אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קרחים מכל הכיוונים: בישראל עובדים הרבה, מייצרים מעט - ולא מרוצים

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
לא יתכן שבישראל עובדים יותר מבארה״ב. חג כל שני וחמישי סיסטה בין 2ל4 סוגרים ב6
בביקור בארץ אני בודק את לוח השנה לראות מתי הבנק יהיה פתוח, אני שם שעון מעורר כדי להספיק להגיע למשרד ממשלתי או לסתם חנות לפני הסגירה, העיריה כופה על בעלי החנויות לסגור יום נוסף בשבוע אחה״צ, בקיץ ובחגים כולם בחו״ל. לעומת זאת בארה״ב לפי חוק אסור לבנק להיות סגור יותר מיום אחד רצוף, חנויות פתוחות עד 11 בלילה, כמעט הכל פתוח בשבת, בכל השנה ישנם רק שני חגים שהחנויות סגורות בהם, אין דבר בזה לסגור באמצע היום לסיסטה. אמריקאי ממוצע יוצא לחופשה בחו״ל אולי פעם בחים. למשל אפילו בחצות הליל אני יכול ללכת לקנות כל מה שאני צריך במרחק של בלוק. אז כמה שאני אוהב את המדינה (מבקר 3 פעמים בשנה) עדיין זו מדינה של עצלנים.
רון | 05.11.13
36.
המחיר של מטבע חלש
נכון שצריך לעזור ליצואנים ולמגר את האבטלה, השאלה היא באיזה מחיר. אם המדינה לא הייתה מתערבת בשער המטבע של ישראל, התפוקה בדולרים הייתה הרבה יותר גבוהה והיינו בערך ברמה של דרום אירופה. לא שהדברים האחרים שנאמרו כאן לא נכונים, אבל נראה לי שהנקודה הנ"ל התפספסה.
EGGM | 04.11.13
32.
מה הגרף מוסיף??
הוא רק מראה שאין כל קורלציה בין הפריון, שעות העבודה והאושר. כך ישראל פחות מאושרת ממדינות בהן עובדים יותר שעות עם פחות פריון - כגון קולומביה, מקסיקו, פולין ודרום קוריאה. גם הולנד ממש לא מאושרת למרות שהפריון בשמיים ועבדים מעט מאוד ביחס לכל שאר המדינות בגרף. בקיצור - אין שום קורלציה. כשלמדתי לתואר ראשון בירושלים, מי שהיה מציג גרף כזה בסמניריון עם טענה לקשר בין הנתונים היה מקבל ציון 40, והייתי נדיב.
משה | 03.11.13
29.
ברוב החברות מעריכים את העובד לפי מס' השעות שהוא נשאר במשרד
קרה לי מקרה שעבדתי 8 שעות ביום והספקתי הרבה יותר מחברי למשרד (הרווק) שנשאר כל יותר למעלה מ- 10 שעות. בסוף החודש אמר לי הבוס שהעובד השני "תורם" יותר שעות ולכן הוא יקבל בונוס. במדינה שבה המדידה איננה לפי תפוקות אלא לפי שעות ה"ניראות" שלך במשרד, אין פלא שאנשים ישארו יותר שעות ויעשו פחות עבודה.
שרון | 03.11.13
27.
זה לא מפתיע
זה לא מפתיע, כשהשכר נמוך, ומצד שני מוטלות עליך מטלות רבות שאינך אמור מבחינה טבעית לעשותן, מה הפלא שהעובדים אינם מאושרים? כל ההצטרפות לגוש ה oecd זו סתם פארסה אחת גדולה. הדרג הפוליטי חי באשליות וחושב שכך הוא בסטנדרטים של מדינות המערב. ידוע שהתשובה היא לא !!. תוסיפו את הקטע של ראש קטן , ו"אני עושה רק מה שאומרים לי" וקיבלתם את התשובה.
צהוב פתח תקוואי | 03.11.13
26.
השאלה אם מחשבים שעות ברוטו או נטו (מילואים, הריונות, מחלות, חגים, ימי בחירות,שביתות...)
לבחון את הנתונים הגולמיים לפי קורלציה למדד יחיד זה זלזול באינטיליגנציה. התנהגות אנושית היא כמעט כאוטית ומונחית מהרבה פרמטרים. השאלות: איך חישבו פריון (לפי תלג ?) מי נחשב עובד ? מהו פריון? (איש קבע ?) ההפרדה בין ענפים יצרניים לענפי שירות, בין שוק פרטי לציבורי ובין שיטת ספירת השעות (ברוטו נטו) ועוד הרבה מאוד פרמטרים נדרשים.
ונדרש פילוג לפי מגזר פרטי וציבורי | 03.11.13
25.
הדבר היחידי הוא מנטליות. אם לא מחנכים לעבודה, להנות מקושי, להנות מעשייה..
אז מאוד קשה לבוא בטענות אח"כ למנטליות הישראלית שכל מה שהיא מחפשת זה פרסום, כוח וכסף. אפילו שזה אולי בטבע שלנו, לא רק הישראלים, איכשהו אצלנו זה בולט, מוחצן יותר. אבל צריך כסף למערכת הביטחון. אירן וזה.. אין כסף לחינוך. עזבו. תסתפקו במה שיש ותמשיכו להצביע כפי שהצבעתם פעם קודמת ובפעם שלפניה.
רונן | 03.11.13
22.
פריון נמוך כי הממשלות בשני העשורים האחרונים הזניחו את התעשייה המסורתית
משקיעים תמיד בהיי טק אבל את הלואו טק מזניחים. אנשי מקצוע איכותיים הולכים ומזדקנים וכמעט ולא עוברים השתלמויות וכנסים, וזאת כי הממשלות ביטלו רבים מבתי הספר המקצועיים. תלמידי תיכון רבים לא לומדים נגרות, פחחות, מסגרות, רתכות חשמלאות וכו'. המקצועות עוברים לאט לאט לידיים ערביות ואצלם הרוב נלמד מניסיון ושוליות, בעיקר ללא הכשרה מקצועית או תקנים מאירופה או אמריקה. התעשייה נפגעת גם בלי קשר בגלל הרפובליקה העממית של סין שדופקת לנו הרבה עבודה וייצור בשביל "עלי בבא" ו"סיניונים" למינהם. הכל עוד לא אבוד ויש הזדמנות להחזיר את החינוך המקצועי לכלל ולשפר את הקיים.
שוזי | 02.11.13
19.
ברור, בארץ מנסים לסחוט מהעובד
כמה שיותר, משלמים רע מצפים למעולה. ואם חלילה יצאת הביתה אחרי תשע שעות עבודה אתה יושב אוטומטית לכסא מפלט. תקצרו את יום העבודה לשש שעות. תגייסו עוד עובדים. ותראו מה זה פריון ושמחה. אבל מה אף מנהל לא יעשה את זה, כי זה נוגד את התיאוריה הכלכלית שהוא למד באוניברסיטה אצל מרצה שלא היה מצליח לסיים תיכון בלי לחרוש פי שבע מתלמיד ממוצע. יאללה תפסיקו לנצל אותנו.
D@vid | 03.11.13
18.
אני כבר הגעתי למסקנה הזאת ממזמן והיה לי גם
וויכוח עקרוני עד כמה זה יעיל לעבוד כל כך הרבה שעות עם אחת המנהלות שהיו לי, והיא פשוט לא הסכימה איתי אבל האמת היא שרוב האנשים שעבדו כמו שעות סבירה, בערך 6 וחצי שעות , השיגו תוצאות/תפוקה יותר טובה, הבעיה היא שאם המעסיקים יבינו את זה ויורידו את השעות , הם גם ישכחו לעלות את המשכורת בהתאם ופה מתחילה הבעיה
john | 03.11.13
16.
המילה פריון היא בעיניי בעייתית
פריון = GDP חלקי כמות שעות. כלומר זה תלוי ביחס ישיר במצב הכלכלי של המדינה. בגלל זה ארה"ב גרמניה וסינגפור נראות כל כך טוב בפרספקטיבה כזו. שעות עבודה זה פונקציה של תרבות. בגלל זה המזרח משחק חזק בציר ההוא (דרום קוריאה, יפן וסינגפור). בגלל שדרום קוריאה היא מה'נמרות', 4 הכלכלות במזרח שצמחו ב-25 שנים האחרונות (דרום קוריאה, טיוואן, סינגפור והונג קונג) והגדולה מביניהן, הקידמה עדיין לא תפסה בכל המדינה, ובגלל זה ה'פריון' שלה נמוך. ישראל היא באמת מדינה שכל ההסברים ההסטורים והתרבותיים לא תופסים לגביה. זה שהגענו למצב העגום שהגרף מראה זה בעיקר תוצאה של גישה לא נכונה ב-30 שנים האחרונות. באסה לנו. ובגלל זה אנחנו לא מאושרים.
דן | 03.11.13
8.
לא עובדים הרבה, אלא נשארים הרבה שעות במקום העבודה
זה שני דברים שונים בתכלית. אני עצמאי ובעל עסק החל מ-2008. לפני כן הייתי שכיר. לפעמים כשכיר הייתי עובד 3 שעות מתוך 9, וכנ"ל חבריי לעבודה. פשוט לא היתה עבודה, אבל החברה דרשה להימצא במשרד לפחות 9 שעות ו-6 דקות (לא צוחק). אז מעבירים את הזמן באינטרנט, בדיבורים, שיחות טלפון, משחקים באינטרנט וכו'. כיום אם אין לי עבודה, אני לא עובד. ואם יש לי, אני יושב עד שהעבודה מסתיימת. אז התפוקה שלי פר שעה עלתה פי 2 לעומת תקופתי כשכיר.
 | 03.11.13
4.
למה שעובד ישראלי יהיה מאושר ויצרני
הרי המנהלים שלמעלה משומנים במליוני שקלים לשנה והעובד צריך להביא קפה/סוכר/כוסות מהבית כי "נגמר תקציב". החברה מתרברבת בבלוג הפנימי כי היא הרוויחה 1.8 מליארד לשנה, אולם אנשים מפוטרים כי הם יקרים מדי ולכן מביאים אנשים חדשים שהאיכות מהם והלאה. באותו בלוג גם נכתב כי "עובד לא חייב לרכוש ממוצרי החברה, אולם באותה מידה אנו לא חייבים להעסיק אותו". תודה לכם שהשבתם אותי לימי המהפכה התעשייתית. מה זה אומר על מדיניות השכר שלכם ומחיר המוצר (אפילו לעובדים!), אם אני מעדיף לרכוש אותו מהמתחרים? כל זה תקף רק אם אתה לא מקושר כיאות למנהלים למעלה. אז אפילו הבוס שלך מתחנף אליך ועל טעויות לא משלמים.
שטח | 03.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת