך בעבודה שאתה לא סובל ושכנראה גם בגלל זה תהיה פחות טוב בה מאחרים. מי שרוצה כסף ועבודה בטוחה - רק תוכנה, זה ההווה וגם העתיד.
מאסטרנט להנדסת חשמל | 25.10.13
20.
אפקה זו לא אוניברסיטה ותוכנה
היא לא הנדסה . מהנדסי חומרה זקוקים לכלים כבדים הרבה יותר מתוכנה, ומהנדסי תוכנה הם רק תת קבוצה של הנדסת חומרה. כי מהנדס חומרה יכול להיות מהנדס תוכנה בקלות, אבל לא להיפך כלל וכלל. בקשר לאפקה, אין הרבה מה להגיד, תואר קשקוש . עדיין לא הפנימו במכללות שבאוניברסיטה מקבלים כלים מתמטיים כבדים להתמודדות עם הכל, ובמכללה מלמדים נושאים ספציפיים רדודים מאוד שלא מאפשרים גמישות בהמשך . כך שמי שלא מתכנן נכון את העתיד הם המכללות, והם אלו שחוטאים לבוגרים שלהם שמשלמים 80 אלף שח לתואר שאחרי 3 שנים אין להם שום שוק, כי ההתמחות שלהם עברה מהעולם, ולהתמודד עם אתגרים מתמטיים כבדים ששואלים בראיונות אין להם סיכוי מראש.
שמר | 25.10.13
16.
ווב - אחד המקצועות היציבים
לא ברורה לי ממה נובעת האמרה שתחום הווב אינו יציב , האם למפתחי ווב היה איזשהו קושי להתפרנס בישראל ב10 -15 שנה האחרונות ?(אני לא מדבר רק על ישראל אלא על כל העולם) הדרישה למפתחי ווב רק גוברת והולכת , אם כבר. אין כמעט עסק בעולם שלא צריך נוכחות בווב . אני חושב שאם יפתחו מודעות דרושים יראו כמה שהדרישה למפתחי ווב (או מפתחי תוכנה בעלי ידע בווב) עלתה באופן יציב. אף אחד לא יכול להתנבא מה יהיה עוד 10 שנה, שלא לדבר על 20 , אבל סטנדרטים כמו HTML5 , CSS3 ומעבר של תוכנות לפלטפורמת ענן יכול לתת אינדיקציה לאן כל זה הולך. לא סתם מייקרוסופט נתנו לווב (ספציפית , javascript) כחצי ממערכת ההפעלה החדשה שלהם (למעשה ממשק המטרו בחלונות 8 נועד לתוכנות ווב בעיקר). מה עוד ? מערכת ההפעלה של גוגל שכולה ווב (עוד לא תפס אבל נראה מה יהיה בעתיד) וניסיונות דומים של פיירפוקס. למי שתוהה , אגב , הווב תופסת יותר ויותר מקום גם בתחום המובייל כשכנראה שבעתיד רוב האפליקציות שתראו , או לפחות חלק גדול , יכתבו בשפות ווב . כמפתח ווב בשנים האחרונות אני ממליץ המלצה חמה לא להישמע לנבואות הזעם פה , מי שאוהב ורוצה ללמוד ווב יש ים של פרנסה ואפשרויות בארץ ובעולם. מומלץ בחום - תחום כיפי , מאתגר ומתגמל .
יואל | 25.10.13
14.
בשביל להיות טובים בתחום ולהצליח - צריך קודם כל לאהוב את התחום
מי שבא בגלל הכסף - יפרוש מהר מאוד ויחזור לסיבוב שני באונ' עם תואר אחר...בקיצור, יבזבז עוד כסף וזמן. התחום מתאים רק למי שמתעניין בחומרה / תוכנה. רצוי להתנסות קצת לפני (בתוכנה זה קל להתנסות לפני, כי כל הכלים שצריך ניתנים בחינם ברשת...) כדי להבין אם זה מעניין אתכם או לא.
מהנדס תוכנה | 25.10.13
12.
אולי בישראל צריך תואר שני לקבל עבודה אבל לא בעולם
חברות מעדיפות מהנדס עם תואר ראשון שיתחיל לרכוש נסיון מעשי ולא מהנדס שישב באקדמיה או באוניברסיטה 6 שנים. בהרבה מדינות מהנדס עם תואר ראשון שהגיע אחרי מספר שנים לתואר CHARTERED ENGINEER מועיל לחברה הרבה יותר ממהנדס טרי עם תואר שני או שלישי. עדיף למהנדס להשלים לתארים מתקדמים כשיש לו כבר נסיון. האקדמיה צריכה לעודד מרצים לצאת לעבוד בחוץ כל מספר שנים כדי שיראו איך העולם עובד ויעבירו את הנסיון לסטודנטים.
בן | 25.10.13
9.
אם פניכם ללימודי תוכנה התרכזו בלימודי קורסים בסיסיים ולא את הטכנולוגיה העכשווית
על פני השנים, יהיה יתרון העצום למי ששקד והבין לעומק את העקרונות עליהם בנוי מחשב ועליהם מפותחת תוכנה - בין אם זה חומרה ובין זה העקרונות המתמטיים - על פני מי שרק למד לתקתק קוד ג'אווה או איזה יישום עכשווי זה או אחר. הבטחון התעסוקתי של הראשון יהיה לכל החיים. לא כך לגבי מי שמכיר רק את היישום העכשווי הזה או האחר. יש יתרון עצום למהנדס בעל הבנה מעמיקה בעקרונות מערכות הפעלה, ארכיטקטורה של מחשב, תקשורת ואבטחת נתונים. כדי להבין את כל אלו מומלץ מאד להבין מהי טכנולוגיית CMOS וכיצד היא משמשת לבניית חומרה למטרות שונות - כלליות או ייעודיות. הבנה באלקטרוניקה דיגיטלית וגם אנלוגית - וכן תיאוריית בקרה - מסייעות מאד ליצירת מהנדס טוב. התרכזו בכל אלו - ותוכלו להיות מפתחים ואנשי מערכות מחשבים מבוקשים בכל עת. גם בתקופות טובות פחות. לא להתפתות לדרך הקלה של התרכזות בתחומים "סקסיים" כמו מפתחי יישומי אנדרואיד או פייסבוק. כן להתרכז בלימודים בלקחת קורסי בסיס חשובים.
מהנדס מחשבים מנוסה | 25.10.13
5.
סוקולוב סבור שאין באמת מחסור במהנדסים אזרחיים???
וכיצד הגיע הפרופסור המכובד למסקנה זו?? האם במכללה ה"איכותית" אפקה שהוא משמש כנשיא מתקיים מחקר כלשהו שתומך באמירה האומללה הזו ישר לתקוף את המל"ג ?? קודם שמכללת אפקה ודומיה יעמדו ברף מינימלי של איכות ושילוב מהנדסים בתעשייה ולאחר מכן יבקשו תקציבים מהמל"ג לתוכניות חדשות למי שלא שם לב בכתבה זו ישנה פרסומת סמוייה למסלול אנרגייה לתואר שני באפקה ולשם כך התגייסו למשימה 2 ה"מומחים" הפרופסור המכובד והגברת מייעוד כח אדם
ליאת | 25.10.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת