אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רשות ההגבלים תמנע ממונופולים לגבות מחירים מופרזים

91 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

91.
ריאליזם...
א) לכל השואלים את הממונה על ההגבלים העסקיים "מה עשית עד עכשיו?": העבר עבר, לפחות עכשיו הוא *אומר* שיעשה. ב) לאומרים "כל הכבוד!": הוא עוד לא ביצע, נחכה ונראה. ג) לרואי השחורות, ("לא יצליח בישראל" וכיו"ב): ר' סעיף ב'. ד) למכריזים "עליהום": הרצון להיטיב יעיל בהרבה מנקמה, ומגיע ללא תופעות הלוואי. ה) לדוגלים בריכוזיות: כל דבר במידה. ו) לדוגלים בשוק חופשי: ר' סעיף ה'. ז) למי שנותן דוגמאות ספציפיות: בבקשה, בבקשה, בבקשה... נא ללמוד קצת את הדוגמה *לפני* שמציעים כדי לא להטעות אחרים. ח) לטוענים "קודם תטפלו ב......, ורק אח"כ לאכוף את החוק *הזה*": ה"שני" לא סותר את ה"ראשון", (...וההכנסות מהקנסות על אחד מהם יעזרו לממן את המלחמה בשני :-) ט) ל"האדם הפשוט" מתגובה 43: כל הכבוד, אם המערכת הייתה מקבלת את זה הייתי לוחץ "+" פעמיים :-) י) למיואשים, (לדוגמה, תגובה 47, "מאוחר מידי. אנחנו בדרך החוצה מהארץ. אולי נחזור בעוד 20 שנה."): מצטער בצערכם, בריאות ואושר חלקכם, ונתראה בשמחות... בעזרת האור והכוחות, (מה שהיהודים קוראים "השם" :-) יא) לאלו שאוהבים מספרים עגולים: ...קחו את החיים בקלות, לא כל נושא מגיע בחבילות של 10... :P ובכל מקרה רצוי לזכור - מה שיש זה מה שיש - לא יותר אבל גם לא פחות! או במילים אחרות - איזהו עשיר, השמח בחלקו! (גילוי נאות: השורה האחרונה לא שלי :-) יאללה Peace
אלון | 04.11.13
88.
המדינה היא מונופול בתחום הקרקעות. הקרקעות ניתנו לה בחינם והיא אמורה להרוויח מקסימום 20%
כלומר עלות הקרקע חייבת להיות אפס, אחרת יש לקנוס את המדינה. אוקיי, אולי עלות הקרקע היא לא אפס... מה תהיה עלות הקרקע בתנאי שוק "חופשי"? כלומר כמה תעלה קרקע של קמ"ר במדינה של 20,000 קמ"ר אם לכולנו הייתה גישה שווה לקרקעות? כלומר לו לכל אחד מאיתנו הייתה את היכולת "לייצר" קרקע? אבל זה הרי לא רלוונטי, אז אולי מה שרלוונטי זה שניתן לבנות בקמ"ר אחד דירות לעשרות אלפי אנשים... אבל אם כל הקרקע "הפנויה" במדינה(כלומר בבעלות המדינה) הייתה בידי האזרחים מה הייתה עלותה? נמוכה מאוד... כי מן הסתם לא היה ביקוש לקרקע לאלה שאין להם (כי לכולם יש).
נדב | 03.11.13
87.
הממונה על ההגבלים פתאום מתעורר
לפני שנתיים התלוננתי צל הממונה על ההגבלים על מכירה של חטיף קרנצ'י של NATURE VALLYבשדה התעופה לוד נטול המיסים במחיר מופקע. טענתי שהקרנצ'י הנ"ל הוא מונופול בישראל ואין יבוא מקביל ולכן לא ייתכן שימכר בשדה התעופה במחיר פי 3 ממחיר שהוא נמכר בחנות מכולת ועם רווח בלתי סביר. קבלתי תשובה שהם רשאים למכור באיזה מחיר שהם רוצים. גם למסו"ת פניתי וקבלתי את אותה תשובה. עכשיו פתאום כולם מתעוררים. זה הסמפטום: מתעוררים אחרי שהכול כבר עלה, משתולל וייקר וממרר את חיינו. ועוד דוגמה: גבינת פרמזן איטלקית הנמכרת בגרמניה עולה 50 ש' ישראלים לק"ג. אותה גבינה המיובאת לישראל עולה - 120 ש' לק"ג. גבינת קשקבל בגרמניה - 60 ש' ישראלים - קשבל מקומי תוצרת תנובה 128 ש' לק"ג. עושים על גבינו חבילות של כסף ואין איש פוצה פה ומצפצף.
יעקב | 03.11.13
86.
השוק מאד ריכוזי זאת הבעיה
לדוגמא, בתחום האינטרנט בכל תחום יש אתר אחד שתופס את רוב השוק וקשה להתחרות בו. יד2 בשוק הנדלן לדוגמא... בתחום המוצרי חשמל וטלפונים סלולרים זאפ השוואת מחירים תופס יותר מ 90% מהשוק, ובכל זאת לא מכריזים עליו כמונופול.... ואני יכול לתת עוד 20 אתרים, מתי הממונה יתערב בנעשה באינטרנט?
אלון | 03.11.13
85.
תוספת לתגובה 36 - משחת שיניים קולגייט
המחיר ליבואן פחות מ- 3 שח > > המחיר לצרכן 15 ש"ח. נכון - יש הרבה מבצעים בעשרה שח ולפעמים גם בששה או שבעה - אבל המחיר הרגיל הוא הפקרות. הצעה לחרם הבא: יש הרבה משחות שיניים טובות - כולם התרגלו לקולגייט אבל אפשר חודשיים לא לגעת במשחות שיניים של קולגייט - כולנו נרויח ירידת מחיר משמעותית.
רוני | 03.11.13
84.
כבר שמעתי על כ"כ המלצות, וועדות, תכניות,, אבל ל"מעשים" אין סיכוי!!!!
הציבור כבר הגיע למצב של אי אמון בממשלה ,ובאנשי הציבור שנבחרו, שדואגים רק להבטיח את "הכל,"( בזמן קמפיין הבחירות, וגם אחריו) לרווחת הציבור, אך לאחר מכן ,התוצאות הם בדיוק ההפך, לא רק שהם לא עושים כלום, הם דואגים לעליה ביוקר המחיה, להרס כלכלי של התושבים, ויצירת אי שיויון במעמד החברתי , שבו המעמד הבינוני נדחק לתחתית, והמגזר הנמוך, נדחק לעוני, ומצב של השרדות. אני לא מבין ולא מאמין כאשר אני שומע את הסקרים בתקשורת שאומרים כל הזמן שביבי מוביל, (ומענין אותי על איזה סוג אזרחים הם קבעו את הסקרים האילו.) ביבי, וכל השרים בממשלה יודעים רק להציע חוקים חדשים, הצעות שייטיבו עם הציבור, אך גם אם הם עוברים בכנסת, לאחר כמה חודשים של ציפיה של האזרחים ששמחים על ההטבות שאמורות יהיו לבוא,,,,, כל ההצעות התכניות, נגנזות בארכיון המדינה, עד הפעם הבאה, שנים,או עשרות שנים, או בכלל לא יצאו משם,
וטו על הממשלה  | 03.11.13
83.
יש ליישם את המלצות ועדת קדמי המקוריות ולפרק את המונופולים הגדולים
וליישם את המלות ועדת קדמי המקוריות ולא לשים את שומר הסף עופר שלח שישמור שההמלצות לא יעברו, כולם מכשכשים בזנב ועושי דבריהם של ברוני המזון והלוביסטים שלהם שצוחקים כל הדרך לבנק והציבור משלם בגדול
ירון | 03.11.13
81.
קרטל הקפה נשבר לא תודות לאדון החשוב, תודות לתחרות
מה נסגר עם החקירה? משהו קרה? משהו השתנה..? המוסד הזה בכלל לא פועל לטובת הציבור. הוא חסר שיניים ולא מספק את הסחורה כי הוא פשוט אינו יכול. חוץ מכותרת אין שם כל תוכן. לי כבר אבוד, אבל לילדים שלי, אני ממליץ לא להשאר כאן. חבל אבל זאת האמת.
דן | 03.11.13
74.
במילים אחרות - המדינה תמשיך לאפשר למונופולים לגבות מחיר מופרז
אבל היא גם רוצה להשתתף בחגיגה אז חלק מהכסף שעושים המונופולים ייכנס לכיס האוצר בדמות של קנסות על "מחירים מופרזים". מה לדעתכם יעשו המונופולים? ישיתו את הקנס הזה על הציבור. כלומר יעלו עוד יותר את מחירי המוצרים כדי שיגלמו גם את הקנס הקנסות שהן אמורות לשלם לאוצר המדינה. וכך כל המושחתים ישתתפו בחגיגה על חשבון הצרכן
תוכנית מושחתת | 03.11.13
73.
יש לך עבודה מיידית: תתחיל בחשמל.מים.גז.אבל תדאג להעלות את סף הקנס ולהורדה רטורואקטיבית
כל אי פעולה מיידית , תיראה כהעדפה הרגולטור של הספק/היצרן על פני הלקוח, ואז צריך להעיף את הרגולטור, מדובר בהורדת מחירים במאות אחוזים בכל תאגיד כזה. קח את בלוף הורדת מחיר המים שסילבן שלום עושה קמפיין למטומטמים לדעתו, בשעה שבמחי יד יכול להוריד ב-40% ואחר כך בעודף של עוד 20% וכל זה מחר בבוקר, ללא "פעימות" אומרים : הרגולטור של הבנקים צופה לתפקיד בדירטוריון בנק הרגולטור של הגז צופה ליו"ר אחת החברות וכן הלאה .... "ואתה זיל וגמור" היכן הרגולטור שיפריך הנחה זו ???
רגולטור | 03.11.13
71.
מונופולים וקרטלים=שלטון המיעוט על העם.
מאז קום המדינה רק מי שהיה מקורב לאנשי השלטון דרך מפלגה, קרבה עדתית או אפילו משפחה. הצליח לזכות במונופול. ומספר המשפחות והחברות השולטות בכלכלת המדינה קטן. זו אחת הסיבות שמדינה עם כל הביקורות שהיא עושה לא מצליחה להשתלט על עליית מחירים שלא מוצדקת. המונופולים והקרטלים מונעים עליית יהודים בעלי ממון ארצה. ועקב כך יהודים לא עולים ארצה, וישראלים ילידי הארץ נוסעים לעולם הרחב לממש חלומות כלכליים. רק ביטול המונופולים והקרטלים בחוק כדי לאפשר פתיחת תחרות. חייבים לשמור על חוק חופש העיסוק וחופש הייצור והשווק, חופש התחרות חייב להיות קיים במדינה מתוקנת.
מנחם | 03.11.13
65.
זה מזכיר לי את בזק לפני 35 שנה,עבור שיחה לארצות הברית צריך היה למכור כליה..
תראו היום.. אותו סיפור עם חברות הסלולר..אף אחד לא פשט את הרגל וכולם עובדים..... ומרוויחים !!! חברים יקרים עובדים עלינו בעיניים ואנחנו הפראיירים משלמים... בכמה פעולות פשוטות של ממשלת ישראל אפשר להוזיל פה מחירים של ה כ ו ל !!!!! אין שום סיבה בעולם שנשלם על כבלים/לווין אלפי שקלים !!!! בשנה, מה זה ?! אין שום סיבה בעולם שנשלם על מכונית שעלות ייצורה כ 28000 ש"ח !!! פי שלוש עד פי ארבע ! אין שום סיבה בעולם שנשלם על דירה 100-120 מ"ר שעלות הבניה שלה הוא כ 250000 כן רואים נכון 250000 ש"ח עלות בניה של דירה... כל השאר זה מחיר הקרקע, כל מני מיסים ורווח לקבלנים והיזמים. ועוד ועוד......
אינדיאני | 03.11.13
63.
בדיקת מחיר
בהנחה שמפעל קוקה קולה המקורי בשומרון, מרויח 10% על העלות, מחיר קוקה קולה בישראל צ"ל 10% יקר יותר למולו. העלויות בישראל יחסית לשומרון מעט יקרות יותר, אך המפעל בישראל גדול מאוד יחסית למפעל בשומרון וזה מקזז עלויות. שורה תחתונה- מחיר יקר יותר מ10% = הטלת קנס כל חודש של 24 מליון ש"ח על קוקה קולה ישראל. (יעזור לשקם את המוניטין של לפיד)
דוד | 03.11.13
59.
הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם.....
אין עוד מדינה בעולם שעושקים את האזרח בחסות התקשורת בעלי ההון והממשל אגרת טלויזיה-איפה נשמע דבר כזה מחירי הירקות והפירות האוכל והשתיה והסיגריות והבגדים מה קרה? בכל העולם מחירי מוצרי הצריכה נורמלים. ארנונה,חשמל יקר מאד למה כדי שיהיה תרציב לפרסומת המטומטמת בטלויזיה די מספיק עם הגזל
רון | 03.11.13
57.
אם כך מדוע הרגולציה הנוכחית אינה מפקחת על המחירים
ופשוט מפרסמת חריגות. התכנית מטופשת ואיננה ברת יישום. מה שצריך הוא לפתוח את השוק ליבוא, המחירים יתאזנו מאליהם. אז נכון ילכו כמה פועלי תעשיה הביתה אבל עם ישראל ינשום לרווחה. הלובי של התעשיינים מנצח במלחמה הזו בגדול. מרמים את הציבור וממשיכים בכך באמצעות הממונה האימפוטנט שלנו. זה הכל שטויות. יפתח השוק ליבוא!
פטריוט | 03.11.13
51.
בתי טבע מתאמים מחירי פירוץת וירקות ברווח של מאות אחוזים
אין תחרות ואין מקם לתחרות,צריך לפקח על מרווח הרווחים של המחיר מהחקלאי למדף, לא יתכן שתפוח עץ אורגני ממושב שעל בגולן יעלה 29 ₪ לק"ג ובכל בתי הטבע יהיה אותו מחיר ,זוהי רק דוגמא אחת מיני רבות- על מזון בריאות יש כנראה רווחים מטורפים ועל זה צריך לפקח, דיי לשלם כספים מטורפים על תיווך בין החקלאי ללקוח
רזי | 03.11.13
49.
עוברים למדינה קומוניסטית ? לא ללכת לקיצוניות הפוכה משוק חופשי
צריך לפקח על המונופולים ואפשר לקבוע מחירים למוצרי יסוד אבל לא להתחיל להיכנס לעלויות ורווחיות החברות- מאוד קשה למדוד עלויות ייצור ועלויות נלוות- יחליטו בשביל תנובה שמותר לה להשקיע רק 100 ש"ח בפרסום ? אולי נלאים את החברות והממשלה תנהל אותן ? בינתיים הממשלה לא מבריקה בניהול חברות (תע"ש, דואר, הנמלים, חברת חשמל וכו')
אבי | 03.11.13
45.
פיקוח מחירים - שטות מוחלטת
מה שצריך לעשות זה לבטל רגולציות מזיקות כמו מכסות ייצור (כן, יש עדיין דבר הזוי כזה בחקלאות בישראל! המצב מטורף במיוחד בתחום החלב והדבש), להפחית מכסים על מוצרים שאינם אסטרטגיים (למה צריך מכס של יותר מ-400% על אגסים??!), להפחית את המע"מ לרמה שפויה של 15%. זה כל הסיפור. אגב, להגדיר מונופול כ"מעל 50% מהשוק" זה לא סביר. מונופול זה לפחות 80%.
יבגני | 03.11.13
43.
הכנסתנו המשפחתית היא 25K שקלים בחודש. במטרה לחסוך
אנחנו קונים ברשתות הזולות (אושר עד, רמי לוי). במקום לשלם מחירים מפורזים על פסטה, אנחנו משלמים 11 ש"ח על ארבע חבילות פסטה בנות 500 גרם. לפני שבוע היה מבצע באושר עד שבו קניתם פסטה בשקית של 400 גרם במחיר של 70 א"ג! עכשיו, אתם מוזמנים להמשיך לממן את החברות הגדולות. באופן עקרוני, אם לא מדובר על מוצר שכרגע אין לו תחליף, אנחנו קונים רק מהחברות הקטנות מוצר דומה במחיר השווה לכל נפש.
האדם הפשוט | 03.11.13
41.
ההבדל בין ישראל לשאר העולם
החזירות בישראל לא יודעת שובע. בשוק חופשי בריא לא נוצר מצב שבו 6 משפחות שולטות במשק. בישראל כן. כאן ברגע שפותחים שוק לתחרות במקום הוזלה נוצרים מונופולים ופערי הכנסות הזויים בין בעלי ההון לעובדים שלהם המשתכרים שכר מינימום בעוד החברות מרוויחות מיליארדים. לכן בישראל אין ברירה חייבים להציב גבולות כי מה שעובד באירופה לא עובד בישראל.
שרון | 03.11.13
36.
שתי דוגמאות לכל אלה שחובים שהורדת מכסים תוריד מחירים
על אורז אין בכלל מכס (לא מגדלים אורז בארץ) אלא רק מע"מ. מחירו של ק"ג אורז ליבואן ביציאה משער הנמל הוא כ 2.50 ש"ח. אותו אורז נמכר בסופרמרקט בכמעט 10 ש"ח לקילו - פי 4 ! למה ? הרי כאן אין "מכסים מטורפים" ואין מגבלות על תחרות (כל אחד יכול ליבא אורז) ובכ"ז - המחיר מופרז, ומדובר במוצר יסוד בסיסי. דונמא שניה: על חמאה יש מכס גבוה, נכון. מחירה של חמאה מיובאת גבוה בהרבה ממחירה של חמאה מקומית (כפול), אבל, וזה אבל גדול, ממה נובע ההפרש ? האם רק ממיסוי ? הנה המספרים: קילו חמאה עולה ליבואן ביציאה מהנמל (אחרי ששילם את כל המכסים והוצאות ההובלה) 32 ש"ח. אותה חמאה בדיוק נמכרת בסופרמרקט ב 90 ש"ח לקילו. פי 3 ! לשם השוואה חמאה ישראלית נמכרת בכ50 ש"ח לקילו, מה שאומר שאם היבואן והמשווק היו מספתקים ברווח של 100% (שגם הוא מוגזם) - חמאה מיובאת היתה נמכרת ב 60ש"ח לקילו ומהווה תחרות לחמאה המקומית. מהדוגמאות האלה ברור שהבעיה אינה המיסוי אלא תאוות הבצע שאינה יודעת גבול של יבואנים, היצרנים והמשווקים. אז אולי תחרות היא הפתרון ? אבל מהדוגמאות הנ"ל רואים שגם תחרות חופשית לא עוזרת: כל אחד יכול ליבא חמאה או אורז ולהוריד את המחירים, אבל עדיין יש מעט מאוד יבואנים ואין תחרות. למה ? הבעיה בישראל היא שהיא שוק קטן מדי. תחרות עובדת מצוין בשווקים גדולים כמו ארה"ב ואירופה, שם יש מאות מליוני צרכנים ועשרות רשתות. כאן בגלל המצב המיוחד של ישראל (מדינה מבודדת ללא קשר יבשתי לאירופה וללא קשרים מסחריים משמעותיים עם השכנות שלה) תחרות חבד לא תעבוד ולכן הפתרון היחיד הוא ברגולציה קשוחה ובאכיפה דרקונית. אחרת הצרכן הישראלי ימשך לשלם מחירים מופקעים ויבואנים ויצרנים ימשיכו לשלשל לכיסם רווחי עתק.
א. | 03.11.13
33.
רק תחרות ושוק חופשי הורדת מכסות וכו
קנסות מיי אס ...לא מזיז להם הם מעסיקים משרדי עורכי דין שבסוף מקבלים קנס קטן שלא מזיז להם....הכלבים נובחים והשיירה עוברת...... רק הורדת מכסות פתיחה של כל השוק לתחרות לא רק מזון הכל חלקי חילוף למכוניות..מכוניות ועוד היד נטויה רק אחרי שיפתחו את השוק כל החזירים יורידו מחירים... פתאום קוטג יעלה 4 שקלים....פסטה תעלה 3 שקל..... מכוניות יוזלו ב 10% ויותר.... רק שוק חופשי ולא קנסות וקשקושים.. בכל מקרה יש בעיה אחרת והיא שכל חברי הכנסת שהיו קטנים סירסו אותם ואין להם לא ביצים ולא שחלות אז מי אותו אחד בכנסת ישראל שיוציא את האצבע מהתחת ויעשה מעשה למען האזרחים?
גיא | 03.11.13
26.
קרח בדגים קפואים ---שוד לאור היום
דגים קפואים בסופרים --במים מוספים ובכל מיני תרגילים בן 20 ל30 %מים גם מוצר נחות ---וכן יקר בטירוף איש אינו פוצה פה --זהו שוד לאור היום----וממי ---מאנשים שנאלצים להיסתפק במוצר הנחות הזה ---שבחישוב --זה יוצא הרבה יותר יקר ממוצר איכותי וטרי
רחל | 03.11.13
24.
זו הצעה תמוהה שנראית כמו ישראבלוף טיפוסי. אין לרשות ממשלתית אפשרות לקבוע
מהי עלות היצור של מוצר. אין לה את ההבנה הדרושה לשם כך, ואם תנסה לעשות את זה היא תאלץ להעסיק צבא אין סופי של פקידים. גם ניתוח הרווחים של החברות מעורר תהיות. אם רשויות ינסו לפגוע ברווחים של חברות מסחריות הן רק יורידו את המוטיבציה שלהן להשתפר ולפתח מוצרים חדשים. הרשעים בממשלה יודעים היטב שהפתרון צריך להגיע מבפתיחה מוחלטת של השוק לתחרות כדי שיבואנים ויצרנים חדשים יוכלו להתחרות במונופולים הקיימים. צריך לשבור את המונופולים, לא לנסות להטיל עליהם פיקוח בלתי אפשרי. אבל את זה הממשלה לא רוצה לעשות כי היא משוחדת ע"י בעלי המונופולים האלה שיעשו הכל כדי למנוע תחרות. בדיחה.
מיי שהוו | 03.11.13
18.
כשרות - לא חלק מעלויות הייצור. זה עלויות פרסום ושיווק
בוחרים לייצר מוצר "כשר" כדי למכור לאוכלוסיות מסויימות, ומכריחים את כל הצרכנים לשלם. חייבים לשים לזה סוף - המיעוט הקולני שצורך את מותגי הבד"צ ישלם על השגעונות שלו. הציבור השפוי לא צריך מותגי כשרות. מי שרוצה לשמור - שומר, הוא לא צריך בטלן שיסתובב במפעל ויקח שוחד כדי לדעת שהאוכל טוב.
רומן | 03.11.13
17.
לפתוח שוק למתחרים כשיש מונופול זה מאוד קשה
הדרך היחידה זה לאפשר לחברה זרה עוד יותר חזקה להכנס, היא תוריד מחירים לזמן קצוב, אחרי זה תחנוק את המונופול ה"ביתי" ביחד עם כל חברות הקטנות, ובלי שום איסורי מצפון (הרי היא לא מקומית) תעלה את המחירים. שתי הדרכים ההגיוניים הם או להכריח את המונופול להתפרק - מאוד קשה בישראל, אין לאף אחד כסף לעשות את זה. או באמת להגביל במחירים..
 | 03.11.13
16.
לא יותר פשוט לאפשר תחרות חופשית?
אם תבדקו, תגלו שמרבית המונופולים במדינה לא התפתחו "מעצמם", אלא הם תולדה של איזו התערבות של המדינה מלכתחילה. למשל - מכסי המגן העצומים מפני ייבוא סוגי מזון מסויימים שמונעים תחרות של היצרן המקומי מול ייבוא מקביל. אז מה ההגיון בלבצע עוד מניפולציה כדי להילחם בהפקעת מחירים מונופוליסטית? הרי אילוץ מלאכותי של מונופולים להוריד מחירים עלול לגרום להם לצמצם את הייצור, ואז נסבול מחוסרים! הרבה יותר פשוט זה לאפשר תחרות חופשית!!!
אורן | 03.11.13
13.
לא מבין למה הוא מחפש תוכניות "חדשניות" כשיש תוכנית שבטוח תעבוד 100% כמו שהיא עובדת בכל העולם
היא נקראת תחרות!!! מר יאיר לפיד יכול לחתום מחר על תקנות ליבוא מוצרי חלב, המסמך הז המוכן עוד מתקופת שטייניץ. לא צריך חקיקה, לא צריך החלטת ממשלה, הכל מוכן לחתימה של שר האוצר, מדובר רק בתקנות של ביטול מכסים על יבוא מוצרי חלב. יום אחרי זה ייכנסו יבואנים לשוק הזה, ואנחנו נראה איך תנובה טרה ושטראוס עשקו אותנו במשך שנים כאן. השלב השני הוא להביא לפה בנקים זרים. מצידי שבנק ישראל ישלם להם מהמשכורות שלו, ואז אתם תראו מה זה שירות בנקאי אמיתי במחירים שפויים. זה הכל, רק תחרות ולא צריך התחכמויות שהממונה על ההגבלים יודע בדיוק שלא יעזרו כי היצרנים ימציאו כל מיני עלויות ושטויות והוא בסך הכל מחפש להעביר את הזמן עד התפקיד הבא שלו אצל אחד הטייקונים.
חיים | 03.11.13
7.
אם פחית קוקה קולה עולה בירדן 2.5 ש"ח מאוד קל לעשות חשבון - המשך
אם המפעל שאוסם קונה ממנו פסטה מייצר במכונה אחת 6 טון פסטה (תכנית שהיתה בנשיונאל) קל מאוד לחשב כמה עלות של שקית פסטה. אם תנובה משלמת למחלבה בסביבות 40 אגורות לליטר חלב ומוכרת ב6 ש"ח לקרטון קל לדעת בקיצור הרשימה ארוכה אז שלא ירפו את ידכם
קובי | 03.11.13
6.
בא נפתח את השיטה
בואו ןנקח את הנוסחה גם למיגזר הציבורי. משכורות רק בשווי של 20% מהתפוקה. אין לכם מושג כמה כסף זה יחסוך למדינה. הצעד המוצע מצעיד בעמק את המדינה לדיקטטורה אמיתית. הכל בקניה נמצא בידי הצרכן, לא מתאים לו שלא יקנה. אולי הגיע הזמן ללמוד בתחום הזה מהחרדים. הרב אומר לא לקנות, אז לא קונים ואז החברות מתקפלות. ברשתות של החרדים יותר זול מהרשתות שלנו, למה? כי הם מאיימים שלא יקנו אז יודעים שהם מתכוונים ברצינות ומורידים להם מחירים.
אזרח | 03.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת