אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

התקנה שמפרקי החברות ניצלו למשיכת מיליוני שקלים עומדת להתבטל

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

39.
עכשיו יצמצמו את זמן הפירוק ,וכך גם לא יגרם עוול מתמשך לבעלי החוב .......
מקודם המפרקים משכו זמן כי לא היה להם למה למהר וגם רצו להראות שהם עבדו קשה עבור מה שהם גבו . אף אחד לא צריך לעבוד בחינם , אבל רבותי לשדוד את הציבור זה עוול , בסך הכל המפרק לוקח את כספו על חשבון האנשים שהפסידו את כספם . גם עורכי דין זה עסק ,ובעסקים פעם מרוויחים ופעם מפסידים .
מוריס | 05.11.13
34.
יישר כח ציפי!
נוצר מצב בישראל שהאישה החזקה במשק כיום היא לא קרנית פלוג, היא לא יעל אנדורן והיא גם לא ציפי ליבני. יש שופטת בישראל, וורדה אלשיך, שמעלה בתפקידה, שהודחה, אבל עדיין מכהנת ומסרבת לפרוש. יותר חזקה מכל שרה, יותר מושחתת מכל ליברמן. יש גבול לכל תעלול! נא לרסן את הגברת.
 | 05.11.13
31.
הפיתרון הוא שכ"ט דיפרנציאלי - לפי גובה הסכום לחלוקה
בתיקים קטנים של מאות אלפי ש"ח שכה"ט קטן מאוד. אי אפשר להתפרנס ממנו. התיקון הנכון לחוק הוא להגביל את שכה"ט בתיקים של מליונים רבים, בקטנים אסור לגעת, אחרת אף עו"ד לא יסכים לקחת על עצמו תיקים כאלה ומי שיפסיד זה הנושים
עו"ד מהתחום | 05.11.13
29.
כל הכבוד ללבני
כל הכבוד לליבני, הגיע הזמן לעשות סדר - ולמנוע מגורמים בעלי כוח לעשוק את הנכסים הקיימים ע"ח הנושים הקטנים. אכן יש הרבה פעמים גזל בשכ"ט של המפרקים. אפשר לבדוק ולראות שבית המשפט ממנה מפרקים מסויימים (בד"כ לפי קשרים), ורובם כמובן מנסים תמיד לסחוט את הקופה כמה שאפשר. כשרכשתי דירה לפני שנים רבות ומינו כונס נכסים לפרוייקט - גב' ורדה אלשייך אישרה תשלומי כספים מהקופה לכל מי שביקש, ואז פנו לכל הדיירים שיוסיפו כספים לקופת הכינוס. נשמע לכם הגיוני ? אני בטוחה שאם תבדקו כמה כספים היא אישרה לכל המפרקים שעברו אצלה- תוכלו לסגור את הגרעון המדיני....
אירית | 05.11.13
23.
ורק ורדה אלשיך פועלת בניגוד להנחיות - נראה לכם מסריח - לי לא נראה אפילו כשר
הגב' הזאת שנתפסה בכלכלתה , ולא פעם, ממשיכה לשבת על כס השפיטה, כשופטת בכירה. ביידיה החלטות על סכומי עתק , של תספורות ופרוקים של חברות אשר מניותיהן ואג''חים שלהם משמשים בטוחות לפנסיות של אלפי עמלים , והיא נוהגת בהם כאילו בשלה, ומחלקת מתנות למפרקים שהיא ממנה. ובמקום לנהוג ביד קפוצה בכסף לא לה, היא מפזרו ברוחב לב למקורביה. ועוד תוהים מדוע קרנה של מערכת אכיפת החוק בשפל המדגה, ולציבור אין אמון בה. והיה לי הכבוד להדיין אצל מחליפה , השופט אורנשטיין, כששפט בבית משפט השלום ברשל''ץ. למזלי קיבל קידום ומישהוא אחר דן בתיק, כי על פי הערותיו, אינני בטוח שהיה עובר את המבחן במבוא ללוגיקה. כנראה, זה מה יש. נצטרך לחיות עם זה או לנוס למקום טוב יותר.
אבי | 05.11.13
21.
ללמדנו פרק בשחיתות ציבורית
מנוולים אף פעם לא היו חסרים. מי שלא מנע מהם למרות שכוח החיקוק היה בידיהם הם פוליטיקאים מושחתים המבקשים השכם והערב את תמיכת הציבור לבחירתם לבית המחוקקים. מה בנוגע לחוקים שיעיפו מהכנסת את כל אלה המתרשלים בתפקידם לפעול ללא משוא פנים לטובת הציבור ולהכניסם לכלא עפ"י העניין.
י. | 05.11.13
18.
מסתכלים רק על התיקים המתוקשרים, ועושים עוול לרוב המפרקים
כמו כולם, גם אני זז בחוסר נוחות בכסא למקרא חלק מהדברים שנכתבים ע"י ענת רואה בשנה האחרונה. אבל כמי שפעיל בתחום החדל"פ לא מעט שנים, אני יודע שמדובר רק בכמה תיקים מאד מתוקשרים, (ובכמה מפרקים מאד מתוקשרים), בעוד שהרוב הגדול של תיקי החדל"פ רחוק מלהיות כזה. אני עושה הרבה מאד תיקי חדל"פ בכל שנה, חלקם פשיטת רגל של יחידים, חלקם חדלות פרעון של תאגיד (כינוס/פירוק). נכון שעד היום, לא היה לי את העונג לקבל לידי, ב- 20 שנות עבודה, אף אחד מתיקי ה"מגה". אבל חלק מהתיקים היו בהחלט גדולים. וראה זה פלא - לא רק שלא התעשרתי מהתיקים האלה, אלא שבחלק מהמקרים סיימתי את התיקים בגרעון. היינו: העלות של הזמן שהעובדים שלי הקדישו לתיק עלתה על ההכנסה. וזה עוד לפני התקוה המשרדית ואולי גם איזה לירה בשבילי. נכון, היו תיקים ששילמו שכר נאה, אבל גם כאן כמעט אף פעם לא התקרבתי לתעריף השעתי שאני גובה מלקוח רגיל בעד טיפול בתיק (ואני לא מהחמדנים). מידיעה אישית וודאית: מצבם של רוב בעלי התפקיד הינו כמו שלי. עובדים קשה, עובדים הרבה, ההכנסה הממוצעת מכלל התיקים הינה סבירה, אבל לא יותר מזה. שלא יהיו טעויות: אני לא מתבכיין. ההיפך, אני שבע רצון ואוהב את מה שאני עושה. אבל אני חושב שההתנפלות הזו וההכללה הברוטלית עושה עוול לרוב הגדול של העוסקים בתחום.
כונס קטן | 05.11.13
15.
לא ישתנה דבר.
הכול פופולסטי.. החבורה הזו שבתמונה שבכתבה, מקושרת חזק מאוד למי שצריך. אותם מפרקים מטפלים בנכסים של אנשים בצמרת המדינה.. וחוץ מזה, עד שיחוקקו, ואם יחוקקו? חוק חדש, הם ימשיכו לחגוג בחסות החוק. שום דבר לו מזיז להם, ולצערי אף אחד לא יכול עליהם. הנושים הבלתי מובטחים ימשיכו להמתין עד שהמפרקים יחסלו את קופת הפירוק עד תום. כול עורך דין במשרדם מקבל מעל 30 א ₪ בחודש...!!!
לב | 05.11.13
11.
אם רק מתן שכר שהוא שוד הקופה, מהווה תמריץ לעורכי דין אזי יש לטפל גם בזה.
אם יתברר שהמפרקים מעלו בתפקידם ובגלל שלא קיבלו חלק גדול מתוצאות הפרוק של החברה, תמיד יש סיכוי שימצא מישהו שיעלה על כך ואז ניתן יהיה לתבוע את המפרקים. בפועל מי שמבצע את העבודה הסיזיפית אלו עורכי הדין הצעירים הפחות מנוסים, שמקבלים שכר דל ועובדים קשה. עורך הדין בכיר מנוסה יותר אבל לא בהכרח עובד יותר. הפרצה קוראת לגנב וזה מה שקרה בתיקים הגדולים. לקחו תקנה שאיפשרה מתן שכר הוגן והפכו אותה למשאבת כסף, כשהנושים הקטנים עומדים בצד ורואים כיצד מעט הכסף גם הוא נגזל מהם. זו יוהרה וזו שכרה. טוב שמישהו מנסה לעשות סדר בדברים. לא בטוח שיצליחו מול לובי חזק במיוחד של עורכי דין וחבריהם.
רופא | 05.11.13
7.
יש גבול לחזירות- המפרקים משולים "לחי על המת".
ארוע קריסה של חברה כלכלית, מפעל הוא ארוע טראומטי עבור כול המקורבים וקורבנות הנפילה. ניצול המצוקה ע"י שליחי בית המשפט הוא שערורייה משפטית וגם חברתית. כמו שמנתח ידרוש עבור ניתוח חירום את ביתו של המנותח. על המחוקק תחילה ועל בית המשפט בהמשך לגזור עלויות פירוק ראליות המתבססות על השכר המקובל במשק. לא לתת לשליח בית המשפט להתעשר על חשבון והמצוקה של הקורבנות.
משפטן | 05.11.13
6.
במשרד המשפטים רוצים למצוא חן בעיני הציבור, ולכן מנסים לקדם את המהלך הזה
באמת? זאת הסיבה? ואולי הסיבה היא שהם גובים שכר לא הגיוני? אולי בגלל שהנושים מקבלים חלק זעום מהכסף שמגיע להם בזמן שהמפרקים לוקחים סכומי עתק? אבל כמובן שהפרזיט יגיד שזה נועד למצוא חן בעיני הציבור. לציבור מתחיל להמאס מהגזל על גבם.
הציבור | 05.11.13
1.
מצד שני...
א. הכנ"ר כבר מזמן שינה בנהליו את חישוב שכר הטרחה לפי 8א. בעוד שבעבר היו המפרקים מקבלים שכר לפי סעיף זה בחישוב נפרד לנושים מובטחים ולנושים רגילים, היום מחשבים את סך הפירעון מסך כלל הנשיה, מה שמוריד את האחוזון לחישוב השכר. ב. לפני ביטול הסעיף האמור, יש לתת את הדעת לצורך בשינוי מהותי של סעיף 8 - חלוקה על פי מימוש, באופן שיביא לתוצאה צודקת. כך למשל, מפרק שהגיע לפי סעיף זה למדרגה המזכה אותו ב-1%, מאבד למעשה את התמריץ לאיתור נכסים נוספים שאינם משמעותיים מאד.
שבא | 05.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת